Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 182 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 9, 10, 11, 12, 13  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pát 21.01.2011 15:03 
Moderátor serveru
Moderátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 16.6.2008
Příspěvky: 7408
Bydliště: Praha 9 Vinoř
Obrázky: 64
Myslím že jo,
k těm mixům přiřazenému k přepínači "Start" by se dal parametr "Replace", takže jak sepneš tento spínač, můžeš mít nacvakané kde chceš co chceš, všecko se se přestaví na mixy a hodnoty spřažené s tímto vypínačem...

Můžu to zkusit napípat, stejně se s tím potřebuju trochu seznámit než začnu dělat nějaké modelové situace, jsou tam funkce které vím co dělají a horko těžko pro ně hledám využití :).
Ale musel bys mi konkrétně posat co v jakém režimu šlape a nějak polopatě... :wink:

_________________
________________________________
Modeláři sobě http://www.ok-rimr.com


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pát 21.01.2011 15:05 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 11.4.2008
Příspěvky: 5058
Bydliště: CA
RiMr píše:
Samozřejmě to ty mixy požere jak poslanec náhrady. Kolik takto plně napípaných ér pak může být v paměti. Tipuju tak tři?

.....:D

Ak som to pochopil správne - ak použijeś viac voľných mixov, tak ti to ubere celkový počet modelov v pameti?

_________________
http://lubo111.rajce.idnes.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pát 21.01.2011 15:07 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 11.4.2008
Příspěvky: 5058
Bydliště: CA
RiMr píše:
...Ale musel bys mi konkrétně posat co v jakém režimu šlape a nějak polopatě... :wink:
Start Speed.... to sú len názvy. Môžeš si tam urobiť separátne nastavenie aké chceš...... Nebýva tam nadrátované nič napevno.....

_________________
http://lubo111.rajce.idnes.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pát 21.01.2011 15:11 
Moderátor serveru
Moderátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 16.6.2008
Příspěvky: 7408
Bydliště: Praha 9 Vinoř
Obrázky: 64
lubo1 píše:
RiMr píše:
Samozřejmě to ty mixy požere jak poslanec náhrady. Kolik takto plně napípaných ér pak může být v paměti. Tipuju tak tři?

.....:D

Ak som to pochopil správne - ak použijeś viac voľných mixov, tak ti to ubere celkový počet modelov v pameti?


Ne, mělo by to být tak, že všechny modely/paměti sdílejí společnou paměť využívanou mixy. Ale nedá se narvat na jeden model tolik mixů aby "vyžral" všechnu paměť sám. Vychází mi, že můžeš mít tak zhruba 6-7 modelů s maximem možných mixů. Er9x má taky možnost zapnout si varování, pokud se blížíš k limitům paměti a hrozí její zaplnění/zpomalení a ještě si můžeš na jedné "obrazovce" kdykoliv zkontrolovat hodnoty v mikrosekundách (milisekundách?) - vybavení výchylek - zkrátka, jak dlouho trvá systému než ty tvoje mixy spočítá a předá dál, jestli to nepřehnals a netrvá to moc dlouho :)

_________________
________________________________
Modeláři sobě http://www.ok-rimr.com


Naposledy upravil RiMr dne pát 21.01.2011 15:13, celkově upraveno 1

Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pát 21.01.2011 15:12 
Moderátor serveru
Moderátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 16.6.2008
Příspěvky: 7408
Bydliště: Praha 9 Vinoř
Obrázky: 64
lubo1 píše:
RiMr píše:
...Ale musel bys mi konkrétně posat co v jakém režimu šlape a nějak polopatě... :wink:
Start Speed.... to sú len názvy. Môžeš si tam urobiť separátne nastavenie aké chceš...... Nebýva tam nadrátované nič napevno.....


To je mi jasné, ale chtěl bych to když tak zkoušet s nějakým "živým" nastavením :)
Taky mě zajímá co má kdo kde "nadrátované" :)

_________________
________________________________
Modeláři sobě http://www.ok-rimr.com


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pát 21.01.2011 15:19 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 7.8.2007
Příspěvky: 2401
Bydliště: Liptovský Peter
Model má krídelká ovládané 2 servami. Tie sú ovládané pákou plynu ako vztlakové klapky, vysúvané smerom dole.

režimy:
1. štart. Nadradený letový režim. Krídelká obidva hore o cca 5%. Výškovka silno potlačená. Vztlakové klapky nefungujú.

2. bežný let - normálne nastavenie modelu. Vztlakové klapky fungujú normálne.
3. termika - krídelká o pár mm dole - ja mám 5%. Výškovka trochu potlačená. Všetko funguje normálne
4. rýchlosť - krídelká hore o cca 3%. Mierne potlačené. Zväčšené výchylky krídeliek.

Takto to mám ja ;-)

_________________
Sky Lady - po 4 rokoch zhorela, Tornado XX, Cap 232, Super Zoom 2 - 460g, F3K Super Gee, Lynx E


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pát 21.01.2011 15:26 
Moderátor serveru
Moderátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 16.6.2008
Příspěvky: 7408
Bydliště: Praha 9 Vinoř
Obrázky: 64
lakotamm píše:
Model má krídelká ovládané 2 servami. Tie sú ovládané pákou plynu ako vztlakové klapky, vysúvané smerom dole.

.....Vztlakové klapky fungujú normálne.


Když píšeš o vztlakových klapkách, myslíš samostatné vztlakové klapky (vedle křidélek), nebo myslíš Flaperony a mluvíš tedy o křidélkách?

_________________
________________________________
Modeláři sobě http://www.ok-rimr.com


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pát 21.01.2011 16:20 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 7.8.2007
Příspěvky: 2401
Bydliště: Liptovský Peter
flaperony :wink:
Ak sa ti to podarí, naprogramoval si f3k ;-)

_________________
Sky Lady - po 4 rokoch zhorela, Tornado XX, Cap 232, Super Zoom 2 - 460g, F3K Super Gee, Lynx E


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pát 21.01.2011 17:29 
Moderátor serveru
Moderátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 16.6.2008
Příspěvky: 7408
Bydliště: Praha 9 Vinoř
Obrázky: 64
lakotamm píše:
flaperony :wink:
Ak sa ti to podarí, naprogramoval si f3k ;-)


Musím se sákryš ale podívat co ta kategorie obnáší, aby to podle toho někdo nenapípal a pak nevybil přihlížející dav na nějakou přecvaknutou anténu v nezkontrolovaném vysílači :)

Jenom si to prosím tě ještě upřesním, ať nevymýšlím vymyšlené:

režimy:
1. štart. Nadradený letový režim. Krídelká obidva hore o cca 5%. Výškovka silno potlačená. Vztlakové klapky nefungujú.

Obvyklé ovládání? Tedy plyn na plynové páce? Putují při přepínání let. režimů některé prvky na jiné ovladače, když tak které a kam ve kterém režimu?

2. bežný let - normálne nastavenie modelu. Vztlakové klapky fungujú normálne.
Takže křidélka chodí i jako vztlakové klapky (které na modelu samostatně nejsou), ano? Chodí jen dolů? Spínáš je spínačem nebo ovládáš potenciometrem? Máš ke vztlakům (resp. křidélkům plnícím navíc funkco vztlaků - rozumíme si :) ) přimixovanou výškovku?


3. termika - krídelká o pár mm dole - ja mám 5%. Výškovka trochu potlačená. Všetko funguje normálne
Stejné jako v předchozím režimu, ale "v nule" jsou přisklopené křidélka(těch 5%) a výškovka?


4. rýchlosť - krídelká hore o cca 3%. Mierne potlačené. Zväčšené výchylky krídeliek.[/quote]
Stejné jako předchozí, ale křidélka nejsou přisklopené, ale nadzvednuté, výškovka mírně potlačená, větší rozsah křidélek?


Křidélka předpokládám mají diferenciaci?

_________________
________________________________
Modeláři sobě http://www.ok-rimr.com


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pát 21.01.2011 17:55 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 7.8.2007
Příspěvky: 2401
Bydliště: Liptovský Peter
Citace:
1. štart. Obvyklé ovládání? Tedy plyn na plynové páce? Putují při přepínání let. režimů některé prvky na jiné ovladače, když tak které a kam ve kterém režimu?


Páka plynu neriadi nič. F3K plyn nepozná ;-) Všetko je štandardné, len odtoková hrana krídla je trochu hore a výškovka je potlačená.

Citace:
2. bežný let. Takže křidélka chodí i jako vztlakové klapky (které na modelu samostatně nejsou), ano? Chodí jen dolů? Spínáš je spínačem nebo ovládáš potenciometrem? Máš ke vztlakům (resp. křidélkům plnícím navíc funkco vztlaků - rozumíme si ) přimixovanou výškovku?


Krídelká chodia aj hore, aj dole. Vztlakové klapky chodia len dole. Tie sú ovládané pákou plynu. Pozícia úplne hore zodpovedá stredu krídelka. Dolná pozícia zodpovedá flaperonom vychýlením úplne dole.

Citace:
3. termika - Stejné jako v předchozím režimu, ale "v nule" jsou přisklopené křidélka(těch 5%) a výškovka?

Áno, flaperony sú mierne dole - znížená rýchlosť a samozrejme tomu zodpovedajúca výchylka výškovky. Vztlakové klapky sú funkčné.

Citace:
4. rýchlosť - Stejné jako předchozí, ale křidélka nejsou přisklopené, ale nadzvednuté, výškovka mírně potlačená, větší rozsah křidélek?

Áno. Vztlakové klapky sú funkčné.

Citace:
Musím se sákryš ale podívat co ta kategorie obnáší, aby to podle toho někdo nenapípal a pak nevybil přihlížející dav na nějakou přecvaknutou anténu v nezkontrolovaném vysílači


Pokiaľ by sa to stalo pri hode (vtedy model aj vysielačka mechanicky trpí), mohlo by to byť katastrofálne. V FS móde by bolo myslím najlepšie dať vztlakové klapky do 1/2 s potlačením - jedine to by model zbrzdilo.

Ja mám na to Duplex, takže sa nemusím báť ;-)

Edit: Diferenciácia je nejakých 60% - 70%.

_________________
Sky Lady - po 4 rokoch zhorela, Tornado XX, Cap 232, Super Zoom 2 - 460g, F3K Super Gee, Lynx E


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pát 21.01.2011 18:13 
Moderátor serveru
Moderátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 16.6.2008
Příspěvky: 7408
Bydliště: Praha 9 Vinoř
Obrázky: 64
Jo takhlééé, to je TAHLE kategorie! :D
Ta mě už dlouho láká, akorát nevím že to je F3K :)
Chci si časem postavit "něco" pro ten kruhový hod, to jsem jednou v životě viděl naživo a "úplně mě to vzalo" :D

Taky bych u toho mohl trochu zhodit... :D

_________________
________________________________
Modeláři sobě http://www.ok-rimr.com


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pát 21.01.2011 18:26 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 7.8.2007
Příspěvky: 2401
Bydliště: Liptovský Peter
Ona očaruje vždy každého... :lol: :lol: :lol:

_________________
Sky Lady - po 4 rokoch zhorela, Tornado XX, Cap 232, Super Zoom 2 - 460g, F3K Super Gee, Lynx E


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned 23.01.2011 12:35 
Moderátor serveru
Moderátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 16.6.2008
Příspěvky: 7408
Bydliště: Praha 9 Vinoř
Obrázky: 64
lakotamm píše:
Ona očaruje vždy každého... :lol: :lol: :lol:


Ani se nedivím, přijde mi že je to tak trochu "návrat ke kořenům" kdy chlapi lítali po poli s "volňáskama", i když tam už dneska nikdo nečmudí balvněnou šňůru a není to z bedniček od ovoce ale z kosmických materiálů :)

No a k věci, tady je napsáno a natočeno jak jsem s tím tvým zadáním dopadnul... :)
http://www.ok-rimr.com/cs/jak-na-to/tur ... -f3k-4let/

_________________
________________________________
Modeláři sobě http://www.ok-rimr.com


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned 23.01.2011 19:57 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 7.8.2007
Příspěvky: 2401
Bydliště: Liptovský Peter
Perfektné! :D
Ok, presvedčil si ma. Idem si ju objednať a bude ako náhradná vysielačka a neskôr pre môjho malého brata. :D

Avšak, našiel som jednu vec, na ktorú som zabudol. :lol:

Do vztlakových klapiek treba primixovať potlačenie výškovkou - aby vyrovnávala klopivý moment. Pôjde to?

Taktiež mám variometer. A nechcem, aby zavíjal počas štartu - takže ďalší kanál ;-)

Ak zvládne toto, na F3K je táto vysielačka to najefektívnejšie riešenie. :wink:

Inak - T9X chcem najmä kvôli tomu, že už na rok budem na elektrotechnickej škole a budem si na nej môcť skúšať programovanie, letovanie, upravovanie atď. :wink:

_________________
Sky Lady - po 4 rokoch zhorela, Tornado XX, Cap 232, Super Zoom 2 - 460g, F3K Super Gee, Lynx E


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned 23.01.2011 20:13 
Moderátor serveru
Moderátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 16.6.2008
Příspěvky: 7408
Bydliště: Praha 9 Vinoř
Obrázky: 64
Ale né že pak "něco", ty rozsekáš kvůli nějaké zradě v T9x uhlíkové F3K za "dvacítku" a s tím torzem mě budeš nahánět po Praze :D
Ta výškovka k vztlakům není problém, už jsem ji tam přidal, může (a asi musí) mít vlastní křivku, to s tím variometrem předpokládám, že potřebuješ další kanál ovládaný spínačem 0-1, to taky není probém, už jsem ho tam taky na zkoušku přidal, jestli prostě už nedojde k nějakému zmítání. Nedojde :)

_________________
________________________________
Modeláři sobě http://www.ok-rimr.com


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 182 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 9, 10, 11, 12, 13  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 16 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz