Reklama

 





Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 55 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: YEP 100A programování pomocí TX
PříspěvekNapsal: pát 23.02.2018 13:37 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 1.3.2011
Příspěvky: 142
Bydliště: Heřm. Městec
Prosím, má-li někdo návod na programování tohoto reglu včetně nastavení minimálního napětí na článek.

Děkuji

_________________
Když nevím tak se zeptám.
Ki - 61, Mig 15, BF 109, DJI P3S


Nahoru
 Profil  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: YEP 100A programování pomocí TX
PříspěvekNapsal: pát 23.02.2018 15:36 
Mazák
Mazák

Registrován: 23.6.2014
Příspěvky: 643
Bydliště: Žďár n. S.
Je to v souborech na HK
https://hobbyking.com/media/file/893329926X10239X7.pdf
Koukni na video
https://hobbyking.com/en_us/hobbyking-yep-100a-2-6s-sbec-brushless-speed-controller.html?___store=en_us
Myslím bylo potřeba trochu zvětšit rozsah plynu.

Edit: jyrry je rychlejší :lol:

_________________
Laguna, Daidalos, MiniCorado, F3K Edge, Fox 2300, Funtic II, Dingo, F4U Corsair, Bf 109H, Skipper...


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: YEP 100A programování pomocí TX
PříspěvekNapsal: pát 23.02.2018 15:39 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 24.5.2003
Příspěvky: 2016
Bydliště: Košice, SK
https://www.bighobby.cz/fotky6348/fotov ... ICE_CZ.pdf

edit: Všetci ste rýchlejší.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: YEP 100A programování pomocí TX
PříspěvekNapsal: pát 23.02.2018 15:50 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 1.3.2011
Příspěvky: 142
Bydliště: Heřm. Městec
Jo jo, tohle všecko mám, ale pravděpodobně budu potřebovat nastavit měnší napětí na článek a to tam není, pouze o tom píšou, jeli problém.

_________________
Když nevím tak se zeptám.
Ki - 61, Mig 15, BF 109, DJI P3S


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: YEP 100A programování pomocí TX
PříspěvekNapsal: pát 23.02.2018 15:57 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 24.5.2003
Příspěvky: 2016
Bydliště: Košice, SK
Pretože sa to cez Tx zrejme nastaviť nedá.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: YEP 100A programování pomocí TX
PříspěvekNapsal: pát 23.02.2018 20:05 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 1.3.2011
Příspěvky: 142
Bydliště: Heřm. Městec
Mám tuto sestavu:Dr. Mad Thrust 90mm 11-Blade Alloy EDF 1700kv Motor - 2300watt (6S) , regulátor:YEP 100A (2~6S) SBEC Brushless Speed Controller a baterie: 2x (seriové zapojení)Turnigy Bolt 2400mAh 3S 11.4V 65~130C High Voltage Lipoly Pack (LiHV). Celá sestava je od 3Dlabprint pro Mig 15, po dosažení max plynu lezou z motoru kolísavé otáčky ve tvaru malé vibrace(jako když ladíte dvě struny a jsou kousek od sebe) a pravděpodobně ne v maximálních otáčkách. Ikdyž jsou baterie nabité, po vypnutí motoru mi regulátor vypípá nízké napětí. Používám konektory XT60 s kabelem 12AWG, tak nepředpokládám že by se tu někde ztrácel proud. Co vy na to? Jsem v tom laik. Dále se ještě nastavuje časování a frekvence?
Děkuji za odpověď či radu.

_________________
Když nevím tak se zeptám.
Ki - 61, Mig 15, BF 109, DJI P3S


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: YEP 100A programování pomocí TX
PříspěvekNapsal: pát 23.02.2018 21:42 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 24.5.2003
Příspěvky: 2016
Bydliště: Košice, SK
V prvom rade by som vymenil konektory, zmeral napätie na regulátore a prúd pri maximálnom zaťažení.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: YEP 100A programování pomocí TX
PříspěvekNapsal: pát 23.02.2018 23:48 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 1.8.2009
Příspěvky: 1158
Bydliště: západočesko
Obrázky: 38
Kudr

Máme s kolegama naprosto stejnou zkušenost. Jak v EDF tak ve vrtulníkách. YEPům asi nesedí některé vysokootáčkové motory s malým počtem pólů. Nemám pro to jiné vysvětlení. Zkoušeli jsme všechna možná nastavení a bez výsledku. Výměna reglu za Graupnera a Hobbywing nám vše vyřešila. Celkem šlo o šest kusů. Ale třeba s Axíkem 4120/20 (kV 460) mi YEP chodí naprosto v pohodě, stejně jako kolegovi ve vrtulníku s motorem s kV 560.

_________________
Ground Penetration Tester


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: YEP 100A programování pomocí TX
PříspěvekNapsal: sob 24.02.2018 8:08 
Moderátor serveru
Moderátor serveru

Registrován: 28.2.2005
Příspěvky: 17738
Bydliště: Rakovník, CZ
Obrázky: 0
kudr píše:
... Turnigy Bolt 2400mAh 3S 11.4V 65~130C ... I když jsou baterie nabité, po vypnutí motoru mi regulátor vypípá nízké napětí. Používám konektory XT60 s kabelem 12AWG,...

Opravdu ty články jsou schopné dávat třeba 80A bez výraznějšího poklesu napětí? Co je psáno to je dáno ale zrovna u baterek to nemusí být tak úplně pravda...
XT60 je do 60A a 12AWG také není až tak moc. Slušely by tomu trochu robustnější konektory a alespoň 10AWG. Já vím, je to velké a těžké...
Myslím že kdo se pouští do větších elektropohonů, měl by se o své sestavě dozvědět trochu více než papírové hodnoty. Alespoň to napětí při zátěži by to chtělo změřit (aby pak nenastalo divení) a od věci vůbec není vědět i něco o proudu, to obnáší kloudný měřák, třeba http://www.rc-electronics-usa.com/ ...

Co předpokládaná doba letu? I kdyby baterky měly dát třeba "jen" 72A je to 30C a max. doba chodu pohonu bude tedy pouze 1/30 hodiny.

Zdeňku (janva9), máš změřené nějaké konkrétní odlehčení proudu za letu oproti statickému odběru? Máš ty Graupner regly, ty to umí...

_________________
Aby mne mé záliby bavily, nemusím je brát kdovíjak vážně - jyrry.cbcnet.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: YEP 100A programování pomocí TX
PříspěvekNapsal: sob 24.02.2018 8:25 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 1.3.2011
Příspěvky: 142
Bydliště: Heřm. Městec
Je to doporučené vybavení od 3Dlabprint pro MIG 15, předpokládám že to mají vyzkoušené, když to doporučují.

_________________
Když nevím tak se zeptám.
Ki - 61, Mig 15, BF 109, DJI P3S


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: YEP 100A programování pomocí TX
PříspěvekNapsal: sob 24.02.2018 12:12 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 25.3.2014
Příspěvky: 1348
Bydliště: Letovice,ČR
kudr píše:
Mám tuto sestavu:Dr. Mad Thrust 90mm 11-Blade Alloy EDF 1700kv Motor - 2300watt (6S) , regulátor:YEP 100A (2~6S) SBEC Brushless Speed Controller a baterie: 2x (seriové zapojení)Turnigy Bolt 2400mAh 3S 11.4V 65~130C High Voltage Lipoly Pack (LiHV). Celá sestava je od 3Dlabprint pro Mig 15, po dosažení max plynu lezou z motoru kolísavé otáčky ve tvaru malé vibrace(jako když ladíte dvě struny a jsou kousek od sebe) a pravděpodobně ne v maximálních otáčkách. Ikdyž jsou baterie nabité, po vypnutí motoru mi regulátor vypípá nízké napětí. Používám konektory XT60 s kabelem 12AWG, tak nepředpokládám že by se tu někde ztrácel proud. Co vy na to? Jsem v tom laik. Dále se ještě nastavuje časování a frekvence?
Děkuji za odpověď či radu.


Jen taková poznámka. Když se dívám na tu sestavu, nerozumím, proč si nepořídíš kartu za necelý 3 stovky? Za poslední dobu jsem jel za kolegou několikrát a když to sečtu, docházím k závěru, že je lepší ji mít doma 8) .

_________________
Co napíšu je jen můj názor, který nikomu nevnucuju.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: YEP 100A programování pomocí TX
PříspěvekNapsal: sob 24.02.2018 12:44 
Moderátor serveru
Moderátor serveru

Registrován: 28.2.2005
Příspěvky: 17738
Bydliště: Rakovník, CZ
Obrázky: 0
kudr píše:
... když to doporučují.

No a není divné že v návodu letový čas píší s 2700mAh, popis odkazu na baterky je 2400mAh ale odkaz vede na už nedodávané 2800mAh?
Snažím se v tom trochu orientovat ale některé věci mi přijdou ... divné...

_________________
Aby mne mé záliby bavily, nemusím je brát kdovíjak vážně - jyrry.cbcnet.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: YEP 100A programování pomocí TX
PříspěvekNapsal: sob 24.02.2018 12:50 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 1.3.2011
Příspěvky: 142
Bydliště: Heřm. Městec
Ano máš pravdu, domníval jsem se, že existuje návod pro nastavení přes Tx. Ted akorát nevím jestli mám investovat do karty když ty regly YEP maj problémy s tímto motorem jak píše janva9. Ještě jednou jsem projel video od 3Dlabprint a jim tam také vypípává regl nízké napětí. Mě docela zajímá jestli to mají opravdu vyzkoušené, nebo jenom plácaj do vody.

_________________
Když nevím tak se zeptám.
Ki - 61, Mig 15, BF 109, DJI P3S


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: YEP 100A programování pomocí TX
PříspěvekNapsal: sob 24.02.2018 12:53 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 1.3.2011
Příspěvky: 142
Bydliště: Heřm. Městec
Přesně tak jyrry, mám v tom guláš kterej zatím nechutná, a hlavně nakoupenej.

_________________
Když nevím tak se zeptám.
Ki - 61, Mig 15, BF 109, DJI P3S


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: YEP 100A programování pomocí TX
PříspěvekNapsal: sob 24.02.2018 13:10 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 1.8.2009
Příspěvky: 1158
Bydliště: západočesko
Obrázky: 38
kudr píše:
Je to doporučené vybavení od 3Dlabprint pro MIG 15, předpokládám že to mají vyzkoušené, když to doporučují.
Na to bych moc nespoléhal.
Ten dvanáctilistý pohon si může vzít v pohodě 120A, když mu je dáš :) .

_________________
Ground Penetration Tester


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 55 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 6 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz