Reklama

 





Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 46 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Nd filtry pro Phantoma3 advanced
PříspěvekNapsal: pon 02.07.2018 18:01 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 8.2.2016
Příspěvky: 5
Ahoj, zdravím všechny, chci si pořídit sadu ND filtrů a chci se zeptat, jestli máte někdo zkušenosti s konkrétní značkou. Dobré reference jsou na Taco-rc.
Díky za odpovědi.


Nahoru
 Profil  
 
 
 Předmět příspěvku: Phantom 3 advanced - aku vysílače
PříspěvekNapsal: pon 09.07.2018 21:29 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 13.1.2016
Příspěvky: 230
Snažím se nabít aku ve vysílači a už asi 1,5h to mám připojené a stále bliká jen první ledka ze 4 možných. Předtím to leželo asi 10 měsíců bez zapnutí. Co mám dělat? Aktualizoval jsem firmware vysílače a je to stále stejné.

_________________
Jeti DC-16
F4U Corsair (Saito FG-60R3), Swift 2, VSB-66 Orlice 4,35m, Sopwith Pup 1,35m, Mustang P51


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Phantom 3 advanced - aku vysílače
PříspěvekNapsal: pon 09.07.2018 22:49 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 13.1.2016
Příspěvky: 230
No skvělý, vyndal jsem lipolku, změřím na ní napětí 8,3V, tak zkusím připojit nějakou žárovku na 12V jako zátěž, žárovka nesvítí a náhle 0V, šmitec 8O Co to sakra je.

_________________
Jeti DC-16
F4U Corsair (Saito FG-60R3), Swift 2, VSB-66 Orlice 4,35m, Sopwith Pup 1,35m, Mustang P51


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Phantom 3 advanced - aku vysílače
PříspěvekNapsal: úte 10.07.2018 6:49 
Mazák
Mazák

Registrován: 7.5.2015
Příspěvky: 3592
Bydliště: ČR
Obrázky: 1
Co to sakra je. 1) Při nabíjení vzroste U, ale neklesne I. Tváří se že se nabíjí, ale do zátěže nic nedá
2)Při vybíjení nic nedá - ihned konec. Příliš velký vnitřní odpor.
Takovým LiPol_kám vystavím úmrtní list a parte. Následuje ekologická likvidace.
(- Popisovaný úkaz není výsadou jen lithiových accu. "Umí" to i Pb, NiCd, NiMH a řada dalších.)


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Phantom 3 Advanced
PříspěvekNapsal: úte 10.07.2018 16:44 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 13.1.2016
Příspěvky: 230
Tak jednoduché to není, připojil jsem vysílač na laboratorní zdroj 8,4V odběr je 300mA a stále to hlásí vybito. :lol: No nevím tedy, asi máme doma vybité zásuvky. Z tou baterkou je to taky těžký, je v ní nějaký bazmek a díky němu teď na štekru není žádný napětí. Baterku jsem trochu rozpáral abych se dostal na kontakty a rozsvítil jsem s ní autožárovku 12V/60W. Změklá tedy nebude, pokles napětí je jen 0,4V při 4A Ri je tedy 0,1 Ohm což mi Tx aku připadá vpořádku.

_________________
Jeti DC-16
F4U Corsair (Saito FG-60R3), Swift 2, VSB-66 Orlice 4,35m, Sopwith Pup 1,35m, Mustang P51


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Phantom 3 Advanced
PříspěvekNapsal: úte 10.07.2018 20:23 
Mazák
Mazák

Registrován: 7.5.2015
Příspěvky: 3592
Bydliště: ČR
Obrázky: 1
Říká se tomu "kurvítko". Je to obvod ochrany. odpojuje baterku.
Důvodem je někdy i nabíjení bez balancování (na baterce je jen silový konektor).
Obvod ochrany by měl umožnit nabíjení pod-vybité, nebo ji připojit po nabití přímo na kontaktech.
- TX na zdroji 0.3 A, 8.4 V a signalizace VYBITO - to vypadá divně. VADNÝ TX?


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Phantom 3 Advanced
PříspěvekNapsal: stř 11.07.2018 6:17 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 28.12.2013
Příspěvky: 46
Říká se tomu inteligentní baterie, pokud je napětí nižší než nastavená hodnota (nevím kolik to je) elektronika baterie ji vyhodnotí jako vadnou a nezačne ani nabíjet. Řešení by mohlo být rozdělat baterii a připojit se přímo na články a pokusit se ji nabít samozřejmě kontrolovat ji při tom a při přehřívání toho nechat. Automatika to neudělá kvůli ochraně - baterie by mohla explodovat.
viz např:
https://forum.dji.com/thread-96062-1-1.html


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Phantom 3 Advanced
PříspěvekNapsal: stř 11.07.2018 9:43 
Mazák
Mazák

Registrován: 7.5.2015
Příspěvky: 3592
Bydliště: ČR
Obrázky: 1
@Fafa999 Na Li-Ion 1S2P určených jako náhrada za 2ks alkalických AA do foťáků
jsem zaznamenal "ochranu-odpojovač" která při poklesu napětí pod min. hodnotu
se pokusila (malým proudem) o oživení takového akumulátoru.
Po nárůstu napětí nad 3 V, ochrana přešla do normálního režimu = ACCU PŘIPOJEN na konektor.
Pokud na "skladovaném" accu kleslo napětí, nebylo nutno jej při oživování kuchat.
Obdobně se chovaly i 2S1P 9 V (8.4 V) 6F22 accu od Conrad.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Phantom 3 Advanced
PříspěvekNapsal: stř 11.07.2018 9:53 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 13.1.2016
Příspěvky: 230
Inteligentní to moc není přímo na článcích je 8,3v a po 4,15v na každém. Napětí jsem předtím změřil i na konektoru po zatížení se ztratilo. Jak to vrátit do původního stavu? Pochybuju že tohle někdo bude vědět :cry:

_________________
Jeti DC-16
F4U Corsair (Saito FG-60R3), Swift 2, VSB-66 Orlice 4,35m, Sopwith Pup 1,35m, Mustang P51


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Phantom 3 Advanced
PříspěvekNapsal: stř 11.07.2018 12:01 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 28.12.2013
Příspěvky: 46
Aha špatně jsem to pochopil ty píšeš o bateriích ve vysílači, nicméně ta elektronika je i tam. Vyndat a zkusit nabít mimo vysílač, pokud to nepůjde tak koupit nové, pokud je nabiješ a nebude to fungovat, tak to bude asi problém jinde než v baterkách. nebo tam zkusit jinou 2s baterii - konektor vypadá standartně.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Phantom 3 Advanced
PříspěvekNapsal: pát 13.07.2018 18:37 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 13.1.2016
Příspěvky: 230
Nezabírá, prostě si to myslí, že je to vybité nezávisle na skutečném stavu a napětí zdroje. Už jsem zkoušel i jakýsi reset podle videí na youtube a nic. Píská to jak šílené už bůhví jak dlouho a bezproblémů se mi z "vybité" baterie nabil tablet na 100%.

_________________
Jeti DC-16
F4U Corsair (Saito FG-60R3), Swift 2, VSB-66 Orlice 4,35m, Sopwith Pup 1,35m, Mustang P51


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Dji P3A pokles napätia baterie
PříspěvekNapsal: ned 17.03.2019 20:38 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 17.3.2019
Příspěvky: 3
Kupil som asi 2-rocny Dji phantom 3 advanced. Boli k nemu aj 3ks baterii. Jedna mala 30 nabijacich cyklov, druha 60 a tretia 100. Najnovsia bateria ukazovala pokles kapacity len niekolko %. Najstarsia so 100 cyklami pokles na 50%. Nabil som ich na 100% a isiel vyskusat. Pocas stupania bol pokles napätia na 3,4V, ked som prestal stupat, tak sa napätie ustalilo na 3,7V. Pri stupani napätie znova kleslo tesne pod 3,5V. Neskor, ked sa bateria zohriala, tak to bolo lepsie. Ta najstarsia bateria mala pokles az na 3,23V. Je toto normalne chovanie, ze pri zatazi je taky velky pokles napätia? Alebo su baterie zrele na vymenu?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Phantom 3 Advanced
PříspěvekNapsal: stř 20.03.2019 12:50 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 17.3.2019
Příspěvky: 3
Nikto mi nevie poradit?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Phantom 3 Advanced
PříspěvekNapsal: stř 20.03.2019 17:28 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 27.8.2010
Příspěvky: 933
Bydliště: SK
Neni to uz moc bezpecne, jedna vec je pocet a druha vek baterii, pri koptere to nieje moc stranda kedze pad moze stat par 100eur

_________________
DJI Phantom 4pro, DJI Spark, DJI Mavic pro


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Phantom 3 Advanced
PříspěvekNapsal: stř 20.03.2019 19:26 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 17.3.2019
Příspěvky: 3
Co som videl nejake videa, tiez tam bol pokles az na 3,4-3,5V. Nemohlo to sposobit aj to, ze baterie boli studene? Hned po nastartovani som dal plny plyn nahor.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 46 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Google [Bot] a 3 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz