Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 60 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: RC Factory STEP ONE
PříspěvekNapsal: pát 20.10.2017 17:39 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 17.6.2014
Příspěvky: 34
Bydliště: Spytihněv
Raději se ptam.Jestli rovnou nekoupit FS iA6B.Kolik cm je prosim na šířku uližny prostor trupu.Zda se tam vleze na šiřku nebo kolmo na výšku snad mě chapete.Nemáte někdo foto?


Nahoru
 Profil  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: RC Factory STEP ONE
PříspěvekNapsal: úte 24.10.2017 21:16 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.6.2008
Příspěvky: 4318
HonzaS píše:
Když se trochu snažíš, tak se tak se tam i6a vejde vmáčknout :)

IA6 se dost zmenší, když se vyndá z toho obalu a dá do smršťovačky, ač vypadá obal fórově jen jako přelepka, tak je pod ním hodně volného místa.
Tohle jsem řešil pro deltu MikroSwift (ten nejmenší - http://www.modelsport.info/MS-COMPOSIT- ... 00005.aspx ), tam to bylo docela podstatné.
Dále je také možné odletovat konektory a dás si tam úhlové "v ose", ale to už je úprava pro zkušenější radioamatéry. U StepOne by se to ale podle popisu docela hodilo

IA6B je větší o docela hodně a do modelu typu StepOne mi to přijde zbytečné, dosah menšího IA6 stačí s velkou rezervou. Na druhé straně má konektory v ose a při vyndání z krabičky by možná šel dovnitř paradoxně lépe, než IA6 bez letování konektorů.
Optimální přijímač pro Flysky asi bude nový IA8, který na HK nově uvedli spolu s novou verzí T9X - https://hobbyking.com/en_us/turnigy-9x- ... ystem.html , ale zatím ještě není v nabídce samostatně, odhaduji, že se objeví tak za 1-2 měsíce.

Jinak ještě dotaz - docela rozjímám o koupi StepOne pro výuku dcery a jen pro ilustraci by mne zajímalo, z jak tlustého EPP je křídlo a ocasky, to z parametrů a fotek jen odhaduji...


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: RC Factory STEP ONE
PříspěvekNapsal: stř 25.10.2017 7:16 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 9.5.2016
Příspěvky: 14
Bydliště: Odolena Voda
Ahoj.
Našel jsem na bang... tihle malé Rx.
https://www.banggood.com/Flysky-FS2A-4CH-AFHDS-2A-Mini-Compatible-Receiver-PWM-Output-for-Flysky-i6-i6X-i6S-p-1214269.html?rmmds=search
nebo
https://www.banggood.com/Eachine-iA6-2_4G-6CH-AFHDS-2A-Receiver-For-FS-i10-FS-i6-Eachine-i6-Transmitter-p-1216299.html?rmmds=search

_________________
FlySky i6 ,FrSky Q7, Step One, ZMR250,P-51 Hacker


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: RC Factory STEP ONE
PříspěvekNapsal: stř 25.10.2017 7:24 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.6.2008
Příspěvky: 4318
Ten druhý odkaz je super, to je vlastně to, co jsem psal výše, tedy běžný IA6, jen má konektory rovnou "v ose". Tady je to ale bez potřeby pájení, což je fajn, jinak bude asi s IA6 totožný.
S tím prvním (FS2A) bych ale byl opatrný, něco hodně podobného (jen pouze s PPM/IBUS výstupem) tu mám pro mikrocopter a dosah tedy není v relaci " 400+ meters" ani náhodou. A jelikož je u FS2A podle fotek použito úplně stejných IO, tak fakt nevěřím, že by měl dosah o tolik lepší.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: RC Factory STEP ONE
PříspěvekNapsal: stř 25.10.2017 9:42 
Administrátor serveru
Administrátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 25.4.2003
Příspěvky: 8316
Bydliště: Praha, ČR
Obrázky: 303
Blog: Zobrazit blog (3)
tomashr píše:
z jak tlustého EPP je křídlo a ocasky, to z parametrů a fotek jen odhaduji...

Večer přeměřím...


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: RC Factory STEP ONE
PříspěvekNapsal: stř 25.10.2017 9:53 
Moderátor serveru
Moderátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 29.1.2004
Příspěvky: 5633
Bydliště: Týn nad Vltavou
Obrázky: 5
Blog: Zobrazit blog (1)
myslím že je to 9mm. Ale přijímač se tam vejde o kousek větší, zrovna nějaký Fly Sky (ten setový k vysílačce) jsem tam vmáčkl docela na pohodu.

_________________
Vertigo 2m, Extra 330SC, Supertrino F3P (54g)+Lantsov 15", RCFactory Extra 330LT, JETI DS16


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: RC Factory STEP ONE
PříspěvekNapsal: pon 30.10.2017 7:34 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 17.6.2014
Příspěvky: 34
Bydliště: Spytihněv
Jak dlouho létáte na baterku? :wink:


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: RC Factory STEP ONE
PříspěvekNapsal: sob 04.11.2017 19:23 
Moderátor serveru
Moderátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 29.1.2004
Příspěvky: 5633
Bydliště: Týn nad Vltavou
Obrázky: 5
Blog: Zobrazit blog (1)
Honza Pastejřík udělal v rámci Akce 1000 nových pilotů skvělý build video. Zvládne to postavit snad každej váš kámoš, tak lákejte potenciální nové modeláře :mrgreen: Je to nakažlivý, to víme všichni, tak ať se nás schází víc.



Návod jak vložit video do příspěvku na RCMANIA.cz

_________________
Vertigo 2m, Extra 330SC, Supertrino F3P (54g)+Lantsov 15", RCFactory Extra 330LT, JETI DS16


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: RC Factory STEP ONE
PříspěvekNapsal: pát 13.07.2018 7:35 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 16.5.2015
Příspěvky: 102
Bydliště: Kladno
Ahoj lidi mám dotaz
Mám doma nějaké zbytky a zajímalo by mne, zda by se to dalo použít do StepOne:
Přijímač: (18gr) 52 x 35 x 15mm, Váha: 18g
Motor (52gr ) E-max XA2212 / 980Kv: https://www.peckamodel.cz/xa2212-820kv- ... lusenstvim
Akku: (63gr) Zippy 2S 1000mAp
Regulátor: ( cca 8-10gr) je myslím tento: https://www.peckamodel.cz/2210012-regul ... -serie-12a

Pokud by to šlo, jaký průměr vrtule se tam vleze? Na ten motor by to mělo být APC 9*6 a výkon by měl být cca 58W- pokud jsem se v tom nějak nezamotal.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: RC Factory STEP ONE
PříspěvekNapsal: pát 13.07.2018 11:17 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 9.1.2007
Příspěvky: 5628
Bydliště: Praha 8, ČR
Obrázky: 8
Obávám se, že ty věci budou velké a tudíž těžké. Koukni na stránky prodejce a zjistí parametry jednotlivých komponent, hlavně rozměry a jejich hmotnost. Motor o hmotnosti 52g na model, který má mít letovku kolem 200 g, je trochu dost.

_________________
Hitec Aurora 9X


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: RC Factory STEP ONE
PříspěvekNapsal: pát 13.07.2018 13:18 
Mazák
Mazák

Registrován: 15.8.2011
Příspěvky: 900
Bydliště: Náchod-nedaleko
Můj StepOne pohání motor který má 10,5gramu, baterky necelých 40, prijimac i regulátor po 6-8g, serva si nepamatuji, ale maximálně 9-ti gramova že byly doma a letovou mám s podvozkem nějakých 220. To tvé je těžké, hlavně teda motor...

_________________
Létám jak umím, ale hlavně pro radost z toho co dělám...


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: RC Factory STEP ONE
PříspěvekNapsal: pát 13.07.2018 13:27 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 16.5.2015
Příspěvky: 102
Bydliště: Kladno
Ok, nějak jsem zapoměl na tu váhu... díky za připomenutí.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: RC Factory STEP ONE
PříspěvekNapsal: pát 13.07.2018 19:42 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 9.1.2007
Příspěvky: 5628
Bydliště: Praha 8, ČR
Obrázky: 8
Jsi z Kladna, skoč si k Hnízdilovi a koukni na motory Turnigi 1811 a 2211. K tomu vyber příslušný regl a vrtuli, něco kolem 10 až 12A. Tvůj regl není plně kompatibilní se všemi rádii (Hitec). U Hnízdila, předpokládám, seženeš za rozumné ceny prakticky veškeré vybavení.

_________________
Hitec Aurora 9X


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: RC Factory STEP ONE
PříspěvekNapsal: pát 13.07.2018 22:33 
Mazák
Mazák

Registrován: 15.8.2011
Příspěvky: 900
Bydliště: Náchod-nedaleko
DAF píše:
Jsi z Kladna, skoč si k Hnízdilovi a koukni na motory Turnigi 1811 a 2211. K tomu vyber příslušný regl a vrtuli, něco kolem 10 až 12A. Tvůj regl není plně kompatibilní se všemi rádii (Hitec). U Hnízdila, předpokládám, seženeš za rozumné ceny prakticky veškeré vybavení.



1811 by to měla v pohodě zvládnout a k ní 6A regl

_________________
Létám jak umím, ale hlavně pro radost z toho co dělám...


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: RC Factory STEP ONE
PříspěvekNapsal: ned 15.07.2018 16:38 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 9.1.2007
Příspěvky: 5628
Bydliště: Praha 8, ČR
Obrázky: 8
REX píše:
1811 by to měla v pohodě zvládnout a k ní 6A regl

Měl, máme na kroužku cvičný model o letovce cca 200g a utáhne to. Je s 6A reglem. Je to na poletování, ale ne na visení, 3D chaos a podobné vylomeniny. S 2211, který jsem tam teď dál, jsou výkony o poznání lepší. Má to ale vadu na kráse, nevím, kam jsem ten menší motor s reglem před sebou schoval :lol: , nemůžu ho najít 8) .

_________________
Hitec Aurora 9X


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 60 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 6 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz