Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 839 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 51, 52, 53, 54, 55, 56  Další
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: úte 06.11.2018 10:57 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru

Registrován: 16.9.2014
Příspěvky: 117
Bydliště: Praha - východ
prikrylm píše:
Jak na Taranisu (asi obecně OpenTX) nastavit přes rádio hlídanou pozici přepínačů při zapnutí? Vypnuto nebo "základní poloha" je jasná, ale jiná poloha?
Std chci mít při začátku vypnutý motor a to směrem nahoru (levý dolní přepínač).
Z Comanionu to jde dobře, tomu rozumím, ale z vysílače se mi to nedaří.

To co chceš slyšet je asi: nastavit přepínače (na vysílači) do požadované polohy a na řádku "Switch positions" - dlouhý stisk ENT.


Nahoru
 Profil  
 
 
PříspěvekNapsal: úte 06.11.2018 11:17 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 21.6.2008
Příspěvky: 4577
Bydliště: Praha ČR
Když jsme u přepínačů - dá se u stopek nastavit spouštění stopek třípolohovým spínačem, ale tak, že "ON" je ve dvou polohách ze tří a ne jen v jedné? Podle mne to na rozdíl od Futaby přímo nejde, vybrat se dá jen jedna poloha :-(
Tuším, že to možná půjde obejít přes definici logických switchů, ale než se pustím do tohoto, tak se raději ptám, zda mi neutekla nějaká banalita...


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte 06.11.2018 11:21 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 15.1.2006
Příspěvky: 1656
prikrylm píše:
Jak na Taranisu (asi obecně OpenTX) nastavit přes rádio hlídanou pozici přepínačů při zapnutí? Vypnuto nebo "základní poloha" je jasná, ale jiná poloha?
Std chci mít při začátku vypnutý motor a to směrem nahoru (levý dolní přepínač).
Z Comanionu to jde dobře, tomu rozumím, ale z vysílače se mi to nedaří.


Přes speciální funkce.
Nemám teď rádio u sebe, že bych to popsal detailně.

_________________
Ďusi
DepronTeam
Taranis X9D+ (TGY-i6, FC-16),TopmodelCZ Astra, EPP JAK-7, Algol, E-III, B-25


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte 06.11.2018 11:24 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 26.5.2013
Příspěvky: 1036
Bydliště: Brno
tomashr píše:
Když jsme u přepínačů - dá se u stopek nastavit spouštění stopek třípolohovým spínačem, ale tak, že "ON" je ve dvou polohách ze tří a ne jen v jedné? Podle mne to na rozdíl od Futaby přímo nejde, vybrat se dá jen jedna poloha :-(
Tuším, že to možná půjde obejít přes definici logických switchů, ale než se pustím do tohoto, tak se raději ptám, zda mi neutekla nějaká banalita...

Normálně by se zvolila pro spuštění stopek negace třetí polohy, ale jak je to přímo u stopek nevím. Přes logické funkce je to jistota.

_________________
MC-20HOTT,DS-16,X10S,S-trino MkII,RCF Sbach, MXS 64",Maat,250 Race,LOGO550SE,Goblin570


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte 06.11.2018 12:14 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 12.2.2016
Příspěvky: 774
Bydliště: Vysočina
BoŠ píše:
Normálně by se zvolila pro spuštění stopek negace třetí polohy, ale jak je to přímo u stopek nevím. Přes logické funkce je to jistota.
Je to tak, stačí stopky spouštět negovanou polohou přepínače přímo v menu nastavení.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte 06.11.2018 14:37 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 6.1.2012
Příspěvky: 559
Bydliště: Brno
Obrázky: 0
matoni píše:
To co chceš slyšet je asi: nastavit přepínače (na vysílači) do požadované polohy a na řádku "Switch positions" - dlouhý stisk ENT.


To jsem zkoušel (zkusím ještě jednou). Zkoušel jsem i entery se spínačem v poloze, kterou chci. Ať jsem dělal, co jsem dělal, buď bylo políčko za spínačem prázdné, nebo šipka nahoru.
Jak píšu zkusím ještě jednou, když tak to nechám na PC...


Přílohy:
ss_on.png
ss_on.png [ 2.1 KiB | Zobrazeno 500 krát ]
ss_off.png
ss_off.png [ 2.09 KiB | Zobrazeno 500 krát ]

_________________
MzM
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | vrtulníky(čky) | Xcoptera | Zorro | malá Cessna)
Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: úte 06.11.2018 15:02 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 26.9.2011
Příspěvky: 314
Bydliště: Kroměříž
Obrázky: 5
Tak to mě taky zajímá, protože jsem na tom stejně. Nejde mi to na rádiu změnit. Byť mi to historicky šlo. Teď je buď šipka nahoru nebo nic.

_________________
YT: Lubos72cz | czlusa.rajce.idnes.cz
Taranis-E | F3B/F | 100" Django ...


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: úte 06.11.2018 15:04 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 21.6.2008
Příspěvky: 4577
Bydliště: Praha ČR
Nevím, ale tohle chodí dokonce i mně (a to jsem vyhlášený odpůrce Taranisu a OpenTX :lol: ).
Nicméně zrovna tohle je OK - fyzicky nacvakej spínače jak si přeješ, pak ten řádek menu, jak máš na screenu a pak dlouhý Enter. Na tom řádku se přestaví spínače, tak jak je právě máš a je to...

EDIT a fw mám poslední 2.2.2, takže by to neměla být změna...


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte 06.11.2018 15:24 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 26.9.2011
Příspěvky: 314
Bydliště: Kroměříž
Obrázky: 5
tomashr píše:
Nevím, ale tohle chodí dokonce i mně (a to jsem vyhlášený odpůrce Taranisu a OpenTX :lol: ).
Nicméně zrovna tohle je OK - fyzicky nacvakej spínače jak si přeješ, pak ten řádek menu, jak máš na screenu a pak dlouhý Enter. Na tom řádku se přestaví spínače, tak jak je právě máš a je to...

EDIT a fw mám poslední 2.2.2, takže by to neměla být změna...


Díky, díky .... je to jak píšeš. Musí se nastavit celý řádek, tzn. všechny spínače zároveň a ne jednotlivě. Díky, díky :-)

_________________
YT: Lubos72cz | czlusa.rajce.idnes.cz
Taranis-E | F3B/F | 100" Django ...


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: úte 06.11.2018 21:08 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 6.1.2012
Příspěvky: 559
Bydliště: Brno
Obrázky: 0
No jo, celý řádek, jednotlivě se pak nastavuje jestli jo nebo ne.
Také vřelé díky!

_________________
MzM
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | vrtulníky(čky) | Xcoptera | Zorro | malá Cessna)


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: stř 07.11.2018 15:07 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 6.1.2012
Příspěvky: 559
Bydliště: Brno
Obrázky: 0
tomashr píše:
...a to jsem vyhlášený odpůrce Taranisu a OpenTX :lol: ...


Proč? Není to nejlepší rádio na světě (to není žádné), ale strašné taky není, ne?

_________________
MzM
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | vrtulníky(čky) | Xcoptera | Zorro | malá Cessna)


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: čtv 08.11.2018 13:16 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 25.11.2009
Příspěvky: 410
Bydliště: Trnava, SR
Tiez si myslim, ze X9D+ v kombinacii OpenTX 2.2.2 je celkom pouzitelne radio..

_________________
DJI P3A,Each.H8mini+TX05,Leader130HM,Split92HM,Thunder TigerXXT,Hydrotek F1+SKY-HD01,Taranis X9D+


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: čtv 08.11.2018 13:43 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 24.4.2016
Příspěvky: 280
Bydliště: Nove Zamky
Obrázky: 0
prikrylm píše:

Proč? Není to nejlepší rádio na světě (to není žádné), ale strašné taky není, ne?


Budte radi ze vam to slape ako si predstavujete a pre istotu nezacinajte takuto debatu lebo sa tu tu hned zvrtne.

_________________
Belanka Decathlon ,MDM FOX


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: čtv 08.11.2018 14:17 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 21.6.2008
Příspěvky: 4577
Bydliště: Praha ČR
Asi tak - podle mne si každý zájemce ty diskuse (včetně mé kritiky) snadno najde, otevírat znovu to nemá smysl.
V tom posledním příspěvku jsem spíš pobaveně konstatoval, že ač to rád nemám, tak "zrovna tohle" mi funguje v pohodě a popsal jak, tohle skutečně snaha o nový flame nebyla ani náznakem..
A teď ještě pobaveněji - to, že můj popis někomu pomohl a tak vlastně "supportuji OpenTX" mě už vyloženě rozesmálo, nikomu to na mne neříkejte, zkazilo by mi to image :lol: :lol: :lol:


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: čtv 08.11.2018 15:04 
Platící zákazník RCManie
Platící zákazník RCManie
Uživatelský avatar

Registrován: 1.8.2012
Příspěvky: 5569
Bydliště: Brno
Obrázky: 0
Podotykam, ze toto se da najit v nasi prirucni brozurce, ktery dostane kazdy zakaznik k radiu.

Kód:
Spínače: Pokud je zapnuto, zobrazí se varování, když při zapnutí vysílače nebo přechodu na nový model nejsou přepínače
v požadované základní poloze. Nastaví se tak, že se všechny přepínače uvedou do odpovídajícího stavu. Každý přepínač se zobrazí s jedním ze tří symbolů ↓▬↑ .Spínače bez symbolu se nekontrolují. Pak se přesuneme na <] a potvrdíme stiskem
[ENTER dlouze].

_________________
Jan Janekx Urbanek
https://www.rcstudio.cz/ - prémiový partner a servis FrSky


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 839 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 51, 52, 53, 54, 55, 56  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 5 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz