Reklama

 





Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 76 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Turnigy 9x. Vysielaci protokol.
PříspěvekNapsal: úte 04.09.2018 8:41 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.6.2008
Příspěvky: 4794
Bydliště: Praha ČR
TERAZKY píše:
Ahojte chcel tymto radiom ovladat vrtulnicek WlToys 911. Je mozne u kazdej serii tohto radia zvolit stary i novy protokol?
Potrebujem AFHDS nie AFHDS 2A.
Dakujem za info.


Určitě u všech ne, poslední modul je pokud vím pouze AFDHS 2A, naopak ale vyloženě staré měly snad ještě nějakou historičtější verzi před AFDHS. Nějaké s vhodným AFDHS určitě jsou, ale musí se to konkretizovat, obecně tohle zajištěno není.


Nahoru
 Profil  
 
 
PříspěvekNapsal: úte 04.09.2018 9:31 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 18.1.2010
Příspěvky: 1001
Bydliště: PN - SK
Ide o klasiku ako toto:

Obrázek


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Turnigy 9x. Vysielaci protokol.
PříspěvekNapsal: úte 04.09.2018 15:36 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 1.12.2008
Příspěvky: 675
Bydliště: Lysice,Brno,Blansko.
Obrázky: 7
TERAZKY píše:
Ahojte chcel tymto radiom ovladat vrtulnicek WlToys 911. Je mozne u kazdej serii tohto radia zvolit stary i novy protokol?
Potrebujem AFHDS nie AFHDS 2A.
Dakujem za info.

S T9XV2 to půjde. http://rcmania.cz/viewtopic.php?f=43&t=52011


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: stř 05.09.2018 8:02 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 7.3.2014
Příspěvky: 401
Bydliště: Mukařov - Srbín (Říčany u Prahy)
Obrázky: 34
Ahoj, dotaz k T9x: Nahrál jsem pomocí Companion 2.1 fw do vysílačky verze 2.1.9.
Ale když pomocí této verze nahrávám modely mám hlášku: Your eeprom is from an old version of OpenTX, upgrading!
You should "save as" to keep the old file as a backup.

A když použiju companion 2.2 tam nemůžu nahrát FW 2.2+ (s 2.2 neni T9x kompatibilní?), ale modely do radia jdou nahrát (ale musím při nahrání odškrtnou kontrolu kompatilibility FW).

Jakou verzi tedy a jak používáte majitelé T9x ?

Děkuji

_________________
Srážka s blbcem je problém, ale srážka s blbcem v zrcadlovém bludišti je neřešitelný problém..


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: stř 05.09.2018 14:47 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 28.9.2014
Příspěvky: 201
Ahojte, mam t9XR s djt ale chcem prejst na XJT, otazka je : podporuje open tx modulaciu pre XJT modul ? Tusim sa to vola PXX. Neviem to najst, ci budem musiet ist do ersky9x firmwaru ? . Dakujem


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř 05.09.2018 21:02 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 6.3.2014
Příspěvky: 297
Mam flysky fs-th9x (turnigy 9x) s firmwarem 2.2.0, jak sem ho tam nahral si uz fakt nepamatuju od te doby sem to nepotreboval resit, pisu to jen abyste videli ze ta verze v tom funguje bez problemu. Moduly mam oba, jak AFHDS tak AFHDS 2A, nic prepinat nejde, proste je potreba ten modul vymenit.
Jak vložit fotku z tapatalku: /20180905/62119010e20a2ab353b97e7ff8848cb1.jpg[/img]Jak vložit fotku z tapatalku: /20180905/1296a38d4c992a9c7ad520e2ce3d0c3a.jpg[/img]Jak vložit fotku z tapatalku: /20180905/da72dc0976d9737189adaa771da2e78f.jpg[/img]


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon 29.10.2018 19:55 
Nováček serveru
Nováček serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 20.2.2017
Příspěvky: 35
Bydliště: ValMez
trochu si hraji s Logickými spínači a se simulátorem. Napadlo mě automatické zatahování / vytahování podvozku.
Zatahování si nastavím v LS1 a mám to na kanálu podvozku. Po nastaveném čase a plynu nad určitou hodnotu se podvozek zasune.

Poradíte prosím, jak to mám ale udělat s vysunutím podvozku tak, aby se nevysunul hned automaticky jakmile není splněna podmínka v LS1, ale aby se podvozek vysunul až po nastaveném čase, kdy podmínka v LS1 nebude splněna?

_________________
GAMA 2100 + P51D-Mustang ŠAD model
Turnigy 9XR (OpenTx)


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned 25.11.2018 15:04 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 28.1.2009
Příspěvky: 608
Bydliště: okr. Blansko
Obrázky: 0
Turnigy AFHDS 2A umí OpenTX ? To fakt nemůžu najít.
Dneska s přijímačem za 33€, ale podle popisu má jinou základní desku.
https://hobbyking.com/cz_cz/turnigy-9x- ... ystem.html

_________________
Pepa - ( DC-16, FX-32 ) Slim, Alka 13, EPP hračky


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: ned 25.11.2018 17:57 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 6.3.2014
Příspěvky: 297
Afhds 2a nema nic spolecnyho s radiem, to je vec vysilaciho modulu kterej muzes vymenit. A ano open tx neni problem, sam sem ho do fsth9x nahral


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte 11.12.2018 16:56 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 6.1.2012
Příspěvky: 919
Bydliště: Brno
Obrázky: 0
Tohle video (https://www.youtube.com/watch?v=7sdB1wb6NIM) se mi tak líbilo, že jsem tento upgrade musel realizovat.
Dohrál jsem drivery na USB ASP (tiny?) a funguje to bezvadně.

Ještě vyměním 3p přepínač, ten není úplně super a přidělám konektor na modul-anténa a pak vysílačku prodám.. :D

_________________
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | několik vrtulemi poháněných létajících strojů)


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: úte 11.12.2018 17:15 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 6.3.2014
Příspěvky: 297
Mam to sice schovany uvnitr ale je to super, hlavne openTx je uplne o necem jinym


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte 11.12.2018 20:01 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 12.2.2016
Příspěvky: 1088
Bydliště: Vysočina
Premek píše:
Poradíte prosím, jak to mám ale udělat s vysunutím podvozku tak, aby se nevysunul hned automaticky jakmile není splněna podmínka v LS1, ale aby se podvozek vysunul až po nastaveném čase, kdy podmínka v LS1 nebude splněna?
Jsem tady dřív omylem (ten Tx nemám) ale asi poradím. Pokud ti nevyhovuje postavit LS1 rovnou jako negovanou, musíš to nějak obejít.
Udělej LS2 a tam AND mezi !LS1 a !LS1 (ano obě s vykřičníkem). A zpoždění dej jenom sem. LS2 bude vlastně negovaná LS1 ale zpoždění by mělo fungovat správně.
Totéž lze udělat pomocí Sticky a impulz SET=!LS1, RESET=LS1 a zase zpoždění sem....


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř 12.12.2018 0:41 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 6.1.2012
Příspěvky: 919
Bydliště: Brno
Obrázky: 0
Premek píše:
trochu si hraji s Logickými spínači a se simulátorem. Napadlo mě automatické zatahování / vytahování podvozku.
Zatahování si nastavím v LS1 a mám to na kanálu podvozku. Po nastaveném čase a plynu nad určitou hodnotu se podvozek zasune.

Poradíte prosím, jak to mám ale udělat s vysunutím podvozku tak, aby se nevysunul hned automaticky jakmile není splněna podmínka v LS1, ale aby se podvozek vysunul až po nastaveném čase, kdy podmínka v LS1 nebude splněna?


Zkusil jsem jeden řádek LS1, kde je funkce: a>x, V1: plyn, V2: -20 (třeba), AND spínač: GEA.
Pak v mixu kanál na povozek řízený přímo L1 se zpožděním tam i zpět.

Takže když je GEA vypnutý (podvozek vysunutý), zůstane pořád vysunutý.
Pokud je GEA zapnutý (podvozek se má zasunout) musí být plyn více jak -20 (před půlkou), pak se po nastavené době podvozek zasune. Pokud klesne plyn pod -20 po delší dobu jak je nastaveno, tak se podvozek vysune.
Pokud se dá GEA do vypnutý, podvozek se po nastavené době vysune.. -- zrovna tohle asi není optimální, ale zase je to na jeden řádek. :)

_________________
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | několik vrtulemi poháněných létajících strojů)


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: stř 12.12.2018 23:04 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 6.1.2012
Příspěvky: 919
Bydliště: Brno
Obrázky: 0
Tak jsem vyrobil úpravu T9X. Viz obrázky a popisky k nim.

Jestli ji neprodám moc rychle, tak ještě vyměním ten třípolohový přepínač za delší a zkusím vymyslet nějaké "odkladiště" na odšroubovaný konektor antény.

Co bych za takovýto kus mohl chtít?
Klidně i s tím DSM modulem, můžu přidat i nějaký DSM přijímač. Ještě tu mám jeden DSM2 šestikanál se satelitem.

_________________
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | několik vrtulemi poháněných létajících strojů)


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: čtv 13.12.2018 9:38 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 6.1.2012
Příspěvky: 919
Bydliště: Brno
Obrázky: 0
Ještě taková hříšná myšlenka.
Jak moc by bylo (nebo nebylo) OK, na konektor dát rozdvojku a na modul dát dvě antény různě orientované?

_________________
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | několik vrtulemi poháněných létajících strojů)


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 76 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz