Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 7 ] 
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: pon 14.09.2020 21:10 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 22.3.2016
Příspěvky: 10
Měl bych následující dotaz. K přijímači FrSky R9 Stab OTA připojuji tento převodník, abych mohl na kanály 13-16 připojit další serva (kanály 1-8 mám již obsazené a 9-12 jsou obsazeny stabilizací). Převodník mám na tyto kanály nakonfigurovaný z RC studia. Kanály 13-15 fungují bez problému, ale servo na 16.kanále je v krajní poloze a na nic nereaguje bez ohledu na to, jakým ovladačem mám nastaveno ve vysílači (Horus X10) jeho ovládání. Zkoušel jsem i jiný přijímač (téhož typu) ale výsledek stejný. Převodník pan Urbánek zkontroloval a jemu vše funguje. Napadá vás v čem může být chyba ?


Nahoru
 Profil  
 
 
PříspěvekNapsal: úte 15.09.2020 6:39 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 1.12.2008
Příspěvky: 1054
Bydliště: Lysice,Brno,Blansko.
Obrázky: 10
Dost často bývá na kanále 16 nastavená hodnota RSSI.100% by odpovídala ta krajní poloha serva.V monitoru kanálů by to mělo být vidět.U R9 je to tuším default v nastavení Rx.Stačí v Tx spustit range test a hodnota na kanále 16 by měla kolísat podle hodnoty RSSI.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: úte 15.09.2020 9:22 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 22.3.2016
Příspěvky: 10
Díky, to zní nadějně. Pan Urbánek to zkoušel s jiným typem přijímače. Mě ale vysílač na 16kanale na displeji ukazuje v menu mixy hodnotu která odpovídá poloze potenciometru na vysílači. Zkusím se tedy doma večer kouknout do monitoru kanálů . Lze tedy nějak RX nastavit aby RX měl na 16k signál 16kanalu z vysílače?,


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte 15.09.2020 10:30 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 1.12.2008
Příspěvky: 1054
Bydliště: Lysice,Brno,Blansko.
Obrázky: 10
Píšu to po paměti a vzpomínám si že na prvních verzích softu pro R9 nešlo posílat hodnotu RSSI přes kanál.Pak se to tam přidalo a default byl kanál 16.Netvrdím že je to přesně Tvůj připad ale možné to je.
Tohle je v návodu pro R9 Stab...
• Dimension: 45.7*26.3*16.2mm (L x W x H)
• Weight: 18.6g
• Number of channels: 8/16CH (CH16 outputs RSSI) !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
• Operating Current: 140mA@7.4V
• Operating Voltage Range: 3.5V~10V


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: úte 15.09.2020 21:37 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 22.3.2016
Příspěvky: 10
Nojo, v tom návodu to opravdu je a s tím asi nejde nic dělat.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte 15.09.2020 21:45 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 1.12.2008
Příspěvky: 1054
Bydliště: Lysice,Brno,Blansko.
Obrázky: 10
Já ten Rx nemám.Nějak ty přijímače se stabilizací nemusím ale nejde to přes R9 STAB OTA.Lua script nastavit?Obrať se na Urbánka. :wink:


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: pát 18.09.2020 7:52 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 22.3.2016
Příspěvky: 10
Tak je to problem tohoto typu přijímače (RSSI prý melo byt jen pro přijímače pro drony) , pan Urbánek uz napsal do FrSky. V tuto chvíli jedině využít kanál 11, který v případě quickmodu je volný.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 7 ] 

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Boro a 13 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz