Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 25 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: pát 08.04.2011 22:25 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 20.11.2009
Příspěvky: 140
Bydliště: Pardubice
Mám v plánu rozšířit svoje EVO o přepínače K a P.
Překvapilo mne, že připojení přepínačů je 3 vodičové ale do pozic K a P se dají osadit pouze 2 polohové přepínače. Zkoušel jsem na pinech připojovacích konektorů "simulovat" přepínač a zjistil jsem, že se 3. vodič vůbec nepoužívá. Tj. stačí obyčejný vypínač (ON/OFF) a nemusí to být přepínač (ON/ON). Není mi jasné proč Multiplex prodává pro rozšíření přepínač, mimochodem je pěkně drahý.

Máte s někdo zkušenost která by moje zjištění potvrzovala?

Nemáte někdo zdroj na konektory které by se dali použít pro připojení přepínačů do vysílačky. Údajně by tam měli pasovat JST servo konektory které se používají na mikro přijímačích. Například: Duplex R6F indoor

_________________
Multiplex Royal Evo9 upgradované na Pro9 (fw 2.62) + 2,4GHz DuplexEX (Neboť jak praví Avenger: Duplexák nehádá Duplexák ví.)


Nahoru
 Profil  
 
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: čtv 14.04.2011 9:19 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 20.11.2009
Příspěvky: 140
Bydliště: Pardubice
To jsem netušil, že jsem asi jediný kdo řeší rozšíření EVO o další přepínače a nechce kupovat originální (drahé) přepínače.

_________________
Multiplex Royal Evo9 upgradované na Pro9 (fw 2.62) + 2,4GHz DuplexEX (Neboť jak praví Avenger: Duplexák nehádá Duplexák ví.)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: čtv 14.04.2011 10:38 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 19.6.2010
Příspěvky: 2285
To máš těžký, před časem tu na fóru šla statistika, kdo používá jaký rádio. Pouze dvě procenta lidí se hlásilo k Multiplexu.

Já teď mám Futabu, ale před ní jsem taky mnoho let lítal s Multiplexem. A velká část lidí, které znám - včetně mne samého - zastává názor, že když už jsem si koupil kvalitní značkové rádio ("drahé"), tak do něj v případě oprav nebo úprav rozhodně použiju zase originální díly (tedy "drahé")...

Takže nevim, ale ono asi opravdu nezbývá mnoho lidí, kteří mají kvalitní rádio domrvené levnými bastly :wink:

_________________
T8FG 4.0 / PhoenixRC 4.0.k / Align T-Rex 600 ESP
Sanwa MX3-FG/ Emaxx MM, Bandit VXL


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: čtv 14.04.2011 13:20 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 10.4.2008
Příspěvky: 5043
Bydliště: CA
FlyBear píše:
To máš těžký, před časem tu na fóru šla statistika, kdo používá jaký rádio. Pouze dvě procenta lidí se hlásilo k Multiplexu.

Já teď mám Futabu, ale před ní jsem taky mnoho let lítal s Multiplexem. A velká část lidí, které znám - včetně mne samého - zastává názor, že když už jsem si koupil kvalitní značkové rádio ("drahé"), tak do něj v případě oprav nebo úprav rozhodně použiju zase originální díly (tedy "drahé")...

Takže nevim, ale ono asi opravdu nezbývá mnoho lidí, kteří mají kvalitní rádio domrvené levnými bastly :wink:

To nieje počtom uživateľov......
Evom má prepínačov ako nasrat..ch. Každý sa dá voľne priradiť. Na každý sa dá dať x funkcii. Sú z vrchu, sú zboku...TAK AKÝ by som mal dôvod osadzovať ďaľšie, keď z tých, čo tam sú používam 3-4, vrátane stopiek, letových režimov, blokovania motoru a miliona ďaľších funkcii. A ostatný užívatelia sú na tom asi podobne.....
Čiže nieje to počtom užívateľov, ale nezmyselnosťou požiadavky...

_________________
http://lubo111.rajce.idnes.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: čtv 14.04.2011 15:16 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 20.11.2009
Příspěvky: 140
Bydliště: Pardubice
FlyBear píše:
Takže nevim, ale ono asi opravdu nezbývá mnoho lidí, kteří mají kvalitní rádio domrvené levnými bastly :wink:

Možná by bylo dobré se zeptat z čeho to budu dělat než se do mne začneš navážet.

Ušetřím ti otázku. Sehnal jsem shodné vypínače od stejného výrobce které používá v EVO Multiplex. Po konektorech pátrám proto aby to nebyl bastl.

Čekal jsem spíš radu, myslel jsem že od toho tu forum je.

To FlyBear:
Přístě se drž zásad:
    Pokud nemám co říct k věci raději mlčím.
    Pokud chci kritizovat nejdříve musím o věci něco vědět.

_________________
Multiplex Royal Evo9 upgradované na Pro9 (fw 2.62) + 2,4GHz DuplexEX (Neboť jak praví Avenger: Duplexák nehádá Duplexák ví.)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: čtv 14.04.2011 15:37 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 19.6.2010
Příspěvky: 2285
OldaS píše:
To jsem netušil, že jsem asi jediný kdo řeší rozšíření EVO o další přepínače a nechce kupovat originální (drahé) přepínače.

Omlouvám se, jestli si mou reakci pochopil jako navážení.

Ovšem reagoval jsem až na tvůj druhý příspěvek - ten výše citovaný. Ten lze dost těžko pochopit tak, že jsi někde jinde sehnal vlastně ten originál...

A proto, pro případné další čtenáře, polopaticky vysvětlím svou radu, jak jsem ji myslel: Do kvalitního značkového rádia patří originální díly! Je to jen má rada, myšlena v dobrém - nic víc, nic míň. A vím o čem mluvím.

Ale je úplně jedno, kde "jinde" ty originální díly seženete, to je fakt :wink:

_________________
T8FG 4.0 / PhoenixRC 4.0.k / Align T-Rex 600 ESP
Sanwa MX3-FG/ Emaxx MM, Bandit VXL


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: čtv 14.04.2011 20:06 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 22.4.2010
Příspěvky: 289
Bydliště: Tišnov
Je to asi tento konektor :

http://cgi.ebay.de/3-er-Set-Mini-JST-Ve ... 8382984947


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: čtv 14.04.2011 21:35 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 24.10.2008
Příspěvky: 421
Bydliště: Pardubice (převážně)
a co si tam připájet nějaké běžné konektory, já tam mám servo-konektory a přepínačč jsem měl na kniplu. Sice jsem si to tak nedělal, mám evo z druhý ručky, ale funkční to je.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon 02.05.2011 17:56 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 20.11.2009
Příspěvky: 140
Bydliště: Pardubice
Tak jsem problém s přepínači a konektory vyřešil. Sehnal jsem stejné přepínače od stejného výrobce jako používá Multiplex. Jediný rozdíl je že Multiplex má páčku dlouhou 20mm a já jsem zvolil páčku dlouhou 10mm, protože na pozici P a K by delší páčky překážely. Sehnal jsem i zdroj na konektory pro připojení do vysílače. Myslím, že FlyBear uzná že to není žádný bastl. Cena za oba přepínače s konektory byla menší než kdybych u Pelikána koupil jeden.
Obrázek

_________________
Multiplex Royal Evo9 upgradované na Pro9 (fw 2.62) + 2,4GHz DuplexEX (Neboť jak praví Avenger: Duplexák nehádá Duplexák ví.)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: úte 03.05.2011 8:39 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 24.10.2008
Příspěvky: 421
Bydliště: Pardubice (převážně)
pěkná výsledek a dost hledání , že?

A jak jsi zjistil, že MPX dává přepínače od přesně ty samé od výrobce jako je tvůj přepínač? Podle údajů na přepínači nebo to máš potvrzené od jinud?

Můžeš poskytnout zdroj odkud jsi kupoval?

a jen mimochodem. Nevím jestli to zde padlo, ale k čemu plánuješ využití?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: úte 03.05.2011 9:10 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 4.9.2009
Příspěvky: 1159
Bydliště: Brno sever
Na první pohled to vypadá jako uplně obyčejný "čajna" přepínač, za 18Kč, který už nedáváme do žádných aplikací, kde na spolehlivosti aspoň trochu záleží ...

Důležité je, jestli je na tom krycím plechu napsaný výrobce (např. Multicomp, CK Components, ...), nebo jen elektrické údaje, např. 1A/20V a pak "nějaká" značka jako TUV.
Značkové stojí asi 50Kč, neznačkové asi 15 Kč.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: úte 03.05.2011 10:00 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 19.6.2010
Příspěvky: 2285
OldaS píše:
Myslím, že FlyBear uzná že to není žádný bastl.[/img]

:)
Ty seš ale furt ještě na mne asi naježenej, co? Ale dobře mi tak, sám jsem si rýpnul a jak jsem do lesa zavolal, tak se mi z něj ozvalo... :D

Ale teď trochu (polo)vážně:

- Podle obrázku to vypadá, že jsi to vyrobil pěkně, výsledek vypadá profesionálně. Nevidím sice na pájené spoje a nevím jak jsi je udělal, ale i tak - uznávám a za řemeslo píšu 1.

- Na druhou stranu jsme nějak pořád nepořešili, co že to je za přepínač. Jaký výrobce a jaká typová řada od něj? Víš například o tom, že jeden a tentýž výrobce dělá například Fabii v základu i exportní Superb v plné polní? Nebo třeba Nikon zase například 3100 i D3x? A myslíš, že jsou v obou případech jednotlivé komponenty vždy ze stejného materiálu a ve stejné kvalitě provedení?

Takže tady zatím není jasno, tápeme - za technický design a materiálovou přípravu píšu 2-

- No a poslední dnes hodnocená bude ekonomika věci. Co to znamená, "vypínač za půlku"? Bavíme se o ceně vypínače samotného nebo celého řešení včetně kabelů a konektorů? A kolik to tedy dělá v absolutní částce? Započítal jsi i práci nebo děláš zadara? Kolik tedy stojí tvoje řešení jako celek a kolik by stálo originální? A za jak dlouho by to v tom kterém případě bylo hotové?

Já vím, otázek mraky - a navíc se tu bavíme o hobby, ne o práci, takže to asi taky nejde spočítat úplně jako v práci. Ale na druhou stranu se bojím, aby to nebylo tak nějak jako že v sámošce za barákem dostaneme pivo lahváč za 20 Kč. Ale my raději sedneme do auta a pojedeme 10km do supermarketu koupit tentýž lahváč za 18. Opravdu ušetříme 2Kč? :wink:

V daném případě mi tedy zatím nic jiného nezbývá, ekonomiku máš za 5. Ale můžeš zkusit reparát :twisted:

_________________
T8FG 4.0 / PhoenixRC 4.0.k / Align T-Rex 600 ESP
Sanwa MX3-FG/ Emaxx MM, Bandit VXL


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: úte 03.05.2011 10:18 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 20.11.2009
Příspěvky: 140
Bydliště: Pardubice
wisiwig píše:
A jak jsi zjistil, že MPX dává přepínače od přesně ty samé od výrobce jako je tvůj přepínač? Podle údajů na přepínači nebo to máš potvrzené od jinud?

Na přepínači je napsaný výrobce i typová řada. Ve vysílači i na mém přepínači jsou shodné, Salecom T80.

_________________
Multiplex Royal Evo9 upgradované na Pro9 (fw 2.62) + 2,4GHz DuplexEX (Neboť jak praví Avenger: Duplexák nehádá Duplexák ví.)


Naposledy upravil OldaS dne úte 03.05.2011 10:22, celkově upraveno 1

Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: úte 03.05.2011 10:21 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 20.11.2009
Příspěvky: 140
Bydliště: Pardubice
FlyBear píše:
Co to znamená, "vypínač za půlku"? Bavíme se o ceně vypínače samotného nebo celého řešení včetně kabelů a konektorů?

Za 200Kč bez poštovného můžeš mít to co vidíš na fotce. Originál je u Pelikána za 429. Něco jsem ušetřil sobě a teď můžou ušetřit i ostatní.

_________________
Multiplex Royal Evo9 upgradované na Pro9 (fw 2.62) + 2,4GHz DuplexEX (Neboť jak praví Avenger: Duplexák nehádá Duplexák ví.)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: stř 04.05.2011 11:55 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 24.10.2008
Příspěvky: 421
Bydliště: Pardubice (převážně)
předpokládám že máš switch z tohoto datasheetu
http://www.salecom.com.tw/pdf/T80-T_.pdf


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 25 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 11 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz