Reklama

 





Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 26 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: DJI Mavic Air
PříspěvekNapsal: úte 13.02.2018 18:17 
Nováček serveru
Nováček serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 12.3.2009
Příspěvky: 34
Bydliště: Brno - Obřany
Trošku si hraju, jsem marod, tak jen doma, a zjistil jsem: když mám P mode, tak na displeji mám režim OPTI. Přepnu na sport a i na displeji je Sport (ale ten jsem doma nepoužil). Když jsem v modu OPTI, tak jde zapnout i vypnout funkce APAS.
Tak, a jak si s tím tak poletuju, čas letí, stmívá se, a najednou šup, a je tam režim ATTI a Mavic to nabral do zdi. Začal jsem pátrat s tímto výsledkem:
https://mavicpilots.com/threads/what-is-atti-mode.5089/
Až při dalším startu jsem si na displeji přečetl výstrahu že zadní senzory nemají dost světla. A to byl důvod, spolu s absencí GPS signálu, proč to šlo automaticky do ATTI. Ale jak je možné, že to dělá i venku, to netuším.

_________________
Accipiter Badius II, Piper Cub J-3, ASW15, FunCub,
Spektrum DX8, DJI Mavic Air


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: DJI Mavic Air
PříspěvekNapsal: stř 14.02.2018 9:15 
Nováček serveru
Nováček serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 13.6.2010
Příspěvky: 4
No dle mého názoru jsi skončil v režimu ATTI, protože dron neměl dost satelitů na zaměření pozice a tudíž vyhodnotil že je zřejmě uvnitř budovy. Mě se totiž zase stává opačný jev (jen zřídka), že se mi doma přepne do GPS režimu jako bych byl venku. Spozoroval jsem, že to dělá právě v okamžiku, kdy je v dosahu dostatečné množství satelitů. Ale i při režimu ATTI by měly být všechny senzory aktovní, i ty zadní, otázkou je jestli to nejde nějak nastavit...


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: DJI Mavic Air
PříspěvekNapsal: stř 14.02.2018 10:19 
Nováček serveru
Nováček serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 12.3.2009
Příspěvky: 34
Bydliště: Brno - Obřany
Právě že mi to vypsalo varování o nedostatku světla. Když jsem v pokoji rozsvítil, už se to nestalo a Mavic zůstal v režimu OPTI. Ale jak jsem psal, je divné, že se Ti to stalo venku, kde je světla i satelitů dost. Vyzkoušel jsem to teď, zatáhl jsem v pokoji závěsy. Přikládám screenshoty.


Přílohy:
málo světla varování.png
málo světla varování.png [ 478.9 KiB | Zobrazeno 1261 krát ]
málo světla.png
málo světla.png [ 480.4 KiB | Zobrazeno 1261 krát ]
Varování při aktivaci APAS.png
Varování při aktivaci APAS.png [ 329.73 KiB | Zobrazeno 1261 krát ]

_________________
Accipiter Badius II, Piper Cub J-3, ASW15, FunCub,
Spektrum DX8, DJI Mavic Air
Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: DJI Mavic Air
PříspěvekNapsal: pát 23.02.2018 10:12 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 12.11.2012
Příspěvky: 1028
Bydliště: Vizovice
Obrázky: 70
No já zatím prodal Pročko a čekám na Air, Měl jsem možnost vyzkoušet a vyhovuje mi více. Nepotřebuji lítat více jak 1Km daleko a baterie že vydrží o 5-6min méně mě taky nijak netrápí. Kdyby mě trápily tak si přikoupím další. Jde mi převážně o velikost, a s váhou a velikostí je to na polovině oproti Mavic Pro. Sice řešení vysouvání a zasouvání SD karty je smutné ale to není zas taková hrůza když můžu použít USB-C a USB 3.0 naopak zajišťování gimbalu je teda pohodlnější. Trochu chybí kolečko na expozici ale de to nastavit na funkční tlačítko a navolit na telefonu/tabletu.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: DJI Mavic Air
PříspěvekNapsal: úte 27.02.2018 9:24 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 19.2.2018
Příspěvky: 1
Ahoj,
uz jste nekdo na Aira koupili ND filtry? Koukal jsem na spoustu ruznych doporuceni, ale porad se nemuzu rozhodnout. Idealni by byla sada 8-16-32, ale takovou jsem nenasel. Diky za odpovedi.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: DJI Mavic Air
PříspěvekNapsal: stř 28.02.2018 14:57 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 12.11.2012
Příspěvky: 1028
Bydliště: Vizovice
Obrázky: 70
Koupil jsem PolarPro můžeš si udělat i svou sadu třeba 3 ks https://www.polarprofilters.com/collections/dji-mavic-air-filters-and-accessories/products/dji-mavic-air-filters-cinema-series-3-pack-bundle já zatím koupil https://www.polarprofilters.com/collections/dji-mavic-air-filters-and-accessories/products/dji-mavic-air-filters-3-pack-standard-series protože byli skladem ale než bude léto pujdu ješt taky do sady asi ale 6 ks 32-64-8PL-16PL-32PL-64PL


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: DJI Mavic Air
PříspěvekNapsal: pát 09.03.2018 18:20 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 5.11.2013
Příspěvky: 375
Obrázky: 9
Omylem napsán dotaz do špatného threadu, překopírováno do Mavic Pro...

Z.

_________________
Phantom 4P+ / Mavic Pro + DJI Googles + MarcoPolo Locator


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: DJI Mavic Air
PříspěvekNapsal: stř 09.05.2018 6:16 
Helimaniacs Brno
Helimaniacs Brno
Uživatelský avatar

Registrován: 12.12.2010
Příspěvky: 4442
Bydliště: Brno
Obrázky: 10
Je tu nějak ticho, tak alespoň obrázek .....


Přílohy:
20180508_080747.jpg
20180508_080747.jpg [ 243.89 KiB | Zobrazeno 353 krát ]
Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: DJI Mavic Air
PříspěvekNapsal: pon 14.05.2018 11:55 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 14.5.2018
Příspěvky: 1
Zdravim, koupil jsem Air a seeznamuju se s nim, pri litani mam trochu problem, a sice ze uz pri vzdalenosti cca 400 metru blbne prenos obrazu pres wifi, chvilema se seka, pak vypadne uplne a nechce nabehnout. Jede to na 2,4 GHz a na jiny pasmo mi to ani nejde prepnout, zkousel jsem i hybat s antenama atd., signal na chvili chytne a pak hned zase ztrati. Pochopil bych to po kilometru a vic, ale na 400 metru dost problem...poradite nekdo? Sviti mi tam cervene stejne jako kolegovi vyse na screenshotu kontrolka vedle kontrolky wifi, nevim zda to ma souvislost....


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: DJI Mavic Air
PříspěvekNapsal: stř 16.05.2018 21:10 
Nováček serveru
Nováček serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 30.6.2011
Příspěvky: 3
Ahoj, mám dotaz.
Přes DJI Asistant 2 vidím telemetrická data, v aplikaci v telefonu nebo na stránkách DJI taky, ale dají se přečíst i v nějakém offline programu?
Našel jsem třeba https://airdata.com/ kde si je naimportuji a čtu si v nich, docela zajímavé, ale je ještě něco jiného?

Druhý dotz má smysl kupovat LITCHI za 700,- Kč? Lze v tom třeba udělat trasu o několika bodech a pak aby je autonomně proletěl a na každeém bodě udělal několik fotek v ruzných směrech? Protože tohle v DJI GO 4 neumí.
Třeba panoramačka je také v LICHI, ale ta je už udlaná i v základní nabídce fotek DJI GO4.

Díky Vašek

_________________
Trex 500 - 3G - T8FG - stále začátečník


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: DJI Mavic Air
PříspěvekNapsal: stř 16.05.2018 21:53 
Nováček serveru
Nováček serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 12.3.2009
Příspěvky: 34
Bydliště: Brno - Obřany
Brake46 píše:
Zdravim, koupil jsem Air a seeznamuju se s nim, pri litani mam trochu problem, a sice ze uz pri vzdalenosti cca 400 metru blbne prenos obrazu pres wifi, chvilema se seka, pak vypadne uplne a nechce nabehnout. Jede to na 2,4 GHz a na jiny pasmo mi to ani nejde prepnout, zkousel jsem i hybat s antenama atd., signal na chvili chytne a pak hned zase ztrati. Pochopil bych to po kilometru a vic, ale na 400 metru dost problem...poradite nekdo? Sviti mi tam cervene stejne jako kolegovi vyse na screenshotu kontrolka vedle kontrolky wifi, nevim zda to ma souvislost....

To, co svítí červeně kolegovi výše znamená, že je pravděpodobně přepnutý do režimu Sport a jsou vypnuté senzory. Signál wifiny je závislý na tom, co máš kolem sebe, jak členitý je terén kolem. A také na nastavení antén, měly by být kolmo k letadlu (dronu), ne tak, aby na něho "ukazovaly". Nějak tak, jak je znázorněno na obrázku:
https://insmart.cz/wp-content/uploads/2 ... antena.png

_________________
Accipiter Badius II, Piper Cub J-3, ASW15, FunCub,
Spektrum DX8, DJI Mavic Air


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 26 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Blurcak a 3 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz