Reklama

 





Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 12 ] 
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: stř 03.06.2020 19:12 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 10.1.2006
Příspěvky: 95
Bydliště: Vysočina
Zdravím kolegové,
mám problém. Donedávna mi všechno na jednom flight controlleru fungovalo jak má, ale včera jsem jej chtěl flashnout na novější verzi FW a po jeho uvedení do režimu DFU (podržet BOOT tlačítko na FC a připojit přes USB k PC) se chvilku nedělo nic a pak systém zahlásil Zařízení USB nebylo rozpoznáno.
No a když spustím Zadig, tak místo kýžené položky "STM32 BOOTLOADER" tam mám "Neznámé zařízení USB (požadavek popisovače zařízení selhal)". Nevíte prosím někdo, co by s tím mohlo být? Že by poškozená ROM s bootloaderem? :(
Jinak v normální režimu konfigurátor FC vidí a nastavovat si tam můžu co chci jak chci...
Používám na PC Windows 10 64bit. Jiné flight controllery uvádím tímto způsobem do DFU režimu bez problémů. Jenom ten jeden je v režimu DFU "neviditelný" pro Windowsy. Zkoušel jsem pro FC v režimu DFU měnit i všechny STM ovladače, které jsou ve Woknech k dispozici, ale po chvíli to vždy zahlásí Zařízení USB nebylo rozpoznáno a šlus ende...


Nahoru
 Profil  
 
 
PříspěvekNapsal: stř 03.06.2020 19:38 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 1.12.2008
Příspěvky: 975
Bydliště: Lysice,Brno,Blansko.
Obrázky: 10
https://impulserc.com/pages/downloads
Video od Alberta jak na to.


Návod jak vložit video do příspěvku na RCMANIA.cz


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: stř 03.06.2020 19:55 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 10.1.2006
Příspěvky: 95
Bydliště: Vysočina
Jo jo, ImpulseRC Driver Fixer, klasika, ten jsem samozřejmě zkoušel taky. Ten dopadá ještě hůř :D
Po spuštění funguje prakticky tak, že přerazí ovladač Windows na verzi, která funguje s FC. Pak (narozdíl od Zadigu) přepne automaticky FC do DFU módu a to je prakticky konec. Protože jak jsem psal, v DFU módu Windows není schopno rozpoznat ten můj controller...
Zkoušel jsem i harakiri typu DFU File Manager a DfuSeDemo přímo od výrobce STMicroelectronics, ale furt to samé. V režimu BOOTLEADER není systém Windows 10 schopen rozpoznat to konkrétní USB zařízení...
Je to prý problém Windows 10. Resp. po některé aktualizaci bych typnul.
No, tak jsem dnes ještě zkusil nainstalovat VMWare, nastavil jsem si virtuální mašinu, nainstaloval Windows 7, zprovoznil všechny potřebné ovladače, nainstaloval FC konfigurátor, FC se v něm vesele točil, tak jsem to přepnul BOOT čudlíkem do DFU módu a hrc... To samé. Ta VMWare mrcha přejímá stav USB zařízení z Windows 10!!! :evil: :roll:
No pravda, ještě mi zbývá to zkusit na železe, kde je nainstalováno čistě Win 7... Ježišmarjá, to je vopruz...


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř 03.06.2020 20:23 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 1.12.2008
Příspěvky: 975
Bydliště: Lysice,Brno,Blansko.
Obrázky: 10
Taky jsem s tím nedávno bojoval.Mě ještě pomohlo flešnout to přímo utilitou od ST.Viz video.


Návod jak vložit video do příspěvku na RCMANIA.cz


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: stř 03.06.2020 20:38 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 29.5.2007
Příspěvky: 518
Bydliště: Brno
Za skousku jeste stoji
https://zadig.akeo.ie/

_________________
To vyhnije, a kdyz ne tak na to hodime SPcko(s.re pere)


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: čtv 04.06.2020 16:16 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 10.1.2006
Příspěvky: 95
Bydliště: Vysočina
Přátelé, díky všem za zmiňované nástroje, ale ty jsou všechny bohužel a s prominutím k ničemu, když operační systém nerozpozná flight controller, který je přepnutý do bootloader režimu.
Otázku tedy položím ještě jednou: setkal se prosím někdo s tím, že mu operační systém Windows 10 nerozpoznal flight controller, který je v režimu BOOTLOADER? A pokud ano, lze s tím něco dělat?
Díky.
Zkoušel jsem: Zadig, ImpulseRC Driver Fixer, ST DFU File Manager, ST DfuSeDemo, STM32 Flasher, přepnout do DFU z CLI konfigurátoru, měnit DFU ovladače od STMicroelectronics přímo v systému Win10. Nic nefunguje.
Ale jak jsem psal: když je FC v normálním režimu (ne bootloader), tak systém jej vidí, funguje normálně a mohu s ním klasicky pracovat, nastavovat parametry v konfigurátoru, stahovat data, apod.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: čtv 04.06.2020 17:21 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 1.12.2008
Příspěvky: 975
Bydliště: Lysice,Brno,Blansko.
Obrázky: 10
Můj případ.F3 Foxeer v režimu bootloader = zhaslá dioda na desce.Nešlo s tím hnout.Do správce zařízení.Zjistit ID neznámého hardware.Googlit.Špatné ovladače. CP 210X.Reinstal ovladačů přes Zadig.Firmware nahraný přes ST Flash Loader demonstrator.Vyřešeno...


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: čtv 04.06.2020 18:34 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 12.2.2016
Příspěvky: 1526
Bydliště: Vysočina, ČR
blembondo píše:
....Firmware nahraný přes ST Flash Loader demonstrator.Vyřešeno...
Taky bych na to vsadil.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: čtv 04.06.2020 20:19 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 10.1.2006
Příspěvky: 95
Bydliště: Vysočina
blembondo píše:
...Firmware nahraný přes ST Flash Loader demonstrator.Vyřešeno...

Jestli je to tohle: https://www.st.com/en/development-tools/flasher-stm32.html
tak to jsem zkoušel (už zmiňovaný STM32 Flasher). Jako všechny flashery to očekává FC v režimu BOOTLOADER, jinak nikam nic nenahraje. A když FC do přepnu do režimu BOOTLOADER, tak jej přestane vidět systém. Já už nevím, jak to jinak vysvětlit :D
Ale díky :)
Ale jestli myslíš nějaký jiný flasher, tak prosím uveď odkaz. Ale řekl bych, že to dopadne stejně.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: čtv 04.06.2020 21:50 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 1.12.2008
Příspěvky: 975
Bydliště: Lysice,Brno,Blansko.
Obrázky: 10
Jen jsem Ti popsal moji situaci. :wink: Tvůj problem jsou pravděpodobně Widle nebo ovladače USB nebo ovladače základní desky.USB máš 2.0 nebo 3.1g1 nebo 3.1g2?Jistota jsou USB 2.0.
Co je to za desku?Dost problému je z Omnibus.Starší desky mají USB-UART CP2102.Novější používají virtual port.
http://kiss.flyduino.net/download/stm32 ... -64bit-pc/
http://kiss.flyduino.net/download/bootl ... ge-by-stm/
Ideál to bude zkusit na jiném PC...
https://www.youtube.com/watch?v=Ur_mU7E ... e=youtu.be
Mě se to prostě seklo jinak než Tobě.Nevzdávej to. :wink:


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: pát 05.06.2020 5:46 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 10.1.2006
Příspěvky: 95
Bydliště: Vysočina
@blembondo: Jasně, v pohodě, díky za popsání situace, lidi aspoň mají větší přehled, co se jim může stát. ;) To, že je to zřejmě problém W10, mi tak taky připadá. Proto se ptám, jestli se s tím už někdo setkal nebo ne. Btw, na jiném kompu s W10 jsem to zkoušel taky, chová se to stejně. Zkoušel jsem to na USB 2.0 a USB 3.0. Ještě to chci zkusit na nějakém PC s W7, ale to je dnes už pomalu problém :D A přeinstalovávat systém nebo zajišťovat multiboot jsem zatím líný... :D (btw, pokus na virtuální mašině selhal)
Jedná se o MATEK F722SE, takže virtual port.
Nevzdávám to. Jak se říká u nás na Valachách: "Vydržať!" (resp. u nás na Vysočině: "Hele to dáš, viď." :D )
Díky moc ;)


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pát 05.06.2020 15:57 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 10.1.2006
Příspěvky: 95
Bydliště: Vysočina
Tak vyřešeno.
V minulosti se to chovalo normálně, ale to jsem tam měl GPS s magnetometrem HMC5883l. Pak jsem pořídil jiný GPS modul, ale s magnetometrem QMC5883, a to byl ten problém. Po odpojení GPS modulu už se to chová normálně. :)
Takže jsem odpojil GPS (naštěstí na konektoru, takže žádné pájení), podržet BOOT čudlík, vrazit do USB, okamžitě naskočí DFU a flash jel jak po másle. Napoprvé :D
A znovu díky všem.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 12 ] 

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 5 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz