Reklama

 





Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 32 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: FrSky Taranis X-lite
PříspěvekNapsal: úte 29.05.2018 22:09 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 27.12.2007
Příspěvky: 149
Bydliště: Dolní Kounice
Rádio X-Lite má uživatelsky nastavitelný mód.

kez by takto bez rozebrani vysilace sel nastavit i pultak, nebo x10
su na to zvykle u optica, kery uz vsak moc nepouzivam

jo a zase aspon pokus o popisky prvku mi tam chyby - skoda, jinak to vypada zajimave.


Nahoru
 Profil  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: FrSky Taranis X-lite
PříspěvekNapsal: úte 29.05.2018 23:33 
Platící zákazník RCManie
Platící zákazník RCManie
Uživatelský avatar

Registrován: 12.1.2013
Příspěvky: 1485
Bydliště: Pardubice
Dnes dorazil pozdrav z Brna :wink: . Rádio je hezky zpracované, sedne do ruky, materiál pocitově parádní (uvidíme co udělá pogumování po dvou letech). Tlačítkům nemám co vytknout i ten "5D" joystick má příjemný chod.. Provedení gimbalů je z venku parádní, ale musím teda zmínit nemožnost nastavení "tvrdosti" pák... Na mě to jde opravdu dost ztuha.. Nastavení MODE bez rozebírání je hezké, ale radši bych rozebiratelné rádio (mohl bych si pak vyměnit pružinky na páčkách).. LCD je sice menší, ale o to je lepší čitelnost. Hlasový projev je proti mému stařičkému X9D HiFi :lol: . Pokud jde o krytky akumulátorů tak jsem z toho měl trochu strach, ale mají to udělané robustně, zátka je kovová a jen "obalená" plastem a na rádiu jsou zobáčky bajonetu plastové.

Nicméně mám radost 8) krom nastavení tvrdosti pák nemám moc co vytknout. Uvidí se jaká bude výdrž baterek a jak bude šlapat integrovaná anténa.


Přílohy:
20180529_232016.jpg
20180529_232016.jpg [ 120.17 KiB | Zobrazeno 507 krát ]
20180529_231815.jpg
20180529_231815.jpg [ 73.93 KiB | Zobrazeno 507 krát ]
20180529_232344.jpg
20180529_232344.jpg [ 89.15 KiB | Zobrazeno 507 krát ]
20180529_232421.jpg
20180529_232421.jpg [ 49.88 KiB | Zobrazeno 507 krát ]

_________________
Goblin 500 Spirit@MiniProtos Spirit@Sniper II Spirit@Oxy3 Spirit@Taranis RC@ www.arcitimer.com
Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: FrSky Taranis X-lite
PříspěvekNapsal: úte 29.05.2018 23:36 
Platící zákazník RCManie
Platící zákazník RCManie
Uživatelský avatar

Registrován: 12.1.2013
Příspěvky: 1485
Bydliště: Pardubice
Ještě pár fotek..


Přílohy:
20180529_232848.jpg
20180529_232848.jpg [ 62.12 KiB | Zobrazeno 502 krát ]
20180529_232904.jpg
20180529_232904.jpg [ 65.78 KiB | Zobrazeno 502 krát ]
20180529_232925.jpg
20180529_232925.jpg [ 61.75 KiB | Zobrazeno 502 krát ]

_________________
Goblin 500 Spirit@MiniProtos Spirit@Sniper II Spirit@Oxy3 Spirit@Taranis RC@ www.arcitimer.com
Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: FrSky Taranis X-lite
PříspěvekNapsal: pon 11.06.2018 23:39 
Platící zákazník RCManie
Platící zákazník RCManie
Uživatelský avatar

Registrován: 1.8.2012
Příspěvky: 5489
Bydliště: Brno
Obrázky: 0
Diky Arcicorsa za prvni uzivatelske zazitky, doufam, ze se toto tema trochu rozjede.
Nyni FrSky celi pomerne masivnimu zajmu o Xlite, ale komplikuje to situace kdy dodavatele dilu nejsou schopni plnit kvalitativni stranku dodavek. FrSky tak nemuze dodavat Xlite v dostatecnem mnozstvi.

_________________
Jan Janekx Urbanek
https://www.rcstudio.cz/ - prémiový partner a servis FrSky


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: FrSky Taranis X-lite
PříspěvekNapsal: úte 12.06.2018 6:33 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 26.5.2013
Příspěvky: 922
Bydliště: Brno
Od včerejška mám Xlite doma (díky, RC Studio!), mód 1 nastaven. Mě naopak tuhost pák vyhovuje, samozřejmě pokud by někdy časem šlo páky nastavit, bylo by to bezva, každý to má jinak. Na to, jak mám velké ruce, tak mě Xlite sedne jako ulitá, na páky pro palcové řízení dosáhnu v pohodě, stejně jako na přepínače a "slidery". Displej je sice menší, ale perfektně čitelný, joystick a ovládací tlačítka pro pohyb v menu a nastavování údajů je také v pohodě. Xlite jsem pořídil jednak proto, že mě zaujal tvar a minimalismus, jednak proto, že přes týden jsem mimo domov, a pro občasné létání s koptérkami a menšími bublinami se mi toto skladné rádio hodí, uvidíme, jak se mi bude pilotovat F3K při mých amatérských pokusech. Heliny, velké koptéry a větší letadla, případně haláky i nadále plánuji létat s rádii v pultu, přece jen při pultovém držení kniplů dokážu ovládat model jemněji (ale kdo ví), a velká rádia nabízí větší možnosti ovládacích prvků.
Teď tam přetahuji nějaké modely z Horusu X10S, jak mě vyjde čas a počasí, tak to odzkouším v praxi.

_________________
MC-20HOTT,DS-16,X10S,S-trino MkII,RCF Sbach, MXS 64",Maat,250 Race,LOGO550SE,Goblin570


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FrSky Taranis X-lite
PříspěvekNapsal: pát 15.06.2018 7:27 
Mazák
Mazák

Registrován: 30.8.2011
Příspěvky: 5187
Bydliště: Plzeň, CZ
Obrázky: 0
Na Horus-RC se objevilo nejake to prislusenstvi na X-Lite - sprcka aby se dal zavesit na krk, delsi/kratsi konecky kniplu a hlavne - 4v1 modul. Je nejaky odhad kdy by se to mohlo objevit v CZ ? Hlavne ten 4v1 me zajima, potrebuju DSM-X a moc se me nechce se tam snazit nacpat Orange.

Jinak musim rict ze zatim to vypada dobre - vzhledem k pracovnimu zatizeni nestiham takze zatim se ucim litat coptery na simu s palcovym ovladanim. Na letadla zustanu u pultu ale tady u toho game ovladace jsou palce lepsi :-D

Mimochodem - je nejaky odhad kdy bude aspon RC verze sw (pokud teda uz neni)

_________________
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: FrSky Taranis X-lite
PříspěvekNapsal: pát 15.06.2018 8:02 
Platící zákazník RCManie
Platící zákazník RCManie
Uživatelský avatar

Registrován: 1.8.2012
Příspěvky: 5489
Bydliště: Brno
Obrázky: 0
mam objednane :
momentove prepinace
T antenu
kit s pakami

mam na ceste
Modul MPM

OpneTX zatim nevim

_________________
Jan Janekx Urbanek
https://www.rcstudio.cz/ - prémiový partner a servis FrSky


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: FrSky Taranis X-lite
PříspěvekNapsal: pát 15.06.2018 8:33 
Mazák
Mazák

Registrován: 30.8.2011
Příspěvky: 5187
Bydliště: Plzeň, CZ
Obrázky: 0
super

nejake zkusenosti s tou T antenou oproti zabudovane ? Alias - kdy se to vyplati ?

_________________
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: FrSky Taranis X-lite
PříspěvekNapsal: pát 15.06.2018 8:36 
Platící zákazník RCManie
Platící zákazník RCManie
Uživatelský avatar

Registrován: 1.8.2012
Příspěvky: 5489
Bydliště: Brno
Obrázky: 0
Tu antenu dostal Mike a Alex s prototypy, nekopukal jsem jestli dealali testy ale doverdl bychh si predstavit Rimrotest na 2.6km s a bez :)

_________________
Jan Janekx Urbanek
https://www.rcstudio.cz/ - prémiový partner a servis FrSky


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: FrSky Taranis X-lite
PříspěvekNapsal: pon 18.06.2018 10:56 
Mazák
Mazák

Registrován: 30.8.2011
Příspěvky: 5187
Bydliště: Plzeň, CZ
Obrázky: 0
kdo me poradi nejaky navod jak premapovat trim kriz na litu na 4 momentary switche ?


podle toho co jsem koukal a hledal tak to vypada jako kdyby to slo. Potrebuju na copteru emulovat tri cudle pro Runcam a jeden pro pipani buzzeru a trim je stejne k nicemu

_________________
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: FrSky Taranis X-lite
PříspěvekNapsal: pon 18.06.2018 11:14 
Mazák
Mazák

Registrován: 30.8.2011
Příspěvky: 5187
Bydliště: Plzeň, CZ
Obrázky: 0
tak jsem to nasel v Logical switches / Edge. Ted uz jen jak vypnout pipani trimu

_________________
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: FrSky Taranis X-lite
PříspěvekNapsal: pon 18.06.2018 11:18 
Mazák
Mazák

Registrován: 30.8.2011
Příspěvky: 5187
Bydliště: Plzeň, CZ
Obrázky: 0
tak jsem ho vypnul a ted uz to jen doladit tak aby to nezralo zbytecne 4 kanaly ale jen jeden :-D

_________________
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: FrSky Taranis X-lite
PříspěvekNapsal: pon 18.06.2018 11:28 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 26.5.2013
Příspěvky: 922
Bydliště: Brno
Amper píše:
tak jsem ho vypnul a ted uz to jen doladit tak aby to nezralo zbytecne 4 kanaly ale jen jeden :-D

Můžeš být konkrétnější, jak jsi to udělal? Dík

Přes letové režimy zakázat trimy, resp. pro letový režim 0, spínače trimů přiřadit do spec funkcí k nastavení GV, funkce upravit o daný krok?
Nemám sebou Xlite, jenom companion.

_________________
MC-20HOTT,DS-16,X10S,S-trino MkII,RCF Sbach, MXS 64",Maat,250 Race,LOGO550SE,Goblin570


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: FrSky Taranis X-lite
PříspěvekNapsal: pon 18.06.2018 13:34 
Mazák
Mazák

Registrován: 30.8.2011
Příspěvky: 5187
Bydliště: Plzeň, CZ
Obrázky: 0
- pres letove zakazat trimy
- vypnul jsem trimy i na vstupech (mozna zbytecne ale nikdy nevis)
- v logickych spinacich jsem udelal spinac Edge primo pro trim, lze tam rict jak dlouho ma "drzet" sepnute
- vstup jsem napojil na ten spinac


Jeste musim ty vstupy namixovat do jednoho vystupniho kanalu

_________________
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: FrSky Taranis X-lite
PříspěvekNapsal: pon 18.06.2018 13:54 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 26.5.2013
Příspěvky: 922
Bydliště: Brno
Amper píše:
- pres letove zakazat trimy
- vypnul jsem trimy i na vstupech (mozna zbytecne ale nikdy nevis)
- v logickych spinacich jsem udelal spinac Edge primo pro trim, lze tam rict jak dlouho ma "drzet" sepnute
- vstup jsem napojil na ten spinac


Jeste musim ty vstupy namixovat do jednoho vystupniho kanalu



Díky, je to dobrý tip pro koptéry, resp. FC, kde nemusíš řešit trimy. To se bude hodit.
V companionu jsem jen odzkoušel změnu GV na stisk kříže trimu, pro každou osu gimbalu jedna proměnná, křížem pak jen zvyšuji nebo snižuji hodnotu GV a tím náklon gimbalu.

Edit: Teď jsem si znovu přečetl tvůj příspěvek, a zjistil, že neřešíš gimbal :)

_________________
MC-20HOTT,DS-16,X10S,S-trino MkII,RCF Sbach, MXS 64",Maat,250 Race,LOGO550SE,Goblin570


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 32 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: sakulajda a 6 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz