Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 25 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: úte 22.05.2018 21:45 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 5.7.2014
Příspěvky: 114
Ahoj

Mam jeden dotaz taky mam Omnibus F3 a nejde mi aktualizovat jaký je přesný postup zobrazí se mi hláška Failed to open serial port
Děkují moc

_________________
http://www.carboneum.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 
PříspěvekNapsal: stř 23.05.2018 0:03 
Platící zákazník RCManie
Platící zákazník RCManie
Uživatelský avatar

Registrován: 13.9.2009
Příspěvky: 359
kuba12 píše:
Ahoj

Mam jeden dotaz taky mam Omnibus F3 a nejde mi aktualizovat jaký je přesný postup zobrazí se mi hláška Failed to open serial port
Děkují moc


Ahoj,

Omnibus se flashuje pres DFU mod pomoci Zadig SW a jeho ovladačů. Čili dokud v rohu nahoře nevidíš "DFU" namísto čísla portu nepůjde to. Návod na flash na BF třeba TADY dole a Zadig TADY.

iF

_________________
FPVMANIA - MOTHER COPTER - FLY or DiE
Oficiální distributor Armattan Quads pro ČR
fpvmania.cz


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: stř 23.05.2018 17:35 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 5.7.2014
Příspěvky: 114
imagin píše:

Ahoj,

Omnibus se flashuje pres DFU mod pomoci Zadig SW a jeho ovladačů. Čili dokud v rohu nahoře nevidíš "DFU" namísto čísla portu nepůjde to. Návod na flash na BF třeba TADY dole a Zadig TADY.

iF



Nějak mi nefunguje Zadig nezobrazi se tam STM32 BOOTLOADER

_________________
http://www.carboneum.cz/


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř 23.05.2018 19:21 
Platící zákazník RCManie
Platící zákazník RCManie
Uživatelský avatar

Registrován: 13.9.2009
Příspěvky: 359
kuba12 píše:


Nějak mi nefunguje Zadig nezobrazi se tam STM32 BOOTLOADER


Ahoj,

manual na Zadig jsi četl? Ovladače si nainstaloval? Nevěřím. Je opravdu třeba něco málo si přečíst. Bez toho to nejde. Nebo min., alespoň napsat verzi operačního systému.
Řeknu to jinak. Bez DFU mode se NEDÁ Omnibus flashnout. Čili musíš to rozchodit, pakliže chceš flash.

iF

_________________
FPVMANIA - MOTHER COPTER - FLY or DiE
Oficiální distributor Armattan Quads pro ČR
fpvmania.cz


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: stř 23.05.2018 21:12 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 5.7.2014
Příspěvky: 114
Už mi to jde děkují stačilo jenom označit Options a List All Device

_________________
http://www.carboneum.cz/


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: čtv 12.07.2018 20:44 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 5.7.2014
Příspěvky: 114
Jak je to v té desce s režimy které mužů kombinovat s kterými

_________________
http://www.carboneum.cz/


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: čtv 12.07.2018 20:44 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 5.7.2014
Příspěvky: 114
Jak je to v té desce s režimy které mužů kombinovat s kterými

_________________
http://www.carboneum.cz/


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon 26.11.2018 8:17 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 26.10.2018
Příspěvky: 9
Bydliště: Praha 4
Dobrý den, jsem ztracen a prosím zkušené o radu.
U první stavby si hned na začátku neumím poradit se zapojením Omnibus F3 OSD https://www.rotorama.cz/ridici-jednotky/omnibus-f3 a Readytosky 4in1 ESC https://www.rotorama.cz/regulatory/read ... m-senzorem

Naivně jsem si myslel, že řídící desku propojím s regulátorem přiloženým kabelem, ale ESC má 8pinů a Omnibus jen 6. Navíc je konektor na přiloženém kabelu jen na jedné straně. Pájení mi nevadí, ale nevím, co kam patří.
Můžete mě prosím někdo nasměrovat a opravit chyby?
1) Piny M1-M4 z ESC připájím do M1-M4 v FC.
2) Co ty zbývající piny na ESC – zkratky NC, GND,CRNT,VBAT, kam s nimi?
3) Přijímač Frsky XSR - bílý do PPM, červený do 5V, černý do GND
4) FPV - kameru do Video Input, vysílač do Output? Na první stránce to "Imagin" popsal, tak nevím co s tím. Foxeer umí 40V.
5) Pípák – Buz - , Buz +
6) Je nutný LC filtr k přívodu baterie? (jestli dokoupit a dopájet)

Můžete mi prosím někdo pro blbýho popsat, co kam připájet, abych to hned neměl špatně?
Díky moc.
Příloha:
HTB1IKwnikZmBKNjSZPiq6xFNVXal.jpg
HTB1IKwnikZmBKNjSZPiq6xFNVXal.jpg [ 45.62 KiB | Zobrazeno 202 krát ]

Příloha:
1389-600_600.jpg
1389-600_600.jpg [ 153.18 KiB | Zobrazeno 202 krát ]

Příloha:
cba096a52a8a7c7d57e5d3c15dd93406281a641b.jpg
cba096a52a8a7c7d57e5d3c15dd93406281a641b.jpg [ 268.69 KiB | Zobrazeno 202 krát ]


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon 26.11.2018 22:29 
Platící zákazník RCManie
Platící zákazník RCManie
Uživatelský avatar

Registrován: 13.9.2009
Příspěvky: 359
Ahoj,

dle popisku to máš nejspíš správně. Kablíky použij jen na motory 1 - 4. Kompatibilita mezi konektory bývá většinou jen u stejného výrobce FC a ESC. Osobně jsem už pár copter postavil a nikdy jsem propoj nepoužil, tak jak byl dodán.
Zapojení přijímače - XSR podporuje krom Telemetrie (lze samozřejmě na Omni zapojit) SBUS - takže do stejného pinu, ale v ovládacím SW (třeba BetaFlight) zvol SBUS.
Ale co je důležité - napájení té desky! TADY si projdi videa, já to tak nedokážu vysvětlit. F3 umí myslím i přímý napájení, při spojení určitých pinů. To poleze z toho VBAT + GND. (nebo prostě vezmi napájení přímo od napojení baterky na ESC). Nic jiného, něž přímé napájení Ti ani nezbývá - 5V z toho ESC nikde neleze co koukám - je bez BEC.
Zkoukni videa na napájení desky. Je to tam velmi pěkně popsáno (mne, už se plete Omni F3, F4 a F7).
Na LC filtr zatím kašli - uvidíš, až proletíš. Koupil jsem před rokem asi 3 a dodnes nepoužil žádny. Dnešní desky mají LC filtr integrovaný.
A tím se "oslím můstkem" dostávám k mé poslední (a zárověň asi hlavní) poznámce. Zvolil jsi poměrně výkonné ESC (osobně neznám, jen píši dle parametrů - 35A 4in mam TATTOO), ale proboha proč F3 desku??? Navíc tuhle "verzi", když tam Rotorama má, už i Airbot s podporou, až 6S, filtrem atd? Rozhodly ty 2 stovky? Ale nechci Tě zrazovat - neboj, i tak to poletí dost dobře :)
Kdyby něco "nesedělo" piš ;)

iF

_________________
FPVMANIA - MOTHER COPTER - FLY or DiE
Oficiální distributor Armattan Quads pro ČR
fpvmania.cz


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: úte 27.11.2018 7:13 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 26.10.2018
Příspěvky: 9
Bydliště: Praha 4
Děkuji moc za snahu pomoci!
Videa projdu, jestli z toho něco pochytím.
Já doufám, že ty piny Lipo Input na FC jsou ty, do kterých je možné připájet piny z ESC Vbat a GND a nezakouří se :) . Na netu je spoustu schémat, jen je více druhů informací a mate mě to.

F3 desku jsem vybral z neznalosti, bral jsem v podstatě set v Rotoramě, peníze nehrály roli. Nedokázal jsem domyslet to, na co budu už koukat příště = prostě absence zkušeností, ale o tom to je, občas ztráta nervů nebo peněz, nakonec to stejně nějak dopadne, do jara je času dost. :D
Ještě jednou děkuji!
Honza.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 25 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz