Reklama

 





Odeslat nové téma Toto téma je zamknuté. Nemůžete posílat nové příspěvky ani odpovídat na starší.  [ Příspěvků: 2455 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 164  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon 20.12.2010 20:39 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 9.11.2008
Příspěvky: 253
Bydliště: St. Huť u Dobříše
Na parametrech zdroje nezáleží, záleží co dokáže nabíječka - a vzhledem k tomu, že to nabíjí pouze přes servisní konektory (všimni si jak jsou tam slaboučké drátečky) - tak do toho žádné "megaproudy" nepotečou. Ale ta 1300mAh origoš baterka by mohla být odhadem tak za 90 minut nabitá...

_________________
Beta 1400, Spitfire (Dynam), P - 51 Mustang (SDM), F 18 Blue Angel (Robbe), Minimag (Multiplex), Easy Glider El. (Multiplex), Futaba T6EX 2,4 GHz, Easy Star Set (Multiplex) prodáno


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon 20.12.2010 20:46 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 9.11.2008
Příspěvky: 253
Bydliště: St. Huť u Dobříše
Ta origoš spojka z ES je za cca 90 Kč - a předpokládám, že délkou by měla vyhovovat - jen bude asi třeba zvětšit ten průměr otvoru v křídle...

_________________
Beta 1400, Spitfire (Dynam), P - 51 Mustang (SDM), F 18 Blue Angel (Robbe), Minimag (Multiplex), Easy Glider El. (Multiplex), Futaba T6EX 2,4 GHz, Easy Star Set (Multiplex) prodáno


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon 20.12.2010 21:05 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 6.2.2010
Příspěvky: 570
Bydliště: Müglitz
A čím to navrhuješ zvětšit? Zbylo mě doma pár ostrejch nábojů... :D
Spojka křídla u ES mě příjde jako uhlík: http://modelhobby.sk/images/card/WJ30000301.jpg
Hliník jsem našel od 170,-Kč


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon 20.12.2010 21:10 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 9.11.2008
Příspěvky: 253
Bydliště: St. Huť u Dobříše
Možná by to šlo právě tou trubkou - když by se nabrousila, případně nahřála. Z čeho je spojka u ES si přesně nepamatuju - řekl bych, že je to hliník - každopádně je vyzkoušená a drží: http://www.rcm-pelikan.cz/index.php?sec=product&id=2207
O víkendu na ní můžu mrknout u tchána, který mého ES podědil...

_________________
Beta 1400, Spitfire (Dynam), P - 51 Mustang (SDM), F 18 Blue Angel (Robbe), Minimag (Multiplex), Easy Glider El. (Multiplex), Futaba T6EX 2,4 GHz, Easy Star Set (Multiplex) prodáno


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Beta 1400
PříspěvekNapsal: pon 20.12.2010 21:17 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 12.8.2009
Příspěvky: 231
Bydliště: Kopřivnice
nabijim tak od 18:30 a porad vsechny 3 diody cervene :-((( 12v zdroj, k nemu pres krokodyly pripojena ta krabicka z rc setu k te krabicce je pripojena baterka pres servisni konektor bily a od baterky jdou konektory cerveny a cerny do regulatoru otacek v rc modelu. Je to spravne ne? Ta krabicka je tepla, baterie je studena a regl je teply jen mirne.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon 20.12.2010 21:21 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 9.11.2008
Příspěvky: 253
Bydliště: St. Huť u Dobříše
...tak hlavně se nenabíjí baterka připojená k regulátoru :lol: !!! Baterku od regulátoru odpoj - k nabíječce je připojená přes ten servisní konektor a silové kabely baterky (červený a černý) jsou volné!

_________________
Beta 1400, Spitfire (Dynam), P - 51 Mustang (SDM), F 18 Blue Angel (Robbe), Minimag (Multiplex), Easy Glider El. (Multiplex), Futaba T6EX 2,4 GHz, Easy Star Set (Multiplex) prodáno


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Beta 1400
PříspěvekNapsal: pon 20.12.2010 21:25 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 12.8.2009
Příspěvky: 231
Bydliště: Kopřivnice
To jsem tomu dal :-D odpojil jsem to od reglu a uz to sviti vse zelene :-D Diky moc za radu :-) jeste, ze to forum je. Moc mi pomahate chlapi :-) Diky


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon 20.12.2010 21:27 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 9.11.2008
Příspěvky: 253
Bydliště: St. Huť u Dobříše
Tak snad bude nabitá?!? Jak ten motor - funguje?

_________________
Beta 1400, Spitfire (Dynam), P - 51 Mustang (SDM), F 18 Blue Angel (Robbe), Minimag (Multiplex), Easy Glider El. (Multiplex), Futaba T6EX 2,4 GHz, Easy Star Set (Multiplex) prodáno


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: úte 21.12.2010 1:52 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 13.7.2010
Příspěvky: 94
Bydliště: Praha
Spojka ES je nejakej plast ci co. Prumer neco mezi 7-8mm. Kdyz jsem ji ztratil, koupil jsem hlinikovou trubku prumer 8mm a jde to s ni taky. Pak jsem ale znovu nasel tu plastovou tak litam s ni.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Beta 1400
PříspěvekNapsal: úte 21.12.2010 13:15 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 12.8.2009
Příspěvky: 231
Bydliště: Kopřivnice
Motor už funguje :-) jen prilepit vyskovku a smerovku a muze se jétat :-)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: BETA - vyosenie motoru
PříspěvekNapsal: stř 22.12.2010 10:06 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 5.9.2008
Příspěvky: 76
Bydliště: bratislava
Zdravím, vidím že je tu kopa skúsenejších kolegov, ktorí už Betu majú, tak dúfam že mi niekto poradí. Kúpil som Betu v prevedení, kde motor bol už nainštalovaný z výroby. Hneď som si všimol, že vyosenie motora na mojej Bete je presne na opačnú stranu ako je na obrázku ktorý som našiel na internete tu
http://rcmodely-forum.sk/beta-1400-epp- ... t2628.html

Na druhej strane na videu, ktoré je tu
http://www.youtube.com/watch?v=7VBltf58 ... re=related

sa mi zdá že tam je to vyosenie úplne rovnako ako to mám ja (?) ale záznam nie je tak kvalitný aby som to vedel posúdiť na 100%. Zároveň sa mi zdá, že použitá vrtula na videu je opačná oproti pôvodnej (?) - tak by opačné vyosenie potom ale dávalo zmysel (?)

Velmi by mi pomohlo, keby mi niekto, kto už Betu má poslal odfotené vyosenie vrtule priamo na mail b.tvrdon@pobox.sk;
Ďakujem


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: stř 22.12.2010 10:42 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 9.11.2008
Příspěvky: 253
Bydliště: St. Huť u Dobříše
To vyosení má kolega na Betě při pohledu zezadu doleva - čili opačně než je na té fotce, kterou jsi posílal - asi to je podle toho jak se soudruzi v Číně vyspí :lol: . Na letové vlastnosti to nemá žádný vliv - to by asi ten úhel musel být hodně velký. Na ES jsem měl motor rovně - bez vyosení a lítal taky ok. Někdo říká, že u tlačného uspořádání motoru není vyosení potřeba, protože proud vzduchu neofukuje řídící plochy + není třeba korigovat moment vrtule - což asi dává smysl. Každopádně pokud není vyosení nějak extrémní, tak to lítat bude :D

_________________
Beta 1400, Spitfire (Dynam), P - 51 Mustang (SDM), F 18 Blue Angel (Robbe), Minimag (Multiplex), Easy Glider El. (Multiplex), Futaba T6EX 2,4 GHz, Easy Star Set (Multiplex) prodáno


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: stř 22.12.2010 13:33 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 13.7.2010
Příspěvky: 94
Bydliště: Praha
bekmen píše:
Někdo říká, že u tlačného uspořádání motoru není vyosení potřeba, protože proud vzduchu neofukuje řídící plochy + není třeba korigovat moment vrtule - což asi dává smysl.

To je podle mne blbost. Rekl bych, ze momentova sila vrtule nesouvisi s ofukovanim ridicich ploch (viz. treba helikoptery ;-) )

bekmen píše:
Každopádně pokud není vyosení nějak extrémní, tak to lítat bude :D

To je asi pravda, se stranovym vyosenim bych si hlavu nedelal, stupen sem stupen tam, litat to bude. Horizontalne by to melo byt "trochu nahoru".


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: beta 1400
PříspěvekNapsal: stř 22.12.2010 21:53 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 12.8.2009
Příspěvky: 231
Bydliště: Kopřivnice
Chlapi, jak správně zálétat model? mám strach, abych jej hned nerozflákal. Výškovka by měla být lehce přitažena na trimu, je to tak? Aby éro stoupalo.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: stř 22.12.2010 22:29 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 6.2.2010
Příspěvky: 570
Bydliště: Müglitz
Tyhle éra stoupaj i tak... :roll:

Nastavil jsem výškovku rovně jak na AXN Floater Jet, tak na BETĚ 1400, v mrazu ji teď vždy mám o nějakej ten milimetřík výše a dělalo mě to spíše neplechu v tom, že letoun stoupal, i když jsem nechtěl. Někdy to podle nálady trošku vytrimuju, možná se pletu a servama to bejt nemůže, ale pokud ne, můj názor je ten, že tyhle čínský šmejdi serva jsou dost náchylné na teplotu. V neutrálu je mám jinak doma a jinak venku při +4 a jinak při -8. :|

Prostě přidám plyn na cca 2/3 (někdy klidně plnej, nebo jen 1/2 plynu - podle nálady :) ), hodím model šikmo nahoru a začnu přitahovat výškovku - model by se měl házet proti "větru". Je to trochu o počasí, s tímhle letadlem opravdu není problém vzlétnout, hlavně citlivě na páčky... ve vzduchu uber plyn na cca 1/2 plynu a vyzkoušej citlivost páček-výchylek, čiže kam až můžeš, než se pustíš do "akrobacie". :D

Sranda je vzlítnout ze země. :wink:

Edit: můj první let skončil na stromě, nevydržel jsem to a i když dost foukalo, šel jsem hrdině létat, jako Chuck Norris kua. :twisted:

Kolik máš nalétáno na simulátoru?


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Toto téma je zamknuté. Nemůžete posílat nové příspěvky ani odpovídat na starší.  [ Příspěvků: 2455 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 164  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: jardaham a 5 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz