Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 10 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Gama 2100 ,nastavení regulátoru
PříspěvekNapsal: stř 04.08.2021 7:24 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 4.8.2021
Příspěvky: 3
Ahoj modeláři.Můžete mi poradit,jak zapnout-vypnout-nastavit brzdu u regulátoru HW 30 A ? Mám ho ve větroni Gama 2100.,..Pípá to,hraje to,ale co s tím ?
Díky moc,Tibor.


odkaz na regulátor :
Příloha:
IMG_0955.JPG
IMG_0955.JPG
[ 102.05 KiB | Zobrazeno 1289 krát ]



Nahoru
 Profil  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: Gama 2100 ,nastavení regulátoru
PříspěvekNapsal: stř 04.08.2021 8:06 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 8.4.2020
Příspěvky: 248
Bydliště: Valašské Meziříčí
Mám doma podobný regulátor a někde jsem se dočetl, že na něj funguje karta Turnigy. U toho mého jsem právě přehazoval brzdu a funguje dobře. Jestli to platí i pro tvůj asi musíš ověřit. Nastavení přes vysílač neznám, ale snad bude stejné jako Turnigy regulátory, které by mělo být na netu.
Příloha:
IMG_20210804_074915.jpg
IMG_20210804_074915.jpg
[ 49.49 KiB | Zobrazeno 1266 krát ]


_________________
Taranis QX7, Quattro, Wendy, Classic EP, Decathlon Super, Hotwing 1200, Z-50 ŠAD


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Gama 2100 ,nastavení regulátoru
PříspěvekNapsal: stř 04.08.2021 11:05 
Helimaniacs Brno
Helimaniacs Brno
Uživatelský avatar

Registrován: 12.12.2010
Příspěvky: 4528
Bydliště: Brno
Obrázky: 10
Ahoj,
pomohlo by toto ?
https://www.aliexpress.com/item/1005001 ... d18c9843-1


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Gama 2100 ,nastavení regulátoru
PříspěvekNapsal: stř 04.08.2021 11:20 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 8.4.2020
Příspěvky: 248
Bydliště: Valašské Meziříčí
Tomu odkazu nerozumím. Napiš si aspoň přibližné bydliště, ať se ti může ozvat někdo z okolí a třeba na letišti zkusit programovací kartu. Je asi zbytečné něco kupovat, když ještě nevíš, jestli to bude fungovat.

_________________
Taranis QX7, Quattro, Wendy, Classic EP, Decathlon Super, Hotwing 1200, Z-50 ŠAD


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Gama 2100 ,nastavení regulátoru
PříspěvekNapsal: stř 04.08.2021 11:56 
Helimaniacs Brno
Helimaniacs Brno
Uživatelský avatar

Registrován: 12.12.2010
Příspěvky: 4528
Bydliště: Brno
Obrázky: 10
paveld píše:

Na stránce z odkazu je i angl. návod k základnímu nastavení regulátoru, který je zřejmě uveden v prvním příspěvku...


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Gama 2100 ,nastavení regulátoru
PříspěvekNapsal: stř 04.08.2021 16:45 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 4.8.2021
Příspěvky: 3
Zdravím,chlapi

Moc díky za info,už jsem to vyřešil.Zajel jsem s érem k Reichardovi do prodejny a on to měl za cca 5 minut zmáklý.

Ještě jednou díky moc !!


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Gama 2100 ,nastavení regulátoru
PříspěvekNapsal: stř 04.08.2021 17:18 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 8.4.2020
Příspěvky: 248
Bydliště: Valašské Meziříčí
A jak to dělal, ať ví i ostatní. Tyto tegulàtory se objevují dost často v levnějších setech i prodeji.

_________________
Taranis QX7, Quattro, Wendy, Classic EP, Decathlon Super, Hotwing 1200, Z-50 ŠAD


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Gama 2100 ,nastavení regulátoru
PříspěvekNapsal: čtv 05.08.2021 7:58 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 4.8.2021
Příspěvky: 3
Ahoj, " házím do placu "

Nastavení zapnutí brzdy regulátoru HW 30 A ( model GAMA 2100 )

1. Na vypnutém vysílači přidat plyn,poté zapnout vysílač
2. Připojit regulátor k baterii a nechat odehrát "trilku"( pět vzestupných tonu-pro muzikanty : kvinta )
3. Po odehrání se ozve jedno pípnutí = stáhnout plyn
4. jedno ( následující )pípnutí = brzda vypnuta
5. dvě ( následující ) pípnutí = brzda zapnuta - potvrdit přidáním a následném stáhnutím plynu.
Hotovo
Dalšími pípnutími se nastavuje počet článků v sadě.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Gama 2100 ,nastavení regulátoru
PříspěvekNapsal: čtv 05.08.2021 11:08 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 28.9.2019
Příspěvky: 3
Dá se nějak přes vysílač nastavit konečné napětí vypnutí motoru ? U novýho reglu v Betě mi to vycucne baterky na 3,9-3,85V na článek a to ještě krátce před tímto dosažením kolísá chod motoru pěknou pravidelnou sínusovkou s taktem asi 2 vteřiny. Původní regl chodil až k 3,4-3,5V a nic nekolísalo...prostě vypnul.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Gama 2100 ,nastavení regulátoru
PříspěvekNapsal: čtv 05.08.2021 14:02 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 6.6.2017
Příspěvky: 60
bildy.l@seznam.cz píše:
Dá se nějak přes vysílač nastavit konečné napětí vypnutí motoru ? U novýho reglu v Betě mi to vycucne baterky na 3,9-3,85V na článek a to ještě krátce před tímto dosažením kolísá chod motoru pěknou pravidelnou sínusovkou s taktem asi 2 vteřiny. Původní regl chodil až k 3,4-3,5V a nic nekolísalo...prostě vypnul.


Nic by som nemenil. kolisanie motoru ti da jasne najavo, ze je nacase bezpecne pristat s plnou ovladatelnostou modelu. Ked ti vypne definitivne motor, moze sa stat ze nebude stava ani pre primac a serva.

_________________
Alpha 1500 Blanik 2100 (LM) Mustang P-51 (SAD) Blanik 2600 (LM) Grand Tundra (Avios), Taranis X9D+


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 10 ] 

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz