Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 51 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: ned 26.11.2017 17:46 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 21.10.2009
Příspěvky: 249
Bydliště: Brno
Prosím, nevíte někdo jak je to s kompatibilitou té momentálně poslední verze T9X s AFHDS 2A modulem a přijímači AFHDS (svého času to myslím označovali T9X v2, tříkanál, šesti a osmikanál). Mám jich v modelech asi 15 ks a nerad bych to všechno měnil. S T9X jsem dodnes naprosto spokojen, mám ji asi 8 let, prakticky od začátku s firmwarem er9x. Ovšem mám ještě verzi s atmegou 64, takže bohužel jen 16 míst v paměti, a to mě momentálně už silně omezuje. Takže bych chtěl pořídit s atmega128. Ovšem ta kompatibilita modul vs přijímače mi vrtá hlavou a jednoznačnou odpověď jsem zatím nikde nenašel.


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 
PříspěvekNapsal: ned 26.11.2017 20:24 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 16.10.2010
Příspěvky: 293
Bydliště: Příbram
Mám obavu, že využitím TGY 9X s modulem v protokolu AFHDS 2A nebudeš moci staré přijímače použít – ty chodí na staré verzi protokolu AFHDS. Vysílače TGY-i6 (i10) mají výstup s protokolem AFHDS 2A ale mají i možnost přepnutí na starou verzi AFHDS. Jestli to umožňuje inovovaná TGY 9X nevím. Rozdíl mezi normami je v tom, ze 2A umožňuje s přijímači TGY iA10B, TGY iA6B V2 základní telemetrii.
Nikde jsem se nedočetl, že by inovovaná 9X umožňovala jednoduchou změnu FW – dodělávat HW aby bylo možno dělat flash FW se mi dnes moc výhodné nezdá. Sám jsem se od 9X přes 9XR dostal k 9XR Pro – i když někteří na 9XR PRO nenajdou dobré slovo – já jsem plně spokojen (slouží přes 2 roky bez problému).

Edit: Už jsem se dlouho nepodíval na ceny HK – já jsem kupoval 9XR Pro z EU skladu za 60$ - těch současných 110$ bez modulu to staví do jiného světla. Takže když koupíš 9X a použiješ modul z původní 9X tak původní přijímače použiješ bez problémů. Je i možnost dokoupit nový modul Flysky FS-RM002 (15$).


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: ned 31.12.2017 13:19 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 7.3.2014
Příspěvky: 400
Bydliště: Mukařov - Srbín (Říčany u Prahy)
Obrázky: 34
Ahoj, mám problém a myslím, že to musí být jednoduché.
Snažím se tu hledat, našel jsem a tam se to (pro taranis) popisuje přesně tak jak to dělám a nechápu proč mě to nefunguje.
Snažím se zapojit klapku na 3 logické vypínače, které zapínám pomocí potenciometru (místo potenciometru mám 3 polohový spínač). Logické spínače fungují ok, ale pokud zapojím mixy se vstupem MAX a ofsetem posunuté tak mě nefunguje zpomalení.
Zkoušel jsem snad už všechno, připojit tam křivku, operace mám ADD (sečíst), na všech řádkách mám stejné zpomalení. Zkusil jsem to naklikat do čistého profilu s přepínačem ID0-2 a nefunguje to stejně. Prosím pomoc...
Dělám to v verzi 2.0
Příloha:
zpomaleniCH3.zip [900 bajtů]
19 krát

_________________
Srážka s blbcem je problém, ale srážka s blbcem v zrcadlovém bludišti je neřešitelný problém..


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: pon 01.01.2018 20:54 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 6.3.2014
Příspěvky: 261
Letadla sice nedelam, ale nezkousels rimra (ok-rimr)? Myslim ze to nekde resil, mozna dokonce i na svych videich na yt


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon 01.01.2018 22:35 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 9.5.2006
Příspěvky: 9102
Bydliště: Bratislava dnv SK
toty píše:
Ahoj, mám problém a myslím, že to musí být jednoduché.
Snažím se tu hledat, našel jsem a tam se to (pro taranis) popisuje přesně tak jak to dělám a nechápu proč mě to nefunguje.
Snažím se zapojit klapku na 3 logické vypínače, které zapínám pomocí potenciometru (místo potenciometru mám 3 polohový spínač). Logické spínače fungují ok, ale pokud zapojím mixy se vstupem MAX a ofsetem posunuté tak mě nefunguje zpomalení.
Zkoušel jsem snad už všechno, připojit tam křivku, operace mám ADD (sečíst), na všech řádkách mám stejné zpomalení. Zkusil jsem to naklikat do čistého profilu s přepínačem ID0-2 a nefunguje to stejně. Prosím pomoc...
Dělám to v verzi 2.0
Příloha:
zpomaleniCH3.zip

Kolega bojoval so spomalením a nevedel zvíťaziť. Princíp je asi daný tým ako to je napísané v 2. príspevku tuto:
http://openrcforums.com/forum/viewtopic.php?t=7547
Citace:
Slow applies only to a single mix, and is applied to changes to the mix source only.
Now, the mix you describe, what is the source?
If it is MAX, and you enable/disable the mix with a switch, then slow doesn't do much because the source is NOT changing (MAX is a constant).
What you would need to do is use SH as the source, and adjust the movement using weight and offset, something like:
+30% SH Offset(100%) Slow(U2:D2).

Mike.

- spomaľuje len jeden z riadkov (mix) úplne samostatne.
- spomaľuje LEN ZMENU VSTUPNEJ HODNOTY MIXU.
Nepozeral som aký príklad si použil, ale s týmto popisom sa využitie MAX priamo vylučuje.
Musíš primixovať niečo ako hodnotu toho logického prepínača a tá sa môže meniť po prepnutí spomalene..


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon 01.01.2018 22:40 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 11.4.2008
Příspěvky: 4929
Bydliště: CA
coro píše:
Kolega bojoval so spomalením a nevedel zvíťaziť. Princíp je asi daný tým ako to je napísané v 2. príspevku tuto:
http://openrcforums.com/forum/viewtopic.php?t=7547

..

Ja som to tu riešil v téme Taranis... a nevyriešil som nič....
Musíš to rozdeliť cez viac kanálov.... tuším to bolo tak, že tam kde je spínač, nemôžeš dať zpomalenie ... alebo sa to bilo s krivkou....
Takže mixy na Herona - krídelka hore ako brzdy a zakrivenie profilu vypadajú takto


Přílohy:
heron mix.PNG
heron mix.PNG [ 324.55 KiB | Zobrazeno 1155 krát ]

_________________
http://lubo111.rajce.idnes.cz
Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Turnigy T9x
PříspěvekNapsal: pon 29.01.2018 17:03 
Nováček serveru
Nováček serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 30.11.2008
Příspěvky: 38
Bydliště: Ledec nad Sazavou
Chlapci moc prosim kde najdu ke stazeni cesky navod na toto radio?Prosel jsem toho tady dost ale stesti jsem nemel.A nebo jsem slepej.Predem dik.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Turnigy T9x
PříspěvekNapsal: pon 29.01.2018 18:32 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 29.12.2006
Příspěvky: 666
Bydliště: Českolipsko
Třeba tady:
https://www.bighobby.cz/www-bighobby-cz ... load#anch1


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned 06.05.2018 11:45 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 6.5.2018
Příspěvky: 4
Ahoj, mám lipo baterku 3 článek 450. K tomu mam nabiječku Lipo charger e1, mám to na ní klidně celý den, ale baterka pořad svití že se nabíjí. Při zapojení na regulator to nic nedělá(zkoušel jsem dva). Přijímač taky ne. Ale ted ta podivnost.. Když změřím napětí na článcích každý má okolo 4V a celá baterie má klasicky 12,6. A při napojeni na regl ani nepípne. Přitom jde z BECu 5V do přijímače, jenže ten na to taky vubec nereaguje. Zkoušel jsem jí zapojit na obyč větráček z počítače a ten normálně běží. I na každý článek zvlašť. Setkal se nekdo s něčím podobným? Kde tedy hledat vadu? Najedou mi odešli oba regly, nebo je ta baterie nějak ještě jinak divná, že jí regl, ani nabiječka neveme... Děkuji za rady. Bohužel teď nemám jinou baterii, kde bych odzkoušel funkčnost.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned 06.05.2018 12:14 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 13.11.2008
Příspěvky: 9106
Bydliště: Benátecká Vrutice, ČR
Máš napárovaný přijímač s vysílačem? Nemáš přepólovaný konektor do přijímače? Serva připojená do přijímače tak nereagují? Máš na regulátoru připojený motor (radši bez vrtule).Taky změř to napětí z BECu při připojeném přijímači. Víc se rozepiš, co a jak a v jakém pořadí připojuješ.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned 06.05.2018 12:33 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 2.1.2012
Příspěvky: 338
Bydliště: PRAHA
jako prvni vyzkousejte jestli vam funguji serva potom muzete pokracovat dal


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned 06.05.2018 13:51 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 6.5.2018
Příspěvky: 4
Nefunguje právě nic, ale vypadá to že bude problém se spárováním přijímače s vysílačkou. Jsem myslel že i tak by motor alespon zapípal , ale asi ne. Zapojil jsem přijímač na pět voltů z trafa od nokie, zasunul parovací konektor, zapnul a přijímač se rozblikal, což je známka že není spárovaný. Pak jsem podržel tlačítko Bind na TX, zapnul vysílačku.Jenže v tenhle moment se to má spárovat a přijímač začít svítit, ale stále bliká. Přijímač mam Turnigy 9x8ch V2 a vysílačku taky turnigy 9x.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned 06.05.2018 13:56 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 2.1.2012
Příspěvky: 338
Bydliště: PRAHA
a nemusi se dat nejaka parovaci propojka na prijimac ?


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned 06.05.2018 14:06 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 6.5.2018
Příspěvky: 4
jojo parovaci propojka kde je propojený mínus se signalem tam mam. Ale spárovaný už to bylo, tak nevím proč by se to zas najednou rozhodilo.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned 06.05.2018 14:21 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 13.11.2008
Příspěvky: 9106
Bydliště: Benátecká Vrutice, ČR
Dokud nebude přijímač spárovaný s Tx, tak nebude posílat ani signál do regulátoru. Napřed bych na napájejí použil třeba nějaký 4čl. NiMH a až po spárování, když budou chodit serva, bych řešil další. To napájení z nějakého adaptéru pro mobil je nejisté.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 51 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Google [Bot] a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz