Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 33 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: DJI Mavic Air
PříspěvekNapsal: úte 13.02.2018 18:17 
Nováček serveru
Nováček serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 12.3.2009
Příspěvky: 47
Bydliště: Brno - Obřany
Trošku si hraju, jsem marod, tak jen doma, a zjistil jsem: když mám P mode, tak na displeji mám režim OPTI. Přepnu na sport a i na displeji je Sport (ale ten jsem doma nepoužil). Když jsem v modu OPTI, tak jde zapnout i vypnout funkce APAS.
Tak, a jak si s tím tak poletuju, čas letí, stmívá se, a najednou šup, a je tam režim ATTI a Mavic to nabral do zdi. Začal jsem pátrat s tímto výsledkem:
https://mavicpilots.com/threads/what-is-atti-mode.5089/
Až při dalším startu jsem si na displeji přečetl výstrahu že zadní senzory nemají dost světla. A to byl důvod, spolu s absencí GPS signálu, proč to šlo automaticky do ATTI. Ale jak je možné, že to dělá i venku, to netuším.

_________________
Accipiter Badius II, Piper Cub J-3, ASW15, FunCub,
Spektrum DX8, DJI Mavic Air


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: DJI Mavic Air
PříspěvekNapsal: stř 14.02.2018 9:15 
Nováček serveru
Nováček serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 13.6.2010
Příspěvky: 4
No dle mého názoru jsi skončil v režimu ATTI, protože dron neměl dost satelitů na zaměření pozice a tudíž vyhodnotil že je zřejmě uvnitř budovy. Mě se totiž zase stává opačný jev (jen zřídka), že se mi doma přepne do GPS režimu jako bych byl venku. Spozoroval jsem, že to dělá právě v okamžiku, kdy je v dosahu dostatečné množství satelitů. Ale i při režimu ATTI by měly být všechny senzory aktovní, i ty zadní, otázkou je jestli to nejde nějak nastavit...


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: DJI Mavic Air
PříspěvekNapsal: stř 14.02.2018 10:19 
Nováček serveru
Nováček serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 12.3.2009
Příspěvky: 47
Bydliště: Brno - Obřany
Právě že mi to vypsalo varování o nedostatku světla. Když jsem v pokoji rozsvítil, už se to nestalo a Mavic zůstal v režimu OPTI. Ale jak jsem psal, je divné, že se Ti to stalo venku, kde je světla i satelitů dost. Vyzkoušel jsem to teď, zatáhl jsem v pokoji závěsy. Přikládám screenshoty.


Přílohy:
málo světla varování.png
málo světla varování.png [ 478.9 KiB | Zobrazeno 2288 krát ]
málo světla.png
málo světla.png [ 480.4 KiB | Zobrazeno 2288 krát ]
Varování při aktivaci APAS.png
Varování při aktivaci APAS.png [ 329.73 KiB | Zobrazeno 2288 krát ]

_________________
Accipiter Badius II, Piper Cub J-3, ASW15, FunCub,
Spektrum DX8, DJI Mavic Air
Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: DJI Mavic Air
PříspěvekNapsal: pát 23.02.2018 10:12 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 12.11.2012
Příspěvky: 1028
Bydliště: Vizovice
Obrázky: 70
No já zatím prodal Pročko a čekám na Air, Měl jsem možnost vyzkoušet a vyhovuje mi více. Nepotřebuji lítat více jak 1Km daleko a baterie že vydrží o 5-6min méně mě taky nijak netrápí. Kdyby mě trápily tak si přikoupím další. Jde mi převážně o velikost, a s váhou a velikostí je to na polovině oproti Mavic Pro. Sice řešení vysouvání a zasouvání SD karty je smutné ale to není zas taková hrůza když můžu použít USB-C a USB 3.0 naopak zajišťování gimbalu je teda pohodlnější. Trochu chybí kolečko na expozici ale de to nastavit na funkční tlačítko a navolit na telefonu/tabletu.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: DJI Mavic Air
PříspěvekNapsal: úte 27.02.2018 9:24 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 19.2.2018
Příspěvky: 1
Ahoj,
uz jste nekdo na Aira koupili ND filtry? Koukal jsem na spoustu ruznych doporuceni, ale porad se nemuzu rozhodnout. Idealni by byla sada 8-16-32, ale takovou jsem nenasel. Diky za odpovedi.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: DJI Mavic Air
PříspěvekNapsal: stř 28.02.2018 14:57 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 12.11.2012
Příspěvky: 1028
Bydliště: Vizovice
Obrázky: 70
Koupil jsem PolarPro můžeš si udělat i svou sadu třeba 3 ks https://www.polarprofilters.com/collections/dji-mavic-air-filters-and-accessories/products/dji-mavic-air-filters-cinema-series-3-pack-bundle já zatím koupil https://www.polarprofilters.com/collections/dji-mavic-air-filters-and-accessories/products/dji-mavic-air-filters-3-pack-standard-series protože byli skladem ale než bude léto pujdu ješt taky do sady asi ale 6 ks 32-64-8PL-16PL-32PL-64PL


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: DJI Mavic Air
PříspěvekNapsal: pát 09.03.2018 18:20 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 5.11.2013
Příspěvky: 377
Obrázky: 12
Omylem napsán dotaz do špatného threadu, překopírováno do Mavic Pro...

Z.

_________________
Phantom 4P+ / Mavic Pro + DJI Googles + MarcoPolo Locator


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: DJI Mavic Air
PříspěvekNapsal: stř 09.05.2018 6:16 
Helimaniacs Brno
Helimaniacs Brno
Uživatelský avatar

Registrován: 12.12.2010
Příspěvky: 4448
Bydliště: Brno
Obrázky: 10
Je tu nějak ticho, tak alespoň obrázek .....


Přílohy:
20180508_080747.jpg
20180508_080747.jpg [ 243.89 KiB | Zobrazeno 1406 krát ]
Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: DJI Mavic Air
PříspěvekNapsal: pon 14.05.2018 11:55 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 14.5.2018
Příspěvky: 1
Zdravim, koupil jsem Air a seeznamuju se s nim, pri litani mam trochu problem, a sice ze uz pri vzdalenosti cca 400 metru blbne prenos obrazu pres wifi, chvilema se seka, pak vypadne uplne a nechce nabehnout. Jede to na 2,4 GHz a na jiny pasmo mi to ani nejde prepnout, zkousel jsem i hybat s antenama atd., signal na chvili chytne a pak hned zase ztrati. Pochopil bych to po kilometru a vic, ale na 400 metru dost problem...poradite nekdo? Sviti mi tam cervene stejne jako kolegovi vyse na screenshotu kontrolka vedle kontrolky wifi, nevim zda to ma souvislost....


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: DJI Mavic Air
PříspěvekNapsal: stř 16.05.2018 21:10 
Nováček serveru
Nováček serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 30.6.2011
Příspěvky: 3
Ahoj, mám dotaz.
Přes DJI Asistant 2 vidím telemetrická data, v aplikaci v telefonu nebo na stránkách DJI taky, ale dají se přečíst i v nějakém offline programu?
Našel jsem třeba https://airdata.com/ kde si je naimportuji a čtu si v nich, docela zajímavé, ale je ještě něco jiného?

Druhý dotz má smysl kupovat LITCHI za 700,- Kč? Lze v tom třeba udělat trasu o několika bodech a pak aby je autonomně proletěl a na každeém bodě udělal několik fotek v ruzných směrech? Protože tohle v DJI GO 4 neumí.
Třeba panoramačka je také v LICHI, ale ta je už udlaná i v základní nabídce fotek DJI GO4.

Díky Vašek

_________________
Trex 500 - 3G - T8FG - stále začátečník


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: DJI Mavic Air
PříspěvekNapsal: stř 16.05.2018 21:53 
Nováček serveru
Nováček serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 12.3.2009
Příspěvky: 47
Bydliště: Brno - Obřany
Brake46 píše:
Zdravim, koupil jsem Air a seeznamuju se s nim, pri litani mam trochu problem, a sice ze uz pri vzdalenosti cca 400 metru blbne prenos obrazu pres wifi, chvilema se seka, pak vypadne uplne a nechce nabehnout. Jede to na 2,4 GHz a na jiny pasmo mi to ani nejde prepnout, zkousel jsem i hybat s antenama atd., signal na chvili chytne a pak hned zase ztrati. Pochopil bych to po kilometru a vic, ale na 400 metru dost problem...poradite nekdo? Sviti mi tam cervene stejne jako kolegovi vyse na screenshotu kontrolka vedle kontrolky wifi, nevim zda to ma souvislost....

To, co svítí červeně kolegovi :D výše znamená, že jsou vypnuté senzory. Ty se vypínají v režimu Sport, ale v tomto případě je to nedostatkem okolního světla. Signál wifiny je závislý na tom, co máš kolem sebe, jak členitý je terén kolem. A také na nastavení antén, měly by být kolmo k letadlu (dronu), ne tak, aby na něho "ukazovaly". Nějak tak, jak je znázorněno na obrázku:
https://insmart.cz/wp-content/uploads/2 ... antena.png

_________________
Accipiter Badius II, Piper Cub J-3, ASW15, FunCub,
Spektrum DX8, DJI Mavic Air


Naposledy upravil nevlad dne úte 19.06.2018 23:02, celkově upraveno 1

Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: DJI Mavic Air
PříspěvekNapsal: stř 13.06.2018 0:30 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 13.6.2018
Příspěvky: 1
Brake46 píše:
Zdravim, koupil jsem Air a seeznamuju se s nim, pri litani mam trochu problem, a sice ze uz pri vzdalenosti cca 400 metru blbne prenos obrazu pres wifi, chvilema se seka, pak vypadne uplne a nechce nabehnout. Jede to na 2,4 GHz a na jiny pasmo mi to ani nejde prepnout, zkousel jsem i hybat s antenama atd., signal na chvili chytne a pak hned zase ztrati. Pochopil bych to po kilometru a vic, ale na 400 metru dost problem...poradite nekdo? Sviti mi tam cervene stejne jako kolegovi vyse na screenshotu kontrolka vedle kontrolky wifi, nevim zda to ma souvislost....

Celý problém "kostičkování" videopřenosu a doletu Mavic Air je dán jen a jen tím, že Vám zkur.. EU omezuje dosah WiFi signálu (omezením proudového toku). Stačí s tím létat třeba v USA a budete mít automaticky přenastaven mód FCC a není výjimkou, že budete mít skvělý obraz i na 3,5 km! Tedy aby bylo jasno, tak to je rozpoznáno připojeným mobilem nebo tabletem podle toho pozná SW kde se nacházíte, není to přímo dronem nebo jeho ovladačem. Pokud tedy např. poprvé vzletíte mimo EU, budete mít mod FCC a všechno bude v pohodě i při dalších letech v EU, protože pokaždé odpovíte na dotaz jestli chcete aktualizaci WiFi, že NE! Takže z nás EU dělá pitomce, kdy omezuje nařízeními pro výrobce vlastnosti zařízení, které je navíc tady dražší než v zahraničí. A jak to udělat, když jste v ČR? V nabídce Appstoru pro mobil existují aplikace (Change My Location), které Vám umožní nasimulovat, že se třeba zrovna nacházíte v San Francisco nebo jinde v USA. Když se pak připojíte k Mavic Air, tak se Vás samozřejmě zeptá, jestli ho chcete přenastavit na mod FCC. Což samozřejmě uděláte a máte vyhráno. Pak ovšem nezapomínejte vždy zmáčknout Cancel, když Vám to bude zase chtít změnit Wifi, protože už budete mít lokaci v ČR.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: DJI Mavic Air
PříspěvekNapsal: stř 13.06.2018 8:15 
Nováček serveru
Nováček serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 12.3.2009
Příspěvky: 47
Bydliště: Brno - Obřany
Yossarian56 píše:
Celý problém "kostičkování" videopřenosu a doletu Mavic Air je dán jen a jen tím, že Vám zkur.. EU omezuje dosah WiFi signálu (omezením proudového toku). Stačí s tím létat třeba v USA a budete mít automaticky přenastaven mód FCC a není výjimkou, že budete mít skvělý obraz i na 3,5 km! Tedy aby bylo jasno, tak to je rozpoznáno připojeným mobilem nebo tabletem podle toho pozná SW kde se nacházíte, není to přímo dronem nebo jeho ovladačem. Pokud tedy např. poprvé vzletíte mimo EU, budete mít mod FCC a všechno bude v pohodě i při dalších letech v EU, protože pokaždé odpovíte na dotaz jestli chcete aktualizaci WiFi, že NE! Takže z nás EU dělá pitomce, kdy omezuje nařízeními pro výrobce vlastnosti zařízení, které je navíc tady dražší než v zahraničí. A jak to udělat, když jste v ČR? V nabídce Appstoru pro mobil existují aplikace (Change My Location), které Vám umožní nasimulovat, že se třeba zrovna nacházíte v San Francisco nebo jinde v USA. Když se pak připojíte k Mavic Air, tak se Vás samozřejmě zeptá, jestli ho chcete přenastavit na mod FCC. Což samozřejmě uděláte a máte vyhráno. Pak ovšem nezapomínejte vždy zmáčknout Cancel, když Vám to bude zase chtít změnit Wifi, protože už budete mít lokaci v ČR.

Nedá mi, abych k výše napsanému také nenapsal pár vět. Ač nejsem zastáncem různých restrikcí a omezování, zde se musím postavit na stranu zákona. Víte, před pár roky, kdy tyto technické hračky prakticky neexistovaly, se takovými věcmi nikdo moc nezabýval. Když jsem vylezl s letadlem na kopec a byl tam nějaký kolega, tak jsme se přivítali, pokecali a hlavně se navzájem informovali, "kde lítáme". To jest, na jakém kanále, a pokud to bylo blízko sebe, jeden z nás si změnil frekvenci výměnou krystalů. Když přišla doba 2,4GHz rádií, toto samozřejmě nebylo třeba. Dosah nikdo příliš neřešil, neboť kdo letěl s letadlem dál, než na něho přímo viděl, ten už příště neměl s čím lítat. Tak také probíhala přirozená selekce idiotů, protože ti svoji použitelnou zásobu unmanned aerial vehicles velmi rychle vyčerpali :D
A nyní k tomu, co je povoleno. Doporučuji ke studiu především http://lis.rlp.cz/predpisy/predpisy/dok ... /doplX.pdf
A co se týká problematiky wifi https://www.ctu.cz/cs/download/oop/rok_ ... 009-09.pdf
Jak jsem předeslal, nejsem zastáncem všelijakých omezování, ale vzhledem k tomu, kdo si dnes může UAV pořídit, kloním se k tomu, že to smysl má. Víte, až kvůli nějakému zkur... blbečkovi, co používá čtyřikrát vyšší výkon než Vy, přijdete o hračku za 50k Kč, tak budete používat jiný slovník.
Ale abych jen nementoroval, tak slibuji, že v následujícím čtvrtletí zjistím, co znamená "omezení proudového toku" u rádia :lol:
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Pro kolegu Brake46: přepnutí mezi EU normou CE a US normou FCC je snadné, postup se liší podle používaného OS (iOS vs Android), ale byl bych opatrný, nejen vzhledem k možné kolizi s dalším kolegou, ale i co se týká případných problémů se zárukou. Na mnoha místech (skupiny na FB) se to řeší, ale jednoznačný závěr nikdo nezmiňuje. A vzhledem k tomu, že letový log je nedílnou součástí reklamace, byl bych opatrný.
Edit: ještě si dovolím pár praktických poznatků, pokud se přesto přepne do FCC.
- vysílací výkon se zvýší z 25mW na 100mW (to ovšem může ohrozit jiného, kdo se drží povolené normy, takže platí používat rozum)
- v nastavení GO 4 to poznáš podle počtu dostupných kanálů na 2,4GHz, v normě CE je jich 13, v FCC 11
- máš možnost nechat výběr kanálu na auto, nebo si zvolit manuálně, oboje má své pro a proti
- automatika vybere kanál s nejmenším zarušením, naopak ručně můžeš zvolit kanál libovolně v pásmu 2,4 nebo 5,8GHz
- pokud není v okolí příliš zahlceno (např. někde na kopci mimo zástavbu) je lepší zvolit kanál na frekvenci 2,4GHz. Důvodem je lepší šíření signálu v případě různých terénních překážek
- pokud je pásmo 2,4GHz přecpané, je naopak lepší 5,8GHz, tam je mnohem volněji. Je třeba si ale uvědomit, že signál v tomto pásmu se snadněji ztratí, přeruší, pokud se vyskytnou v cestě překážky. Všeobecně se dá říci, že čím vyšší frekvence, tím se šíření signálu více podobá šíření světla. Nižší frekvence se více "ohne" a menší překážky tolik nevadí.

_________________
Accipiter Badius II, Piper Cub J-3, ASW15, FunCub,
Spektrum DX8, DJI Mavic Air


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: DJI mavic Air chybové hlášky
PříspěvekNapsal: čtv 21.06.2018 16:22 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 4.12.2015
Příspěvky: 13
Zdravím všechny majitele mavic Air.Nevíte někdo co znamená varovná Hláška ..IMU encounters heading exception,please check compass direction installed correctly
a ještě jedna To takeoff in non- P modes,toggle Flight Mode Switch to another mode and Then toggle it back
dekuji za vysvětlení.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: DJI Mavic Air
PříspěvekNapsal: pát 22.06.2018 16:18 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 23.3.2010
Příspěvky: 1257
Bydliště: Praha 9, Horní Počernice
Omlouvám se, bude se ptát jako debil, ale Mavic Air mi neprošel rukama a začínám se o něj zajímat.

Kudy a čím se přenáší video z koptéry - tedy v připadě, že ho neovládám mobilem, alébrž k tomu určeným ovladačem? V tomhle režimu by to mělo být (ve FCC modu) do těch 4km, to mi na Wifi nějak nevychází, takže předpokládám, že to má vlastní přenosový kanál a mobil je tam jen jako zobrazovadlo, je to tak?

Dá se k tomu "nějak" jakkoli připojit nějaké FPV brýle, dá se z toho nějakým konvertorem dostat HDMI/PAL cokoliv, co se dá pak dál zpracovávat? Nějak se mi nelíbí představa, že mám ve vzduchu potvoru a já na plném sluníčku mžourám na omatlanou obrazovku mobilu, kde vidím celkem dva světlý fleky... O DJI goggles vím, ale to je kapku jiná liga - PAL/NTSC brýle přitom mám a jsem s nimi vcelku spokojený. A nebo jinak - je matlací obrazovka mobilu pro ovládání (používám-li ovladač) stále nutná, nebo bych si ten mobil mohl založit do škatule jako na ecogoggles? To by mi asi jinak vcelku vyhovovalo...

Díky za odpověď, zatím přemýšlím, kam a zda vůbec sekérenku zatnout :)

Bit

_________________
Startuji čím dál častěji, ale počet přistání, po kterých se letadlo nedá odnést v jedné igelitce, se i nadále limitně blíží nule...


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 33 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz