Reklama

 





Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 613 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5 ... 41  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: stř 26.01.2011 16:19 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 29.10.2010
Příspěvky: 5570
Bydliště: Ostrava
Obrázky: 9
Blog: Zobrazit blog (5)
Už jsem zjistil - je to tím , že nemám verzi firmware pro - musel bych dokoupit - na to jim kašlu - i tak to lita dobře.

_________________
Blade400>T-Rex500>T-Rex250>Protos>T-Rex700E>LA700>RaptorE720
youtube.com/heyingosl


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: stř 26.01.2011 16:42 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 5.1.2010
Příspěvky: 884
Bydliště: Martin, Praha
Howking píše:
Už jsem zjistil - je to tím , že nemám verzi firmware pro - musel bych dokoupit - na to jim kašlu - i tak to lita dobře.

Jasne, ja som si to pri upgrade porovnával, myslím, že Pro má okrem iného aj analyzér vibrácií a ešte snáď čosi - a ja som ten analyzér celkom aj zužitkoval, potreboval som odladit vibrácie - voľným okom to nebolo vidieť - po výmene kameňa zadnej vrtuľky a ložísk to zabralo a helina je v pohode.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: stř 26.01.2011 17:00 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 29.10.2010
Příspěvky: 5570
Bydliště: Ostrava
Obrázky: 9
Blog: Zobrazit blog (5)
No nevím jak schopný má pročko analyzátor vibraci, ale v základu mám taky dva sloupečky s detekcí vibrací od posledního zapnutí.

_________________
Blade400>T-Rex500>T-Rex250>Protos>T-Rex700E>LA700>RaptorE720
youtube.com/heyingosl


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: stř 26.01.2011 17:27 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 5.1.2010
Příspěvky: 884
Bydliště: Martin, Praha
Howking píše:
No nevím jak schopný má pročko analyzátor vibraci, ale v základu mám taky dva sloupečky s detekcí vibrací od posledního zapnutí.


Áno, červený by mal ukazovať najvyššie dosiahnuté vibrácie od posledného zapnutia v-baru, zelený by si mal mať po zapnutí v nule - ten ukazuje vibrácie v reálnom čase. Samotný graf v pročku je celkom zaujímavý, pretože na základe frekvencie vibrácií v Hz si vieš celkom jednoducho "spočítať", kde je zdroj vibrácií (napr. 40 - 50Hz x 60 = 2400 - 3000 rpm - hlavný rotor). Toto práve iba zo samotných stĺpčekov nezistíš, iba ťa upozornia, že máš vibrácie ok, alebo nie.

V mojom prípade som mal celý vrtulník pomerne dosť rozhodený, tých zdrojov vibrácií bolo viacero - kúpený vrtulník od ruky.

takto to vyzeralo pred odladením
http://tibordvorsky.com/prenos/analyzer.png

po odladeni
http://tibordvorsky.com/prenos/motor+prevody.jpg


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: stř 26.01.2011 17:42 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 29.10.2010
Příspěvky: 5570
Bydliště: Ostrava
Obrázky: 9
Blog: Zobrazit blog (5)
Hmm, no to je rozdíl - je to nějak poznat na letu/stabilizaci?

_________________
Blade400>T-Rex500>T-Rex250>Protos>T-Rex700E>LA700>RaptorE720
youtube.com/heyingosl


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: stř 26.01.2011 21:46 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 5.1.2010
Příspěvky: 884
Bydliště: Martin, Praha
Howking píše:
Hmm, no to je rozdíl - je to nějak poznat na letu/stabilizaci?

Hodne! Problém bol totiž v tom, že vibrácie ovplyvňovali správanie celej heliny tak, že som s ňou dokázal pristáť iba s problémami - fakt adrenalín. Celá helina bola takpovediac "nervózna", nechápem, ako ten predošlý majiteľ s ňou vôbec dokázal lietať. Resp. mám podozrenie, že s ňou niekde švacol, dal dohromady a zbavil sa jej. Už pri predvádzacom lete sa mi zdala nejaká nekľudná, ale vysvetlil to tým, že ju treba vyladiť, nastaviť, že on ju má krátko atd.. Ale že mal ohnutý hlavný hriadeľ už povedať zabudol :)

No trocha som odbočil - po výmene niektorých spotrebných dielov a upevnením senzoru na gelovú podložku a pritiahnutý páskom je to konečne poslušná a stabilná helina.

Zatiaľ lietam iba základnú akrobaciu, flip, výkrut, osmičky a v rámci týchto prvkov sa to tvári ok. KLikni si na môj web nižšie, je tam aktuálne video z tejto soboty.. ;)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: stř 26.01.2011 22:06 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 29.10.2010
Příspěvky: 5570
Bydliště: Ostrava
Obrázky: 9
Blog: Zobrazit blog (5)
Hmm, je videt i na obrazu te kamery, ze jsi vibrace vyloucil temer zcela :-)

_________________
Blade400>T-Rex500>T-Rex250>Protos>T-Rex700E>LA700>RaptorE720
youtube.com/heyingosl


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: čtv 27.01.2011 9:41 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 5.1.2010
Příspěvky: 884
Bydliště: Martin, Praha
Howking píše:
Hmm, je videt i na obrazu te kamery, ze jsi vibrace vyloucil temer zcela :-)


Tá malá kamera je inak veľmi dobrý indikátor, pretože na nej je vidieť všetky nepresnosti a správanie sa vrťasa.

Zhrnutie: zatiaľ veľa skúseností s v-barom nemám, neviem dokonca ani porovnať 6kilo s pádlami a bez pádiel, pretože som kúpil rovno lietané bezpádlo. Mám ešte 450ku SE s pádlami a k nej teda 600 bez pádiel - rozdiel v správaní oboch strojov je nezrovnateľný :)

Mne v začiatkoch s v-barom veľmi pomohol Peťo Štochl, možno ho poznáš, má minibar ako ty v rovnakej verzii 5, lieta Henseleita. Ale myslím, že nie je registrovaný na rc manii ale na mojehobby.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: V-bar verzia 5.1 s governorom
PříspěvekNapsal: pát 04.02.2011 16:42 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 5.1.2010
Příspěvky: 884
Bydliště: Martin, Praha
Tak V-Bar prichádza s ďalším podľa mňa zaujímavým upgradom firmwaru 5.1 s governorom. Podľa všetkého bude k firmware k dispozícii od 16.2.2011. A čo je squelé - tí kto vlastnia verziu 5.0 majú upgrade zadarmo. Pripájam zopár linkov od pána MrMela.. :)

http://www.youtube.com/watch?v=2-WDk5us ... ture=feedu
http://www.youtube.com/watch?v=1ycVy4fX ... ture=feedu

A testovací let s HobbyWing HV 120A ESC
http://www.youtube.com/watch?v=xSxk5Efr ... ture=feedu

A ešte jeden s Henseleitom
http://www.youtube.com/watch?v=Rq0tXK1-8m4&NR=1

Mikado stránka
http://www.mikado-heli.com.hk/e-vendo.p ... &c=36&p=36


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: V-bar verzia 5.1 s governorom
PříspěvekNapsal: pát 04.02.2011 19:15 
Helimaniacs Brno
Helimaniacs Brno
Uživatelský avatar

Registrován: 31.3.2010
Příspěvky: 2562
Bydliště: Brno
Obrázky: 0
silcom píše:
Tak V-Bar prichádza s ďalším podľa mňa zaujímavým upgradom firmwaru 5.1 s governorom. Podľa všetkého bude k firmware k dispozícii od 16.2.2011. A čo je squelé - tí kto vlastnia verziu 5.0 majú upgrade zadarmo. Pripájam zopár linkov od pána MrMela.. :)

http://www.youtube.com/watch?v=2-WDk5us ... ture=feedu
http://www.youtube.com/watch?v=1ycVy4fX ... ture=feedu

A testovací let s HobbyWing HV 120A ESC
http://www.youtube.com/watch?v=xSxk5Efr ... ture=feedu

A ešte jeden s Henseleitom
http://www.youtube.com/watch?v=Rq0tXK1-8m4&NR=1

Mikado stránka
http://www.mikado-heli.com.hk/e-vendo.p ... &c=36&p=36


jak to funguje? to nejajak zaznamenava frekvenci otresu jdouci od NR a podle toho pridava? jine reseni me nenapada.

_________________
Logo 600 + spirit


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: V-bar verzia 5.1 s governorom
PříspěvekNapsal: pát 04.02.2011 20:59 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 5.1.2010
Příspěvky: 884
Bydliště: Martin, Praha
[/quote]

jak to funguje? to nejajak zaznamenava frekvenci otresu jdouci od NR a podle toho pridava? jine reseni me nenapada.[/quote]

Nene, MrMel vravi (a ukazuje), ze stačí dokúpiť od Hyperionu tu malú vec pripojenú k jednej fáze napájajúcej motor, tzv. snímač fázy - ak som rozumel správne - a ten dodáva potrebné data.

http://www.hyperion-eu.com/products/pro ... EM2-TACHBL

tuším, že je to toto.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: V-bar verzia 5.1 s governorom
PříspěvekNapsal: pát 04.02.2011 21:03 
Helimaniacs Brno
Helimaniacs Brno
Uživatelský avatar

Registrován: 31.3.2010
Příspěvky: 2562
Bydliště: Brno
Obrázky: 0
silcom píše:


jak to funguje? to nejajak zaznamenava frekvenci otresu jdouci od NR a podle toho pridava? jine reseni me nenapada.[/quote]

Nene, MrMel vravi (a ukazuje), ze stačí dokúpiť od Hyperionu tu malú vec pripojenú k jednej fáze napájajúcej motor, tzv. snímač fázy - ak som rozumel správne - a ten dodáva potrebné data.

http://www.hyperion-eu.com/products/pro ... EM2-TACHBL

tuším, že je to toto.[/quote]


paradni, neni ktomu nekde datasheet co stoho leze za signal?

_________________
Logo 600 + spirit


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pát 04.02.2011 21:19 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 4.6.2008
Příspěvky: 4244
Bydliště: Děčín
Obrázky: 0
doma mám toto:
http://www.hobbycity.com/hobbycity/stor ... oduct=4635
třeba to taky bude fachat

_________________
T14SG
Logo 700XXTREME, MiniProtos, Logo550SX
Osiris II,RCF 80cm Sbach, Discovery Micro F3K


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pát 04.02.2011 21:23 
Helimaniacs Brno
Helimaniacs Brno
Uživatelský avatar

Registrován: 31.3.2010
Příspěvky: 2562
Bydliště: Brno
Obrázky: 0
krtek2k píše:
doma mám toto:
http://www.hobbycity.com/hobbycity/stor ... oduct=4635
třeba to taky bude fachat


nevis nahodou co stoho leze, nejaky pwm signal?

_________________
Logo 600 + spirit


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pát 04.02.2011 21:53 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 4.6.2008
Příspěvky: 4244
Bydliště: Děčín
Obrázky: 0
to fakt nevím, ale každopádně se to připojuje, přes servo konektor.

_________________
T14SG
Logo 700XXTREME, MiniProtos, Logo550SX
Osiris II,RCF 80cm Sbach, Discovery Micro F3K


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 613 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5 ... 41  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz