Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 696 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 43, 44, 45, 46, 47
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: pát 10.08.2018 8:35 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 25.5.2003
Příspěvky: 1950
Bydliště: Košice, SK
romko1 píše:
Urcite sa s tym niekto stretol -> zrazu nezareaguje Taranis na prve prepnutie prepinaca...treba opakovat prepnutie a v lepsom pripade sa chyti.

Nikdy som sa s tým nestretol, ale všimol som si, že poniektorí majú tendenciu sa s prepínačmi hrať. Proste len tak, z dlhej chvíle.


Nahoru
 Profil  
 
 
PříspěvekNapsal: pát 10.08.2018 9:59 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.6.2008
Příspěvky: 4368
jarda19 píše:
No to při tvém normálním lítání nepoznáš až do té doby než nastane taková situace: letíš pod plným plynem metr nad zemí a v potenciometru výškovky se objeví smítko uhlíku z dráhy potenciometru, potáhneš za knipl a...….letadlo skončí tak 10cm pod zemí. :D
No a právě v tom jsou hally lepší.


Velice vtipná představa - zkus se schválně zamyslet nad tím, při čem je větší pravděpodobnost rány: smítko na potenciometru anebo chcíplý hall?

Vážně - hall gimbaly mají smysl, ale v reálu je pro výrobce motivace paradoxně spíš to, že při požadavku na jistou kvalitu už dnes vycházejí možná i levněji než klasika. Že se dočasně mohou tvářit jako "luxus" za vyšší cenu je vítaný bonus, ale v delší perspektivě bych si hodně vsadil na propad ceny a postupný posun do pozice standardu i v nižších třídách rádií. Důvodem ale bude (jako obvykle) ekonomika, ne nějaká principiálně vyšší kvalita.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pát 10.08.2018 10:06 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.6.2008
Příspěvky: 4368
romko1 píše:
Avsak priklanam sa k nazoru, ze co ak v tej najnevhodnejsej chvili mi zblbne radio - packa/prepinac a.... z tohto dovodu som vymenil aj prepinace, za tie ktore sa pouzivaju v Horuse, pretoze tie v Taranise maju bohuzial kratku zivotnost....
Urcite sa s tym niekto stretol -> zrazu nezareaguje Taranis na prve prepnutie prepinaca...treba opakovat prepnutie a v lepsom pripade sa chyti.


Nestalo se mi to, ale tohle by se mělo dát ověřit - odpojit přepínač, připojit na ohmmetr a měřit...
Pokud opravdu při některých přepnutích bude odpor vysoký, tak je zkrátka na vyhození. Pokud ale ne, ale rádio přesto blbne, tak by to zavánělo spíš nějakým zákmitem hodnoty při přepínání a pak by upřímně šlo do jisté míry spíš o špatné ošetření stavů ve firmwaru Taranisu.

Jinak ale pokud se spínače z Horusu jeví kvalitnější, tak beru na vědomí a pokud bych narazil u Taranisu na podobný problém, tak asi není problém sáhnout o kousek výše.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pát 10.08.2018 10:13 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 17.8.2006
Příspěvky: 436
Bydliště: Praha 8
tomashr píše:

Nestalo se mi to, ale tohle by se mělo dát ověřit - odpojit přepínač, připojit na ohmmetr a měřit...
Pokud opravdu při některých přepnutích bude odpor vysoký, tak je zkrátka na vyhození. Pokud ale ne, ale rádio přesto blbne, tak by to zavánělo spíš nějakým zákmitem hodnoty při přepínání a pak by upřímně šlo do jisté míry spíš o špatné ošetření stavů ve firmwaru Taranisu.

Jinak ale pokud se spínače z Horusu jeví kvalitnější, tak beru na vědomí a pokud bych narazil u Taranisu na podobný problém, tak asi není problém sáhnout o kousek výše.

Já už jsem také jeden přepínač měnil, chod byl už takový nejistý i po mechanické stránce.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pát 10.08.2018 10:21 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 13.11.2008
Příspěvky: 8970
Bydliště: Benátecká Vrutice, ČR
Ohledně těch Hall senzorů by mě docela zajímala jedna věc. Vím že taková situace asi těžko může nastat, ale jak reagují na blízké magnetické pole? Osobně žádný nemám, takže to memám na čem vyzkoušet. Zkoušel to někdo? Zkusit třeba přiložit ke kniplu, nebo servu, nějaký neodym. Jinak musím dát za pravdu jyrry, že u kvalitních potenciometrů je životnost dost velká, aby vydržely i mnohaletý provoz. Je možné, že ty výrobní náklady na Hall jsou dnes menší než na potenciometr, ale finální cena tomu bohužel zatím neodpovídá. Pokud jde o ty přepínače, tak je taky logické, že díky snahám srážet ceny dolů, se asi použijí laciné a nekvalitní přepínače. Orig. přepínače jako náhradní díl jsou ale většinou extrémě předražené a pokud je někdo schopný si takový přepínač sám přepájet (myslím přepínače v DPS), tak se dají sehnat kvalitní přepínače za rozumnější ceny. Létat s přepínačem který nějak vynechává, nebo má divný mechanický chod, je ale zbytečné riskování.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pát 10.08.2018 17:10 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 25.11.2009
Příspěvky: 369
Bydliště: Trnava, SR
martinni píše:
Já už jsem také jeden přepínač měnil, chod byl už takový nejistý i po mechanické stránce.

Presne pre toto som menil jeden prepinac a uz ked som mal taranisa otvoreneho vymenil som vsetky....kamarat mal to iste a nevymenil a zacal mu vynechavat... tak tomu som sa chcel vyhnut.
Nie je to o hrani sa s prepinacmi, ale o realnom pouzivani pocas letu... ci uz klapky/podvozok/vychylky/gps funkcie...atd...a naco zbytocne riskovat?
Samozrejme moze mi nieco ine zlyhat napr. servo ci motor na modeli pocas letu, ale ak je moznost tak preco to neminimalizovat napr. tie prepinace, hallove kniple...

_________________
DJI P3A+N.Shield,Each.H8mini+TX05,Leader130HM,Thunder TigerXXT,Hydrotek F1+cam.SKY-HD01,Taranis X9D+


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 696 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 43, 44, 45, 46, 47

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz