px




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 307 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 17, 18, 19, 20, 21  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Turnigy 9XR PRO
PříspěvekNapsal: stř 05.09.2018 7:43 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 16.5.2015
Příspěvky: 111
Bydliště: Kladno
Bojkas píše:
Ahoj,

nevíte, kde by se dal sehnat potenciometr z výškovky/plynu nebo celý Gimbal plynu vlevo? HK už náhradní díly neprodáva. :-/

Děkuji


Zkus tohoto prodejce: https://www.rc-levneji.cz/kontakty/
tam jsem koupil 9XR-Pro a taky už servisoval...


Nahoru
 Profil  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: Turnigy 9XR PRO
PříspěvekNapsal: úte 09.10.2018 14:01 
Nováček serveru
Nováček serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 20.2.2017
Příspěvky: 35
Bydliště: ValMez
Ahojte,

chtěl bych se zeptat jaká je v tuto dobu ověřená a otestovaná verze Open TX pro Turnigy 9xR Pro? Vím, že je už verze 2.2.1, ale je opravdu stabilní, bez broučků, ...?
Díky...

_________________
GAMA 2100 + P51D-Mustang ŠAD model
Turnigy 9XR (OpenTx)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Turnigy 9XR PRO
PříspěvekNapsal: úte 09.10.2018 16:19 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 15.10.2010
Příspěvky: 306
Bydliště: Příbram
Premek píše:
Ahojte,

chtěl bych se zeptat jaká je v tuto dobu ověřená a otestovaná verze Open TX pro Turnigy 9xR Pro? Vím, že je už verze 2.2.1, ale je opravdu stabilní, bez broučků, ...?
Díky...


V podstatě odpověď najdeš na mém příspěvku z 28.5 (o stránku výš).
Objevily se u mne dvě další nepříjenmé chyby - při zapnutí TX k zapnutí nedojde - pouze visí na počátku spouštěcího cyklu, když TX vypneš tak to trvá cca 20-30vteřin, než k vypnutí dojde (to se neděje pořád ale jen nahodile - poměrně často), další nepříjemnost někdy (také dost často) přestaly jít jakékoliv hlášky. Takže instalací verze 2.2.1. i 2. bych nedoporučil.


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Turnigy 9XR PRO
PříspěvekNapsal: úte 09.10.2018 17:50 
Nováček serveru
Nováček serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 20.2.2017
Příspěvky: 35
Bydliště: ValMez
Ok, děkuji za příspěvek. Díval jsem se na onu stránku a moc jsem to nepochopil, je správně verze 2.1.8 nebo 2.1.9.?

_________________
GAMA 2100 + P51D-Mustang ŠAD model
Turnigy 9XR (OpenTx)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Turnigy 9XR PRO
PříspěvekNapsal: úte 09.10.2018 19:46 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 15.10.2010
Příspěvky: 306
Bydliště: Příbram
Správně je to co je tam teď a co bylo o tři příspěvky níže.


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Turnigy 9XR PRO
PříspěvekNapsal: úte 09.10.2018 20:36 
Nováček serveru
Nováček serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 20.2.2017
Příspěvky: 35
Bydliště: ValMez
hmm, čekal jsem vypsání konkrétní číselné verze. ale nevadí.
Ptal jsem se proto, že zrovna jednu takovou vysílačku kupuji a prodávající tam měl ersky9x, tak jsem si to nechal přehrát na 2.1.9. Nicméně předpokládám, že ony popisované 2 chyby jsou i ve verzi 2.1.9, že?

_________________
GAMA 2100 + P51D-Mustang ŠAD model
Turnigy 9XR (OpenTx)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Turnigy 9XR PRO
PříspěvekNapsal: sob 27.10.2018 20:26 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 6.1.2012
Příspěvky: 644
Bydliště: Brno
Obrázky: 0
Nemáte někdo zkušenost s touhle PRO verzí a OpenTX 2.1.9 na simulátoru?
Phoenix RC se při kalibraci vysílačky tváří, že nějaká je (nehlásí "zapojte vysílačku"), ale žádné osy nejsou vidět, že by se pohybovaly. Nastaveny osy mám, jsou vidět na vysílačce, že se pohybují.

V profilu nastaveno PPM, 22.5ms 300 ms -

U T9x se dal vybrat PPMsim, který fungoval. U PRO tento protokol nemám.

_________________
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | vrtulníky(čky) | Xcoptery(rky) | Zorro | malá Cessna)


Naposledy upravil prikrylm dne pon 05.11.2018 12:45, celkově upraveno 1

Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Turnigy 9XR PRO
PříspěvekNapsal: ned 28.10.2018 10:30 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 15.10.2010
Příspěvky: 306
Bydliště: Příbram
Už se to zde řešilo viz. viewtopic.php?f=43&t=66437&start=210 pro 9XR, pro 9XR PRO je to maličko jiné. Nasrav si v TX model např. "Simulator" a do něj zapiš to co je v obrázcích:
Screenshoty jsou sejmuty z verze 2.2.2 ale pro 2.1.9 platí (tam nejsou ty ikonky kniplů)


Přílohy:
screenshot_9xrpro_18-10-28_10-22-35.png
screenshot_9xrpro_18-10-28_10-22-35.png [ 1.64 KiB | Zobrazeno 412 krát ]
screenshot_9xrpro_18-10-28_10-15-14.png
screenshot_9xrpro_18-10-28_10-15-14.png [ 1.43 KiB | Zobrazeno 412 krát ]
screenshot_9xrpro_18-10-28_10-16-33.png
screenshot_9xrpro_18-10-28_10-16-33.png [ 1.3 KiB | Zobrazeno 412 krát ]
screenshot_9xrpro_18-10-28_10-18-20.png
screenshot_9xrpro_18-10-28_10-18-20.png [ 1.14 KiB | Zobrazeno 412 krát ]
Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Turnigy 9XR PRO
PříspěvekNapsal: ned 28.10.2018 15:25 
Nováček serveru
Nováček serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 20.2.2017
Příspěvky: 35
Bydliště: ValMez
Ahojte,
mám takový problém, nedaří se mi nahrát FW do rádia. Mám tam sice Open Tx 2.1.9 i 2.2.2, ale jdou nahrát jen přes kartu, v Companionu mě to nahlásí nespecifikovaná chyba a hotovo. Zdá se, že může být problém číslo portu, pod kterým se rádio k počítači hlásí. Možná taky ona Sam-ba, kde se mě nedaří sladit číslo portu s číslem v Companionu.
Jinak stahovat a ukládat modely mě jdou, vysílačku připojuji po zmáčknutá vnitřních spínačů trimu a po jejím zapnutí. Stále na ní ale svítí connecting, nikdy ne USB connected, jako na videích u Taranise. Rádio se připojuje k NTB jako 2USB disky (mass storrage device).

Tuším, že někde dělám chybu, ale po několika hodinách a nocích už nevím kam dál.

Jinak cílem snahy bylo si nahrát vlastní obrázek, místo úvodního Open Tx. Což se mi zatím nepodařilo..... :(

_________________
GAMA 2100 + P51D-Mustang ŠAD model
Turnigy 9XR (OpenTx)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Turnigy 9XR PRO
PříspěvekNapsal: ned 28.10.2018 17:50 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 15.10.2010
Příspěvky: 306
Bydliště: Příbram
Nespecifikovaná chyba je to „nejhezčí“ co tě mohlo potkat.
Začnu od zadu – trojhmat trimy dovnitř a zapnout – na obrazovce se ti musí zobrazit:
downloader (nějaké verze – není podstatné) a soubory FW, které jsou na SD, když připojíš USB kabel tak se zobrazí jen „connecting“ – trochu změna proti Taranisu. Na PC se ti musí objevit 2 disky (názvy si nevzpomenu – TX nám 60km daleko) – ale jeden je prázdný v druhém je obraz SD – pokud to tak máš je více méně vyhráno.
Sam_ba - pokud jsi neresetoval procesor TX tak s ním Companion nepracuje - takže tady taky chyba nebude. Takže finále – mám obavu, že nemáš ve WIN10 ovladač pro 9XR Pro (už jsi někdy v této konfiguraci upgrade FW dělal?). Zde ti momentálně nejsem schopen pomoci – najít ho není zábava na 30min. Takže je ještě jedna možnost – shodou okolností jsem dnes zjistil, že nám podivně se chovající Companion (v obou verzích) – po odinstalování a nové instalaci je vše OK. Pokud to nezabere tak bych si hlavu nedělal a soubor FW bych vytvořil včetně toho tvého obrázku v Companion a nakopíroval bych ho přes USB na SD TX (adresář „firmware“) – pozor – název se musí zkrátit na max. 12 znaků a pak udělal upgrade přímo z TX.


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Turnigy 9XR PRO
PříspěvekNapsal: pon 29.10.2018 11:28 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 6.1.2012
Příspěvky: 644
Bydliště: Brno
Obrázky: 0
JASSoft píše:
Už se to zde řešilo viz. http://www.rcmania.cz/viewtopic.php?f=4 ... &start=210 pro 9XR, pro 9XR PRO je to maličko jiné. Nasrav si v TX model např. "Simulator" a do něj zapiš to co je v obrázcích:
Screenshoty jsou sejmuty z verze 2.2.2 ale pro 2.1.9 platí (tam nejsou ty ikonky kniplů)


A budou v simulátoru vidět víc jak 4 osy z Trainera? (není to moje vysílačka, jen pomáhám, vyzkouším co nejdříve...)

_________________
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | vrtulníky(čky) | Xcoptery(rky) | Zorro | malá Cessna)


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Turnigy 9XR PRO
PříspěvekNapsal: pon 29.10.2018 13:32 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 15.10.2010
Příspěvky: 306
Bydliště: Příbram
prikrylm píše:

A budou v simulátoru vidět víc jak 4 osy z Trainera? (není to moje vysílačka, jen pomáhám, vyzkouším co nejdříve...)


Uvidíš všechno co si nastavíš v mixech (viz příklad výše - obrázek) - omezení ale může být u vlastního simulátoru.


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Turnigy 9XR PRO
PříspěvekNapsal: pon 29.10.2018 14:01 
Nováček serveru
Nováček serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 20.2.2017
Příspěvky: 35
Bydliště: ValMez
JASSoft píše:
Nespecifikovaná chyba je to „nejhezčí“ co tě mohlo potkat.
Začnu od zadu – trojhmat trimy dovnitř a zapnout – na obrazovce se ti musí zobrazit:
downloader (nějaké verze – není podstatné) a soubory FW, které jsou na SD, když připojíš USB kabel tak se zobrazí jen „connecting“ – trochu změna proti Taranisu. Na PC se ti musí objevit 2 disky (názvy si nevzpomenu – TX nám 60km daleko) – ale jeden je prázdný v druhém je obraz SD – pokud to tak máš je více méně vyhráno.
Sam_ba - pokud jsi neresetoval procesor TX tak s ním Companion nepracuje - takže tady taky chyba nebude. Takže finále – mám obavu, že nemáš ve WIN10 ovladač pro 9XR Pro (už jsi někdy v této konfiguraci upgrade FW dělal?). Zde ti momentálně nejsem schopen pomoci – najít ho není zábava na 30min. Takže je ještě jedna možnost – shodou okolností jsem dnes zjistil, že nám podivně se chovající Companion (v obou verzích) – po odinstalování a nové instalaci je vše OK. Pokud to nezabere tak bych si hlavu nedělal a soubor FW bych vytvořil včetně toho tvého obrázku v Companion a nakopíroval bych ho přes USB na SD TX (adresář „firmware“) – pozor – název se musí zkrátit na max. 12 znaků a pak udělal upgrade přímo z TX.



Tak zdá se, že problém vyřešen, i když jen z půlky. už mě sice jde přes Companion flešovat, ale obrázek stejně nic, jen se na rádiu na začátku zazrní a konec. Jakoby se obrázek chtěl vykreslit, ale neměl na to čas.
Pomohlo odinstalovat Companion a zase ho nainstalovat....

Nevíte jak tam dostat obrázek jiným způsobem, resp. jde nějak prodloužit ono vykreslování?

_________________
GAMA 2100 + P51D-Mustang ŠAD model
Turnigy 9XR (OpenTx)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Turnigy 9XR PRO
PříspěvekNapsal: pon 29.10.2018 15:12 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 15.10.2010
Příspěvky: 306
Bydliště: Příbram
Zkontroluj
splasch screen - ve verzi 2.1.9 se jen zaškrtává, ve verzi 2.2.2 se vypisuje čas jak dlouho má obrázek svítit.


Přílohy:
screenshot_9xrpro_18-10-29_15-10-17.png
screenshot_9xrpro_18-10-29_15-10-17.png [ 1.57 KiB | Zobrazeno 311 krát ]
Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Turnigy 9XR PRO
PříspěvekNapsal: pon 29.10.2018 17:07 
Nováček serveru
Nováček serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 20.2.2017
Příspěvky: 35
Bydliště: ValMez
jo, tak to bylo ono, měl jsem to políčko nezaškrtlé. Mám verzi 2.1.9.
Díky

_________________
GAMA 2100 + P51D-Mustang ŠAD model
Turnigy 9XR (OpenTx)


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 307 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 17, 18, 19, 20, 21  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz