Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 51 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: ned 06.05.2018 20:31 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 6.5.2018
Příspěvky: 4
Děkuji za rady. Na youtube je navod, kde to páruje i normálně přes BEC, zkoušel jsem to napájet i pomocí 4 alkalických AAA baterií, což by taky podle internetu mělo jít a taky nic. Tak nevím, prostě to není možné spárovat. Teď jen jestli je vadný modul, nebo přijímač. Každopádně tím akumulátorem to tedy být nemůže? Ono je vidět, že pokud mam zaplou vysílačku, připojím baterii na regulator a potom BEC zasunu do přijímače, tak dioda jen velmi krátce červeně problikne a nic víc


Nahoru
 Profil  
 
 
PříspěvekNapsal: ned 06.05.2018 20:36 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 2.1.2012
Příspěvky: 338
Bydliště: PRAHA
kdyz to nejde sparovat ani s prijimacovou baterii tak nebude nejspis chyba v pohonnem aku
vezmete jen vysilacku prijimac baterii 4xaa a jedno servo a provedte sparovani
potom muzete pokracovat dal


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Turnigy
PříspěvekNapsal: ned 17.06.2018 17:51 
Nováček serveru
Nováček serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 4.6.2009
Příspěvky: 24
Blog: Zobrazit blog (1)
Zdravím.Na Turnigy TGY9X,mám obraceně trim na výškovce.Nevím jestli jsem ho nějak nepřehodil.Díky za radu.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte 19.06.2018 22:42 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 1.3.2016
Příspěvky: 19
Nejdu mi nastavit stopky na pocitanie od 00:00 smerom nahor - na akukolvek funkciu. Ked nastavim odpocitavanie napr 30:00 smerom nadol, tak to ide v pohode.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte 26.06.2018 19:11 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 6.3.2014
Příspěvky: 263
Mas openTx?


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte 14.08.2018 21:57 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 7.3.2014
Příspěvky: 400
Bydliště: Mukařov - Srbín (Říčany u Prahy)
Obrázky: 34
Sonyc_7 píše:
Nejdu mi nastavit stopky na pocitanie od 00:00 smerom nahor - na akukolvek funkciu. Ked nastavim odpocitavanie napr 30:00 smerom nadol, tak to ide v pohode.

Ahoj, prosím o pomoc. Nahodil jsem do své t9x verzi openTx 2.0.20 a mám stejný problém. Stopky počítají pouze dolu a ne od nuly nahoru.
Našel jsem nějaké podobné problémy na google a všichni to vyřešili tím že nahráli verzi 2.1.9 což jsem zkusil, nahrávání probíhá v pořádku,ale po ukončení nahrávání, když zapnu vysílačku, tak LCD je prázdné a na nic nereaguje. Prosím pomooooc.

_________________
Srážka s blbcem je problém, ale srážka s blbcem v zrcadlovém bludišti je neřešitelný problém..


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: sob 18.08.2018 11:55 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 7.3.2014
Příspěvky: 400
Bydliště: Mukařov - Srbín (Říčany u Prahy)
Obrázky: 34
Tak ještě jedna prosba, sem ve stádiu Device signature = 0x000000, což je buď mrtvá vysílačka nebo vadný programátor. Není tu někdo v "blízkém" okolí, co vlastní funkční programátor? Praha - východ + Praha, prosím, prosím smutně koukám....děkuji :(

_________________
Srážka s blbcem je problém, ale srážka s blbcem v zrcadlovém bludišti je neřešitelný problém..


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: sob 18.08.2018 15:16 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 1.12.2008
Příspěvky: 617
Bydliště: Lysice,Brno,Blansko.
Obrázky: 7
Kdyby to bylo Brno tak můžu sloužit ale není...Nechce se mě zdát že by to byl programátor.Viděl bych to na krátký výpadek během programování nebo špatně nastavené pojistky.
Třeba pomůže tohle https://github.com/gruvin/gruvin9x/blob ... 0Brick.pdf
Pokud to nebude programátorem tak než se s tím trápit vyměnil bych tu Megu 64 za 128.Stojí pár korun.Držím palce ať se to povede!
viewtopic.php?f=43&t=76336&p=1285673&hilit=atmega+128#p1285673


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: sob 18.08.2018 15:55 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 7.3.2014
Příspěvky: 400
Bydliště: Mukařov - Srbín (Říčany u Prahy)
Obrázky: 34
Pojistky nastavit nemůžu, jakýkoliv pokus o programování a nastavení pojistek skončí stejnou chybou. Ten postup o přivedení externího 1MHz na desku je zajímavej, ale netuším zda to dám. Nedělal to zde někdo? Myslím, že signál bych mohl vytáhnout z arduina co tu mám, ale český support by píchnul...

_________________
Srážka s blbcem je problém, ale srážka s blbcem v zrcadlovém bludišti je neřešitelný problém..


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: ned 19.08.2018 21:26 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 7.3.2014
Příspěvky: 400
Bydliště: Mukařov - Srbín (Říčany u Prahy)
Obrázky: 34
Tak jsem zase ve hře. Připojil jsem Arduino s 1MHz signálem a do vysílačky se mi podařilo nahrát verzi 2.0.20 a nastavit pojistky. Hurá... jen co to úplně dodělám, tak sem hodim návod.
ALE problémy pokračují: Nahodil jsem verzi 2.0.20 (kterou jsem původně měl) a ve které nefungují stopky od nuly, pouze odpočet a ještě ne do mínusu.
Takže se snažím nahodit verzi 2.1.9:
Stáhnu FW,ale ten se mi stáhne ve formátu "bin". Když se ho snažím nahrát do vysílačky, tak mám chybu "spustitelný soubor sam-ba.exe neexistuje ve složce Companion 2.0", jenže já to spouštím ze složky "Companion 2.1" ale ani v té složce soubor sam-ba.exe také není.
Zkoušel jsem nahrát FW ručně "
Kód:
avrdude.exe -p m64 -c USBasp -U flash:w:9x_1.bin:i
",ale to zhavaruje, protože mám tu verzi "bin" a ne "hex" (obsah je opravdu jiný).
Prosím o radu...

nebo pokud by někdo neposlal funkční FW (ideálně hex a verze 2.1.+) pro Atmel64 t9x...prosím

_________________
Srážka s blbcem je problém, ale srážka s blbcem v zrcadlovém bludišti je neřešitelný problém..


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: pon 20.08.2018 9:14 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 1.12.2008
Příspěvky: 617
Bydliště: Lysice,Brno,Blansko.
Obrázky: 7
Jestli si to dobře pamatuju tak bin je pro STM32/Frsky,9XR Pro a hex pro Flysky/Turnigy T9X,9XR.Funkční FW asi nikdo nepošle protože si to každý upravuje na míru.Musíš mít při kompilaci FW někde špatně nastavenou verzi TX.Moc už neporadím protože OpenTx nepoužívám.Dnes je to zaměřené jen na Frsky.Dle mě je lepší Ersky9x.Jen tam není Čeština.
http://openrcforums.com/forum/viewtopic ... 28d842360a
Tady je asi důvod proč OpenTX 2.2.0 nejde do T9X. http://www.open-tx.org/2018/02/26/avr-pull
.....
Tak jsem si nainstaloval OpenTx 2.1.9 a po nastavení mě to stáhne ...opentx-9x-cz.hex
Takže to funguje! :wink:


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: pon 20.08.2018 9:34 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 7.3.2014
Příspěvky: 400
Bydliště: Mukařov - Srbín (Říčany u Prahy)
Obrázky: 34
Tak opět vyřešeno, omylem jsem měl nastaveno t9x with sky board a to vyžaduje sam-ba. Přehodil jsem to na stock board a mám fw 2.1.9. Hurááá

_________________
Srážka s blbcem je problém, ale srážka s blbcem v zrcadlovém bludišti je neřešitelný problém..


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: pon 20.08.2018 9:39 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 1.12.2008
Příspěvky: 617
Bydliště: Lysice,Brno,Blansko.
Obrázky: 7
Super.Ten návod na unbrick sem napiš.Může se to časem někomu hodit. 8)


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: pon 20.08.2018 9:47 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 7.3.2014
Příspěvky: 400
Bydliště: Mukařov - Srbín (Říčany u Prahy)
Obrázky: 34
Ještě popis pro další případné zájemce, pokud vysílačky "rozes.rou" jako já (chyba Device signature = 0x000000) a nepůjde do ní nic nahrát. Můj postup s arduino nano:
Do arduino jsem nahrál (zdroj)

Kód:
#define myOutputPin 9
void setup ()
{
pinMode (myOutputPin, OUTPUT);
TCCR1A = 0;
TCCR1B = 0;
TCNT1  = 0;
OCR1A = 7;   // toggle after counting to 8
TCCR1A |= (1 << COM1A0);   // Toggle OC1A on Compare Match.
TCCR1B |= (1 << WGM12);    // CTC mode
TCCR1B |= (1 << CS10);     // clock on, no pre-scaler
}
void loop () { }


zdroj

Pak jsem přiletoval GND arduina na GND z vysílačky,
PIN 9 z arduina na pin 24 na chipu (letoval jsem to přímo na nožičku chipu, k tomu SMD rezistoru z popisku sem se bál, SMD, rádi odpadávají) - (Pin 17 jsem vlevo dole)
+5V jsem použil z počítač přes micro USB kabel. (napájení z programátoru mě nějak nefungovalo)

Pak jsem připojil programátor a pomocí avrdude jsem resetoval pojistky
Kód:
avrdude -p m64 -c USBasp -u -U efuse:w:0xff:m -U hfuse:w:0x89:m -U lfuse:w:0x0c:m

Pak jsem nahrál FW (vždy mezi nahráním jsem musel odpojit programátor)
Kód:
avrdude.exe -p m64 -c USBasp -U flash:w:9x_1.hex:i

Pak jsem odpojil arduino a vše funguje na 1.

Díky všem za pomoc

_________________
Srážka s blbcem je problém, ale srážka s blbcem v zrcadlovém bludišti je neřešitelný problém..


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Turnigy 9x. Vysielaci protokol.
PříspěvekNapsal: úte 04.09.2018 8:31 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 2.6.2008
Příspěvky: 2602
Bydliště: Hlohovec, Člen RCMK Trnava
Ahojte chcel tymto radiom ovladat vrtulnicek WlToys 911. Je mozne u kazdej serii tohto radia zvolit stary i novy protokol?
Potrebujem AFHDS nie AFHDS 2A.
Dakujem za info.

_________________
... čo purex spojil, človek nerozdeľuj...


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 51 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz