px




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 78 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: FrSky Taranis X-lite
PříspěvekNapsal: pon 18.06.2018 13:55 
Mazák
Mazák

Registrován: 30.8.2011
Příspěvky: 5386
Bydliště: Plzeň, CZ
Obrázky: 0
ono to muze byt pouzitelne i pro letadla - vytrimovat, pak to přendat do pevneho nastaveni a trim necham treba jen v jednom letovem modu. U beznych vysilacu je to asi jedno, prepinacu dost ale u Lite se to bude hodit dost hodne :-D

_________________
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: FrSky Taranis X-lite
PříspěvekNapsal: pon 18.06.2018 14:26 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 26.5.2013
Příspěvky: 1037
Bydliště: Brno
Amper píše:
ono to muze byt pouzitelne i pro letadla - vytrimovat, pak to přendat do pevneho nastaveni a trim necham treba jen v jednom letovem modu. U beznych vysilacu je to asi jedno, prepinacu dost ale u Lite se to bude hodit dost hodne :-D

Přesně tak!

_________________
MC-20HOTT,DS-16,X10S,S-trino MkII,RCF Sbach, MXS 64",Maat,250 Race,LOGO550SE,Goblin570


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FrSky Taranis X-lite
PříspěvekNapsal: úte 26.06.2018 0:45 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 31.10.2011
Příspěvky: 454
Bydliště: Brisbane
dalo by se zjistit jaky momentary switch z GME nebo GES by pasoval namisto maleho dvoupolohoveho?
Vim ze se da sehnat momentary modul, ale z nejakeho duvodu je ten momentary taky prtavy prepinac. chtel bych si to vymenit za momentary s dlouhou packou pro DLG.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FrSky Taranis X-lite
PříspěvekNapsal: úte 26.06.2018 12:14 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 10.4.2008
Příspěvky: 4944
Bydliště: CA
okno píše:
dalo by se zjistit jaky momentary switch z GME nebo GES by pasoval namisto maleho dvoupolohoveho?
Vim ze se da sehnat momentary modul, ale z nejakeho duvodu je ten momentary taky prtavy prepinac. chtel bych si to vymenit za momentary s dlouhou packou pro DLG.

Pokiaľ to nemusí byť za každú cenu z GME....
https://rcstudio.cz/cs/nahradni-dily/51 ... ouhy-.html
Ja som menil aj na Taranisovi, aj na Horusovi...

_________________
http://lubo111.rajce.idnes.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FrSky Taranis X-lite
PříspěvekNapsal: stř 27.06.2018 23:57 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 31.10.2011
Příspěvky: 454
Bydliště: Brisbane
jsem si skoro jisty ze ty maji jiny rozmer


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FrSky Taranis X-lite
PříspěvekNapsal: čtv 28.06.2018 1:11 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 13.11.2008
Příspěvky: 9356
Bydliště: Benátecká Vrutice, ČR
Prolez jsem kde co, ale tyhle subminiaturní (pruměr závitu M5) jsem našel jenom s aretací.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FrSky Taranis X-lite
PříspěvekNapsal: čtv 28.06.2018 12:14 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 10.4.2008
Příspěvky: 4944
Bydliště: CA
Lark píše:
Prolez jsem kde co, ale tyhle subminiaturní (pruměr závitu M5) jsem našel jenom s aretací.

No u tých z Taranisa je priemer 6mm

_________________
http://lubo111.rajce.idnes.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FrSky Taranis X-lite
PříspěvekNapsal: čtv 28.06.2018 12:47 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 13.11.2008
Příspěvky: 9356
Bydliště: Benátecká Vrutice, ČR
No já jsem to pochopil, že shání právě ten subminiaturní se závitem M5, s tělem 8x5mm. Ty běžné miniaturní se závitem M6 jsou běžně k sehnání ve všech možných variantách provedení i spínání a přepínání. To musí upřesnit okno. :D


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FrSky Taranis X-lite
PříspěvekNapsal: pát 29.06.2018 6:20 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 31.10.2011
Příspěvky: 454
Bydliště: Brisbane
Shanim do X-lite, tim padem toho M5 spunta.

Ono je dost mozne, ze se vezme vrtacka a paralelne se pripaji dalsi spinac a vyvede vedle.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FrSky Taranis X-lite
PříspěvekNapsal: ned 01.07.2018 22:41 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 2.4.2008
Příspěvky: 201
Nevíte někdo jak je to s externím modulem , je ta šachta a elektrické připojení předurčeno jen pro ten FRSKY modul LR9M, anebo je to stále kompatibilní s externími moduly určenými pro vysílače Graupner jako ostatní Taranisy


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FrSky Taranis X-lite
PříspěvekNapsal: pon 02.07.2018 8:12 
Mazák
Mazák

Registrován: 30.8.2011
Příspěvky: 5386
Bydliště: Plzeň, CZ
Obrázky: 0
Louda píše:
Nevíte někdo jak je to s externím modulem , je ta šachta a elektrické připojení předurčeno jen pro ten FRSKY modul LR9M, anebo je to stále kompatibilní s externími moduly určenými pro vysílače Graupner jako ostatní Taranisy


Sachta ma jiny rozmer a tvar takze rovnou to nejde. Signalove to problem neni, to je standard ale zatim neni zname kolik proudu ta sachta vydrzi. Vypada to ze jeden copterista uz si usmahnul lite diky pripojeni velkeho Crossfire modulu.


Cekam zda se RCStudio vyjadri ohledne zatizitelnosti, potreboval bych tam pripojit DSM-X abych se mohl zbavit velkeho Taranise :-D

_________________
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: FrSky Taranis X-lite
PříspěvekNapsal: pát 13.07.2018 11:19 
Mazák
Mazák

Registrován: 30.8.2011
Příspěvky: 5386
Bydliště: Plzeň, CZ
Obrázky: 0
jak je to s X-Lite a externi antenou ? Kdyz ji tam namontuju tak to musim nejak prepnout/prepne se samo, vysilaj obe nebo jak ?

Jde me o to ze tu mam 2.4 anteny od Jeti a DSM (klasicke kratke whipy) a premejslim jestli to ma nejaky vyznam je tam namontovat

_________________
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: FrSky Taranis X-lite
PříspěvekNapsal: pát 13.07.2018 12:55 
Platící zákazník RCManie
Platící zákazník RCManie
Uživatelský avatar

Registrován: 1.8.2012
Příspěvky: 5569
Bydliště: Brno
Obrázky: 0
Stale cekam na zaslani schemat k xlite (nejak jsem to nehonil), je potreba si uvedomit, ze Xlite modul R9M lite ma max vysilani jen 100mW i kdyz mame u R9M i 500mW to me vede k predbeznemu zaveru, ze cesticky napajeni modulu, spinani atp mohou byt dimenzovany jen pro nizsi proudy...

V internim modulu je u verze RC4 vyber anteny.

_________________
Jan Janekx Urbanek
https://www.rcstudio.cz/ - prémiový partner a servis FrSky


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: FrSky Taranis X-lite
PříspěvekNapsal: pát 13.07.2018 13:43 
Mazák
Mazák

Registrován: 30.8.2011
Příspěvky: 5386
Bydliště: Plzeň, CZ
Obrázky: 0
nasel jsem nejaky real fly test a rozdil me prisel prakticky neznatelny takze na to zatim hazu bobaka

_________________
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: FrSky Taranis X-lite
PříspěvekNapsal: sob 14.07.2018 20:51 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 27.12.2007
Příspěvky: 171
Bydliště: Dolní Kounice
Ahoj,
dá se někde podívat co je na kterém pinu (celkem 8 pinů) v té zadní šachtě? Stále přemýšlím o bezdrát učitel/žák podobně jak je uvedeno zde https://www.rcmodelytt.sk/bezdrotove-spojenie-ucitel-ziak-pre-taranis/
Díky


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 78 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Exabot [Bot] a 9 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz