Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 516 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 30, 31, 32, 33, 34, 35  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: OpenTX (Videa str.5)
PříspěvekNapsal: úte 30.06.2020 19:57 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 12.2.2016
Příspěvky: 1532
Bydliště: Vysočina, ČR
BoŠ píše:
...Třeba motorstop, který se vypne ne jen přepínačem, ale až po stažení plynu
Přesně tohle mě taky po přečtení napadlo. Jen bych to formuloval na ...který zapne motor přepínačem, ale až po stažení plynu... je to popsáno i v manuálu a je to vtipné řešení. (Ale vím jak jsi to myslel - vypne motorstop :D )


Nahoru
 Profil  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: OpenTX (Videa str.5)
PříspěvekNapsal: stř 01.07.2020 7:32 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 26.5.2013
Příspěvky: 1347
Bydliště: Brno
ellet píše:
Přesně tohle mě taky po přečtení napadlo. Jen bych to formuloval na ...který zapne motor přepínačem, ale až po stažení plynu... je to popsáno i v manuálu a je to vtipné řešení. (Ale vím jak jsi to myslel - vypne motorstop :D )
Máš pravdu. Dík za upřesnění. Používám to u všech modelů po zkušenostech s rozjetím modelu v hale. Nejen u OpenTx ale také u Jeti.

_________________
MC-20HOTT,DS-16,X10S,14SG,S-trino MkII,SpeedFire, MXS 64",MiniCorado,LOGO550SE,Goblin570


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: OpenTX (Videa str.5)
PříspěvekNapsal: stř 01.07.2020 8:46 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 3.3.2020
Příspěvky: 106
Obrázky: 1
Tak jsem si nastavil
-časovače podle kanálu plynu (když je vyplej plyn přepínačem, tak čas neběží.
- bezpečnostní vypínač plynu mám dle vide Rimra přes logické spínače (je nutné vrátit plyn do nulové polohy)
- resetování časovačů na 3-poloh přepínači
- hlášení doby letu na mžikovém spínači (když bude telemetrie, tak tam bude místo času)
- no a na jednom poteciometru mám ovládání hlasitosti

Ještě to budu asi ladit, ale na začátek asi dobrý


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: OpenTX (Videa str.5)
PříspěvekNapsal: stř 01.07.2020 9:15 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 6.1.2012
Příspěvky: 1827
Bydliště: Brno
Obrázky: 0
Ještě mám takovou "vychytávku" - na mžikovém spínači mám na krátký pulz hlášení napětí, na dlouhý (1+s) přepnutí ovládání na žáka a zpět na trenéra, když se pohne páčkama.

V logických spínačích je možnost zjistit jak dlouho je spínač přepnutý/zapnutý, takže lze reagovat jinak na různé doby - klidně 3 stavy do 0,5s 1-2s, víc jak 2s... napadá mě, že by šlo i něco jak dvojklik. :)

_________________
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | poletuchy | 24ch volantovka)


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: OpenTX (Videa str.5)
PříspěvekNapsal: stř 01.07.2020 9:55 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 12.2.2016
Příspěvky: 1532
Bydliště: Vysočina, ČR
leve89 píše:
... hlášení doby letu na mžikovém spínači (když bude telemetrie, tak tam bude místo času)...
Nemusí to být místo času. Na mžikovém spínači (krátký stisk) mám víc hlášení, volím ho 3 polohovým přepínačem (výška, otáčky, proud). Další přepínač je zapojen do opakování hlášení bez opakovaného stisku mžikového spínače. Lze ale nastavit i několik hlášení na jednu polohu. Dlouhým stiskem resetuji "hodiny" po letu.
Moc ho ale mluvit nenechám...


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: OpenTX (Videa str.5)
PříspěvekNapsal: sob 04.07.2020 8:37 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 3.3.2020
Příspěvky: 106
Obrázky: 1
K párování: páruji vysílač s přijímačem FlySky FS-iA6. Párování proběhlo v pohodě. K čemu je přesně číslování přijímačů? Předtím na druhém vysílači (FlySky FS-i6) jsem měl prostě jen napárováno.
A za další...k čemu je nastavení PWM,IBUS - PPM,IBUS - PWM,SBUS - PPM,SBUS? Jakmile to měním, tak se mi mění i číslo přijímače.
Dočet jsem se, že je to nějaký druh kódování...co tedy nastavit a proč?...na přijímači jsme se dočetl, že jenom nemá i-BUS port.

Díky moc


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: OpenTX (Videa str.5)
PříspěvekNapsal: sob 04.07.2020 10:13 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 6.1.2012
Příspěvky: 1827
Bydliště: Brno
Obrázky: 0
leve89 píše:
K párování: páruji vysílač s přijímačem FlySky FS-iA6. Párování proběhlo v pohodě. K čemu je přesně číslování přijímačů? Předtím na druhém vysílači (FlySky FS-i6) jsem měl prostě jen napárováno.
Při párování se do přijímače zapisuje ID*, to se poskládá z nějakého vnitřního ID vysílacího modulu+číslo přijímače. Model letadla s přijímačem napárovaným s číslem 1, pak nebude reagovat na stejný vysílač, kde je vybraný model vrtulníku s číslem 2. Například. Aneb šikovná bezpečnostní vychytávka.

leve89 píše:
A za další...k čemu je nastavení PWM,IBUS - PPM,IBUS - PWM,SBUS - PPM,SBUS? Jakmile to měním, tak se mi mění i číslo přijímače.
Dočet jsem se, že je to nějaký druh kódování...co tedy nastavit a proč?...na přijímači jsme se dočetl, že jenom nemá i-BUS port.
asi viz viewtopic.php?f=39&t=87367&start=15#p1472174 případně manuál.
Buď se na výstupy napojí std serva, nebo se dá použít právě PPM, i-bus a/nebo s.bus výstup na různá zařízení, která jej umí zpracovat - typicky flightcontrollery kopter se propojí s přijímačem právě přes s.bus nebo i-bus (to je čistě datový přesnos) případně PPM.

----
* neplatí pro všechny systémy, ale pro většinu ano.

_________________
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | poletuchy | 24ch volantovka)


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: OpenTX (Videa str.5)
PříspěvekNapsal: ned 05.07.2020 10:36 
Mazák
Mazák

Registrován: 24.11.2013
Příspěvky: 639
Bydliště: Praha 10, ČR
Obrázky: 9
prikrylm píše:
Při párování se do přijímače zapisuje ID*, to se poskládá z nějakého vnitřního ID vysílacího modulu+číslo přijímače. Model letadla s přijímačem napárovaným s číslem 1, pak nebude reagovat na stejný vysílač, kde je vybraný model vrtulníku s číslem 2. Například. Aneb šikovná bezpečnostní vychytávka....

Spíš bude číslování přijímače aby jeden přijímač mohl být použitý ve více modelech. A to ať už fyzicky přesunovaný mezi dvěma nebo více fyzickými modely nebo pro případ dvou a více konfigurací stejného fyzického modelu ve vysílači (např. funkční základní konfigurace a nějaký super vychytaný experimentální setup plný vychytávek).


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: OpenTX (Videa str.5)
PříspěvekNapsal: ned 05.07.2020 18:56 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel

Registrován: 6.11.2015
Příspěvky: 60
Bydliště: Kolín
Když je řeč o přijímačích. Potřeboval bych poradit. Mám jeden model a s ním létám já a chtěl by i syn, každý máme své radio (já X9E a syn X9D plus oba stejný FW 2.3.5. ACCST). Syn létá už sám, a tak bych potřeboval na synátoruv Taranis nabindovat přijímač (X4R)co je tom eru. Zkoušel jsem to klasicky nabindovat,ale jede vždy jen na jednom radiu.Druhé se pak musí znovu bindovat. Samozdřejmě vždy je zapnuté jen jedno radio na stejném modelu, jde to nějak pořešit??


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: OpenTX (Videa str.5)
PříspěvekNapsal: ned 05.07.2020 19:56 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 6.1.2012
Příspěvky: 1827
Bydliště: Brno
Obrázky: 0
Martin72 píše:
Když je řeč o přijímačích. Potřeboval bych poradit. Mám jeden model a s ním létám já a chtěl by i syn, každý máme své radio (já X9E a syn X9D plus oba stejný FW 2.3.5. ACCST). Syn létá už sám, a tak bych potřeboval na synátoruv Taranis nabindovat přijímač (X4R)co je tom eru. Zkoušel jsem to klasicky nabindovat,ale jede vždy jen na jednom radiu.Druhé se pak musí znovu bindovat. Samozdřejmě vždy je zapnuté jen jedno radio na stejném modelu, jde to nějak pořešit??

Je jasné, že by taková věc jít neměla. Jinak by si dvě zapnutá rádia lezla do zelí...
Ale jde to! Modul 4IN1 nabízí možnost klonování přijímače (např.: viewtopic.php?f=38&t=85424&start=195#p1478885), a je jedno jestli je to samostatný modul, který by se dal do šachty rádia nebo je to celé rádio (jumper, radiomaster).

_________________
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | poletuchy | 24ch volantovka)


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: OpenTX (Videa str.5)
PříspěvekNapsal: ned 05.07.2020 20:08 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel

Registrován: 6.11.2015
Příspěvky: 60
Bydliště: Kolín
Pročtu odkaz, multiprotokol modul IrangeX mám tak, tak zkusím.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: OpenTX (Videa str.5)
PříspěvekNapsal: ned 05.07.2020 20:16 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 6.1.2012
Příspěvky: 1827
Bydliště: Brno
Obrázky: 0
Martin72 píše:
Pročtu odkaz, multiprotokol modul IrangeX mám tak, tak zkusím.

Klonování funguje od některého (netuším, kterého, ale poslední FW se hodí) z posledních firmwarů multiprotokolu (ve vlákně je v prvním příspěvku odkaz na FW) a OpenTX je potřeba ve verzi 2.3.8 nebo starší. Zrovna klonování X-kových FrSky, už mám úspěšně vyzkoušeno.

_________________
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | poletuchy | 24ch volantovka)


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: OpenTX (Videa str.5)
PříspěvekNapsal: sob 18.07.2020 22:16 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 3.3.2020
Příspěvky: 106
Obrázky: 1
Když doštelovávám serva do středové polohy (zoubky na servu/páce nestačí), tak jak to děláte?
Udělal jsem to přímo v mixech (offset) u každého kanálu (výškovka, směrovka a 2 kanály na křidélka) u výstupu to jde taky, ale tam mi to přijde jako blbost kvůli křidélkům...
Mám upravit pak i hodnotu rozsahu? např. Posunul jsem směrovku cca o 15% (offset), tak aby byla ve středové poloze a rozsah nechal pořád na 100% (výstupy jsou pořád všechny 100%)...bude to tak fungovat, že zůstane rozsah serva na obě strany stejný a nebo je třeba upravit rozsah na 85%, když jsem to posunul o 15%.
Projeví se to někde nějak na výstupech? Popřípadě, když mám takto upravené každé servo na křidélkách jinak?


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: OpenTX (Videa str.5)
PříspěvekNapsal: ned 19.07.2020 13:54 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 8.3.2012
Příspěvky: 2631
Bydliště: Nitra Slovensko
leve89 píše:
Když doštelovávám serva do středové polohy (zoubky na servu/páce nestačí), tak jak to děláte?
Udělal jsem to přímo v mixech (offset) u každého kanálu (výškovka, směrovka a 2 kanály na křidélka) u výstupu to jde taky, ale tam mi to přijde jako blbost kvůli křidélkům...
Mám upravit pak i hodnotu rozsahu? např. Posunul jsem směrovku cca o 15% (offset), tak aby byla ve středové poloze a rozsah nechal pořád na 100% (výstupy jsou pořád všechny 100%)...bude to tak fungovat, že zůstane rozsah serva na obě strany stejný a nebo je třeba upravit rozsah na 85%, když jsem to posunul o 15%.
Projeví se to někde nějak na výstupech? Popřípadě, když mám takto upravené každé servo na křidélkách jinak?


Sredy serv si nastav v menu Serv, hneď za Mixami. Tam si aj nastavíš max. výchilký za ktoré servo nepôjde, keď dáš aj váhu v mixoch 200%. Tiež tam môžeš obrátiť smer chodu serva.


Přílohy:
Sredy serv.png
Sredy serv.png
[ 57.09 KiB | Zobrazeno 816 krát ]

Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: OpenTX (Videa str.5)
PříspěvekNapsal: ned 19.07.2020 16:52 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 3.3.2020
Příspěvky: 106
Obrázky: 1
juraj.jurej píše:
Sredy serv si nastav v menu Serv, hneď za Mixami. Tam si aj nastavíš max. výchilký za ktoré servo nepôjde, keď dáš aj váhu v mixoch 200%. Tiež tam môžeš obrátiť smer chodu serva.


Díky moc...hned to překopu. Revers serv jsem dal jednoduše přímo ve výstupech, kde jsme jen dal ze 100% na -100% ...no jak koukám, tak možností jak to do vysílače je hned několik. Jen přes ty serva to asi bude mnohem více elegantnější.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 516 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 30, 31, 32, 33, 34, 35  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Janek2, sk8ty a 13 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz