Autor |
Zpráva |
arda1
|
Napsal: čtv 07.04.2011 17:46 |
|
Mazák
|
 |
 |
|
Kluci kolik žere vysílač 2,4GHz -nemáte někdo změřeno ? (jedno jaký -třeba ta 10ka)-mám tady nějaký lemry baterky-měký jako hrom tak to zkusím v reálu testnout- nechám vybít na 3V/čl a pak dejme tomu na 2,5V- prostě až kleknou -¨a uvidím kolik(respektivě jak dlouho)budou ještě něco dávat.arda1BOT
_________________ ICQ 638556901
|
|
Nahoru |
|
 |
|
|
 |
Beep
|
Napsal: čtv 07.04.2011 17:50 |
|
Mazák
|
 |
 |
|
Prosím diskutující aby se vzdali osobních invektiv.
Mám dojem že T10 signalizuje při 9,8V.
_________________ Gaui200,Tarot450ProFBL,MinititanV2,TRex500,Raptor50,TZ-V2 Frenzy,TRex700,FutabaT-10C+nějaký letadla
|
|
Nahoru |
|
 |
JMalik
|
Napsal: čtv 07.04.2011 18:11 |
|
Mazák
|
 |
 |
|
To není o osobních invektivách.
Mior napsal, že v TX se lipolka vybíjí malým proudem a proto se může jít na její hlubší vybití.
Laco věcně sdělil, že je to pí....na.
No a teď už se na to zapomělo a dál někteří vypočítávají kolik toho zbyde a jak dlouho to bude vysílat.
Základ je naprosto chybné vyhlášení Miora. Asi mohl následně napsat, že se třeba spletl....., protože je to přesně obráceně a tím by se utnula další zbytečná diskuse o nějakých alarmech napětí pro lipol kolem hranice 3V/čl.
|
|
Nahoru |
|
 |
JMalik
|
Napsal: čtv 07.04.2011 18:15 |
|
Mazák
|
 |
 |
|
arda1 píše: Kluci kolik žere vysílač 2,4GHz -nemáte někdo změřeno ? (jedno jaký ..........
150mA
|
|
Nahoru |
|
 |
LV
|
Napsal: čtv 07.04.2011 18:48 |
|
Mazák
|
 |
 |
Registrován: 5.1.2007 Příspěvky: 9181 Bydliště: Trenčianska Turná Obrázky: 0
|
mior píše: To by nebolo zlé, počkám, až Ty dopíšeš tú Tvoju dizertačku o tom, ako Tvoje baterky prežili vonku celú zimu vo veľkom mraze a NIČ sa im nestalo... (toť Tvoje vlastné slová). Ja Ťa potom k tej mojej potom prizvem ako školiteľa...a či oponenta? 
Prepáč, že som na teba zabudol.
Zatial som po "zimnom" uskladnení lietal iba s baterkami 3x Himodel 2S/330mAh staré cca rok a pol, 3x Himodel 3S/1300 v auguste budú mať dva roky, Hyperion G3 10S/4000 majú presne rok a teda iba jednu zimu vonku. Pak Himodel 12S2P/4000 ešte spí zimným spánkom a neletel, ale asi pred týždňom prebehlo meranie a je v "zdravom" stave. Rozdiel na článkoch nabitých na 3,85V je do 5mV.
Všetky baterky ktoré som stihol tento rok odlietať sú zdravé a v plnej kondícii.
Ešte dajaké otázočky?
_________________ Nie som zlý.... iba rýpem www.elektromodely.sk
|
|
Nahoru |
|
 |
robotmz
|
Napsal: čtv 07.04.2011 19:15 |
|
BAN - uživatel vyhozen z RCManie
|
 |
|
Z osobnej skúsenosti by som dal zapravdu v pohode LV.
Vybíjal som na accucel 6 plne nabitú baterku zippy 2200 25C /bola nová, najskôr som ju nabil a potom vybíjal kvôli zisteniu kapacity - najväčšia volovina, ledaže by som mal vybíjač aspoň 5-10A/...
Accucel 6 má nastavené koncové napätie pre Lipol 3V na článok. Po ukončení vybíjania pozriem ma displej a boli tam všetky články okolo 2,76-2,9V...
Pre istotu som to zapol ešte raz  a hneď som prepnul na zobrazenie článkov. Články boli na začiatku nad 3V, ale behom pár sekúnd to tak začalo prudko klesať, že posledná krivka od 3V po nejakých 2,8X bolo ani nie sekunda a nabíjačka ani nestihla včas zareagovať... tak vypla zase pri tom ako predtým...
Baterku ale používam normálne, je rovnaká ako predtým, hneď som ju dal potom do storage a normálne lietavam, už má 11 cyklov a v pohode.
Podľa môjho uváženia to preto takto vybilo, lebo 0,4 A na trojčlánok 2200 je strašne malý vybíjací prúd /neskôr už preplo na 0,5A/.
S odberom 200-250mA to bude postupne klesať tak, že sa to bude mierne klesať, ale ku koncu tá krivka v grafe bude ako lomnický štít zhora dolu... 
|
|
Nahoru |
|
 |
leone
|
Napsal: čtv 07.04.2011 19:27 |
|
Protřelejší uživatel
|
 |
 |
|
LV píše: mior píše: To by nebolo zlé, počkám, až Ty dopíšeš tú Tvoju dizertačku o tom, ako Tvoje baterky prežili vonku celú zimu vo veľkom mraze a NIČ sa im nestalo... (toť Tvoje vlastné slová). Ja Ťa potom k tej mojej potom prizvem ako školiteľa...a či oponenta?  Prepáč, že som na teba zabudol. Zatial som po "zimnom" uskladnení lietal iba s baterkami 3x Himodel 2S/330mAh staré cca rok a pol, 3x Himodel 3S/1300 v auguste budú mať dva roky, Hyperion G3 10S/4000 majú presne rok a teda iba jednu zimu vonku. Pak Himodel 12S2P/4000 ešte spí zimným spánkom a neletel, ale asi pred týždňom prebehlo meranie a je v "zdravom" stave. Rozdiel na článkoch nabitých na 3,85V je do 5mV. Všetky baterky ktoré som stihol tento rok odlietať sú zdravé a v plnej kondícii. Ešte dajaké otázočky?
Teda, nič ma do toho nieje, ale to, ako si tu v nejakom vlákne ( o zazimovaní lipoliek) ty sám hovoril, že ti lipolky prespali zimu v mraze a sú v poriadku, tak to by sa tu niekde dalo fakt nájsť. Ale nestojí mi to hľadanie za to - máš jednoducho krátku pamäť.
|
|
Nahoru |
|
 |
JMalik
|
Napsal: čtv 07.04.2011 19:35 |
|
Mazák
|
 |
 |
|
robotmz píše: ......S odberom 200-250mA to bude postupne klesať tak, že sa to bude mierne klesať, ale ku koncu tá krivka v grafe bude ako lomnický štít zhora dolu... 
Tady bude ten proud ještě menší než ten kterým jsi to vybíjel a do poslední chvíle to bude dobré. Pak kvikne alarm nastavený ve vysílači (3V/čl.), v příští vteřině to nevysílá a o pár vteřin (podle letadla a výšky ) přijde další alarmové hlášení - ta šílená žíně o zem
(Některé účastníky tady o tom budeš ale těžko přesvědčovat. Myslí si, že to ještě pět minut budou páčkovat. No, někteří uvažují i o půl hodině  )
|
|
Nahoru |
|
 |
robotmz
|
Napsal: čtv 07.04.2011 19:45 |
|
BAN - uživatel vyhozen z RCManie
|
 |
|
problém v pohonných Lipol aku je podľa mňa tvrdosť...
baterka drží....drží.....drží.....drží....... a x sekúnd a koniec.
lenže čisto hypoteticky, baterka Lipol určená ako prijímačová by tú krivku nemusela mať rovnú a na konci takmer kolmo dole, ale mohla by ju mať čiastočne plynule dole, a tým pádom by sa to správalo ináč a nakonci by to nemalo taký ostrý spád...
|
|
Nahoru |
|
 |
LV
|
Napsal: čtv 07.04.2011 19:45 |
|
Mazák
|
 |
 |
|
leone píše: Teda, nič ma do toho nieje, ale to, ako si tu v nejakom vlákne ( o zazimovaní lipoliek) ty sám hovoril, že ti lipolky prespali zimu v mraze a sú v poriadku, tak to by sa tu niekde dalo fakt nájsť. Ale nestojí mi to hľadanie za to - máš jednoducho krátku pamäť.
Ale ja ich fakt skladujem celoročne vonku na parapete okna a malé na parapete fasády. Ja nič nepopieram..... A všetky okrem Paku 12S2P/4000 boli skladované nabité na 100%
A minulú zimu (2009/2010) boli podaktoré skladované vylietané na cca 20%
|
|
Nahoru |
|
 |
StrycAlois
|
Napsal: čtv 07.04.2011 19:51 |
|
Mazák
|
 |
 |
|
Tak pánové. Konec keců, já to změřil.
Obětoval jsem jednu lipoly baterii na oltáři vědy, techniky a modelařiny.
Vybil jsem ji tak, aby měl každý článek rovné 3V. Potom jsem ji zatěžoval proudem 200mA. A měřil čas. Tady jsou výsledky:
Z napětí 9V na 8V to trvalo něco nad 4 minuty.
Z napětí 8V na 7V to trvalo 5 minut.
Z napětí 7V na 6V to trvalo něco pod 6 minut.
Takže, pokud by na stabilizaci 5V pro procesor byl použit běžný stabilizátor, tak by procesor pokles napětí pocítil až po více jak 9 minutách.
Pokud by byl použit low drop out stabilizátor, tak by měl procesor asi o 6 až 10 minut navíc. Dohromady 19 minut.
Shrnu to:
LV nemá pravdu.
Ani JMalík nemá pravdu.
Všechny teorie o lacových spuštěných stopkách a JMalíkově nelinearitě, které tady tak usilovně rozvinuli, jsou tudíž k ničemu.
Kdo nevěří, ať tam běží. Tedy, každý může toto měření zopakovat a zjistit, kdo má pravdu.
|
|
Nahoru |
|
 |
LV
|
Napsal: čtv 07.04.2011 19:55 |
|
Mazák
|
 |
 |
|
StrycAlois píše: Tak pánové. Konec keců, já to změřil.
Obětoval jsem jednu lipoly baterii na oltáři vědy, techniky a modelařiny. Vybil jsem ji tak, aby měl každý článek rovné 3V.
Akým prúdom si ju vybil na 3V?
|
|
Nahoru |
|
 |
JMalik
|
Napsal: čtv 07.04.2011 19:59 |
|
Mazák
|
 |
 |
|
StrycAlois píše: Tak pánové. Konec keců, já to změřil.
Obětoval jsem jednu lipoly baterii na oltáři vědy, techniky a modelařiny. Vybil jsem ji tak, aby měl každý článek rovné 3V......
Postup jakým jsi to vybil? Jaká to byla baterka (kapacita, počet článků)?
LV je rychlejší. 
|
|
Nahoru |
|
 |
StrycAlois
|
Napsal: čtv 07.04.2011 20:09 |
|
Mazák
|
 |
 |
|
Vybil jsem ji přístrojem MKS Propo, jehož vybíjecí proud je kolem 200 mA.
Další dotazy?
Další teorie?
|
|
Nahoru |
|
 |
JMalik
|
Napsal: čtv 07.04.2011 20:19 |
|
Mazák
|
 |
 |
|
Teď jsem dal tříčlánek 1100mAh vybíjet. (jiný nemám).
Zítra si tady posypu hlavu popelem, nebo Ti pošlu fakturu za nový . 
|
|
Nahoru |
|
 |