Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 8 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Senzor napětí - kam zapojit?
PříspěvekNapsal: stř 16.10.2019 19:59 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 17.1.2017
Příspěvky: 1040
Bydliště: Brno
Když máte někde v letadle telemetrický senzor napětí baterky, odkud to napětí berete? Já jsem dosud bral z balančního konektoru (senzor samotný mám vestavěný v přijímači), prostě jsem udělal kablík se servokonektorem na jedné straně a protikusem balančního konektoru na druhé straně, a jedním drátem přivedl nejvyšší pin balančního konektoru na příslušný pin Rx. Akorát teď mám Quasar 3D, který rozumně funguje jak na 2S, tak na 3S baterky. Takže bych potřeboval něco, co není jen tří- nebo čtyř-pinový balanční konektor, ale jdou do toho připojit oba tyto typy konektorů. Jak tohle řešíte? Napadlo mě použít holý pin bez pouzdra, a prostě ho zapíchnout do příslušné díry balančního konektoru. Ale to vypadá škaredě, a navíc musím pokaždé znovu zkoumat, kterýže pin je ten s nejvyšším napětím. Nebo si vyvést drát z napájení regulátoru. Nebo nějak uříznout okraj toho balančního konektoru tak, aby se tam dala zapojit tří- i čtyř-pinová verze baterky.

Jak tohle řešíte?

_________________
Sky Surfer 1400; XPS samodomo: samokřídlo Ita, elektrovětroň Kaze, delta Quasar3D; FlySky i6


Nahoru
 Profil  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: Senzor napětí - kam zapojit?
PříspěvekNapsal: stř 16.10.2019 20:06 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 28.1.2009
Příspěvky: 647
Bydliště: okr. Blansko
Obrázky: 0
drát(y) senzoru celkového napětí pájím na regulátor, nechce se mě to pořád zapojovat


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Senzor napětí - kam zapojit?
PříspěvekNapsal: stř 16.10.2019 21:51 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 12.2.2016
Příspěvky: 1233
Bydliště: Vysočina
Pro napájení ze servisního konektoru používám:
Příloha:
konektor.jpg
konektor.jpg
[ 47.27 KiB | Zobrazeno 1371 krát ]

Tenhle je "ze stolu" na pokusy, chce to aspoň lepší barvy. Když potřebuji, plusový kolík vytáhnu a dám do jiné dírky (vydrží to řadu změn).


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Senzor napětí - kam zapojit?
PříspěvekNapsal: čtv 17.10.2019 12:02 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 18.3.2010
Příspěvky: 2277
Bydliště: Zavar, SK
Momentalne si vyrabam vlastne prudove/ napatove cidla, ktore su napajkovane medzi baterkou a ESC s vystupmi 0 - 3.3V. Predtym som napatovy delic pajkoval pred ESC, ziadne konektory do balancaku...

_________________
Taranis X9D + nejaké lietadlá, heli a koptéry, www.rcmodelytt.sk


Naposledy upravil ddano007 dne čtv 17.10.2019 17:45, celkově upraveno 1

Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Senzor napětí - kam zapojit?
PříspěvekNapsal: čtv 17.10.2019 15:15 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 9.3.2013
Příspěvky: 446
Bydliště: Blansko
do 3S samice balanciho konektoru zapojis vpoho i 2s...jde to tam nasunou,jen je potreba si oznacit stranu s minusem


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Senzor napětí - kam zapojit?
PříspěvekNapsal: čtv 17.10.2019 16:47 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 12.2.2016
Příspěvky: 1233
Bydliště: Vysočina
milagros píše:
do 3S samice balanciho konektoru zapojis vpoho i 2s...jde to tam nasunou,jen je potreba si oznacit stranu s minusem
:D Máš pravdu, to jsem nenapsal, myslel jsem, že to každýho napadne. Tak se taky pochlubím, mám to tak na amatérském senzoru (umí i 2 napětí ale já měřím jen jedno) a posunutím plusového drátu to připojuji k 2S nebo 3S (ale lze i víc...)
Žádné pájení, rychlá instalace a snadné přehození do jiného modelu.
Příloha:
v_metr.jpg
v_metr.jpg
[ 46.36 KiB | Zobrazeno 1017 krát ]



Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Senzor napětí - kam zapojit?
PříspěvekNapsal: čtv 17.10.2019 17:41 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 18.3.2010
Příspěvky: 2277
Bydliště: Zavar, SK
ellet píše:
... Tak se taky pochlubím, mám to tak na amatérském senzoru (umí i 2 napětí ale já měřím jen jedno) a posunutím plusového drátu to připojuji k 2S nebo 3S (ale lze i víc...)

Ono nie, že by som Vám do toho aj s milagrosom chcel kecať, ale možno by bolo lepšie na ten balančák neťahať zem. Ja viem, že sa to naopak nedá zapojiť, keď tam človek nechá aspoň jeden zámok, ale ... už som raz zažil, keď kolega zapojil naopak konektor, ktorý sa naopak nedá dať. A srandy bolo teda kopec :lol:

_________________
Taranis X9D + nejaké lietadlá, heli a koptéry, www.rcmodelytt.sk


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Senzor napětí - kam zapojit?
PříspěvekNapsal: čtv 17.10.2019 19:00 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 12.2.2016
Příspěvky: 1233
Bydliště: Vysočina
ddano007 píše:
...ale možno by bolo lepšie na ten balančák neťahať zem..:
Zcela souhlasím :D , musí se u toho trochu myslet. Lepší by bylo nechat tam jen nezapojený kolík (a zaplácnout třeba tavkou). Ale udělat to nemůže nic (obrátit to prakticky snad ani nejde, mám tam pro výstupky zářezy) ale je tam ta zem zbytečná (mám to tam abych mohl měřit i "cizí" baterku).


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 8 ] 

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz