Reklama

 





Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 10 ] 
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: úte 10.10.2017 10:11 
Moderátor serveru
Moderátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 16.1.2005
Příspěvky: 2106
Bydliště: Hodonín
Obrázky: 53
Blog: Zobrazit blog (2)
když sem blbej tak se zeptám, třeba je tu někdo kdo zná dobře ACAD a poradí.

Řekněme že mám xx úseček (které spolu nejsou nijak spojeny) a potřebuju všechny přerušit ve stejném bodu.
Na obrázku jsou bílé úsečky ty které potřebuju přerušit.
Červené ty kterými chci přerušovat.
Funkce přerušit mi umožnuje to dělat pouze po jedné úsečce což je při jejich množství opruz

Funkce ořezat mě zas nutí vybrat oknem všechny čáry mezi červenými úsečkami což je při velikosti ktresleného objektu a velikosti mezery přerušení dost komplikované (délka objektu je 160metrů a čáry potřebuju přerušit 20mm)
ano dá se to vše ručně vyklikat ale třeba mě někdo nakopne k řešení na pár kliknutí které neznám


Přílohy:
pr1.JPG
pr1.JPG [ 44.17 KiB | Zobrazeno 848 krát ]
pr2.JPG
pr2.JPG [ 46.6 KiB | Zobrazeno 848 krát ]

_________________
Radim
Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 
PříspěvekNapsal: úte 10.10.2017 10:29 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.11.2010
Příspěvky: 2411
Bydliště: Liberec
No, já bych to řešil tak jak píšeš.
Čili funkcí Oříznout (DraftSight).

Nejdřív vyberu čím chci řezat a pak oknem co chci řezat.
Okno samozřejmě tvořím tak, že nejdřív kliknu pravý spodní roh výběru a pak levý horní.
Pokud bych potřeboval řezat 20mm mezeru na 160m délky, tak při výběru používám zoom-in / zoom-out / pan.

No a nebo bych to všechno oříznul jednou červenou čárou a to co zůstane bych zrcadlil.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte 10.10.2017 11:13 
Moderátor serveru
Moderátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 16.1.2005
Příspěvky: 2106
Bydliště: Hodonín
Obrázky: 53
Blog: Zobrazit blog (2)
jenže on ten šmejd ořeže jen ty čáry které máš zrovna "nazoomované" na obrazovce a ty ostatní sprostě vynechá, no nic bude se hold klikat do zblbnutí

_________________
Radim


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: úte 10.10.2017 13:10 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.11.2010
Příspěvky: 2411
Bydliště: Liberec
Tak to je teda šmejd.
Draftsight to udělá správně. Ořeže i ty co jsou mimo obrazovku.

Jen dotaz... není to třeba jen "grafická chyba"? Jako že to ořízlé je, ale je třeba dát nějaký refresh?


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte 10.10.2017 13:30 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.11.2010
Příspěvky: 2411
Bydliště: Liberec
Hele, tak ještě jeden tip...
Máš ten "plot" a ty dvě ořezový čáry.
Uděláš ještě jednu čáru, která bude mezi těma dvěma ořezovými a prodloužíš její okraje o 10 metrů na každé straně (aby se to dalo dobře nakliknout)
Bude to vypadat takhle (plot.jpg)
Pak vybereš Trim, vybereš řezné hrany, potvrdíš a místo toho, abys naklikával každou plaňku zvlášť nebo používal okno, tak dáš volbu BOD KŘÍŽENÍ. (prikazy.jpg)
Následně naklikneš začátek a konec té pomocné čáry. Následně potvrdíš volbu (protože ten program může řezat i po zubatý křivce).
Dojde k oříznutí všech entit, které ta čára (zubatá křivka) protíná.
Pak smažeš pomocnou čáru.

Samozřejmě, že to samé jde udělat i bez "pomocné čáry". Jen s pomocným bodem a orto režimem. S tou čárou to bylo hlavně pro názornost.


Přílohy:
plot.jpg
plot.jpg [ 22.99 KiB | Zobrazeno 743 krát ]
prikazy.jpg
prikazy.jpg [ 49.47 KiB | Zobrazeno 743 krát ]
Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte 10.10.2017 15:06 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.4.2010
Příspěvky: 5538
Bydliště: Nový Bydžov
Obrázky: 14
Nemáš na sebe naflákanejch více čar třeba po nějakým kopírování? Autocad 2002 ořezával jen tu poslední "nejvrchnější".
Jirka


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: úte 10.10.2017 18:16 
Moderátor serveru
Moderátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 16.1.2005
Příspěvky: 2106
Bydliště: Hodonín
Obrázky: 53
Blog: Zobrazit blog (2)
Ticcino píše:
Hele, tak ještě jeden tip...
Máš ten "plot" a ty dvě ořezový čáry.
Uděláš ještě jednu čáru, která bude mezi těma dvěma ořezovými a prodloužíš její okraje o 10 metrů na každé straně (aby se to dalo dobře nakliknout)
Bude to vypadat takhle (plot.jpg)
Pak vybereš Trim, vybereš řezné hrany, potvrdíš a místo toho, abys naklikával každou plaňku zvlášť nebo používal okno, tak dáš volbu BOD KŘÍŽENÍ. (prikazy.jpg)
Následně naklikneš začátek a konec té pomocné čáry. Následně potvrdíš volbu (protože ten program může řezat i po zubatý křivce).
Dojde k oříznutí všech entit, které ta čára (zubatá křivka) protíná.
Pak smažeš pomocnou čáru.

Samozřejmě, že to samé jde udělat i bez "pomocné čáry". Jen s pomocným bodem a orto režimem. S tou čárou to bylo hlavně pro názornost.


Takto to funguje na všech přímkách,spline které jsem si nakreslil, jen doplním že v ACAD Mechanical 2014 se ta volba v OŘEŽ jmenuje Napříč.
Bohužel data se kterými pracuju já jsou asi z něčeho naimportované protože se jedná nikoli o přímky ale o spline o mnoha bodech a stím si ten hajzlik zase nechce poradit.
Nic se nepřekrývá celý "výkres" jsem v Modifikaci vyčistil a nejsou tam žádné duplikáty ani překrývající se objekty

_________________
Radim


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: stř 11.10.2017 9:01 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.11.2005
Příspěvky: 5280
Bydliště: Vsetín
AutoCad opravdu ořezává jen čáry které jsou momentálně vykresleny v okně, pokud to je někde za "rohem" tak ji tam nechá... pokud vím, tak se to nikde nastavit nedá


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: čtv 12.10.2017 7:01 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 24.1.2009
Příspěvky: 2425
Bydliště: Praha 4 -Krč, ČR
Nejsem žádný expert. V Cadu jsem byl donucen kreslit až tak v 70, rukou kreslené výkresy nikdo nechce. Vyzkoušel jsem tento postup: 1. Ty čáry, které mi překážejí jsou v nějaké hladině. 2. Tu hladinu vypnu. 3. Oříznu to, co potřebuji oříznout 4. Tu hladinu, kde jsou ony čáry uvedené v bodu 1, opět zapnu. Teď jsem to vyzkoušel, mám Cadkon 2017

_________________
Lítám blbě, ale rád http://www.kocour111.rajce.idnes.cz


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: čtv 12.10.2017 19:44 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 6.11.2008
Příspěvky: 2384
Bydliště: Někde na okraji Mléčné dráhy, kousíček za Alfa Centauri. A tam někde je Lounsko
K jednomu výsledku vede vždy několik cest.
Já bych třeba nakreslil horní a spodní čáru a polem bych je nakopíroval. Pokud ty čáry nemají pravidelný rozestup, tak bych je zakótoval na správné rozteče a hotovo. tedy v případě pokud to pro tento případ jde takto řešit.

_________________
Co neubrzdíš neukecáš.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 10 ] 

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz