Pravidla fóra


Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.



Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 23 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: úte 24.03.2020 23:55 
Nováček serveru
Nováček serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 22.3.2020
Příspěvky: 5
Ahoj,

nedávno jsem se vrátil k modelařině házedel, už jen protože mám čtyřletého kluka a je potřeba ohýbat proutek dokud je mladý. :)

Jenže jsem z práce v nařízeném HO a nemám přístup k tiskárně, tak jsem Vám chtěl ukázat jak si vytisknu plánek v měřítku i bez tiskárny.

To si vezmete iMaca za 70tisích (z práce), otevřete photoshop a správným zvětšením plánku dosáhnete správného rozměru. Pak už jen přiložíte pauzák a pravítko a jedete. :)

Tak pěkný den a ať to všichni vě zdraví přežijeme.
Pavel


Přílohy:
Snímek obrazovky 2020-03-24 v 22.54.32.png
Snímek obrazovky 2020-03-24 v 22.54.32.png
[ 831.21 KiB | Zobrazeno 1169 krát ]

Snímek obrazovky 2020-03-24 v 22.54.46.png
Snímek obrazovky 2020-03-24 v 22.54.46.png
[ 675.79 KiB | Zobrazeno 1169 krát ]

Nahoru
 Profil  
 
 
PříspěvekNapsal: stř 25.03.2020 0:13 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 23.4.2010
Příspěvky: 8030
Bydliště: Nový Bydžov ČR
Obrázky: 14
Dobrej nápad, ale na to co stavím já ještě tak velkej LCD monitor nevymysleli. :D Jedině nějakej VGA projektor na zeď ale tam se zase bude dost blbě překreslovat. :wink:


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: stř 25.03.2020 6:13 
Moderátor serveru
Moderátor serveru

Registrován: 28.2.2005
Příspěvky: 19225
Bydliště: Rakovník, CZ
Obrázky: 0
Celeron píše:
... ještě tak velkej LCD monitor nevymysleli....

Televize třeba 55" by nestačila? :-D

_________________
jyrry.cbcnet.cz


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř 25.03.2020 6:15 
Moderátor serveru
Moderátor serveru

Registrován: 28.2.2005
Příspěvky: 19225
Bydliště: Rakovník, CZ
Obrázky: 0
pavelkraus píše:
... Pak už jen přiložíte pauzák a pravítko a jedete. :)

To mi připomnělo kopírování výkresů na průmce - žárovku do šuplíku, sklo, výkres, pauzák ... a dál je to stejný :-D

_________________
jyrry.cbcnet.cz


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř 25.03.2020 7:29 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 9.1.2007
Příspěvky: 6952
Bydliště: Praha 8, ČR
Obrázky: 8
jyrry píše:
To mi připomnělo kopírování výkresů na průmce - žárovku do šuplíku, sklo, výkres, pauzák ... a dál je to stejný :-D

Pro skelnou afinitu jsme využívali patřičně velkých oken.
Jinak u "prcků" metoda kopírování z monitoru - monitorová afinita :wink: , určitě půjde, ale u větších modelů by to byla pěkná pakárna.

_________________
Hitec Aurora 9X


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: stř 25.03.2020 12:17 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 23.7.2009
Příspěvky: 597
Bydliště: Hodonín
Jsi mohl ten monitor položit a lepit přímo na něm. Za použití folie, samozřejmě..
Anebo to ze stropu promítnout přímo na lepicí desku.
Jinak - postavičky z pohádek se do dětských pokojů malovali na stěnu tak, že se obrázek na stěnu promítnul a pak se to jen obtáhlo - metoda obtahové geometrie.


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: stř 25.03.2020 15:27 
Moderátor serveru
Moderátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 22.3.2007
Příspěvky: 4227
Bydliště: SK Bratislava
jyrry píše:
To mi připomnělo kopírování výkresů na průmce - žárovku do šuplíku, sklo, výkres, pauzák ... a dál je to stejný :-D


Fenestroskop ste nepouzivali? :mrgreen:


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř 25.03.2020 16:14 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 23.4.2010
Příspěvky: 8030
Bydliště: Nový Bydžov ČR
Obrázky: 14
jyrry píše:
Televize třeba 55" by nestačila? :-D

To rozhodně né. Úhlopříčka 55" DÁ s bídou půlku křídla na akrobata 2600mm, trup ani náhodou. :wink:


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: stř 25.03.2020 16:16 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 23.4.2010
Příspěvky: 8030
Bydliště: Nový Bydžov ČR
Obrázky: 14
kocispavel píše:
Jsi mohl ten monitor položit a lepit přímo na něm. Za použití folie, samozřejmě.

Nojo, ale špendlík nezapíchneš. :lol:


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: stř 25.03.2020 16:46 
Mazák
Mazák

Registrován: 11.9.2011
Příspěvky: 1824
Bydliště: ČR ,Slapy nad Vltavou
Celeron píše:
Nojo, ale špendlík nezapíchneš. :lol:


...co použít opatrně kladívečko? :-)))


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř 25.03.2020 16:57 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 29.9.2005
Příspěvky: 1601
Bydliště: Doma
jestli nebude lepsi zavolat nekomu, kdo tu tiskarnu ma..
ja mam tiskarnu doma taky v permanenci posledni dva tydny, ale ne kvuli modelarine - musim rict ze home school je daleko narocnejsi nez home office :-)


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: stř 25.03.2020 22:26 
Mazák
Mazák

Registrován: 7.5.2015
Příspěvky: 4608
Bydliště: ČR
Obrázky: 1
Co takhle dva monitory Philips BDM4350UC – 43 palců vedle sebe (tenký rámeček) a driver, který je používá
jako levou a pravou část jedné plochy (jeden obrázek přes dva monitory) polovina křídla 100cm ? :)

A nebo
Známá hra výrobců „náš je větší než váš“ platí i u televizorů. Tentokrát nepůjde o žádnou známou značku,
ale společnost se sídlem v Londýně – Titan. Společnost nabízí LCD televizory
s úhlopříčkami 173“, 196“, 251“ a nejnověji 370“, což je 939 cm, která stoji 32 milionů Kč. :) :) To je roušek ...


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: stř 25.03.2020 22:53 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 2.5.2003
Příspěvky: 1620
Bydliště: Jaroměř, ČR
Obrázky: 0
Celeron píše:
Nojo, ale špendlík nezapíchneš. :lol:


Ale zapíchneš a jde to lehce :D


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: čtv 26.03.2020 0:04 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 23.4.2010
Příspěvky: 8030
Bydliště: Nový Bydžov ČR
Obrázky: 14
Tak lépe, nezapíchneš bez černýho fleku. :)


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: čtv 26.03.2020 1:05 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 30.10.2011
Příspěvky: 1774
Bydliště: uhlířská lhota 74
Celeron píše:
Dobrej nápad, ale na to co stavím já ještě tak velkej LCD monitor nevymysleli. :D Jedině nějakej VGA projektor na zeď ale tam se zase bude dost blbě překreslovat. :wink:

jde to , takhle dělám své vrstevnicové krajiny pro muzea..... jen to nemám na projektoru ale nechám si to vytisknout na folii a pak to promítám promítačkou na svislý podklad z polystyrenu......
:lol: :wink:


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 23 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 12 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz