Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 413 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Open TX (Videa str.5)
PříspěvekNapsal: stř 15.08.2018 21:39 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 7.3.2014
Příspěvky: 401
Bydliště: Mukařov - Srbín (Říčany u Prahy)
Obrázky: 34
Prostě nevím, zkouším nahazovat dokola 2.1.9 s různými volbami ale vždy stejný. Prázdný LCD. Porsím, cokoliv Vás napadne....

EDIT: tak jsem asi skončil, zkusil jsem nahrát 2.0.20 ať můžu aspoň lítat a už mám prázdný LCD i tam. ZKusil jsem různý kombinace a mám jen podsvícenou krabičku s kniplama :(
Programátor hlásí, že nahrání proběhlo....

_________________
Srážka s blbcem je problém, ale srážka s blbcem v zrcadlovém bludišti je neřešitelný problém..


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: Open TX (Videa str.5)
PříspěvekNapsal: pát 17.08.2018 12:38 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 7.3.2014
Příspěvky: 401
Bydliště: Mukařov - Srbín (Říčany u Prahy)
Obrázky: 34
Prosím není tu někdo, kdo má funkční programátor, připojený ke kompu a vyzkoušený? Praha východ (od Pankráce až po Kostelec nad č.l.)
Zajel bych k němu a jen zkusit rychle nahrát opentx a zda se vysílačka neprobere. Mám podezření, že mám nějaký error v kompu nebo v programátoru. Zkouším různé ovladače...
nebo zda tu někdo nemá tento programátor a nepopíše vyzkoušený setting na w10

Vyřešeno, programátor byl funkční, bylo třeba externí 1MHz signál.

_________________
Srážka s blbcem je problém, ale srážka s blbcem v zrcadlovém bludišti je neřešitelný problém..


Naposledy upravil toty dne pon 20.08.2018 11:30, celkově upraveno 1

Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Open TX (Videa str.5)
PříspěvekNapsal: pon 20.08.2018 11:13 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 29.11.2006
Příspěvky: 258
Bydliště: Plzen
tomashr píše:

No vzhledem k tomu, že podpora 32bit se ubírá ze stále více Linuxů to do budoucna může být problém, ale když se podívám https://launchpad.net/~opentx-test/+arc ... /+packages , tak tam zatím i386 vidím? Nemám ale jak ověřit, sám sice OpenTX na Linuxu užívám, ale jen X64, 32 bit nemám.

Ona tam 32 bit verze je, ale stara:-(

_________________
Pletuchy
s Horusem


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Open TX (Taranis)
PříspěvekNapsal: pon 20.08.2018 12:35 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 19.2.2016
Příspěvky: 286
Bydliště: Kutná Hora
Grugh píše:
S prázdným displejem jsem měl také zkušenost (OpenTx 2.2.2 a Taranis Q X7S), ale nějak se to po chvíli pokusů (s vypínáním a zapínáním) a odpočinku vyřešilo samo. Raději jsem ho potom ještě jednou přeflashnul.
Být tebou zkusím verzi 2.1...


Nahrával jsem 2.2.2 (proč dáváš vlastně tak starý, 2.0.2?) a po nahrání to bylo ok. Když jsem upgradnul bootloader, tak jsem měl práznou obrazkovku. Flashnul jsem to znovu přímo z rádia a bylo to ok.

_________________
LionE, 5" Mefisto, 3" Meffie, Taranis T9, X7


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Open TX (Taranis)
PříspěvekNapsal: pon 20.08.2018 21:25 
Mazák
Mazák

Registrován: 24.11.2013
Příspěvky: 581
Bydliště: Praha 10
Obrázky: 9
montykh píše:

Nahrával jsem 2.2.2 (proč dáváš vlastně tak starý, 2.0.2?) a po nahrání to bylo ok. Když jsem upgradnul bootloader, tak jsem měl práznou obrazkovku. Flashnul jsem to znovu přímo z rádia a bylo to ok.

Myslím, že 2.2 verze není kompatibilní s jeho vysílačkou Turnigy T9X. Takže mu zbývá 2.0 nebo 2.1.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Open TX (Videa str.5)
PříspěvekNapsal: pon 03.09.2018 11:14 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 7.3.2014
Příspěvky: 401
Bydliště: Mukařov - Srbín (Říčany u Prahy)
Obrázky: 34
Ahoj, ještě jeden dotaz: Nahrál jsem pomocí Companion 2.1 fw do vysílačky verze 2.1.9. Ale když pomocí této verze nahrávám modely mám hlášky Your eeprom is from an old version of OpenTX, upgrading!
You should "save as" to keep the old file as a backup.

A když použiju companion 2.2 tam nemůžu nahrát FW 2.2+ (s 2.2 neni T9x kompatibilní), ale modely do radia jdou nahrát (musím při nahrání odškrtnou kontrolu kompatilibility FW). Jakou verzi tedy a jak používáte majitelé T9x ?

Děkuji

_________________
Srážka s blbcem je problém, ale srážka s blbcem v zrcadlovém bludišti je neřešitelný problém..


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Open TX (Videa str.5)
PříspěvekNapsal: stř 07.11.2018 20:44 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 8.3.2012
Příspěvky: 1987
Bydliště: Nitra Slovensko
Chytrý bezpečnostní spínač plynu



Návod jak vložit video do příspěvku na RCMANIA.cz

_________________
(HORUS X10) - Vitesse V2, Element 2,5m, F5J 3,7m, Loop, Solius, Olympic (Topmodel), FunCub.


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Open TX (Videa str.5)
PříspěvekNapsal: sob 10.11.2018 17:25 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 12.2.2016
Příspěvky: 1080
Bydliště: Vysočina
juraj.jurej píše:
Chytrý bezpečnostní spínač plynu
Tenhle opravdu vtipnej fígl je popsán v manuálu OpenTx. Rád bych věděl kdo je autorem tohoto řešení, zaslouží pochvalu.
Funkce je dost jednoduchá, vyhodnocení se provádí ve smyčce. Do každého vyhodnocení podmínky vstupuje logická podmínka (jako parametr) se svoji naposled získanou (t.j. předchozí) hodnotou. Dál už je to snad jasný...


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Open TX (Videa str.5)
PříspěvekNapsal: sob 26.01.2019 1:03 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 12.2.2016
Příspěvky: 1080
Bydliště: Vysočina
juraj.jurej velice se přimlouvám za opravu názvu vlákna na prosté OpenTX, viz název na originálních stránkách. Takhle se to dá najít jen náhodou. (a proč str.5 ?)
Děkuji :)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: OpenTX (Videa str.5)
PříspěvekNapsal: sob 26.01.2019 16:16 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 6.1.2012
Příspěvky: 912
Bydliště: Brno
Obrázky: 0
Je nějaká možnost jak v rádiu rychleji posunovat hodnoty, kde je destetinná tečka(čárka)? Např. pokud potřebuju posunout max výchylku serva na 50% je to na dlouhé, dlouhé držení tlačítka.
Hodnota se sice dá přes companion editovat klávesnicí, ale to mi na poli moc nepomůže, resp. když něco ladím na modelu, tak pořád "odbíhat" k PC taky není úplně prima.

_________________
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | několik vrtulemi poháněných létajících strojů)


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: OpenTX (Videa str.5)
PříspěvekNapsal: ned 27.01.2019 8:44 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 6.1.2012
Příspěvky: 912
Bydliště: Brno
Obrázky: 0
ellet píše:
juraj.jurej velice se přimlouvám za opravu názvu vlákna na prosté OpenTX, viz název na originálních stránkách. Takhle se to dá najít jen náhodou. (a proč str.5 ?)
Děkuji :)


Když bude člověk nezapomnětlivý, tak ten předmět může aspoň ve svých příspěvcích opravit. ;-)

Na straně 5 (kliknout ve vláknu na 5 str.) jsou posbíraná videa, jestli jsem se správně díval.

_________________
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | několik vrtulemi poháněných létajících strojů)


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: OpenTX (Videa str.5)
PříspěvekNapsal: ned 27.01.2019 10:40 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 12.2.2016
Příspěvky: 1080
Bydliště: Vysočina
prikrylm píše:
...Na straně 5 (kliknout ve vláknu na 5 str.) jsou posbíraná videa, jestli jsem se správně díval.
Aha, takže už tam byla jedna oprava názvu po straně 5. Tak snad dojde i na druhou. :)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Open TX (Videa str.5)
PříspěvekNapsal: pon 28.01.2019 9:49 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 6.1.2012
Příspěvky: 912
Bydliště: Brno
Obrázky: 0
Hledal jsem, jak vyrobit nějaký "sekvencer".
Našel jsem hezký nápad (zatahování podvozku + zavírání/otevírání podvozkové šachty). Použil se extra kanál na přepínač, přepínač se zpomalil a na základě vstupu tohoto kanálu se přes křivky hýbalo jinými kanály.
Pak je možnost napsat LUA.
Ještě něco?
Sněží, tak se lítat moc nedá, takže chci zkopírovat "automatický loping" ala E011 do Beecore.
Jako že se zapnu do režimu "flip", výchylky řízení do určité hodnoty normálně řídí kopterku, od určité hodnoty se zapne sekvence - kouek přidat "kopnout" nahoru, flip, dorovnat plynem ztracenou výšku, předat řízení opět člověkovi.
Tou křivkou by to asi šlo.
Zkusím i LUA...
Uvidíme.

_________________
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | několik vrtulemi poháněných létajících strojů)


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Open TX (Videa str.5)
PříspěvekNapsal: pon 28.01.2019 14:38 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 8.3.2012
Příspěvky: 1987
Bydliště: Nitra Slovensko
ellet píše:
juraj.jurej velice se přimlouvám za opravu názvu vlákna na prosté OpenTX, viz název na originálních stránkách. Takhle se to dá najít jen náhodou. (a proč str.5 ?)
Děkuji :)


Už je to opravené, máte pravdu málo to byť spolu. Ďakujem za upozornenie.

_________________
(HORUS X10) - Vitesse V2, Element 2,5m, F5J 3,7m, Loop, Solius, Olympic (Topmodel), FunCub.


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: OpenTX (Videa str.5)
PříspěvekNapsal: pon 28.01.2019 22:56 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 12.2.2016
Příspěvky: 1080
Bydliště: Vysočina
Já děkuji za reakci, snad to bude ku prospěchu tématu.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 413 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 7 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz