Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 129 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 5, 6, 7, 8, 9  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: 3D vrtulník Walkera, nebo jiný?
PříspěvekNapsal: čtv 15.12.2011 22:41 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 29.10.2010
Příspěvky: 5360
Bydliště: Ostrava
Obrázky: 9
Blog: Zobrazit blog (5)
Obdivuji vás pánové, že máte stále tolik trpělivosti stále znova a znova vysvětlovat to samé i přesto, že začátečníci stále a stále nevěří. Klobouk dolů.

_________________
Blade400>T-Rex500>T-Rex250>Protos>T-Rex700E>LA700>RaptorE720
youtube.com/heyingosl


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: 3D vrtulník Walkera, nebo jiný?
PříspěvekNapsal: pát 16.12.2011 8:18 
Moderátor serveru
Moderátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 3.5.2003
Příspěvky: 11187
Bydliště: Břeclav, ČR
saint21 píše:
OPR píše:
Nóó :D

".....Co povídáš?... Jak to že je to tak nestabilní ...... diť velkej vrtulník visí uplně v klidu....."

:lol: :lol:



To jo zavešený na silonu pod lustrem :D


Silon? To je slabota. Ale pořádný hák to řeší. :D

Obrázek

Obrázek


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: 3D vrtulník Walkera, nebo jiný?
PříspěvekNapsal: pát 16.12.2011 11:10 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 27.8.2009
Příspěvky: 3250
Bydliště: Prešov, SK
zdzd píše:
Každý vrtulníkář se musi naučit viset na místě. Na začátku s tím bojuje celou baterku. Až ji uvisí bude šťasten. Pro přihlížející nuda jako prase. Ale jemu adrenalin stříká i z uší a mezi půklama mu crčí potok potu ze zad. To jsou vrtulníky.
Prosim zaramovat, alebo vytesat do kamena :!: 8)
Pekne, vystizne, zhrnute v par vetach...

_________________
T8FG - Tarot345PRO BeastX, Protos430 BeastX
http://kennymccormick.rajce.idnes.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: 3D vrtulník Walkera, nebo jiný?
PříspěvekNapsal: pát 16.12.2011 11:45 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 4.1.2011
Příspěvky: 920
Bydliště: Brno
[quote="zdzd
To jo zavešený na silonu pod lustrem :D[/quote]

Silon? To je slabota. Ale pořádný hák to řeší. :D

Obrázek

Obrázek[/quote]


Slušný vis :) akorát nechápu jak to deláš se třemi zároveň :D :D Jde vidět, že máš už něco nalítáno :D

_________________
T-Rex 600E Pro Spirit, T-Rex 600N AR7200BX, UH-60 (T-Rex 500)
DX9
Carbon Cub SS, Traxxas Summit


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: 3D vrtulník Walkera, nebo jiný?
PříspěvekNapsal: pát 16.12.2011 12:42 
Moderátor serveru
Moderátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 3.5.2003
Příspěvky: 11187
Bydliště: Břeclav, ČR
saint21 píše:
Slušný vis :) akorát nechápu jak to deláš se třemi zároveň :D :D Jde vidět, že máš už něco nalítáno :D


Tři háky, tři třmeny a visí jedna báseň. Tak se to dělá. :wink:

Nicméně to zadní není letuschopný vrtulník, je to vrak SCEADU 30, jinak soubor náhrádních dílů. A Long Ranger ve přadu už tam taky není. Visí tam místo něj Hirobo Shuttle v2+, jinak to co měl Ranger uvnitř. Přistání autorotací nějak nevyšlo a ocas dostal facku listem. Nic moc mu není - rozlepil se šev polovin trupu a pocuchaly směrovky. Dvakrát namíchat pryskyřici a opraveno. Jenže to pak chce vytmelit, přebrousit, nastříkat... Není kde, není čím a nějak se mi do toho nechce. Už rok.

Jinak řečeno, kdyby tu kapotu někdo chtěl a spravil by si ji, byla by levně k mání.

http://zd.wwwcity.cz/zd/LongRanger.htm


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: 3D vrtulník Walkera, nebo jiný?
PříspěvekNapsal: pát 16.12.2011 17:36 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 27.11.2011
Příspěvky: 23
Bydliště: Mariánské Lázně
zdzd píše:
Možná máš nadprůměrné schopnosti a vlohy, možná nemáš. Možná je to pravda, možná si to jen o sobě myslíš. To já fakt neposoudím.

Ale vím, že všichni co jsem jim pomáhal a tvrdili o sobě, že pro ně nic není problém s tím skončili. Nestíhali finančně, nebo "trpělivostně". Zkrátka byli zvyklí snadno a rychle postupovat v relativně snadných věcech, kde jim to odsýpalo a to jim dělalo dobře. To ale heliny nejsou. Ty člověka naplňují jinak. Má před sebou těžký problém se kterým se urputně bije, aby byl nakonec šťasten, že se posunul o slepičí krok. To je úplně jiná nátura. Urputnost a trpělivost.

Pamatuješ si svůj první přemet s letadlem? Asi těžko. Zeptej se na to vrtulníkáře. Každý to bude vědět. Každý vrtulníkář se musi naučit viset na místě. Na začátku s tím bojuje celou baterku. Až ji uvisí bude šťasten. Pro přihlížející nuda jako prase. Ale jemu adrenalin stříká i z uší a mezi půklama mu crčí potok potu ze zad. To jsou vrtulníky. To není zábava pro kratochvíli. To je boj s materiálem a hlavně se sebou.

TAk tomu musíš rozumět.


Cekal jsem, ze se me po poslednim prispevku zeptas proc vlastne chci litat zrovna s heli. No, vpodstate jsi odpoved napsal za mne... Protoze je to tezsi nez prohanet nejake RC auto a dela mi radost, kdyz se konecne nekam posunu o ten slepici krok :)

To je stejny duvod, proc mam u PC volant Logitech G27 a jezdim s tim zasadne simulatory, protoze me bavi ten pocit kdy po dlooouhem treninku se konecne umistuji v sampionatech na bedne. Pro mudly je to jen nudne 4-lete sezeni u PC a krouzeni s jednim autem, na jedne draze, a obcas posunout naklon kol o 1% a prifouknout predni kola o 0,2 baru :D

A ze ty 12-lety kluci umi jezdit... jim to ale trva 2 mesice se to naucit :D


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: 3D vrtulník Walkera, nebo jiný?
PříspěvekNapsal: sob 17.12.2011 16:20 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 28.11.2006
Příspěvky: 922
Bydliště: Praha 9
ja tedy drzim palce a budu mooooc vdecnej za tvuj pribeh. napis, zda si darecek dostal a kam se to cele dale ubira. trenink, prvni let a poznatky. docela me opravdu tvuj pribeh zajima. ted uz to nemyslim zle :)

_________________
T-Rex 500 ESP (GP780), T-Rex 450 Pro (MicroBeast), T-Rex 250 (FM), Blade mCPx - DX7


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: 3D vrtulník Walkera, nebo jiný?
PříspěvekNapsal: úte 06.03.2012 13:11 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 28.12.2011
Příspěvky: 433
Bydliště: Praha
Obrázky: 15
Vypadá to, že ježíšek nic nepřinesl, pokud by však někdo zavítal ještě na toto vlákno a jednalo se o neznalého uživatele s chutí si koupit heli za 6-7tis, rád se podělím o zkušenost svou a mého kamaráda, spojil jsem to v jednu osobu, jelikož jsme na tom byli naprosto stejně!

Pardon za délku texu, ale cesta k tomu, abych nabral rozum byla mnohem delší a dražší než jsem si kdy myslel...

1. heli
4ch prcek na doma, spokojenost, bezva lítačka doma....chci něco na ven! Kouknu na web, kámoš říkal že mám pro radu na rcmania.cz...tak na to mrknu...

Všichni tu nadávaj na Walkeru, pcha, to jsou jen kecy, jdu do ní, nebudu s ní lítat na zádech. Simulator? na co?pujdu na to pomalu a obejdu se bez něho. Nebudu blbnout, jen v klídku, nejsem pako.

2.heli
Walkera 1#A - za 7tis dostaneš heli, krásnou vysílačku a k tomu zdarma kufr, baterku a nabíječku - super to beru!
Baterku mám nabitou, hurá do vzd...do pr..le, už je to na sra...ky...dyť jsem s tím byl ve vzduchu 5sec?Jak to?

Tak jo, opravím to, a zkusím znova...pár hodin práce, nějaké 2tis, no pohoda, mám hotovo! Raději si koupím ten kříž co mi prodejce doporučoval...

Konečně si zalí...DOPR..LE!!! Vždyť jsem tam měl kříž!!!

V obchodě: "To jako vážně stojí ty díly co potřebuji 3,5tis??? Tak alespoň serva si koupím jiná". Haha, mám servo za pár kaček...sakra...vždyť tam nejde...nevadí, zapiluji...pohoda, je tam...sakra, vždyť chodí obráceně! Na té poje...né vysílačce to nejde změnit! Ne, origo nekoupím! Rozeberu vysílačku a prohodím dráty v ní....pohodaaaaa....funguje to. Už jen počkám na listy, páč u nás nejsou nikde k sehnání a prodejce mi už měsíc slibuje že někdy budou...škoda že tam jiná velikost nejde, neva. Táááák, listy jsou doma...jde se lítat....

Sakra, s těmahle listama se to chová úplně jinak! Jakto že se mi otáčí ocas jak se mu zlíbí? Neeee, proti sobě to řídit ještě neumíííííííím....ach jo...kam odletěla hlava? jo tamhle je...a mám toho dost, koupím něco pořádného...Walkera jde z domu.

3.heli
HK250GT + oranžová vysílačka z HK - vše za pár kaček...hahaaaa....asi pořídím ten simulátor, nechci riskovat. Heli už je doma, tak jde se na to. Přišlo to jak lego v krabičkách, to mi vždycky šlo, tohle dám sem, tohle tam, táhla bajvočko sedí, ok...jde se na to....lítačka šílená, honím to po obloze, je to jak splašený...no jako letět tam kam chci sice ještě neumím, ale hlavně že to letí...potřeboval bych asi upravit křivky, ale to tu neudělám, musím domu na PC, abych tu vysílačku naprogramoval...zase ve vzdch...uuuu, to už asi nevyberuuuuuu....ach jo...no nic, objednám díly z HK....ježíš to je doba, prej na to seděj díly na rexe...zajedu někam kde je mají hned....no jako je to dražší než z HK, ale už můžu lítat. Asi zlobí servo...nějak to chodí divně, vyměním za jiné...no ale mám tam ty modré, ty tu nemají skladem, vyměním/koupím všechny nové. Ten ocas nějak blbne, koupím jiné gyro...tím to také není, tak servo. Sakra už mě to štve, koupím domek od Align, vrtulku a hřídelku také....už to lítá....ale nějak se to klepe, pohraju si s řemínkem...mám jich doma nakoupeno dost...ne, už fakt nevím čím to je...kolik že mě to všechno stálo...uf, tak to je síla....dám to taknějak do kupy a prodám to alespoň za pár šlupek...no nic, tak za míň, sakra to to nikdo nechce ani na díly???

4.Heli
HK450V2...asi už nebudu používat tu vysílačku z HK, koupím Spektrum Dx6i. Jeee, konečně lítám. Budu muset ten simulátor nadřít víc...kdybych uměl lítat proti sobě a zatáčet, určitě by mě to nespadlo zas...a zas...a zas...a zas...tak jo,budu lítat pár hodin jen na simu, stejně čekám na díly...joooo, to je jiná káva, ale ten ocas, pořád to není ono. Dám gyro Align a jiná serva....zupaaaaa...jako dobrý, ale pořád se to klepe....cože to psali na rcmania, nějaké vůle nebo co? No, to tak to ne...oni ty vůle jsou asi všude...po těch pádech se tomu nedivím...no nic...prodám to za pár stovek....

5.Heli
Tarot 450, Align gyro, všechna serva savox, vymazlená z druhé ruky za 5,5tis na bazaru? Joooo, pan byl fajn, poradil, o vrťas se asi staral, všechno šlape...ještě že jsem měl čas na simulátor...teď už si věřím o moc víc, ale taky mi stoupnul pořádně respekt, tak snad to půjde...jdu do vzduchu...no to snad není pravda...vždyť ono to poslouchá přesně tak jak chci a dělá to co chci já...jéééé, já dokážu letět i tam kam chci! X baterek vylítanejch a pořád nic neměním? To není možný...snad tomu chlápkovi koupím flašku...vrťas je strašně fajn...konečně přistávám na zem lyžema a ne čumákem! Zvládám základní poletování, přidávám něco víc, ale 3D ještě ne, to si nechám zatím ještě na sim...
Někdo mi říkal, že rozdíl mezi 450 a 500 je obrovský, mám na to chuť.....copak asi pořídím...

6.heli
Trex 500 ESP Super combo...ale stojí ranec....počkat počkat...už dávno jsem ho mohl mít.....

Takže to shrnu asi takto:
Walkera 1#A - krásný vrtulník, krásná vysílačka, neskutečně drahé pády, nemožnost použít jiné díly než Walkera!
PADAT ZAČÁTEČNÍK PROSTĚ BUDE! Naprosto neprodejné! Pár stovek za díly....
HK250GT - mít ho dnes, postavím ho, vyladím tak jak se má, osadím kvalitníma komponentama, počkat, za ty prachy vezmu raději 450ku, prostor kde lítat mám.
HK450V2...ne to nemá cenu, raději HK450GT Pro, jen o drobek dražší ale je to znát na kvalitě...tuhle heli mám fakt rád, osadit ji kvalitními servy (nová) , kvalitním gyrem (bazar), reglu a motoru bych se nebál z HK...pořádně ji vymazlit, seštelovat a lítání je paráda za pár kaček, kdokoliv pomůže, poradí, řekne co a jak. Do 5-6tis se vejdu i s nějakou tou baterkou. Dx6i vezmu z druhé ruky za 2tis, k tomu OrangeRX přijímač...sakum prdum mám vše za 8tis....tohle je to co jsem měl koupit hned po mém oblíbeném 4ch vrtulníčku do pokoje...

K tomu je BEZPODMÍNEČNĚ NUTNÉ lítat několik hodin na simu a ne tak že bude člověk honit všemožně vrtulník po obrazovce a každé létání skončí nárazem, protože nezapomeňte, že na simu se zmáčkne tlačítko reset, ale v reálu jsem ho bohužel nikde nenašel....nyní lítám na simu každý den, sem a tam, tam a sem...hlavně tam kam chci a semtam si zakvrdlám kniplem, abych vrťas rozhodil a naučil se to srovnávat v nečekaných situacích...

Letových hodin(minut) než jsem pořídil 450ku pořádně ji osadil a naučil se trochu létat, moc nebylo, zato mám obrovské zkušenosti s opravami. Ty se dají počítat na desítky hodin! A také hledání na webu se stalo každodenní záležitostí....

Budiž tento text ponaučením pro všechny, kteří zamýšlí podobně....a ne, opravdu nejsem lehkomyslný blázen, kterému nezáleží na penězích...psal jsem to s nadsázkou, jedná se o časový horizont 1,5roku, ale rozepisovat všechny opravy a ceny by bylo na několik stran... :roll:

Chvilku jsem přemýšlel zdali všechno tohle psát, jelikož to tu bylo napsané tisíckrát...ale věřím, že to snad alespoň někoho přesvědčí, že pokud chce létat s vrtulníkem, bude ho to stát spoustu času, peněz a trpělivosti...


Naposledy upravil gasolin dne úte 06.03.2012 17:16, celkově upraveno 1

Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: 3D vrtulník Walkera, nebo jiný?
PříspěvekNapsal: úte 06.03.2012 14:23 
Moderátor serveru
Moderátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 3.5.2003
Příspěvky: 11187
Bydliště: Břeclav, ČR
Moc pěkně napsáno, ale stejně ti to většina lidí neuvěří. Holt rypák si každý musí nabít sám a za své...

Nicméně popsal jsi to tak sugestivně, že možná aspoň jeden - dva pochopí. A to se hodnotí.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: 3D vrtulník Walkera, nebo jiný?
PříspěvekNapsal: úte 06.03.2012 22:58 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 27.8.2009
Příspěvky: 3250
Bydliště: Prešov, SK
:lol:
Pekne napisane, aj som sa zasmial aj zamyslel - uvidel som aj ciastocnu paralelu, so mnou. To ked som zacinal z copterX450 a kupoval donho nekvalitne diely...

_________________
T8FG - Tarot345PRO BeastX, Protos430 BeastX
http://kennymccormick.rajce.idnes.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: 3D vrtulník Walkera, nebo jiný?
PříspěvekNapsal: stř 07.03.2012 8:55 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 4.6.2008
Příspěvky: 4042
Bydliště: Děčín
Obrázky: 0
Jo jo.
Zdendulo tenhle text bych taky tam někam přišpendlil na začátek. Je to prostě scénář začínajícího vrtulníkáře, který to chce myslet vážně, ale zároveň chce pořád šetřit , aby nakonec zjistil že čím větší bude ta počáteční investice , tím víc ušetří. Pro nováčka (majícího nás za nafoukaný arogantní kretény) naprosto nepředstavitelná věc.

_________________
Frsky X10S Carbon
Heliny od Mikada, fpv race koptéry a trochu F3K


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: 3D vrtulník Walkera, nebo jiný?
PříspěvekNapsal: stř 07.03.2012 9:07 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 29.10.2010
Příspěvky: 5360
Bydliště: Ostrava
Obrázky: 9
Blog: Zobrazit blog (5)
Hele - to by chtělo zkopírovat do vlákna "Vaše scénáře z začínání v RC Heli" - sám bych tam pak svůj napsal. (a jistě nejen já) - mohlo by to být víc návodné pro začátečníky než všechna doporučování nás "arogantních kreténů".

_________________
Blade400>T-Rex500>T-Rex250>Protos>T-Rex700E>LA700>RaptorE720
youtube.com/heyingosl


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: 3D vrtulník Walkera, nebo jiný?
PříspěvekNapsal: stř 07.03.2012 10:52 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 13.1.2007
Příspěvky: 6689
Bydliště: Berounsko
A kdo te nuti odpovidat ?
Informaci jak a s cim zacit, pokud to clovek mysli vazne, je tu az az. Netreba to opakovat stale dokola. Pokud nekdo chce, tak si to tu najde. A pokud je linej i hledat, pak neni potreba s nim utracet cas.
Rad odpovim zacatecnikovi na konkretni dotaz, ktery ma hlavu a patu. Nebudu ale odpovidat na dotaz typu "Chci 3D heli, sestikanal, co nejvetsi do 5ti tisic i s radiem, nabijeckou a kufrem baterek. Jakou mi doporucite ?".
Tehle diskuzi je tu 80%. Nebavi me to. Takze za me, tyto vlakna but vubec nectu, nebo proste neodpovidam. Jasne, taky mi to nekdy neda. :wink:
Zakladat nejake dalsi vlakna a bavit se stale o tom samem, presvedcovat nekoho, koho uz zmasiroval prodejce nekvalitnich hracek, to fakt nema smysl.

_________________
Bell 206, Mi-8, nejaka letadla, Jeti DS-16


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: 3D vrtulník Walkera, nebo jiný?
PříspěvekNapsal: stř 07.03.2012 10:57 
Moderátor serveru
Moderátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 3.5.2003
Příspěvky: 11187
Bydliště: Břeclav, ČR
Odkaz jsem přidal do úvodní informace pro začátečníky.

viewtopic.php?f=102&t=33983

Pokud má někdo zájem založit vlákno "Jak jsem začínal a trpěl." má volný prostor, včetně definice co do něj psát. Aby se to zase nezvrhlo v tisícistránkovou polemiku...


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: 3D vrtulník Walkera, nebo jiný?
PříspěvekNapsal: stř 07.03.2012 11:00 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 29.10.2010
Příspěvky: 5360
Bydliště: Ostrava
Obrázky: 9
Blog: Zobrazit blog (5)
zdzd píše:
Pokud má někdo zájem založit vlákno "Jak jsem začínal a trpěl." má volný prostor, včetně definice co do něj psát. Aby se to zase nezvrhlo v tisícistránkovou polemiku...
- já už ne - se mnou se to vždycky zvrhne. Ale do takového vlákna bych přispěl :-)

_________________
Blade400>T-Rex500>T-Rex250>Protos>T-Rex700E>LA700>RaptorE720
youtube.com/heyingosl


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 129 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 5, 6, 7, 8, 9  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 22 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz