Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 513 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: OpenTX (Videa str.5)
PříspěvekNapsal: úte 07.01.2020 14:15 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 6.1.2012
Příspěvky: 1809
Bydliště: Brno
Obrázky: 0
Rozhodl jsem se stvořit: jak začít s OpenTX.
Připomínky, náměty a další diskuse klidně i sem.

_________________
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | poletuchy | 24ch volantovka)


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: OpenTX (Videa str.5)
PříspěvekNapsal: stř 08.01.2020 14:03 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel

Registrován: 7.12.2017
Příspěvky: 79
Chlapi, po roce provozu HORUS 10 se systémem FrskyOS jsem si nainstaloval OpenTX, verzi 2.3.2., převládá nadšení, nastavit lze opravdu cokoli, jen po 20ti letech používání běžných vysílačů, trochu "bolí" při programování modelu myslet jinak :D . Ale teď co mě trápí - je nějaká možnost vypnout v OpenTX podsvícení displeje? V nastavení ho na minimum mám, a rozjasní se na "tlačítka", ale rozdíl mezi zapnutým a vypnutým podsvícením je minimální :( . V FrskyOS se podsvícení displeje vypíná a doba provozu na jedno nabití akumulátorů mezi FrskyOS a OpenTX je díky tomu opravdu dramatický. Prosím nekamenujte mě, skouknul jsem vše co jsem mezi tutorialy na Youtube našel ... :(
Díky a krásný den všem!


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: OpenTX (Videa str.5)
PříspěvekNapsal: stř 08.01.2020 15:12 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 11.1.2009
Příspěvky: 998
Podsvit displeje se řeší v menu Nastavení Radia "dlouhý stisk tlačítka MENU" asi cca v dolní třetině první obrazovky.
Tam najdeš - Podsvětlení k němu další možnosti, zda má svítit stále, zapínat klávesnicemi, dobu svícení a jas atd.
Mám tedy Taranis Lite, ale předpokládám, že to u Horuse bude podobně.

_________________
FX-30 2,4GHz,Bolero,Q10,Rival,Limit,FW190,Flash,SK450,Viking2E,PikePerfect,Bf109
www.lmkchotebor.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: OpenTX (Videa str.5)
PříspěvekNapsal: stř 08.01.2020 15:27 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel

Registrován: 7.12.2017
Příspěvky: 79
To mám právě nastavené, samozřejmě je to stejné, ale i při max snížení podsvícení, je rozdíl malý a displej stále svítí dost ...


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: OpenTX (Videa str.5)
PříspěvekNapsal: stř 08.01.2020 15:51 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 6.1.2012
Příspěvky: 1809
Bydliště: Brno
Obrázky: 0
Martin_HU píše:
... Ale teď co mě trápí - je nějaká možnost vypnout v OpenTX podsvícení displeje? V nastavení ho na minimum mám, a rozjasní se na "tlačítka", ale rozdíl mezi zapnutým a vypnutým podsvícením je minimální :( ...

natavení je podobné jako na obrázku a "dostatečně" nezhasíná? Možná- jaká verze OTX?

Edit: toto? https://github.com/opentx/opentx/issues/5621


Přílohy:
horus.png
horus.png
[ 15.75 KiB | Zobrazeno 2079 krát ]


_________________
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | poletuchy | 24ch volantovka)
Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: OpenTX (Videa str.5)
PříspěvekNapsal: stř 08.01.2020 21:03 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel

Registrován: 7.12.2017
Příspěvky: 79
Díky, takže nejsem sám. Přečetl jsem si diskuzi na "GitHub", trochu nerozumím tomu, proč by nešlo snížit podsvícení u OpenTX, když to u FrskyOS jde. Asi má všechno svoje mouchy. Doba provozu na jedno nabití u Horusu X10 s FrskyOS je opravdu výrazně - násobně delší než při používání OpenTX. Kluci na "GitHub" změřili, že rozdíl v příkonu mezi 100% a 5% podsvícení je 1,2W, to je při dvou LiIon článcích v Horus X10 kolem 150mA !!!!


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: OpenTX (Videa str.5)
PříspěvekNapsal: stř 08.01.2020 22:06 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 18.3.2010
Příspěvky: 2589
Bydliště: Zavar, SK
Nemám X10, mám Jumper T16, čo je opajcnutý Horus, mám tam OTX 2.3.4 a keď v nastavení dám pre displej OFF nulu, tak zhasne. Akú verziu OTX máš?

_________________
X9D & T16Pro & TX16S & nejaké lietadlá, heli a koptéry www.rcmodelytt.sk


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: OpenTX (Videa str.5)
PříspěvekNapsal: čtv 09.01.2020 18:59 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel

Registrován: 7.12.2017
Příspěvky: 79
Ahoj mám 2.3.2. nevím jestli to pomůže, ale zkusím upgradovat


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: OpenTX (Videa str.5)
PříspěvekNapsal: čtv 09.01.2020 19:15 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 12.2.2016
Příspěvky: 1528
Bydliště: Vysočina, ČR
Nic proti upgrade, ale vypnout to stejně nepůjde. Jde jen snížit jas.

Tak pardon, oprava - opravdu display zhasne. Jas vypnutého lze regulovat od "tma" do "maximální jas". Paradoxně tak lze nastavit větší jas vypnutého než zapnutého.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: OpenTX (Videa str.5)
PříspěvekNapsal: stř 15.01.2020 12:20 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.6.2008
Příspěvky: 5626
Bydliště: Praha ČR
prikrylm píše:
Rozhodl jsem se stvořit: jak začít s OpenTX.
Připomínky, náměty a další diskuse klidně i sem.


Jedna poznámka - obecně to beru za chvályhodný nápad, v češtině jsou videa od RiMRa, ale v textu je toho méně.
Ale pokud to má mít smysl, tak to chce publikovat spíš na nějaký blog jako samostatné články a ne do diskusního fóra, tam se ti okamžitě naruší přehlednost. Ono to bylo vidět už chvíli po tom, cos to publikoval - dotazy a komentáře, co tam padly nebyly nijak hloupé, jenže pro použití tvých příkladů jako rad pro nováčka to srozumitelnost totálně rozbilo :-(


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: OpenTX (Videa str.5)
PříspěvekNapsal: stř 15.01.2020 13:14 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 6.1.2012
Příspěvky: 1809
Bydliště: Brno
Obrázky: 0
tomashr píše:

Jedna poznámka - obecně to beru za chvályhodný nápad, v češtině jsou videa od RiMRa, ale v textu je toho méně.
Ale pokud to má mít smysl, tak to chce publikovat spíš na nějaký blog jako samostatné články a ne do diskusního fóra, tam se ti okamžitě naruší přehlednost. Ono to bylo vidět už chvíli po tom, cos to publikoval - dotazy a komentáře, co tam padly nebyly nijak hloupé, jenže pro použití tvých příkladů jako rad pro nováčka to srozumitelnost totálně rozbilo :-(


Proto je v prvním příspěvku obsah. :)
Možná to zkusím (já nebo někdo jiný?) přepsat do wiki opentx.cz.

_________________
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | poletuchy | 24ch volantovka)


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: OpenTX (Videa str.5)
PříspěvekNapsal: sob 07.03.2020 0:29 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 1.7.2012
Příspěvky: 694
Bydliště: Jemnice
Obrázky: 2
prikrylm píše:
Možná to zkusím (já nebo někdo jiný?) přepsat do wiki opentx.cz.


Výborný nápad. opentx.cz je ti plně k dispozici. Pokud budeš cokoliv potřebovat (nějaká oprávnění atd.) stačí se ozvat.

_________________
www.opentx.cz


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: OpenTX - je možný bind na vypínač ?
PříspěvekNapsal: ned 22.03.2020 20:49 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 28.1.2009
Příspěvky: 696
Bydliště: okr. Blansko
Obrázky: 0
Koupil jsem malou koptérku EACHINE E010 + 3 baterky a chtěl bych po výměně baterky inicializovat let + nabindovat na vypínač.

Není problém vysílač vypnout a zapnout, ale je ukecanej a moc elegantní to není.

(Taranis E + multimodul)


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: OpenTX (Videa str.5)
PříspěvekNapsal: ned 22.03.2020 23:12 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 25.5.2003
Příspěvky: 2251
Bydliště: Košice, SK
Let inicializuješ dlhým podržaním Enter, ďalej postupuješ podľa ponuky na dspleji. Druhej časti otázky nerozumiem. :roll:


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned 22.03.2020 23:37 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 28.12.2015
Příspěvky: 374
Bydliště: Liberec
HLA píše:
Koupil jsem malou koptérku EACHINE E010 + 3 baterky a chtěl bych po výměně baterky inicializovat let + nabindovat na vypínač


Měl jsem stejný problém, vyřešil jsem to funkcí "bind on channel"

https://www.multi-module.org/using-the-module/binding

Funguje to perfektně :D

_________________
FunGlider, Funtastic, Amigo III, SALy/Jumper T16
Syn: Alpha 1500-RIP, Focus 400/Taranis X7


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 513 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: olisoft, Valsorim a 12 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz