Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1190 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67 ... 80  Další
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: čtv 10.01.2019 22:15 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 5.1.2007
Příspěvky: 8894
Bydliště: Trenčianska Turná
Obrázky: 0
prikrylm píše:
Tak jsem si pročetl několik (3) manuály k rozumnějším vysílačkám (Graupner, Futaba, Jeti) a ozkoušel dostupné simulátory (vysílaček) a ano. FrSky (OpenTX) JE intuitivní. :D

Dohodnute :lol: :lol: :lol:

_________________
Nie som zlý.... iba rýpem
www.elektromodely.sk


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 
PříspěvekNapsal: pát 11.01.2019 11:50 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 6.1.2012
Příspěvky: 1034
Bydliště: Brno
Obrázky: 0
LV píše:
prikrylm:
Tak jsem si pročetl několik (3) manuály k rozumnějším vysílačkám (Graupner, Futaba, Jeti) a ozkoušel dostupné simulátory (vysílaček) a ano. FrSky (OpenTX) JE intuitivní. :D

Dohodnute :lol: :lol: :lol:


Tak to máme vyřešené. Jdeme lítat. :)
Teda v zimě nic moc, kdyby to aspoň bylo zmrzlé, ale to bláto... Tak aspoň ty mikro coptery a piko vrtulníčky...

_________________
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | několik vrtulemi poháněných létajících strojů)


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: pát 11.01.2019 15:50 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 25.11.2009
Příspěvky: 443
Bydliště: Trnava, SR
Ja lietam a mne staci, ked je svetlo a neprsi/nesnezi a nejako extra nefuka a ci je na zemi blato, alebo sneh neriesim....len doba letu je teraz kratsia ako ked je vonku teplejsie....

_________________
Each.H8mini+TX05,Leader130HM,Leader125HM,Thunder TigerXXT,Hydrotek F1+SKY-HD01,Taranis X9D+


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pát 11.01.2019 21:33 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 6.1.2012
Příspěvky: 1034
Bydliště: Brno
Obrázky: 0
Njn, já to Zorro vždycky nechytím. Pak by mohlo být i zablácené... A startovací krabice na prasolet nebo vtrulník prostě leží na zemi...

---
Zase jedna "amerika".
Funguje od verze 2.2.1.
Pokud párujete X?R přijímače, nemusí se používat propojky pro změnu režimu párování. Při vybrání [Bind] režimu, se objeví popup okno s výběrem možností (viz obrázek).
U X4R výběr kanálu 9-16 způsobí přepnutí na CPPM a zpřístupní PWM kanál 9,10,(11 - u ne SB verze).

Amerikááá.


Přílohy:
screenshot_x9d+_19-01-11_20-20-10.png
screenshot_x9d+_19-01-11_20-20-10.png [ 2.21 KiB | Zobrazeno 1178 krát ]

_________________
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | několik vrtulemi poháněných létajících strojů)
Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: sob 12.01.2019 11:41 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 12.2.2016
Příspěvky: 1181
Bydliště: Vysočina
prikrylm píše:
...Zase jedna "amerika"...
Je vidět, že ses opravdu dal do studia (co tě asi překvapí zítra :D ). Pro mě, který to dostal do ruky až z verzí 2.2.1, je zase trochu překvapení, že to tam dřív nebylo.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: sob 12.01.2019 15:34 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 6.1.2012
Příspěvky: 1034
Bydliště: Brno
Obrázky: 0
ellet píše:
Je vidět, že ses opravdu dal do studia (co tě asi překvapí zítra :D ). Pro mě, který to dostal do ruky až z verzí 2.2.1, je zase trochu překvapení, že to tam dřív nebylo.


(Též mám OpenTX od 2.2.1)
Právě že u všech přijímačů píší "aplikujte jumpery a párujte...", tak jsem takové vychytávky ani nehledal. A došel jsem na to tak, že jsem chtěl std X4R-SB napárovat tímhle menu bez jumperů, že jako nebude první kanál CPPM, ale std PWM a budu mít s.bus + 3 kanály 9,10,11 (páč, k čemu s.bus a ještě cppm, žejo). No, nemám... :)
---
Pak byla varianta, X4R, ale moje poletucha (KK) umí z CPPM jen 6 kanálů a já chci 8 (co umí s.bus - ovládání kamery)... Možná zkusit do KK jiný firmware, ale s tím se mi zatím hrát nechtělo.

_________________
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | několik vrtulemi poháněných létajících strojů)


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: sob 12.01.2019 15:50 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 12.2.2016
Příspěvky: 1181
Bydliště: Vysočina
prikrylm píše:
... a budu mít s.bus + 3 kanály 9,10,11 (páč, k čemu s.bus a ještě cppm, žejo). No, nemám... :)
Nevím proč nemáš. X6R-SB lze snadno upravit na verzi X4R (jestli myslíš tohle). Někde to určitě najdeš ale bude jen CPPM a to asi nechceš. Potom jedině další převodník...


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: sob 12.01.2019 20:47 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 6.1.2012
Příspěvky: 1034
Bydliště: Brno
Obrázky: 0
ellet píše:
Nevím proč nemáš. X6R-SB lze snadno upravit na verzi X4R (jestli myslíš tohle). Někde to určitě najdeš ale bude jen CPPM a to asi nechceš. Potom jedině další převodník...


Ne SB variantu mám shodou okolností taky. Ale koptera chce 8 kanálů (5-tý na režimy a 3 na kameru) a z cppm signálu umí zpracovat jen 6. Další PWM jsem chtěl na blbiny typu shazovač tenisáků a rozsvěcovač blikátek, zatahovací nožičky a pod.
Do teď jsem si vystačil s jedním volným kanálem bez ovládání kamery, takže i tak jsou dva PWM komfort.

---- jiné téma ----

Když se v D16 režimu zapne jen kanál 1-8 je tam 9ms (cosi, rámec), pro kanály 1-16 18ms. Když se dívám na výstup s.bus, tak jsou tam jakési datové shluky právě po 9ms. Netuším, jestli výstup z s.bus odpovídá něčemu, co se vysílá přes ACCST. Předpokládám ale, že 16 kanálů to vyšle na dva takové shluky, v režimu kanálů po jednom. Takže 16 kanálů mám přeneseno 55x za sekundu a 8 kanálů 111x za sekundu? Je to tak? Člověk asi rozdíl moc nepozná, co? Ale kde není potřeba víc jak 8 kanálů, tak je asi zbytečné je vysílat, žejo.

A druhá věc. Jsou přijímače s PCB anténami (X8R) vyloženě přizpůsobené na tyhle antény nebo se můžou vyměnit za std "drátkové", pokud třeba není kam tyhle placky nacpat? Je to spíš teoretické, ale když jsem X8R zabudovával do vrtulníku, tak jsem s těmi PCB trochu zápasil...

_________________
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | několik vrtulemi poháněných létajících strojů)


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: ned 13.01.2019 14:03 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 12.2.2016
Příspěvky: 1181
Bydliště: Vysočina
prikrylm píše:
...Když se dívám na výstup s.bus, tak jsou tam jakési datové shluky právě po 9ms. ...
Každý sbus paket obsahuje všechny kanály (i ještě něco navíc - viz protokol).


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned 13.01.2019 14:10 
Mazák
Mazák

Registrován: 23.6.2014
Příspěvky: 712
Bydliště: Žďár n. S.
prikrylm píše:
A druhá věc. Jsou přijímače s PCB anténami (X8R) vyloženě přizpůsobené na tyhle antény nebo se můžou vyměnit za std "drátkové", pokud třeba není kam tyhle placky nacpat?
Vyměnit to lze bez problému, jen pozor na dvojí možnou velikost konektorů.
Údajně vyšší zisk PCB jsem v praxi nějak nepozoroval...

_________________
Laguna, Daidalos, MiniCorado, F3K Edge, Fox 2300, Funtic II, Dingo, F4U Corsair, Bf 109H, Skipper...


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned 13.01.2019 21:48 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 6.1.2012
Příspěvky: 1034
Bydliště: Brno
Obrázky: 0
Začal jsem si hrát se základy LUA, tak jsem zkusil něco konkrétního.

Vymyslel jsem si ovládání stabilizovaných režimů S6R. Inspirované dodaným vzorem modelu od RCStudio, kde je ale vypínačem volená hodnota kanálu, ne typ stabilizace.
(přepínače jsou 3-polohové a mají polohy v-^ (jako dolů, střed, nahoru)

Jak jsem chtěl aby to fungovalo:
Tři přepínače na ovládání (např. SC na režimy, SB na základní stabilizaci, SC na extra režimy):
- SC režim letu ^ a - = neacro, v = acro
- SA "crazy" režimy - = nic, ^ = svíčka, v = nožák
- SB std stabilizace - = nic, ^ = std stabilizace (vypínač větru), v = autolevel
"crazy" režimy fungují pouze v režimu "acro" a pokud není vybraná std stabilizace nebo autolevel. Tedy ta základní stabilizace má jako vyšší prioritu.

V rámci seznámení s logickými spínači jsem tuto funkcionalitu naklikal na 3 logické spínače + asi 15 řádků speciálních fcí (včetně akustického hlášení zvoleného režimu). 15, protože jsem chtěl páčkou zvolený režim, ne hodnotu kanálu.

No a v rámci seznámení s LUA, jsem totéž napsal jako LUA mix. Navíc se to dá pěkně nastavit na zvolené spínače a přenos k někomu jinému je mnohem rychlejší.
A protože sem nejdou přikládat LUA skripty, tak si skript můžete stáhnout z google disku.

Patří na SD kartu do scirpts/mixes. Pak už je to jednoduché.

Kdo neví, tak v menu LUA skriptů vybrat nahraný skript, otevře se jeho konfig (přepínač pro acro/ne acro, základní stabilizace, a "šílená" stabilizace). Výstup je pak správně namíchaný ch10 a ch11, tak jak to chce S6R (S8R).

v mixech pak kanálu 10 přiřadit výstup ze skriptu (jmenuje se ch10) a kanálu 11 výstup ze skriptu ch11 a je hotovo.

Skript si případně upravte k obrazu svému. Pokud by někdo toužil po nějakých změnách (přepsat pro T9x a pod), které bych byl ochoten vyrobit, napište. Když budu mít čas a chuť můžu se o něco pokusit.

Jo, kdyby už bylo něco hotového a lepšího, tak berte to lepší, žejo. Já tohle beru jako tréning. :)


Přílohy:
Poznámka: Přiřazené přepínače a přepuné na režim hover; svíčka.
screenshot_x9d+_19-01-13_20-59-01.png
screenshot_x9d+_19-01-13_20-59-01.png [ 1.79 KiB | Zobrazeno 684 krát ]

_________________
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | několik vrtulemi poháněných létajících strojů)
Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: pon 14.01.2019 14:26 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 13.11.2008
Příspěvky: 9984
Bydliště: Benátecká Vrutice, ČR
Proč by sem nešly přikládat? Stačí když je zapakuješ jako ZIP, což je bezpečnější proti poškození přenosem, nebo změnit příponu třeba na TXT. :wink:


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon 14.01.2019 14:50 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.6.2008
Příspěvky: 5065
Bydliště: Praha ČR
S těmi LUA mixy bych byl dost opatrný - LUA má občas problémy se stabilitou a použít to na něco s přímým vlivem na řízení mi přijde upřímně až téměř nezodpovědné...
Něco jiného je použití na zobrazování telemetrie či třeba přenos nastavení u FC copteru, tam zase o tolik nejde, když to vytuhne, tak se obvykle nic moc neděje a naopak LUA umožňuje věci, které moc nemá smysl cpát přímo do základního firmwaru. Ovšem použití na věci s přímým vlivem na letové funkce je už horší.

To tebou popsané je někde na hraně, pokud tě dobře chápu, tak jen přepínáš režimy stabilizace, kde by pro zkušeného pilota nemuselo být "zblbnutí" až tak fatální, nicméně už se to momentu, kdy by to byl potenciální problém, docela blíží...


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon 14.01.2019 19:40 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 12.2.2016
Příspěvky: 1181
Bydliště: Vysočina
prikrylm píše:
Začal jsem si hrát se základy LUA, tak jsem zkusil něco konkrétního.... Já tohle beru jako tréning. :)
Tak ať tě teda aspoň někdo pochválí - výborná cvičná úloha - ale jak píše tomashr, taky bych se toho v éru trochu bál.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon 14.01.2019 20:48 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 6.1.2012
Příspěvky: 1034
Bydliště: Brno
Obrázky: 0
Jo, a to je další věc, kterou jsem četl, že pokud by měl mít LUA přímý vliv na řízení, tak nebrat. Zase to je z důvodu toho, že by to nestihl vyhodnotit, což u +- 4ech ifů moc nepředpokládám.

Mám to v malé cessně, takže i kdyby něco, tak bubliny slepím... :)

Na LUA telemetrii jsem viděl pěkný příklad. Bylo to auto, snímané otáčky motoru a měl nějakou převodovku. Podle zařazeného stupně a rychlosti otáček motoru si počítal rychlost...

_________________
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | několik vrtulemi poháněných létajících strojů)


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1190 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67 ... 80  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: michalv, sk8ty a 6 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz