Odeslat nové téma Toto téma je zamknuté. Nemůžete posílat nové příspěvky ani odpovídat na starší.  [ Příspěvků: 672 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25 ... 45  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: učitel - žák
PříspěvekNapsal: stř 29.12.2010 21:43 
Nováček serveru
Nováček serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 12.8.2010
Příspěvky: 23
Drondys píše:
peppee píše:
už jsem bezradný,. Potřebuji nastavit vysilačka turnigy jako učitel a žák a nejde mi to. Na učitelovi jsem nastavil trainer ON/OFF. Místo toho spínače jsem tam naletoval přepínač, takže při učitelovi nemusím mít prst na spínači, abychmohl létat. Ale žák se ne a ne připojit. Nevím kde dělám chybu. Na žákovi jsem trainer nechal na INH. a postupuji takto.
Zapnu učitele, strčím dio něj monokabel jakc - jack a pak jej strčím do vyplého žáka. Po zasunutí se sám zapne. ale to je tak vše. Učitel po přepnutí přepíbnače funguje, můžu ovládat,ale žák nefunguje ani tak a ani tak. na obou vysílačkách jsem měl čisté paměti v default nastavení.

Děkuji za rady.

Děkuji josef

Zkus si přečíst téma viz odkaz (možná ti to pomůže)
http://www.rcgroups.com/forums/showpost.php?p=15792895&postcount=3073
Tam to řeší přerušením plošky na plošňáku a doplněním odporu 1 kiloohm.


Tak zdravím všechny přítomné a přeji krásný nový rok a hlavně hodně zdraví. Zbytek se už nějak zařídí. :)


Trenér i simulátor fungují se zasunutým modulem, pokud se provede změna v odkaze. Tzn. přeruší se dráha na PPM modulaci a připájí se mezi ni odpor 1K, viz odkaz výše. Naprostá spokojenost, signál se ven nijak nezvyšuje, pouze se zvedne amplituda signálu pro použití na simulátor a na použití trenéra, tzn:, že to rušení modulem , které sám modul vyzařuje, není již podstatné a je zanedbatelné. Signál projde bez problémů.

Doporučuji provést všem, než pokaždé na simulátoru vyndavat modul.


Nahoru
 Profil  
 
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: sob 01.01.2011 16:27 
Nováček serveru
Nováček serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 12.8.2010
Příspěvky: 23
A ještě jedna pozmánka k trenérovi.
Nevím, zda to tak má být, nebo je někdě chyba:

Pokud mám na stanici aktivovanou funkci trenéra, tak tzn. položky v menu trenéra na NOR , hlvně u plynu, teda THR na NOR, ne na OFF, tak se při zapnutí modelu model nezapne, respektive regulátor pípá, že má má zaplý plyn. Musí se , v mém případě, přepnout přepínač do polohy, kdy je neaktivní žákova vysílačka. Tzn. páčka stopek nahoru. Pak regulátor detekuje baterii, zapípá a letadlo reaguje na plynovou páku.
Pokud přepnu vypínač na pozici, kde může žák lítat, a není připojena žákova vysílačka, tak se atomaticky nastaví plyn na cca 1/2 výkonu.
Z tohoto plyne, že pokud chci sám lítat s modelem, který je nastaven na fci trenéra, tak musím buď mít stále sepnutý přepínač na stopkách, původně je tam spínač, a nebo musím v menu trenéra nastavit položku THR na OFF, a fci trenéra na INH. Nestačí pouze trenér na INH ! V tomto nastavení funguje přepínač na stopky/ trenér na stopky a ne na fci trenéra.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned 02.01.2011 21:43 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 5.10.2007
Příspěvky: 569
Bydliště: Černošice
Tak v těch vadných dávkách 9X má číňan nějakej hokej. 23.12. mi došla 9X (jako první rádio pro synka) a je bez problémů. Vše funguje jak má - dneska jsem napípal Toro. Zatím panuje spokojenost.


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned 02.01.2011 21:47 
Mazák
Mazák

Registrován: 1.1.2008
Příspěvky: 2437
Bydliště: Ban.Bystrica
http://rcmodely.cevaro.sk/index.php?id= ... turnigy-t9


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned 02.01.2011 22:45 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 23.10.2010
Příspěvky: 504
jozefbb píše:
http://rcmodely.cevaro.sk/index.php?id=246&n=novorocne-zamyslenie-alebo-opensource-v-modelarstve-turnigy-t9


- futaba ani jrpropo nebezia na atmeloch = v znackovych
vysielacoch NIE SU rovnake komponenty ako v FS9x
- ta chyba fw dx8 bol clanok zo septembra, dx8 ma uz fw 1.04
- fs9x nie je vyssia trieda, ale low-end (iba linearne mixy,
nulova podpora od vyrobcu,,,)
- to ze ta mega nema nastavene ochranne bity je iba ukazka,
ze vyrobca je lamer, darmo mu vyrobili pekne plosaky

letu zdar


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned 02.01.2011 23:09 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 3.6.2007
Příspěvky: 5851
Bydliště: DNV
jozefbb píše:
http://rcmodely.cevaro.sk/index.php?id=246&n=novorocne-zamyslenie-alebo-opensource-v-modelarstve-turnigy-t9

Skutočne vám vlastníci niečoho, čo nie naljacnejšie z najlacnejšieho, ležia natoľko v žalúdku, že ich musíte sarkasticky nazývať "borcami", "modelármi INEJ kategórie", "fajnovejšími značkovými" a pod?

Myslel som, že novoročnému obdobiu by sa skôr hodila tolerancia medzi všetkými modelármi, než takéto čosi... :roll:

_________________
http://galerie.rcserver.cz/index.php?sum=72


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned 02.01.2011 23:14 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 4.8.2010
Příspěvky: 568
Bydliště: Středočeský kraj
elektromodely.com - tak teď jsi jim to natřel :D


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon 03.01.2011 1:28 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 9.5.2006
Příspěvky: 9129
Bydliště: Bratislava dnv SK
Nevnímam ten článok nijak urážlivo, "borca" občas človek stretne ale myslím že to nebolo myslené na niekoho normálneho človeka čo jednoducho má rád kvalitné veci - nebuďte vzťahovační... ten extrém že napríklad niekto nezvládne pocit že má na naučenie niečo menšie a pomalšie a miesto toho X krát dojde s 3m benzínovým akrobatom, rozšlahá to pri štarte a o týždeň-dva príde zas s novým, to sa spomína.. alebo a hlavne, keď niekto nad čímkoľvek menej značkovým trúsi urážky. Keď kedysi hrozilo rušenie, tak som to bral (že nech sa nebabrú ľudia do vysielačov), ale potom prišli setové rádiá a myslím že len našťastie je tu 2.4 kde také problémy nehrozia.

Ad elektromodely.com - keby si každý kúpil značkový hotový výrobok, asi by si nemal komu predávať osciloskopy, analyzery, programátory tých Atmelov... pre koho to máš v ponuke? Podľa mňa, nie každého baví len nitrolak a balza..
No, a nie každá známa značka, je dostatočne "značková" aj v praxi..

Obchodník v číne našiel perfektné spojenie diery na trhu s neschopnosťou napísať vlastný dobrý firmware, a klobúk dole pred ním - to je marketing a nie neschopnosť nastaviť nejaké bity. A myslím že aj použitie bežného procesora ATMega64 čo majú mnohí "prečítaný", bola cielená vec a vôbec nie náhoda...


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon 03.01.2011 1:53 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 23.10.2010
Příspěvky: 504
coro píše:
Ad elektromodely.com - keby si každý kúpil značkový hotový výrobok, asi by si nemal komu predávať osciloskopy, analyzery, programátory tých Atmelov... pre koho to máš v ponuke? Podľa mňa, nie každého baví len nitrolak a balza..


Pre ludi ako ja - vyvojarov. Ja som o FS-TH9X pisal, ze je to zaujimave
ako vyvojova doska s kniplami, ale ze ja osobne by som pouzil
nejaku slusnejsiu mechaniku pre vlastny tx - aspon X2610,
DX7.

coro píše:
Obchodník v číne našiel perfektné spojenie diery na trhu
s neschopnosťou napísať vlastný dobrý firmware, a klobúk


Asi nezmysel - FS nemal zaujem dat do obehu tx s open
source, keby ano, tak da k tomu zdrojaky a nerobil
by novu verziu FS-TH9B a Thus by sa nemusel par mesiacov
hrat s vyvojom nejakeho custom fw a dalsi, ktori si ho
dalej upravovali...

coro píše:
dole pred ním - to je marketing a nie neschopnosť nastaviť
nejaké bity. A myslím že aj použitie bežného procesora
ATMega64 čo majú mnohí "prečítaný", bola cielená vec
a vôbec nie náhoda...


Podla mna nie, nijaky marketing, ale nevedomost alebo
lenivost (staci pridat jeden riadok do batchu na flashovanie)
a to ze pouzil megu je samozrejme cielena vec - v Cine
najbeznejsi jednocipak...


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon 03.01.2011 2:00 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.2.2010
Příspěvky: 12369
Bydliště: ČR
Obrázky: 1
elektromodely.com píše:
- to ze ta mega nema nastavene ochranne bity...

To je záměr.

Je třeba si uvědomit fakt, že T9X je v podstatě RC souprava jejíž výrobu si objednává prodejce HobbyKing ovšem nikoli přímo u firmy FlySky nýbrž u noname subdodavatelů z Číny tj. u různých dílen, které nakoupí jednotlivé součásti a mezi nimi i části elektoniky (osazené plošňáky) od firmy FlySky + HW díly nakupované obecně u prodejců součástek (potenciometry, přepínače, kabely atd.) + vlastní výlisek plastového obalu apod. To vše následně subdodavatel na objednávku prodejce HobbyKing smontuje do finální podoby hardware T9X Rx/Tx a vše se opatří označením Turnigy což je obchodní značka vlastněná prodejcem a následně se výsledný produkt předá prodejci tj. HobbyKingu, který ještě před prodejem koncovému uživateli do toho flashuje vlastní verzí FW což již bylo zmíněno v tématu viz odkaz:

http://www.rcmania.cz/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=18631&start=1666

FW v T9X z HobbyKingu tedy vůbec není od výrobce HW, ale od prodejce tj. přímo od HobbyKingu. Navíc se jedná o verzi FW, kterou ani samotný výrobce tj. HW kompletující subdodavatel nemá k dispozici.

Prodejce HobbyKing nezamyká možnost stažení FW mimo jiné proto, že prosazuje prodej této RC soupravy bez jakékoli podpory z důvodu nízké ceny a taktéž si je vědom toho, že jím implicitně poskytovaný FW v Tx byl už dávno kvalitativně překonán alternativními open source verzemi FW což byl v podstatě patrně i záměr prodejce. Veškerá podpora včetně manuálu a aktualizovaného FW je k dispozici pouze prostřednictvím open source komunity uživatelů.

Takže je to obdobné jako kdybyste si představili to, že by si nějaký zdejší eshop v ČR u nějaké zdejší manufakturní dílny apod., která se zabývá výrobou různé elektroniky na zakázku, nechal na zakázku kompletovat HW nějaké RC soupravy, kterou by si prodejce sám pojmenoval s využitím nějaké obchodní značky, kterou by vlastnil a ta montující dílna (subdodavatel) by tu RC soupravu sestavovala dohromady zčásti z dílů nakupovaných od nějakého výrobce RC souprav (osazené plošňáky) a z části z HW dílů nakupovaných obecně u prodejců součástek (potenciometry, přepínače, kabely atd.) + vlastní výlisek plastového obalu apod. Výsledný zkompletovaný HW by byl označen názvem dle prodejní značky vlastněné prodejcem tedy v podstatě stejnou firmou, která provozuje i ten eshop a takto vzniklé RC soupravy by byly od subdodavatele dodány do toho eshopu a tam by do nich nasypali vlastní FW a pak by je prodávali prostřednictvím toho eshopu s tím, že by u té RC soupravy deklarovali nízkou cenu ovšem na úkor nulové podpory tj. aktualizace FW + manuál by byl řešen pouze v rámci komunity uživatelů jako open source.

Přes nejrůznější kritiku je RC souprava T9X po většinu času vyprodaná tj. stále je vysoký přebytek poptávky nad nabídkou. Ukazuje se, že tento způsob prodeje levné RC soupravy bez podpory výrobce spoustě uživatelů vyhovuje a jsou ochotni díky relativně nízké ceně za určitý rozsah poskytovaných možností přistoupit na nejrůznější nedostatky i nevýhody spojené mimo jiné s nutností stáhnout si manuál a v případě potřeby novější verze FW si jej sami nebo s pomocí někoho jiného přeflashovat. Některým uživatelům vyhovuje FW tak jak je dodán od prodejce tj. z HobbyKingu a nemají potřebu jej měnit zatímco jiní dokonce vítají možnost vlastních úprav FW a prodejci HobbyKing, který si HW této RC soupravy jenom nechává smontovat to také vyhovuje jelikož prakticky nulová podpora nemá nároky na náklady a tak jsou všichni relativně spokojeni a život jde dál. :wink:


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon 03.01.2011 9:21 
Nováček serveru
Nováček serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 16.6.2010
Příspěvky: 29
Bydliště: Banska Bystrica
to elektromodely.com

Len na okraj diskusie
sám uvádzate:

http://elektromodely.com/modely/product ... ts_id=4119

Dôležitá informácia - prevádzková teplota 5-40 stupňou celzia, suché prostredie, bez kondenzácie, rovnako ako Nikon, canon, Pentax, DX7, Graupner etc.

Inak čo, stratíte záruku? prestane Vám súprava fungovať?

Nuž s takou súpravou by som asi naozaj do -12 stupnov nešiel.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon 03.01.2011 9:21 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 9.5.2006
Příspěvky: 9129
Bydliště: Bratislava dnv SK
Inak príklad keď s pomocou komunity na fórach vznikol dobrý firmware (aj keď išlo len o rady že čo to má robiť a nie priamo o kód), tu bol nie tak dávno, v nabíjačoch - ICharger nie je Junsiho výrobok. A potom čo bol odladený ten firmware, na lacnej 106B, objavil sa výkonnejší hardware a nejaká 1010 sa predáva drahšie než FMA Cellpro 10s, nehovoriac o 3010B..
Fakt je že normány ISP konektor tam mali dať...
Ale je to vývojová platforma ktorá na trhu chýbala. Ostatným tie kniple chýbajú..
Každopádne je dobre, že všetci si nájdu priestor na ktorom sa zabavia, a navyše sa pritom aj niečo naučia, a to podstatné - hlavne že nám to lítá...


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon 03.01.2011 10:24 
Ověřování totožnosti
Ověřování totožnosti
Uživatelský avatar

Registrován: 26.12.2010
Příspěvky: 38
Drondys píše:
Je třeba si uvědomit fakt, že T9X je v podstatě RC souprava jejíž výrobu si objednává prodejce HobbyKing ovšem nikoli přímo u firmy FlySky nýbrž u noname subdodavatelů z Číny tj. u různých dílen, které nakoupí jednotlivé součásti a mezi nimi i části elektoniky (osazené plošňáky) od firmy FlySky + HW díly nakupované obecně u prodejců součástek (potenciometry, přepínače, kabely atd.) + vlastní výlisek plastového obalu apod.

To myslíš vážne?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon 03.01.2011 10:44 
Nováček serveru
Nováček serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 31.3.2010
Příspěvky: 43
vpershing píše:
to elektromodely.com

Len na okraj diskusie
sám uvádzate:

http://elektromodely.com/modely/product ... ts_id=4119

Dôležitá informácia - prevádzková teplota 5-40 stupňou celzia, suché prostredie, bez kondenzácie, rovnako ako Nikon, canon, Pentax, DX7, Graupner etc.

Inak čo, stratíte záruku? prestane Vám súprava fungovať?

Nuž s takou súpravou by som asi naozaj do -12 stupnov nešiel.

V nedávných tuhých mrazech jsem TG9X testoval při -10 C, a dokonce ležela i na sněhu. Rádio fungovalo bez problému ... zato já to po půl hodině vzdal.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon 03.01.2011 11:17 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 23.10.2010
Příspěvky: 504
coro píše:
Každopádne je dobre, že všetci si nájdu priestor na ktorom sa zabavia, a navyše sa pritom aj niečo naučia, a to podstatné - hlavne že nám to lítá...


Presne tak.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Toto téma je zamknuté. Nemůžete posílat nové příspěvky ani odpovídat na starší.  [ Příspěvků: 672 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25 ... 45  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz