Reklama

 





Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 293 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 16, 17, 18, 19, 20
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Hledám kolegu s Coptérou
PříspěvekNapsal: stř 20.06.2018 14:09 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 6.1.2012
Příspěvky: 514
Bydliště: Brno
Obrázky: 0
Mě napadá: Třeba taková KK má v nastavení, že může reagovat na vstupy z příjímače (pwm, pcm) nebo jakýsi ten na sériový vstup (z jiného přijímače). Není někde nastaveno něco takového? Že by třeba deska byla nastavena, že vstup je jen jedním konektorem a chytal jen ten plyn, protože plyn vysílá jedno PCM a vstup po čase čeká na další pulzy a ty nepřijdou, takže zase vezme plyn ... ? Plyn je jako první, takže může koptera reagovat.

Prohlížedlo sice ukazuje, že na ostatních konektorech se ukazuje signál, ale jednotka na ně nehledí... co?

Pak, že nereaguje na naklánění:
- není PI(D) regulátor nastavený na "nula"?
- není někde na v tom prohlížecím programu nějaká obrazovka, která ukazuje přímo, kolik dává do kterého motoru? (U jednoho strojku jsem to tak měl)

_________________
MzM
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | vrtulníky(čky) | Xcoptera | Zorro | malá Cessna)


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: Hledám kolegu s Coptérou
PříspěvekNapsal: stř 20.06.2018 14:24 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 28.5.2018
Příspěvky: 11
Asi bude mít pravdu kolega Mirda, zapínám první rádio a teprve potom připojím baterii ke kopteře. Pravděpodobně skočí do režimu nastavení ESC a proto reagují všechny motory stejně. Pokusím se to udělat obráceně, nejprve napájení dronu a potom rádio. Jen netuším jak se to bude párovat. Bude to pokus omyl.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Hledám kolegu s Coptérou
PříspěvekNapsal: stř 20.06.2018 20:12 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 28.5.2018
Příspěvky: 11
Přátelé, pokusil jsem se postup propojení koptery a rádia otočit, nejprve připojím aku, následně zapnu rádio a co dál?


Přílohy:
IMG_20180620_194526.jpg
IMG_20180620_194526.jpg [ 63.78 KiB | Zobrazeno 811 krát ]
IMG_20180620_194453.jpg
IMG_20180620_194453.jpg [ 127.54 KiB | Zobrazeno 811 krát ]
IMG_20180620_194548.jpg
IMG_20180620_194548.jpg [ 105.97 KiB | Zobrazeno 811 krát ]
Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Hledám kolegu s Coptérou
PříspěvekNapsal: stř 20.06.2018 20:34 
Mazák
Mazák

Registrován: 30.8.2011
Příspěvky: 5279
Bydliště: Plzeň, CZ
Obrázky: 0
1. prejdi do vlakna viewtopic.php?f=132&t=57819&start=3420
2. radio se vzdy zapina s plynem na nula tj. u sebe
3. radio vzdy prvni, pak se zapina model (I copter)
4. fotky jsou k nicemu, posli video
5. precti si navod k APM. Pred startem je potreba copteru ARMovat atd... coz je nejlepe popsano na strankach APM.

_________________
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Hledám kolegu s Coptérou
PříspěvekNapsal: stř 20.06.2018 21:46 
Platící zákazník RCManie
Platící zákazník RCManie
Uživatelský avatar

Registrován: 14.9.2009
Příspěvky: 337
RedDiablo píše:
Přátelé, pokusil jsem se postup propojení koptery a rádia otočit, nejprve připojím aku, následně zapnu rádio a co dál?


Ahoj,

na Tvůj problém nedokážu odpovědět (neznám), ale zapínat VŽDY první vysílač a následně, ať copteru či letadlo je základ!!! Nikdy obráceně. Stejně jako vždy první vypínat model a následně vysílač. Některé coptery, resp. FC desky se dají nastavit na ochranu toho, abys to udělal opačně - nespustí se. Hledej problem jinde a pokud je v tomto (nevěřím) hledej jiné zařízení, protože takovýto postup může být nebezpečný.

iF

_________________
FPVMANIA - MOTHER COPTER - FLY or DiE
Oficiální distributor Armattan Quads pro ČR
fpvmania.cz


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Hledám kolegu s Coptérou
PříspěvekNapsal: čtv 21.06.2018 9:10 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 28.5.2018
Příspěvky: 11
imagin píše:

Ahoj,

na Tvůj problém nedokážu odpovědět (neznám), ale zapínat VŽDY první vysílač a následně, ať copteru či letadlo je základ!!! Nikdy obráceně. Stejně jako vždy první vypínat model a následně vysílač. Některé coptery, resp. FC desky se dají nastavit na ochranu toho, abys to udělal opačně - nespustí se. Hledej problem jinde a pokud je v tomto (nevěřím) hledej jiné zařízení, protože takovýto postup může být nebezpečný.

iF

Že tento postup není ok je mi jasné :D , ale už zkouším i nesmyslné postupy, co kdyby se něco chytlo?

Dnes resetuji jednotku APM, vše nastavím znovu a nějak se to pokusím natočit, aby bylo zřejmé co dělám špatně. Díky všem za snahu o pomoc.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Hledám kolegu s Coptérou
PříspěvekNapsal: ned 22.07.2018 18:25 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 2.7.2018
Příspěvky: 10
Zdravím pánové, nenašel by se někdo v okolí Třebíče kdo by poradil popřípadě nastavil řídící desku NAZE32
Můj počítač už to zřejmě nezvládá, ale rád bych měl jistotu než půjdu koupit jiný.

Díky Laďa


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Hledám kolegu s Coptérou
PříspěvekNapsal: čtv 26.07.2018 13:44 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 23.2.2015
Příspěvky: 796
Bydliště: Chlumčany (PJ)
Obrázky: 0
Zdravim, nekdo z okoli Prestic kdo lita male koptery?
Dik, Lukas

_________________
Taranis X9D+


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 293 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 16, 17, 18, 19, 20

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz