Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 129 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4, 5 ... 9  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Jak jsem začínal s heli
PříspěvekNapsal: stř 02.01.2013 11:35 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 18.1.2012
Příspěvky: 38
Bydliště: Ostrava
Ahoj chtěl jsem se podělit s mýma začátkama a možná nějakému modeláři ušetřit finance a čas. Jako první věc jsem udělal to že jsem chodil po forech a čtením zjištoval co to je 6tikanal, cyklika atd. atd. po asi třech týdnech jsem napsal pár klukum z OV a šel se na ně podívat. Létaní se mi moc líbílo a moje nadšení bylo o moc větší. Po téhle zkušenosti jsem si jako první zakoupil simulator Phoenix z druhé ruky a novou DX6i (jelikož se tu lita spiše mod 2 tak jsem zebral 2). Na tomto simulatoru jsem létal asi 2měsíce učil jsem se viset atd. určitě to stojí zato navíc jsem si opět po přečtení nějakého fora nastavil vítr stabilitu visu na 75% atd. chtěl jsem si to co nejvíce znepříjemnit at se doopravdická helina řidi paradně :-D. Když jsem se ptal kde je realita a zkutečnost myslím rozdíl mezi simulatorem a realitou nikdo mi nebyl schopen odpovědět každý psal, že zkutečnost je o dost horší (tohle mě docela začalo odrazovat) myslel jsem si že to bude strašně těžké a ty náklady budou neunosné. Jelikož jsem už chtěl vyžkoušet létani naživo ale nemít takový strach z pádu zakoupil jsem MPCX V2 měl jsem ho 1měsíc a pak jsem ho prodal. Létalo se stejně jak na simu ale rychle se ztrácel z dohledu. K tomu MPCX vrtulník funguje ale pořád něco opravujete a hrabete se v něm stejně jako létate což je fakt maras. Objednal jsem i alu dÍly jako cyklika atd. ale i tak něco mi řÍkalo, že když koupím 450 tak to přece nemůže být tak těžké. Po mpcx jsem ještě chvilku uvažoval nad 130x který mi byl doporučen ale to už jsem začal opravdově přemýšlet. Nejvíce mě odradilo cele forum 130 x kde každý psal, že je nespokojeny až na seltina :-D .Dost mě to odradilo a řekl jsem si dost, měl jsem strach z pádu, že to bude drahé atd. tohle všechno tady čtu denně ale napadlo mě koupit 450 z druhé ruky. Šel jsem tedy na bazary a hledal. Za dva dny jsem našel inzerát na titana e325 se za 6000 se vším včetně nahradních dílů. Hned jsem se domluvil na odkupu a tady musím podotknout že pán od kterého jsem heli kupoval mi velice důkladně vysvětlil nastavení křivek plynu, seřizení heli prostě všechno, abych po padu mohl heli dat dohromady a seřídit, což jsem si taky před prvním letem udělal. Takže nastal okamžik kdy jsem měl nabitou baterku a vrtulnik na louce :-D roztočil jsem motor a šel nahoru. Ty vole ? vždyt to je parádně stabilní a řidí se to velice dobře kura z čeho jsem měl takový strach? Mám padlovou verzi a v simu mi to přijde, že to mám daleko těžší než v reálu. Abych se ale vrátil uplně první let jsem už dělal 8smičky vis na všechny strany atd. dohromady jsem už vylítal 7 baterek ale bez pádů. vím, že to je brzy dělat závěry ale jsem nadšený a jsem spokojený jako maly kluk, že jsem to tak udělal. Ted řeším nabíjení a baterie ale to už takový problém není když máte v okolí někoho kdo poradí.

Lowyho rady začatečníkům:

1.zajděte se podívat na někoho ve vašem okolí at vidíte jak to celé funguje

2.hned ze startu si kupte kvalitní 6ti kanalovou rc soupravu ja jsem to řešil kvůli ceně a kvalitě spektrem dx6i (zjistěte si mod at ho alespon někdo létá v okolí )

3.určitě si zainvestujte do kvalitního simulatoru u mě vyhrál phoenix (v simu si nastavte vítr, rychlost simulace na 105% a stabilitu visu tak 80% )

4.jakmile máte zmáknuty vis v simu plus třeba nějakou osmičku kupte helinu a tady je vždy nejvíce otazníku. Vsadím se, že kolikrát by lidé koupili hned 450 ale forum je odradí pořád čtou jak je to těžké co všechno k tomu potřebují atd. ale opak je pravdou. Já koupil mpcx který šel za 1měsic pryč. To byla jediná hračka na které jsem prodělal asi 3 tisíce, protože pořizovací cena byla 3600 plus tuning 1400 a prodal jsem to všechno za 2000. Kdybych pokračoval v mpcx dál ty investice by zachvilku překročily bez problému 7tis. je to takové malé nenápadné zlo.Dodalo mi to ale trochu odvahy (kterou jsem nepotřeboval :-D ale nevěděl jsem to )

5.kupte si rovnou 450 pokud máte zmaklej sim. a tady je otázka jakou? U mě to bylo docela snadné rozhodování nechtěl jsem žádnou čínu a hrabat se pořád ve vrtulníku
bud jsem chtěl T-REXE 450 nebo MINI TITANA e325 nebo nejlepší by byl MINI PROTOS ale tím, že jsem měl strach s pádu a investice u protose 15k by byla trochu moc.
Tyhle 3 značky jako jedinné měli šanci.

6. Ještě bych málem zapoměl kupte si kvalitní nabíječku která Vám ušetří taky hodně peněz já to po doporučení řeším nabíječkou HYPERION.

Tohle všechno jsem chtěl napsat z důvodů nepravd co se šíří na forech připadne mi, že tady píšou lidé kteří absolutně ani nelétaj. Uvědomte si vy zkušení , že pokud nováčkovi omýláte pořád dokola jak je to těžké a drahé, tak tady pořád vznikají nové témata jako jakou helinu? mam koupit sim? jaky sim? atd. atd. Přitom v tom simu je to hooodně podobné skoro stejné. Samozřejmě tady jsou i vyjímky které dobře poradí ale je to jako hledat jehlu v kupce sena. Chtěl bych poděkovat howkingovi a seltinovi kteří mi vždy ochotně byli schopni dobře poradit. Díky Vám jsem kluci ušetřil hodně času a hlavně financí.

Když to tedy zhrnu díky čtení a rad kluků z OV jsem myslím začal přímo ukázkově a stálo mě to nejmeně nákladů. Jediné na čem jsem začal prodělávat byl mpcx ale ten šel rychle pryč a navíc titan a phoenix z druhé ruky to vynahradili bohatě. Přeji všem začinajícím hodně zdaru trpělivosti. Pokud hodláte začít a myslíte to s létaním vážně jako já, věřte, že tohle je nejlevnější varianta protože, když si budete kupovat hračky nebo levné šmejdy jako třeba levné nabíječky, 3kanalove koaxialni vrtulníčky a další ptákoviny, ne jen, že vám to nic nedá ale vyjde Vás to 100krát dráž protože méně je někdy více a to je sakra pravda. Takže díky a jestli to bylo moc dlouhé tak sory :-D

_________________
Mini Titan e325 SE , DX6i mod 2 , Phoenix


Nahoru
 Profil  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: Jak jsem začínal s heli
PříspěvekNapsal: stř 02.01.2013 12:38 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 20.12.2008
Příspěvky: 146
Mám podobnou zkušenost, akorát jsem začínal s FreeSpiritem potom Phoenix a po pár měsících bazarovej E325 - mohu potvrdit, phoenix je mnohem přísnější než realita, první bouračka přišla až při cca 20té baterce, když jsem ztratil respekt a začal dělal blbosti. Každopádně po průpravě na simu jsem hned na poprvé v reálu bez problémů zavisel a po pár odvisených baterkách začal pomalu létat.

_________________
DX6i, MiniTitan E360, MiniTitan E325, FreeSpirit přestavěnej na Spektrum


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jak jsem začínal s heli
PříspěvekNapsal: stř 02.01.2013 12:38 
Heliholics Ostrava
Heliholics Ostrava
Uživatelský avatar

Registrován: 15.12.2010
Příspěvky: 3165
Bydliště: Havířov-město zaslíbené
Obrázky: 45
Super info. Howking bude mít radost , není tady moc lidí, kteří mu za něco poděkuí.
Tobě přeji ať Ti to lítá a snad se i někdy ukážeš u nás na Dinoletišti.

_________________
Compass 7HV, T-Rex 700E [img]http://alefnula.wz.cz/modely/rcmania/rcheliholics.png[/img]


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jak jsem začínal s heli
PříspěvekNapsal: stř 02.01.2013 12:41 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 28.1.2009
Příspěvky: 804
Bydliště: okr. Blansko
Obrázky: 0
Můžete mi prosím poradit, který model, nebo nastavení Phoenixu se nejvíce blíží MiniTitanu E325 ...
Rád bych si to zkusil ..


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jak jsem začínal s heli
PříspěvekNapsal: stř 02.01.2013 12:51 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 20.3.2004
Příspěvky: 2695
Bydliště: ČR
Obrázky: 2
HLA píše:
Můžete mi prosím poradit, který model, nebo nastavení Phoenixu se nejvíce blíží MiniTitanu E325 ...
Rád bych si to zkusil ..


Mini Titan E325 :wink:


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jak jsem začínal s heli
PříspěvekNapsal: stř 02.01.2013 12:57 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 23.3.2011
Příspěvky: 1826
Blog: Zobrazit blog (1)
Pěkně napsané, mi pomohl ciko7 a seltino, sice jsem pak stejně koupil HK-250, abych si skusil sám něco poskládat a zalítnout. Je dobře, že je tady na mánii ještě dost lidí, kteří se snaží pomoct nebo aspoň poradit.

_________________
AGILE 7,2/ AGILE 5.5/ DEVIL 420/ T-REX 500PRO-Sportline/ RJX X-TRON 500/ EXTRA 300/ FPV QAV 210/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jak jsem začínal s heli
PříspěvekNapsal: stř 02.01.2013 13:01 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 27.10.2007
Příspěvky: 2788
Bydliště: Český Těšín
Neodpovím přímo na tvůj dotaz. Z mé zkušenosti na simu, jak jsem začínal je naučit se látat tedy řídit heli. Vybral jsem trex 500 a pak 700
čim větši heli tím líp se řídí. Trex 500 mi přišla nejvěrněji k realitě protože jsem ho lítal. 450 byla neskutečně divoká a letový projev neodpovídal ani zdaleka skutečnosti. Bylo třeba upravit parametry na simu.

_________________
Chase360 SniperII LA 700 Agile 7,2 Rytmus Max
http://petrct.rajce.idnes.cz/
http://www.helitesin.cz/


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jak jsem začínal s heli
PříspěvekNapsal: stř 02.01.2013 13:06 
Heliholics Ostrava
Heliholics Ostrava
Uživatelský avatar

Registrován: 17.6.2011
Příspěvky: 540
Bydliště: Rychvald
Taky bych rád veřejně poděkoval klukům od nás z letiště(Drak1, ciko7, Howking) za to jak mi pomohli a vlastně přivedli k heli :) vlaštovkáři vymírají, ať žijí helináři!!! :lol:

_________________
" lítej pomalu a nízko, ať to nerozbiješ ! "


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jak jsem začínal s heli
PříspěvekNapsal: stř 02.01.2013 13:29 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.11.2005
Příspěvky: 7132
Bydliště: Vsetín
Já začal hned na "dospělé" 250-tkové helině. Nechal jsem si ji od kolegy zalítnout, nastavit. První start, asi 5 vteřin visu a pak rozstřel... pozbírat, opravit, vyměnit, smontovat a další pokus. A takhle jsem se na chudáčkovi otloukánkovi naučil po 5-té baterce viset a po dalších 5-ti jsem byl už schopný dělat nějaké přesuny. Po cca roce kdy jsem s tím už dokázal v klidu poletovat jsem koupil 450-tku a to bylo jiné kafe...


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jak jsem začínal s heli
PříspěvekNapsal: stř 02.01.2013 13:41 
Helimaniacs Brno
Helimaniacs Brno
Uživatelský avatar

Registrován: 12.12.2010
Příspěvky: 4475
Bydliště: Brno
Obrázky: 10
První, zakládající příspěvek, je velmi výstižný.
Bez přiměřeně kvalitního vybavení a pomoci zkušenějších
snad ani nelze s vrtulníkovým létáním začít :D


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jak jsem začínal s heli
PříspěvekNapsal: stř 02.01.2013 14:07 
Helimaniacs Brno
Helimaniacs Brno
Uživatelský avatar

Registrován: 10.11.2010
Příspěvky: 4631
Bydliště: Brno, CZ
Blog: Zobrazit blog (4)
Pekna slohovka, obsahuje spoustu pravd. Tohle by zaslouzilo pripichnout nekam nahoru pod zdzd-ovo zacatecnicke vlakno :)
Me treba v zacatcich pomohl hodne seltino a proto mu musim verejne podekovat :lol: :oops:

_________________
Tom


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jak jsem začínal s heli
PříspěvekNapsal: stř 02.01.2013 14:18 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 18.1.2012
Příspěvky: 38
Bydliště: Ostrava
Diky musel jsem to napsat protože to je pravda a vim, že tady brouzdá hodně zoufalých lidi jako jsem byl já. Kdybych navic věděl jak se 450 ovládá, tak bych si fakt pořídil misto toho jeteho titana nového mini protose. No alespon pak přibude do rodinky protos 500 :-)

_________________
Mini Titan e325 SE , DX6i mod 2 , Phoenix


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jak jsem začínal s heli
PříspěvekNapsal: stř 02.01.2013 14:23 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 24.3.2011
Příspěvky: 2522
Bydliště: Brušperk
Blog: Zobrazit blog (7)
kluci dík, ani netušíte jak jste mi teď pomohli vy :D

_________________
MiniP, Protos,Goblin500,Agile 5.5,Sky Hero Spy,KDS Chase 360,Logo480XX,Devil420,HD502,OMP M2,OXY5meg


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jak jsem začínal s heli
PříspěvekNapsal: stř 02.01.2013 14:44 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 20.3.2004
Příspěvky: 2695
Bydliště: ČR
Obrázky: 2
baui píše:
Tohle by zaslouzilo pripichnout nekam nahoru pod zdzd-ovo zacatecnicke vlakno :)

Ale pánové, slohovka je to sice pěkná a pro někoho poučná, ale kdyby ke každému cíli vedla jen jedna cesta, byla by na světě nuda. Dobrých rad je tu už spousta a kdo chce číst, najde si je. Kdo číst nechce, nemá ani zájem o dobrou radu. :wink:


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jak jsem začínal s heli
PříspěvekNapsal: stř 02.01.2013 15:51 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 5.10.2008
Příspěvky: 480
Bydliště: Brno
Mám také podobnou zkušenost. Hodiny simulátoru, dobré rady přátel z NHL Brno a obrovská pomoc Bauiho s nastavením heliny. Pánové děkuji.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 129 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4, 5 ... 9  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 12 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz