Reklama

 





Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 16 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Regly s Jeti telemetrii
PříspěvekNapsal: pon 06.07.2020 15:11 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 28.9.2005
Příspěvky: 1792
Bydliště: Doma
jen tak ze zvedavosti - provozuje nekdo YGE s telemetrii vuci DS/DC vysilackam? jak se to chova? hlasi to to same a samym zpusobem co napriklad MUI sensor od Jeti?
proc se ptam - jak sem koukal, tak Jeti nedela zadne male regly s telemetrii, dejme tomu 30-40A maximalne s prijatelnou hmotnosti.. vsechno jsou to velky regly do vetsich letadel. a jediny dalsi kdo ma jeti telemetrii je jak jsem nasel YGE..


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: regly s Jeti telemetrii
PříspěvekNapsal: pon 06.07.2020 17:50 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 12.1.2013
Příspěvky: 131
YGE telemetrie je v pořádku, ale chce přijímače Jeti Rex. Potřebuje pro přenos ExBus.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: regly s Jeti telemetrii
PříspěvekNapsal: pon 06.07.2020 21:24 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru

Registrován: 18.4.2016
Příspěvky: 63
Bydliště: Rychvald
Připojuji se k výše zmíněnému. Provozuji YGE35 LVT s Rex Assist a funguje to.

_________________
JETI DUPLEX DC16 II a různé poletuchy


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: regly s Jeti telemetrii
PříspěvekNapsal: stř 08.07.2020 10:22 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 28.9.2005
Příspěvky: 1792
Bydliště: Doma
diky za odpovedi. a staci pripojit do EX konektoru v Rexu stejne jako Spin nebo je nutny nejaky prevodnik?


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: regly s Jeti telemetrii
PříspěvekNapsal: stř 08.07.2020 13:06 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 12.1.2013
Příspěvky: 131
Kuba78 píše:
diky za odpovedi. a staci pripojit do EX konektoru v Rexu stejne jako Spin nebo je nutny nejaky prevodnik?

Převodník není potřeba, ale připojuje se na přijímači do E1,E2 a nakonfigurovat vstup pro EXBus.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: regly s Jeti telemetrii
PříspěvekNapsal: pát 10.07.2020 12:28 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 20.4.2010
Příspěvky: 565
Bydliště: Praha
Funguje i s RX9 v ext, ale musi byt prepnuty na Exbus

_________________
Jeti DC-16, Futaba FX-18+modul Jeti
Swing speciál, Proxima 2, Stork 4, Mig 15, P47, Torro 900


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: regly s Jeti telemetrii
PříspěvekNapsal: ned 04.10.2020 17:33 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 28.9.2005
Příspěvky: 1792
Bydliště: Doma
jeste s dovolenim vytahnu jedno svoje starsi vlakno. mam dve otazky:

1) meri YGE to same co MUI, stejne veliciny a dam si je na DSku na obrazovku uplne stejne jako jakykoliv jeti sensor? jde mi hlavne o proud, volty a odebranou energii kolik mi zbyva v baterce, cas behu.
2) pokud dobre chapu, tak LVT maji dve propojky, jedna klasicky do portu1 a druha do E1 pro telemetrii?


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: regly s Jeti telemetrii
PříspěvekNapsal: pon 05.10.2020 8:51 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 20.4.2010
Příspěvky: 565
Bydliště: Praha
Meri vsechno co Mui cidlo krome cas behu. Cas behu si musis nahradit ve vysilaci stopkama, ale je to v celku zbytecne, kdyz ti to meri kapacitu a napeti.
Ohledne konektoru tam je pouze jeden na telemetrii, ktery das bud do Extu, nebo E1,2 a druhy konektor do kanalu RX.

_________________
Jeti DC-16, Futaba FX-18+modul Jeti
Swing speciál, Proxima 2, Stork 4, Mig 15, P47, Torro 900


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: regly s Jeti telemetrii
PříspěvekNapsal: pon 05.10.2020 9:15 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 28.9.2005
Příspěvky: 1792
Bydliště: Doma
ok diky. cas behu myslim cas behu motoru tak jak to ma MUI - to teda neukazuje a nemeri? no zrovna to je zajimava velicina, ale asi by se to dalo nahradit jak rikas stopkama aktivovanyma jen pakou plynu.

co sem uvazoval, ze v Djangu nahradim stavajici regl 30A UBEC hobbyking timto. protoze ten UBEC ma 32 gramu hmotnost, MUI 30A 10 gramu plus konektory.. a sme na nejakych 50 gramech. kdezto YGE ma udajne 25g s dratama. v pridi mam jeste 15g zateze, takze kdyz tohle udelam a vykucham zatez, muzu vymenit stavajici baterku 800mah za 1300mah (ktery standardne pouzivam) a nezvysim vahu.
kazdopadne, znamenalo by to vymenu prijimace za REX10, protoze REX7 uz ma plny vsechny vystupy. anebo - mam tam Mvario2, slo by vyuzit jeho vystupy? ma expander.


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: regly s Jeti telemetrii
PříspěvekNapsal: pon 05.10.2020 9:47 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 20.4.2010
Příspěvky: 565
Bydliště: Praha
Yge regl nemeri cas behu motoru, musis si priradit stopky na knipl.
Jinak regl musi byt vzdy zasunuty primo v Rx, nesmi byt mezi nim Mvario, nebo expander.

_________________
Jeti DC-16, Futaba FX-18+modul Jeti
Swing speciál, Proxima 2, Stork 4, Mig 15, P47, Torro 900


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Regly s Jeti telemetrii
PříspěvekNapsal: pon 05.10.2020 12:14 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 28.9.2005
Příspěvky: 1792
Bydliště: Doma
tak neni to uplne pravda, v rezimu Limiter umi mvario ridit regl a regl se pripojuje do nej, ale to sem na mysli nemel. myslel sem to tak, ze regl primo do REXe, ale ten druhy fous z reglu s telemetrii nikoliv do REXe, ale do expanderu ktery je v mvariu. podle manualu k Mvariu je mozne tyto vystupy na nem konfigurovat takto:

Expander – k portu je možné připojit libovolný senzor
(podporované jsou senzory používající protokol JETIBOXu,
Duplex EX a EX Bus). Detekce přítomnosti senzoru MSPEED EX
probíhá automaticky.

tudiz, pokud pripojim normalni vystup reglu klasicky do jednicky jako plyn a ten telemetricky vystup do expanderu na mvariu, ktere nakonfiguruju v rezimu expander, mel by chytnout Exbus. otazka zni, jestli to bude fungovat - protoze to mvario je pres EX konektor a nikoliv E1 nebo E2.
trochu zbesily, co? jedina dalsi sance je proste misto rex7 koupit rex10..


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Regly s Jeti telemetrii
PříspěvekNapsal: pon 05.10.2020 19:41 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 12.1.2013
Příspěvky: 131
Expander – k portu je možné připojit libovolný senzor
(podporované jsou senzory používající protokol JETIBOXu,
Duplex EX a EX Bus). Detekce přítomnosti senzoru MSPEED EX
probíhá automaticky.

tudiz, pokud pripojim normalni vystup reglu klasicky do jednicky jako plyn a ten telemetricky vystup do expanderu na mvariu, ktere nakonfiguruju v rezimu expander, mel by chytnout Exbus. otazka zni, jestli to bude fungovat - protoze to mvario je pres EX konektor a nikoliv E1 nebo E2.
trochu zbesily, co? jedina dalsi sance je proste misto rex7 koupit rex10..[/quote]

Telemetrie YGE funguje pouze na přímo do vstupů popsaných výše.
Přes expander to fungovat nebude. Viz návod na stránkách nejmenovaného dovozce.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Regly s Jeti telemetrii
PříspěvekNapsal: úte 06.10.2020 13:33 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 9.11.2009
Příspěvky: 167
MVARIO2 funguje v základu jako expander EX. YGE podporuje jen EX Bus a bohužel v tomto případě se MVARIO2 nepřepne do režimu EX Bus.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Regly s Jeti telemetrii
PříspěvekNapsal: úte 06.10.2020 13:40 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 28.9.2005
Příspěvky: 1792
Bydliště: Doma
no ale podle navodu mvario prave umi ex bus na tom expander portu. navod k YGE nehovori o tom ze by to neslo. jasne, reseni je nechat jak to je a mit tam MUI (coz ted mam), dalsi reseni by bylo vymenit REX7 za REX10, ale nez koupim yge, chci zjistit jestli by to treba tahhle nahodou neslo..
ciste teoreticky - nekdo z vas kdo ma YGE a REX a je z prahy - byli byste ochotni, kdybych treba prijel k vam s tim mvariem, to vyzkouset?


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Regly s Jeti telemetrii
PříspěvekNapsal: úte 06.10.2020 13:51 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 9.11.2009
Příspěvky: 167
Netřeba zkoušet, tohle nepojede. Režim Expanderu funguje s JETI senzory tak, že se na EX Bus přepíná dynamicky až po navázání komunikace. Jestliže připojený senzor nepodporuje klasickou telemetrii (a JETIBOX), není možné se přepnout. Ale zkus napsat do JETI, třeba tam doplní funkci, aby to fungovalo i jako expander pro YGE telemetrii.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 16 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: ddano007 a 7 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz