px




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 31 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: SW CP21xx a MZ 18 a nabíječ EVPEAK A1
PříspěvekNapsal: pon 23.10.2017 9:01 
Nováček serveru
Nováček serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 18.5.2009
Příspěvky: 37
Zdravím vespolek a :

mám řádně (myslím si), nainstalovaný SW CP21xx USB což by měla být emulace portu COM na kabelu USB.
I když mám v nastavení zadán parametr COM1, odmítá to komunikaci s TX Graupner MZ18 i když mám od pana
Graupnera stažené jeho STUDIO k danému rádiu . . . .
Studio je funkční přes obezličku. SD kartu dám do jiného USB zařízení a data si stáhnu
Což mi až tak nějak nevadí, jen to vrtá hlavou. Proč??

Jakožto metyl-benzinový modelář mám i nějakej ten elektropolet. A tak jsem si ke staršímu Ultramatu přikou-
pil “mocnější“ nabíječ EV PEAK A1 -druhá ruka, plně funkční s garancí, téměř nový. Má umět, v nabídce prodej-
ce PROFImodel Domansky to je v textu, spolupracovat s PC po stažení SW Charge monitor z jejich stránek.
Zřejmě jsem nejen starej, ale i slepej a tak jsem žádný dounloud u nich nenašel.
https://profimodel.cz/cs/nabijece/59762 ... -100w.html
Pokorně jsem vznesl na prodejce svůj hloupý dotaz mejlem, dokonce 2x a ani po týdnu nepřišla odpověď.
To jen tak na okraj.

A tak jsem dnes zavolal přímo panu Garbovi do Profimodelu…..
SW nemají, prý ani výrobce již nemá. . . Slíbil info smazat. Asi to skladování či archivace pár megabajtů dá zabrat .... Toho prostoru ....
A tak se ptám – není zde dobrá duše, která má a je ochotna poskytnout dotyčný SW celoživotnímu slaboproudaři
a lepiči špejlí dle vlastních plánů??
A problém kol MZ-18ky mne taky zajímá.
Dík za případné rady, či odpovědi

Vzletem v Let !!
Leon od HK


Nahoru
 Profil  
 
 
PříspěvekNapsal: úte 24.10.2017 18:36 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 15.9.2017
Příspěvky: 24
Bydliště: Psáry
COM1 bývá na některých základních deskách rezervovaný. Zkusil jsi jiný od COM3 nahoru?

_________________
Jirka


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte 24.10.2017 19:50 
Nováček serveru
Nováček serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 18.5.2009
Příspěvky: 37
Dík za info. Zítra zkusím. Je pravda, že pokud si dobře vzpomínám, tak v GRstudiu vlevo dole onen COM1 - text, měl čv barvu . . . Na noťasu graupnera nemám instalovaného. Zejtra vlezu do bedny.

Leon


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte 24.10.2017 21:43 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 28.4.2011
Příspěvky: 7262
Bydliště: ČR
Obrázky: 7
Díval ses ve správci zařízení, na jakém COM portu máš to USB?

_________________
Člověk je tak složitá bytost, že o tom lidstvo nemá ponětí.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: úte 24.10.2017 22:18 
Moderátor serveru
Moderátor serveru

Registrován: 28.2.2005
Příspěvky: 16037
Bydliště: Rakovník, CZ
Obrázky: 0
Hned po připojení převodníku se musí vlevo dole objevit číslo portu a v menu "Port select" se vypíše taky:
Příloha:
Gr_upd_studio.jpg
Gr_upd_studio.jpg [ 69.03 KiB | Zobrazeno 277 krát ]
Teda pokud je správně nainstalováno.

_________________
Aby mně mé záliby bavily, nemusím je brát kdovíjak vážně - jyrry.cbcnet.cz


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte 24.10.2017 22:39 
Nováček serveru
Nováček serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 18.5.2009
Příspěvky: 37
Beru na vědomí a zejtra zkusím nasadit sílu stárnoucího ducha s podporou obdržených rad . . .
Ď
Leon


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř 25.10.2017 6:10 
Nováček serveru
Nováček serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 18.5.2009
Příspěvky: 37
Zdravím jsa posilněn smradlavými sýry a čajem z černého rybízu.
Ano zásadní rozdíl je v nabidce COMů.
Příloha:
COM nabídka.jpg
COM nabídka.jpg [ 25.49 KiB | Zobrazeno 248 krát ]

Ovladač je aktuální a víc nevím, co bych k tomu měl dodat.
Příloha:
CP 2102.jpg
CP 2102.jpg [ 41.93 KiB | Zobrazeno 248 krát ]

Příloha:
Graupner studio a COM.jpg
Graupner studio a COM.jpg [ 87.91 KiB | Zobrazeno 248 krát ]


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř 25.10.2017 6:20 
Nováček serveru
Nováček serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 18.5.2009
Příspěvky: 37
. ..a zapomněl jsem dodat:
ticho po pěšině. Někde jako NEsoudruh z neDDR dělám chybu . . .
Leon


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř 25.10.2017 7:06 
Moderátor serveru
Moderátor serveru

Registrován: 28.2.2005
Příspěvky: 16037
Bydliště: Rakovník, CZ
Obrázky: 0
Vecer si zkusim vzpomenout a podivat na ty comy, kde a jak je tam mam.

_________________
Aby mně mé záliby bavily, nemusím je brát kdovíjak vážně - jyrry.cbcnet.cz


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř 25.10.2017 7:10 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 28.4.2011
Příspěvky: 7262
Bydliště: ČR
Obrázky: 7
Ten scan obrazovky není moc dobře čitelný, ale zdá se mi, že máš ten převodník v "dalších zařízeních" a snad i s vykřičníkem. Musí být v COM portech. To vypadá na špatný ovladač.

_________________
Člověk je tak složitá bytost, že o tom lidstvo nemá ponětí.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: stř 25.10.2017 7:35 
Nováček serveru
Nováček serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 18.5.2009
Příspěvky: 37
. . .Chyba moje a zřejmě ne poslední . . .
- aktualizoval jsem ovl. znovu, ale s připojeným TX. Dost markantní změna . . . Ostatně z obr to je patrné.
Jakožto kdysi bejvalej technik sálových výp. syst. jsem měl spory s provozními programátory. Asi se mi dodnes mstí . . .
Příloha:
USB _UART.jpg
USB _UART.jpg [ 45.02 KiB | Zobrazeno 233 krát ]

Příloha:
aktualizováno ale s připoj GR.jpg
aktualizováno ale s připoj GR.jpg [ 49 KiB | Zobrazeno 233 krát ]

Příloha:
COM 13.jpg
COM 13.jpg [ 28.14 KiB | Zobrazeno 233 krát ]


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř 25.10.2017 10:46 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 13.11.2008
Příspěvky: 7900
Bydliště: Benátecká Vrutice, ČR
Divný je i to, že máš ten převodník na tak vysokém číslu portu (COM13). Já ho mám na COM3. Některé programy neumí s tak vysokým číslem portu pracovat. Nejspíš máš porty COM3 a COM5 volné a podle druhého obrázku mu ve správci můžeš změnit číslo na některé nižší volné.


Přílohy:
COM 13.jpg
COM 13.jpg [ 28.14 KiB | Zobrazeno 193 krát ]
COM.PNG
COM.PNG [ 300.66 KiB | Zobrazeno 193 krát ]
Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř 25.10.2017 11:10 
Nováček serveru
Nováček serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 18.5.2009
Příspěvky: 37
Ď - důležitá je pro mne hlavně info o vysokém č. portu. Nemám ánung o obsazenosti a jejich důležitosti. Změna není problém. Ale až zapnu velký počítadlo. Studio se snažilo komunikovat, ale na konci to hodilo chybové hlášení. Féler....
Dám vědět.
Leon


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř 25.10.2017 11:28 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 28.4.2011
Příspěvky: 7262
Bydliště: ČR
Obrázky: 7
Pokud program ten port nabízí, tak s hodnotou čísla by neměl být problém. Běžně používám u jiných programů COM14, COM15.. Ale vyzkoušet to můžeš, za to nic nedáš. Třeba i COM2.

_________________
Člověk je tak složitá bytost, že o tom lidstvo nemá ponětí.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: stř 25.10.2017 13:53 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 13.11.2008
Příspěvky: 7900
Bydliště: Benátecká Vrutice, ČR
Jestli tenhle program pracuje i s vyššími čísly portů jsem nezkoumal, jen mě to napadlo, protože už jsem se s tím u některých programů setkal. Je ale docela divné, že jestli jsou nižší porty volné, tak se ovladač nainstaloval tak vysoko.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 31 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Bing [Bot] a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz