Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1323 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 85, 86, 87, 88, 89  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: DX6i
PříspěvekNapsal: úte 04.12.2018 12:16 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 29.1.2018
Příspěvky: 105
Bydliště: ČR
Obrázky: 1
A na jakém modelu to zkoušíš? Zkusil jsi dát na přijímači do kanálu plynu servo?


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: DX6i
PříspěvekNapsal: úte 04.12.2018 12:38 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 9.9.2014
Příspěvky: 360
Bydliště: Plzeňsko
Driv3r píše:
Zdravím koupil jsem dx6i na začátek ale po připojení spárování přijímače mi nejde plyn vyzkoušený 3 různé přijímače vše ostatní funguje při prohození modu.jde i na páce plynu výškovka normálně.i v menu jsem ověřil funkci a ukazuje to vše ok. Už netuším co dělat. Budu vděčný za odpověď. Jerhot

Regulátor je nastavený? Tj. plyn na max., po pípnutí na min. a pak zlehka zkusit.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: DX6i
PříspěvekNapsal: úte 04.12.2018 13:57 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 4.12.2018
Příspěvky: 9
Zkoušel postupně jsem prohazoval vše.ale plyn nikde.vyzkousel jsem i dva reg a 2ruzne motory.oba reg i motory jsou funkční.modeli
cesna n1750p a Focus od pelikána předělaný na 4kanal.pouzity rádio a přijímač z ty cesny.a proto to novější rádio.abych to furt nemusel kuchat.navic rádio od pelikán.je na 8x AAA a vydrží chvilinku.u dx6i použity přijímače 2x AR400 a AR6210.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: DX6i
PříspěvekNapsal: úte 04.12.2018 14:02 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 29.1.2018
Příspěvky: 105
Bydliště: ČR
Obrázky: 1
A to servo jsi zkoušel?
Natoč video.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: DX6i
PříspěvekNapsal: úte 04.12.2018 14:17 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 4.12.2018
Příspěvky: 9
DXS píše:


Sem trubka;-).už to jde netušil jsem že s novým přijímačem musím znova napipat reg.u ty setovky to být nemuselo.nebo si neuvědomuji že bych to dělal.
Dík za odpovědi a nasměrování.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: DX6i
PříspěvekNapsal: úte 04.12.2018 15:20 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 9.9.2014
Příspěvky: 360
Bydliště: Plzeňsko
Driv3r píše:

Sem trubka;-).už to jde netušil jsem že s novým přijímačem musím znova napipat reg.u ty setovky to být nemuselo.nebo si neuvědomuji že bych to dělal.
Dík za odpovědi a nasměrování.

V setu už je to většinou nastavený, ale jak se to pak přehazuje, musí se znovu přenastavit.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: DX6i
PříspěvekNapsal: stř 05.12.2018 13:15 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 4.12.2018
Příspěvky: 9
Ještě otázka jak u dx6i lze napojit na 5-6kanal přímo výstup na ledky? případně jak to kdo máte?já momentálně používám mikročip od atmelu na poziční majáky.naprogramovany přes Arduino.
Asi by šlo ho píchnout i k výstupu a nechat ho číst výstup z přijímače.ale to bych ho musel přepsat v kódu.jeste mě napadá že by šlo použít (+nebo-) v závislosti co za signal leze z přijímače.a jestli bude dostatečný pro napájení led a atmelu min (3v).


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: DX6i
PříspěvekNapsal: stř 05.12.2018 13:29 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 29.1.2018
Příspěvky: 105
Bydliště: ČR
Obrázky: 1
Driv3r píše:
Asi by šlo ho píchnout i k výstupu a nechat ho číst výstup z přijímače.ale to bych ho musel přepsat v kódu.


Tak je to správne, tak to má byť. :)
No a nebo použít jakýkoliv jiný RC spínač.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: DX6i
PříspěvekNapsal: stř 05.12.2018 13:35 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 4.12.2018
Příspěvky: 9
Ok tak taky udělám.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: DX6i
PříspěvekNapsal: sob 08.12.2018 23:40 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 4.12.2018
Příspěvky: 9
Nikde nemůžu najít cz manuál pro dx6i. Ani u Odkazu ze začátku téma a i Google mě hodí na eng.i když tam je údajně cz.
Nevalí se vám nekomu někde doma?nebo aspoň odkaz na skutečně český manuál?
V angličtině tak dobrý nejsem.;-(


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: DX6i
PříspěvekNapsal: sob 08.12.2018 23:54 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 29.1.2018
Příspěvky: 105
Bydliště: ČR
Obrázky: 1
Mám to někde naskenované. Pokud chceš, napiš mi svůj mail.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: DX6i
PříspěvekNapsal: ned 09.12.2018 11:16 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 4.12.2018
Příspěvky: 9
Tak další otazka ohledně mixu.použivate je nekdo a na co a jake hodnoty.k čemu.
a další otazka je :jestli lze nějak nastavit přijimač aby se při ztratě signalu odpojil motor a a vychýlila směrovka a křidýlka do lehke rotace a klesaní.
případně jaky typ přijímače použit.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: DX6i
PříspěvekNapsal: ned 09.12.2018 13:02 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 9.9.2014
Příspěvky: 360
Bydliště: Plzeňsko
Driv3r píše:
Tak další otazka ohledně mixu.použivate je nekdo a na co a jake hodnoty.k čemu.
a další otazka je :jestli lze nějak nastavit přijimač aby se při ztratě signalu odpojil motor a a vychýlila směrovka a křidýlka do lehke rotace a klesaní.
případně jaky typ přijímače použit.

Že by k letovým režimům, tj. vzlet, přistání, termika atd. Hodnoty záleží na typu modelu. Třeba k příjemnějšímu letovému projevu.
Tzv. FailSave se nastavuje při párování přijímače. Samotný regulátor má tuto funkci-odpojení motoru také.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: DX6i
PříspěvekNapsal: pon 10.12.2018 7:52 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 15.2.2016
Příspěvky: 333
Bydliště: Frýdek-Místek
Na DX6i letové režimy nejsou. A s tím regulátorem bych byl opatrný. Failsafe bych vždy nastavil na přijímači.

Jinak k těm mixům: používají se tam, kde potřebuješ ovlivnit chování jednoho prvku v závislosti na jiném prvku. Typicky například mix výškovky do klapek. Když vysuneš klapky, začne letadlo stoupat. Abys nemusel výškovku tlačit ručně, tak si ji k těm klapkám namixuješ. Při vysunutí klapek se automaticky potlačí.
Další, i když ne úplně vhodné použití je mix výškovky k motoru. Stoupání při motorovém letu je vždy dobré řešit správným vyosením motoru, ale pokud to z nějakého důvodu nelze, je možné k motoru přimixovat výškovku. Je ale nutné si uvědomit, jak se bude letadlo chovat při prudkém přidání plynu: než motor zabere a letadlo začne mít snahu stoupat, uplyne nějaký čas. Zatímco potlačení výškovky se projeví okamžitě. Ve výšce to problém není, ale jistě si dokážeš představit, co to způsobí nízko nad zemí . . .
Takže s mixem výškovky do motoru velice opatrně. Ideálně jen na velmi jemné doladění, jinak se spožděním. To ale tuším DX6i neumí.

Co se týká failsafe, je to tak jak psal DSX: nastavuje se na Rx při párování, více Ti řekne návod k přijímači. Ohledně té klesavé zatáčky: kde a s jakým letadlem budeš létat? Pokud nad totálně liduprázdnými pozemky nebo s nějakým lehoulinkým érem, pak je to asi OK. Ale budeš-li létat tam, kde se vyskytují lidé (majetek) s letadlem , které váží více než pár desítek gramů, pak není klesavá zatáčka zrovna vhodná. Nikdy nevíš kam zaletí a do koho (čeho) narazí. Mnohem vhodnější je uvést při failsafe letadlo do vývrtky, tak aby nezpůsobilo žádné škody na zdraví nebo cizím majetku.
Výše uvedené nemusí platit pro lehké větroně, tam by měly stačit plné brzdy, letadlo pak padá víceméně naplocho při minimální dopředné rychlosti.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: DX6i
PříspěvekNapsal: pon 10.12.2018 10:32 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 4.12.2018
Příspěvky: 9
letame vžy tam kde nemůžem nic rozbyt nebo nekomu uškodit.většinou do 1km od lidskeho obydli.kousek za Pískem Nebo Tyn Nad vltavou (Jč)
Mam ted 2 era focuse od pelikana puvodně 3 kanal 35mhz (podobny betě1400) předelany na 4 kanal komplet.
A cesnu n1750p taky pelikan.Kamarad ma betu.

aha tak vyvrtky.
přijímače mam zatím jen tyhle 2x AR400 a AR6210
pohledam tedy manuali k přijimačum.(koupil sem radio a přijimače starší)
nějaky nazorny nastaveni mixu třeba pro vykrut? abych si to ujasnil nastavím.mix 1 Případně mix2 při přepnutí na radíu se zapnou.přepnutím vypnu.atd?

Předevčírem jsme litali v tom větru. byl to adrenalin jako blazen.letat šlo ale přistani už bylo uplné zlo.era se propadali i o 3a vice metru během pár vteřin.kamarad betu zlomil ja to s focusem po dvou letech vzdal,a vzal cesnu do ktery sem dodělal stabilizaci.což bylo i ve větru super letaní.Nakonec i cesna pri pristani dostala co proto.diky těm brutalnim propadum.(zlomena směrovka)proto chci zkusit ty mixy.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 1323 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 85, 86, 87, 88, 89  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Jester80, macil a 7 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz