Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 13 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Hořejší - regulátor YGE30
PříspěvekNapsal: pon 14.09.2020 22:35 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.4.2010
Příspěvky: 8489
Bydliště: Nový Bydžov ČR
Obrázky: 14
Vážení nemáte někdo YGE30 připojenej na některýho REXe od Jetiho? Konkrétně mě zajímá, jestli telemetrii z něho umí zobrazit Jetibox mini, případně zda Jetibox mini ukáže v jednom řádku hodnoty z YGE a ve druhým řádku hodnoty z MULi6. Předpokládám připojení YGE přes E1 nastavenej jako S-BUS a MULi6 přes EXT. Je to tak správně?
Díky


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: Hořejší - regulátor YGE30
PříspěvekNapsal: úte 15.09.2020 6:27 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 20.4.2010
Příspěvky: 565
Bydliště: Praha
Regl YGE 30 neumi telemetrii az od 35A. Musi to byt YGE LVT. E1 nastavis na EX Bus.
Ohledne Jetiboxu mini, umi zobrazovat co chces. Staci kdyz najedes na ten udaj ktery chces a zmacknes dlouze tlacitko nahoru, ale vzdycky pouze jeden udaj z jednoho cidla.

_________________
Jeti DC-16, Futaba FX-18+modul Jeti
Swing speciál, Proxima 2, Stork 4, Mig 15, P47, Torro 900


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Hořejší - regulátor YGE30
PříspěvekNapsal: úte 15.09.2020 8:31 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.4.2010
Příspěvky: 8489
Bydliště: Nový Bydžov ČR
Obrázky: 14
michalv píše:
Regl YGE 30 neumi telemetrii az od 35A. Musi to byt YGE LVT. E1 nastavis na EX Bus.
Ohledne Jetiboxu mini, umi zobrazovat co chces. Staci kdyz najedes na ten udaj ktery chces a zmacknes dlouze tlacitko nahoru, ale vzdycky pouze jeden udaj z jednoho cidla.


Nechtěl jsi spíš napsat "Regl YGE 30 neumí telemetrii. Musí to být YGE 35LVT a vyšší".
Zmátlo mě totiž, že Hořejší má u YGE 30 návod od YGE 35LVT, 65LVT a 95LVT a myslel jsem, že taky podporuje telemetrii.
Co je vlastně k dispozici, odebíraný proud a odebraná kapacita jako na MUI, nebo i otáčky, teplota, napětí baterky a další?

Pokud to jde připojit přes EX Bus, tak co je pravdy na tom, že to maká jen s řadou REX a jen posledním FW 9/2018? EX Bus mají přece i R5L EX, a další v R řadě. Nesouvisí to s tím, že starý přijímače mají pouze jeden vstup EXT pro připojení Jeti senzorů a nejde součastně připojit senzor s jiným protokolem protože E1 a E2 vstupy nemají?

Jetibox mini mám a pokud mám na EXT vstupu připojený přes Expandér E2 EX nebo E4 EX dva (i více) senzorů, tak mám na jednom řádku údaje z MULi6s EX a na druhým z MUI50, který ani není EXovej.
Ale máš pravdu, pokud jsem měl jeden senzor na EXT a druhej na E1 (nebo jeden na E1 a druhej na E2) tak se mi nikdy nepodařilo aby se oba senzory zobrazovaly najenou.

Nebyl jsem si jistej, zda to na Jetiboxu mini bude telemetrii z YGE zobrazovat, Hořejší píše jen o DS a DC a ještě že musí mít nějakou verzi FW a nebo vyšší.
Velké díky za info.


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Hořejší - regulátor YGE30
PříspěvekNapsal: čtv 17.09.2020 22:38 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.4.2010
Příspěvky: 8489
Bydliště: Nový Bydžov ČR
Obrázky: 14
Dnes kámoš přivezl na letiště model s YGE35LVT. Měl ho zapojenej v REX7, vstup EXT. Na E1 měl na zkoušku MUI 75. Na DC 24 s posledním FW mu to ukazovalo obojí.
K tomu REXovi jsme napárovali moje rádio s Jeti vysílacím modulem a bohužel, na Jetibox mini se zobrazoval jen MUI 75.
Michalv, tobě to opravdu v reálu chodí? V jaký sestavě a zapojení prosím?
Zítra ještě zkusím zavolat do Jeti.


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Hořejší - regulátor YGE30
PříspěvekNapsal: pát 18.09.2020 7:29 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 20.4.2010
Příspěvky: 565
Bydliště: Praha
Zkus kdyz budes v MX na Mui cidle dlouze zmacknout nahoru tlacitko a potom normalne dolu. Melo by se to prehodit na druhe cidlo v tvem pripade na Yge

_________________
Jeti DC-16, Futaba FX-18+modul Jeti
Swing speciál, Proxima 2, Stork 4, Mig 15, P47, Torro 900


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Hořejší - regulátor YGE30
PříspěvekNapsal: pát 18.09.2020 8:05 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 2.5.2009
Příspěvky: 1120
Bydliště: Sedlcany
Pokud funguje YGE v na REX prijimacich v EXT portu, tak je to nejaka novinka. Komunikoval jsem jak s JETI tak YGE a nefunguje to (pouze v E1/E2 prepnutych na EXT BUS).

Duvod je, ze "nove" REX prijimace maji na EXT portu nejakou autodetekci, se kterou si YGE nerozumi. Bohuzel ani prime propojeni YGE-JETI technika neprineslo zlepseni :( Prepnuti reximu na EXT portu neni mozne.

Starsi prijimace (napr. R8) s tim problem nemaji a EXT port jde prepnout do pozadovaneho rezimu.
Tzn. v mem pripade je cela telemetrie na REX 7 k nicemu, protoze sloty 1-7 jsou zaplnene servy a EXT slot nefunguje s YGE. Skvele :/

Skoda ze se ty R8 uz nedaji koupit :((


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Hořejší - regulátor YGE30
PříspěvekNapsal: pát 18.09.2020 8:09 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 20.4.2010
Příspěvky: 565
Bydliště: Praha
Na Rx9 v EXT funguje

_________________
Jeti DC-16, Futaba FX-18+modul Jeti
Swing speciál, Proxima 2, Stork 4, Mig 15, P47, Torro 900


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Hořejší - regulátor YGE30
PříspěvekNapsal: pát 18.09.2020 8:16 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 2.5.2009
Příspěvky: 1120
Bydliště: Sedlcany
Jo, na R9 to pujde taky, protoze ten EXT port se necha prepnout. Asi se to tyka jen prijimacu "REX" a nebo tech, co maji E1/E2 + EXT slot.

Ze je R9 jeste v prodeji jsem nejak prehlednul (myslel jsem ze uz jsou jen novejsi REX). Priplatek 400 jen za fungujici telemetrii ... budu o tom premyslet :)

V kazdem pripade je to stav naprd.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Hořejší - regulátor YGE30
PříspěvekNapsal: pát 18.09.2020 15:33 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.4.2010
Příspěvky: 8489
Bydliště: Nový Bydžov ČR
Obrázky: 14
Teď mi volal kámoš se kterým jsme to včera zkoušeli, že mu na podpoře Jeti řekli, že YGE maká s REXama s aktuálním FW jen v E1 a E2. No a my jsme to měli zapojený opačně. Zítra byde zkouška MULi6 na EXT a YGE na E1. Počet serv není o mě limitní, je to do samokřídla Arabela, 2 x křidýlka, 1 x směrovka, vše digitály ES08 MDII. k tomu YGY, takže na REX6 je stále rezerva.

Ale pokud to někdo zkoušel na Jetiboxu mini, stále mě zajímá, zda se dá nastavit při kombinaci dvou sběrnic na jednom řádku YGE a na druhým MULi6 napětí nejslabšího článku. (Tak jsem zvyklej to mít nastavený přes EXP 4 nebo EXP 2 vstupy s MULi 6 a MUI 75.)
Nebo se musí přepínat "dvě" obrazovky?
A když už jsme u toho, umí YGE na jednom řádku kapacitu a proud jako na MUI 75? Nebo na každým řádku jednu hodnotu?
Díky!


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Hořejší - regulátor YGE30
PříspěvekNapsal: sob 19.09.2020 10:17 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.4.2010
Příspěvky: 8489
Bydliště: Nový Bydžov ČR
Obrázky: 14
Dnes jsme provedli další pokus. YGE v E1 na Jetiboxu mini vypsal YGE 35L LVT (1/2).
Při mačkání tlačítka dolů se ukazovaly volby Model, (ve ktrerým šlo nastavit typ letadla - glider, motor, goverment a další)
Tlačítkem dolů šlo navolit dalších asi 6 nebo 7 nastavení jako brzda, počet pólů motoru, předstih a kupa jiných)
Když jsem se vrátil tlačítkem nahoru na výpis YGE 35L LVT (1/2) a smáčknul pravou šipku, vypsalo mi to YGE 35L LVT (2/2) a znova jsem se dostal do asi 5 dalších nastavení parametrů reglu a nakonec byl výpis typu a verze.
Bohužel jsme ale nepřišli na to, jak určit co se má zobrazovat na displeji za telemetrický hodnoty. Kromě šipky nahoru ani jedna nereaguje na dlouhej stisk. Šipka nahoru vyskočí z YGE do základního menu Mx.
Zkoušeli jsme to několikrát opakovat a stále stejný, vždy to skočí do nastavování parametrů YGE.
Není náhodou na nastavení co se má vypisovat nutný YGE interface a nastavit to přes PC?


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Hořejší - regulátor YGE30
PříspěvekNapsal: sob 19.09.2020 13:51 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 2.5.2009
Příspěvky: 1120
Bydliště: Sedlcany
Jakmile je regulator radiem detekovany (tzn. vidis ho v aplikaci jetibox), tak se zobrazovane hodnoty zobrazuji klasicky v radiu (nenastavuje se aplikaci jetibox).


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Hořejší - regulátor YGE30
PříspěvekNapsal: sob 19.09.2020 14:17 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 12.1.2013
Příspěvky: 131
creagel píše:
Jakmile je regulator radiem detekovany (tzn. vidis ho v aplikaci jetibox), tak se zobrazovane hodnoty zobrazuji klasicky v radiu (nenastavuje se aplikaci jetibox).

Celeron mluví o Jetiboxu mini takže nemá vysílač Jeti ale pouze modul s Jetiboxem. A myslím si, že z toho víc “nevymáčkne”.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Hořejší - regulátor YGE30
PříspěvekNapsal: sob 19.09.2020 14:51 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.4.2010
Příspěvky: 8489
Bydliště: Nový Bydžov ČR
Obrázky: 14
Cili ale píše:
Celeron mluví o Jetiboxu mini takže nemá vysílač Jeti ale pouze modul s Jetiboxem. A myslím si, že z toho víc “nevymáčkne”.


Přesně tak, je to Aurora 9 s Jeti modulem Pro Hitec Prism a Optic. Není to přímo modul pro Auroru, ten se mi nepodařilo sehnat. Pro zobrazení telemetrie je nad anténou Jetibox mini. Je mi divný, že když s Jetiboxem jde přes "vzduch" YGE nastavit, tedy probíhá obousměrná komunikace, že by zrovna jen blbý jednosměrný zobrazení kapacity a proudu nešlo.
Ale slyšel jsem, že i na DCxx a DSxx s prapůvodním FW taky YGE nějak blbne a něco se nezobrazuje.
No nic, z elektrik vím, že nejdůležitější údaj je napětí nejslabšího článku a podle něj včas přistát. Měření proudu je dobrý jen po začátku na výběr vrtule a pak už není potřeba. No a kapacita? Když je malá, tak se to pozná na letovým času a napětí baterky. Takže bez MUI xx nebo telemetrie z reglu se vlastně obejdu a ušetřím třetinu jeho ceny.


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 13 ] 

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 9 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz