Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1144 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 72, 73, 74, 75, 76, 77  Další
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: sob 27.04.2019 20:13 
Moderátor serveru
Moderátor serveru

Registrován: 28.2.2005
Příspěvky: 18578
Bydliště: Rakovník, CZ
Obrázky: 0
V dobách MHz rádií a zvlášť těch doma stavěných jsme si dosah se zataženou anténou zkusili když bylo jasné že vše funguje jak má a dosah s vytaženou je dostatečný. Pak občasná kontrola se zataženou anténou pomohla včas objevit závady, třeba když se rozlaďovaly cívky, nalomila anténa v éru a pod. Prostě jsem porovnával "snížený" dosah při výchozím (OK) stavu s aktuálním stavem.
Myslím že dneska by to s těmi WiFinami šlo praktikovat úplně stejně - nic nepřepočítávat, ale jen ověřovat jestli je ten "krátký" dosah stále stejný.
A nestěžovat si že není žádný příměr - ten je, jen si ho sám udělat ;-)

_________________
Aby mne mé záliby bavily, nemusím je brát kdovíjak vážně - jyrry.cbcnet.cz


Nahoru
 Profil  
 
 
PříspěvekNapsal: sob 27.04.2019 21:13 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 12.2.2016
Příspěvky: 1180
Bydliště: Vysočina
jyrry píše:
... nic nepřepočítávat, ale jen ověřovat jestli je ten "krátký" dosah stále stejný.
A nestěžovat si že není žádný příměr - ten je, jen si ho sám udělat ;-)
Přesně tak :D !!! Je třeba víc myslet, nesprávný výklad informací (parametry v nezasvěcených rukách) je jen zdroj problémů.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon 20.05.2019 19:57 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 9.12.2013
Příspěvky: 486
Bydliště: Dudince
prikrylm píše:

Jestli jsem to správně pochopil, tak třípolohový přepínač ovládá servo (? nebo jako servo), které uprostřed nedělá nic na jednu stranu se natočí a drží (video) a na druhou stranu by mělo cyklicky cvakat fotky?

Jestli je to tak, tak v příloze je celý model, je to prakticky to, co posílá ellet s upravenými úrovněmi, s tím, že jsem drze vynechal "vypnuto" a spolehnul se na to, že nula na kanále je tak nějak implicitně - možná je lepší tam dát explicitní hodnotu i pro to zmíněné "vypnuto", jak radí ellet.

Logické spínače jen řeknou ano/ne (pokud se logický spínač použije jako zdroj kanálu, dostanu hondoty -100% pro ne a 100% pro ano). Pokud chci aby se servo/něco nehýbalo od min do max, tak musím upravit hodnoty v mixu. Buď váhou a offsetem nebo křivkou, co komu vyhovuje.

A samozřejmě, jestli by se to celé mělo ovládat něčím jiným tak SA vyměnit v log. spínačích a v mixech.

Snad je to jasné.


Zdar borci taranisaci potreboval by som zase jednu radu. I ked sam si myslim ze to ani nepojde nastavit tak ako potrebujem. Toto vsetko co ste mi vyssie poradili je fajn a funguje to lenze potrboval by som aby to pri tom prepnuti na fotku neskocilo hned ho hornej urovne ale aby to na nejaky cas zostalo cca na 1700 a potom skocilo na plnych 2000. Neviem ci som to dostatocne vysvetlil ak nie prikladam manual toho zariadenia ktore to ma ovladat ide presnejsie o kanal 1 ovladanie movie/shutter. ide o to ze teraz mi to nezaostruje a vetsina fotiek je rozmazana a keby to chvilu zostalo na tych 1700 tak by to krasne zaostrilo a az potom cvaklo fotku. Vyskusal som to na jednom kanale nastavil som tam potenciometer a krasne to fungovalo len je dost neprakticke kazde 2 sekundy tocit rucne potenciometrom :x
V podstate potrebujem zautomatizovat aby mi poteciometer prideleney na nejaky kanal prechadzal kazde dajme tomu dve sekundy zo strednej polohy do hornej ale vzdy postal na chvilu medzi strednou a hornou hodnotou.
Dik za postrehy.


Přílohy:
Manual-181.pdf [887.97 KiB]
21 krát

_________________
X8 Quad Pixhawk 2
Tricopter APM 2.6
Race Omnibus F4
Quad HKpilot32
Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon 20.05.2019 21:47 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 6.1.2012
Příspěvky: 1023
Bydliště: Brno
Obrázky: 0
Co kanál zpomalit, přidat křivku a na stranu, kde má vyrobit fotku bude křivka na 1700 us a na konci křivky skočí na 2000 us.
Na stranu kamery může křivka klidně hned skočit na minimální hodnotu (1000 us).

_________________
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | několik vrtulemi poháněných létajících strojů)


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: pon 20.05.2019 21:55 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 12.2.2016
Příspěvky: 1180
Bydliště: Vysočina
Třeba nějak takhle (8. kanál). Časy, kanál a spouštění uprav. Pozor na to zpoždění, je tam nutný (dalo by se to odstranit a možná trochu zjednodušit, ale je to taky trochu pro jistotu)


Přílohy:
Foto-100-75+100.pdf [29.63 KiB]
18 krát
Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon 20.05.2019 22:17 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 9.12.2013
Příspěvky: 486
Bydliště: Dudince
ellet píše:
Třeba nějak takhle (8. kanál). Časy, kanál a spouštění uprav. Pozor na to zpoždění, je tam nutný (dalo by se to odstranit a možná trochu zjednodušit, ale je to taky trochu pro jistotu)

Poviem teda narovinu ze stohoto som jelen :D

_________________
X8 Quad Pixhawk 2
Tricopter APM 2.6
Race Omnibus F4
Quad HKpilot32


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon 20.05.2019 22:20 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 9.12.2013
Příspěvky: 486
Bydliště: Dudince
prikrylm píše:
Co kanál zpomalit, přidat křivku a na stranu, kde má vyrobit fotku bude křivka na 1700 us a na konci křivky skočí na 2000 us.
Na stranu kamery může křivka klidně hned skočit na minimální hodnotu (1000 us).

Jo takto by to asi slo len neviem ako urcit cas na ktory tam bude tych 1700? a priznam sa nejaku krivku uz pouzivam na prepinanie letovych rezimov ale ako som ju vytvoril to uz neviem.

_________________
X8 Quad Pixhawk 2
Tricopter APM 2.6
Race Omnibus F4
Quad HKpilot32


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon 20.05.2019 22:53 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 12.2.2016
Příspěvky: 1180
Bydliště: Vysočina
troiac píše:
Poviem teda narovinu ze stohoto som jelen :D
Tak posílám obrázky :D .


Přílohy:
foto1.zip [148.84 KiB]
19 krát
Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon 20.05.2019 23:36 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 9.12.2013
Příspěvky: 486
Bydliště: Dudince
oki zajtra nieco vyskusam zatial diki vsetkym a dobru noc

_________________
X8 Quad Pixhawk 2
Tricopter APM 2.6
Race Omnibus F4
Quad HKpilot32


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte 21.05.2019 8:05 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 29.12.2010
Příspěvky: 110
Bydliště: Praha 9 Újezd nad lesy
Zdarec,
mohl by někdo poradit co by mohlo být špatně?
Po poslední aktualizaci Taranise mi při zakládání nového modelu vyskakuje toto.
Obrázek
A nenaskočí mi LUA skript pro vytvoření modelu.

Předem díky za rady.

_________________
Radek

Špatná zpráva je ta, že čas letí. Dobrá zpráva je ta, že vy jste pilot.


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: úte 21.05.2019 8:10 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 18.1.2010
Příspěvky: 1010
Bydliště: PN - SK
updatoval si aj obsah karty na najnovsiu verziu?


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte 21.05.2019 8:39 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 6.1.2012
Příspěvky: 1023
Bydliště: Brno
Obrázky: 0
Zkusil bych stejný skript v Companionu, tam je konzole, kde je většinou vidět více o chybě. Simulátor je dostatečně věrný.
Na nesoulad verze FW v rádiu a obsah SD karty bych tohle asi taky svedl.
Update na v2.3?

_________________
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | několik vrtulemi poháněných létajících strojů)


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: úte 21.05.2019 8:52 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 29.12.2010
Příspěvky: 110
Bydliště: Praha 9 Újezd nad lesy
Ne SD jsem neupdatoval. Popravdě ani nevím jak.
Poradíte? Verze FW v Taranisu je v2.2.3.

_________________
Radek

Špatná zpráva je ta, že čas letí. Dobrá zpráva je ta, že vy jste pilot.


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: úte 21.05.2019 20:02 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 6.1.2012
Příspěvky: 1023
Bydliště: Brno
Obrázky: 0
Upgrade FW je přes Companion, co se stáhne ze stránek OpenTX, žejo, a na stejné stránce je odkaz na obsah SD karty.

Asi není úplně dobré vzít obsah tak jak je, ale vzít svou SD kartu a pokud ne na stáhnuté SD něco nového, tak to něco na své kartě nahradit.

_________________
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | několik vrtulemi poháněných létajících strojů)


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: úte 21.05.2019 21:34 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 9.12.2013
Příspěvky: 486
Bydliště: Dudince
ellet píše:
Tak posílám obrázky :D .

Tak stym zapasim podarilo sa mi nieco ono to totiz islo cyklicy stale dookola takze sa mi podarilo podmienit to spinacom SE. problem je este v tom ze teraz mi vzdy do strednej polohy zostane aktualna posledna hodnote cize 75 alebo 100 alebo -100.
Trosku som to uz pochopil ale nedari sa mi to nastavit uplne spravne.
Potrboval by som to nasledovne:
spinac SE: v strede nic sa nedeje stav 0
spinac SE: v hornej polohe prejde stav do 75 to by mohlo trvat asi 0,5 sek.
potom prejde stav do 100 povedzme ze tiez na 0,5 sek. potom zase do 0 a tak dookola pocas zopnutia v hornej polohe
spinac SE: v spodnej polohe prejde stav do -100 a tam zostane pocas celeho zopnutia do spodnej polohy.
Diki.

_________________
X8 Quad Pixhawk 2
Tricopter APM 2.6
Race Omnibus F4
Quad HKpilot32


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1144 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 72, 73, 74, 75, 76, 77  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Google [Bot] a 6 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz