Ja uz jsem se volnych modelu nahledal az az od hazedel pres A-jednicky, A-dvojky a F1E-magnety, jedno jsem jel na Ranou cca pred 20 roky na soutez volnych modelu a letali se kateg. A-jednicek a hazedel , v bedznce jsem mel dve A-jednicky a v ruce tri hazedla. Ale domu jsem jel uplne bez modelu, tri hazedla uleteli v termice, jedna A-jednicka skoncila po maximu za rokli v kukurici a nedokazal jsem ji najit, kukurice byla vysoka tak dva-a pul metru, coural jsem tam taky snad dve hodiny a nic. Hubu a ruce i nohy porezane od listu jako hrom, Druha A-jednicka uletela smerem na obec Brvany po zavade na casovaci Graupner-zrejme necistota ve strojku, bohuzel uz se mne nevratila. Jinak uletlew modely se daji najit pokud se vali nekde na posekanym poli ted na podzim, jeste obcas vyuziju kolegu s Ultra-lajtem kde to proletime abychom to videly pekne z vrsku.

ale nekdy ani tohle nepomuze, nejvetsi nepritel volnych modelu je les a kukurice, tam se to hleda opravdu blbe a hodne mala pravdepodobnost ze ero najdes a kor hazedlo. U vetsich modelu je to lepsi jako jsou A-dvojky a A-jednicky, vzdycky neco couha ven a je to videt. Taky pouzivam na konce kridel takovou barvu ktera se v prirode bezne nevyskytuje a to jsou fluorescencni barvy. Ale nekdy ani tyto barvy nepomohou v te kukurici, tam na to ero musis vylozenne narazit, chodis okolo neho treba dva metry a stejne ho nevidis.