Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 99 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: FrSky Taranis - šesté pokračování
PříspěvekNapsal: pát 14.02.2020 1:49 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 23.5.2010
Příspěvky: 1859
Bydliště: Palkovice
pánové, mám dotaz.Kupil jsem externí VF modul Orange DSM2 V1.2 do Taraise a s ním tento přijímač
http://www.modelmania.cz/index.php?page ... g2XzA4MA==

Spárování proběhlo normálně, ale analogové servo na všech kanálech jen bzučí a to docela silně. Na ovladače nereaguje. Neporadí mi někdo, co dělám blbě? V Taranisu mám nastaven externí modul DSM2 . Podotýkám, že servo na jiném přijímači běhá normálně.


Nahoru
 Profil  
 
 
PříspěvekNapsal: pát 14.02.2020 2:19 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 23.5.2010
Příspěvky: 1859
Bydliště: Palkovice
vyřešeno, už to chodí. Má být nastaveno MÓD PPM.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pát 14.02.2020 6:13 
Moderátor serveru
Moderátor serveru

Registrován: 28.2.2005
Příspěvky: 19098
Bydliště: Rakovník, CZ
Obrázky: 0
Předchozí diskuze o taranisu viewtopic.php?f=38&t=80527

_________________
jyrry.cbcnet.cz


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pát 14.02.2020 13:20 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 6.1.2012
Příspěvky: 1389
Bydliště: Brno
Obrázky: 0
(píšu to hlavně, aby se mi ukazovalo nové vlákno v mých tématech ale: )
Nebylo lepší místo DSM modulu koupit 4In1 a místo OrangeRX R710 třeba OrangeRX R720x V2 nebo OrangeRX R820x V3 a bylo by to za (přibližně) stejné peníze, ale celé s telemetrií? O bonusu možnosti dalších protokolů ani nemluvím...
Teda pokud to bylo za rozumnější peníze, tak asi OK...

_________________
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | poletuchy | 24ch volantovka)


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: pát 14.02.2020 23:27 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 23.5.2010
Příspěvky: 1859
Bydliště: Palkovice
bylo to za celkem rozumnou cenu a využije to především vnuk, aby se nemusel přetahovat s tatínkem o vysílačku. Je to jen doplněk. Já pro své modely Orange nepoužívám a přehazovat přijímače nechci. Tak jsem to řešil takto.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: ned 16.02.2020 18:29 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 5.1.2012
Příspěvky: 553
Bydliště: Prešov,SR
Obrázky: 46
Chlapi, som vo Frsky nový...nesmejte sa mi.
Nový QX7S...nahral som posledný update openTx 2.3.5.
Dva prijímače V8R7-II v dvoch modeloch som spároval s interným modulom v móde XJT D8 podľa českého videonávodu, lieta to /okolo hlavy/ ale neustále stráca signál a ide sa do rodnej hrudy /ešteže EPP modely :D /, do 2-3sekúnd sa prijímač zreštartuje aj drží signál ďalších 30sekund ... potom ďalší výpadok.
Příloha:
20200215_153606.jpg
20200215_153606.jpg
[ 87.72 KiB | Zobrazeno 1945 krát ]


Keď dám range test píše RSSI 0 a silno pípa. V inom móde /D16,L9, čo to znamená neviem, nie je vysvetlené/ sa to nedá spárovať, iba pomocou jumpera medzi singálnymi pimni 1 a 2 kanálu, nie stlačením párovacieho tlačidla pred zapojením napájania Rx.
Na vysielači som nenašiel párovacie tlačidlo ako je v návode prijímača tak som pároval iba stlačením bind v nastavení ako je vo videonávode. Po spárovaní na Rx rýchlo bliká zelená.
V návode sa píže že D8 je zakázaný a o pár strán ďalej v tom istom návode aj v návodoch prijímačov na párovanie je že tieto prijímače párovať v móde D8, v návode prijímača zasa V8... Ani neviem čo tie čísla a písmená sú, D8, V8, D16.
Návod písaný ako pre mimozemšťanov, si pripadám ako somár. Nič nie je vysvetlené, všetko písané ako pre programátora.
Prechod na inú značku som si predstavoval inak.
Bože za roky som nespadol na signál a dnes 20x. Normálne mám vážne pochybnosti.
Povedzte že je chyba v mojej hlave.
Nová vysielačka a ja nemôžem lietať.
Chvalabohu som to nedal do nejakého rýchlika.
A čo je za neoznačený konektor vedľa antény nad pravým otočným potenciometrom?
Příloha:
20200216_172616.jpg
20200216_172616.jpg
[ 63.16 KiB | Zobrazeno 1950 krát ]


Ľ.


Naposledy upravil ludicek dne ned 16.02.2020 20:29, celkově upraveno 1

Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: ned 16.02.2020 20:26 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 6.1.2012
Příspěvky: 1389
Bydliště: Brno
Obrázky: 0
FrSky s ACCST protokolem postupně představil řady. V, D, X a LR12(?). Jsou to rozdílné subprotokoly. Konkrétní technické detaily rozdílů neznám.
Vaše rádio umí komunikovat protokolem LR12, X (D16) a D (D8), proto se V8R7-II páruje v režimu D (V8R7-II umí V a D). Takže párovat tak, že se propojí výstupy kanálu 1 a 2, . Jestli se V8R7-II nějak dokázal napárovat v režimu V (stisknutím párovacího tlačítka bez propojky 1 a 2), mohl by se chovat nepředvídatelně. (Jde vůbec napárovat V přijímač na D8?)

U V8R7-II je napsané, že neumí telemetrii, range test bude zobrazovat nulu i v případě správného fungování přijímače. Pípání je vlastnost, oznamuje, že je v režimu "range test", v případě přijímače s telemetrií navíc zobrazuje intenzitu signálu v přijímači.

Pokud je vše správně spárováno a přesto signál vypadává, zkusil bych se podívat jestli je OK napájení, antény, jestli nějaké servo nemá (v nějaké poloze?) extrémní odběr a takové ty podobné špeky. Pokud je vše OK, tak ještě zkusit přehrát firmware přijímače. A jistě by pomohlo zkusit přijímač s jiným rádiem nebo externím modulem, jestli není problém ve vysílači.

-----

Pravý neoznačený konektor bude DSC - vstup/výstup PPM pro propojení učitel/žák, případně výstup na simulátor.

_________________
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | poletuchy | 24ch volantovka)


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: ned 16.02.2020 21:01 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 5.1.2012
Příspěvky: 553
Bydliště: Prešov,SR
Obrázky: 46
No teda sa range test u prijímača bez telemeterie frsky ani nedá?, to je zlé, ako teda prijímač, ktorý má papierovo dosah 1,5km odskúšať či má dobrý príjem?
To isté robí osemkanál prijímač S8R, zatiaľ som ho chvalabohu do vzduchu neposlal.
To odštartujem väčší model a keď bude výpadok signálu tak skonštatujem že je výpadok signálu?
Modely sú ok, doteraz odlietali s Hitecom hodne a pohoda.
Ako tak čítam na stránke predajcu v časti o firmwéri na začiatku stojí:
Důležité upozornění: Flešování provádíte na vlastní nebezpečí!
a na konci :
Každý nový přijímač přehrát starším firmwarem tak, aby se stal kompatibilní s Vaším systémem.
Ježišmária to som skončil, tomu má kto rozumieť?
Mal som Hitec a tam som raz stiahol oficiálny firmware /bez výstrah na vlastné nebezpečí/ a bol pokoj.
Aktuálne mám chuť to hneď reklamovať a kúpiť niečo iné.
Ten vysielač vlastne ani nemá normálny návod. Ok tak mám zvyky z vysielačky kde bolo všetko nalajnované, tu sa dá všetko všade - tak návod nepotrebujem.
Ale:
Ako vlastne zistím, že má Rx dobrý príjem?
Toto mám dať do dvojmetrovky? A kde mám dostať odvahu toto posadiť do hotlinera?
Keď prvé dva prijímače vypadnú každých 30sekúnd /vo dzialenosti menej ako 10metrov/.
Si teraz pripadám jak hysterická ženská.
Ľ.


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: ned 16.02.2020 23:09 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 6.1.2012
Příspěvky: 1389
Bydliště: Brno
Obrázky: 0
ludicek píše:
No teda sa range test u prijímača bez telemeterie frsky ani nedá?, to je zlé, ako teda prijímač, ktorý má papierovo dosah 1,5km odskúšať či má dobrý príjem?

Asi stejně, jak s HiTec MINIMA?
ludicek píše:
To isté robí osemkanál prijímač S8R, zatiaľ som ho chvalabohu do vzduchu neposlal.

Tak to už je něco hodně divného. Odkud je to rádio?

ludicek píše:
Ako tak čítam na stránke predajcu v časti o firmwéri na začiatku stojí:
Důležité upozornění: Flešování provádíte na vlastní nebezpečí!
a na konci :
Každý nový přijímač přehrát starším firmwarem tak, aby se stal kompatibilní s Vaším systémem.
Ježišmária to som skončil, tomu má kto rozumieť?

Firmware se dal zapisovat až do X-kových přijímačů (třeba ten S8R). Samotné provedení je jednoduché, dá se přímo z rádia, navíc OpenTX v2.3.5 už hlídá i to, že nenahrajete do zařízení firmware, který není určen pro dané zařízení.
Který prodejce píše, že je to na vlastní nebezpečí? Proč starším?

ludicek píše:
Mal som Hitec a tam som raz stiahol oficiálny firmware /bez výstrah na vlastné nebezpečí/ a bol pokoj.

Aktuálne mám chuť to hneď reklamovať a kúpiť niečo iné.
Ten vysielač vlastne ani nemá normálny návod. Ok tak mám zvyky z vysielačky kde bolo všetko nalajnované, tu sa dá všetko všade - tak návod nepotrebujem.

Dostal jste rádio bez návodu? Kdo je takhle prodává?

ludicek píše:
Ale:
Ako vlastne zistím, že má Rx dobrý príjem?
Toto mám dať do dvojmetrovky? A kde mám dostať odvahu toto posadiť do hotlinera?
Keď prvé dva prijímače vypadnú každých 30sekúnd /vo dzialenosti menej ako 10metrov/.
Si teraz pripadám jak hysterická ženská.
Ľ.

Telemetrické přijímače hlásí intenzitu signálu, pod nějakou hranici (když je signál slabý), to dává rádio vědět (hlasově, případně jinak, pokud je nastaveno).
Podle mě to vypadá, že rádio není OK.

_________________
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | poletuchy | 24ch volantovka)


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: pon 17.02.2020 10:18 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 5.1.2012
Příspěvky: 553
Bydliště: Prešov,SR
Obrázky: 46
Nebudem tu kopírovať priložený návod ale mini návod k vysielačke je napísaný tak, že keby som už nejakú vysielačku predtým nemal, neprešiel všetky videoinštruktáže, nepomáhal mi sused, tak podľa neho nenapípam nič. Dobre, nevadí, budú stačiť videonávody vo všetkých svetových jazykoch.
Tx je od oficiálneho dovozcu z Brna.
Poprosím kolegu čo má taranis a keď to bude padať ďalej tak reklamácia.


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: pon 17.02.2020 10:35 
Mazák
Mazák

Registrován: 11.5.2005
Příspěvky: 721
Bydliště: Žatec
Zdravím, když nemáš přijímač z Brna, tak má jiné software, já si u přijímačů z Číny musím také přehrát odpovídající vysílači. Jos


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon 17.02.2020 10:52 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 6.1.2012
Příspěvky: 1389
Bydliště: Brno
Obrázky: 0
ludicek píše:
Nebudem tu kopírovať priložený návod ale mini návod k vysielačke je napísaný tak, že keby som už nejakú vysielačku predtým nemal, neprešiel všetky videoinštruktáže, nepomáhal mi sused, tak podľa neho nenapípam nič. Dobre, nevadí, budú stačiť videonávody vo všetkých svetových jazykoch.
Tx je od oficiálneho dovozcu z Brna.
Poprosím kolegu čo má taranis a keď to bude padať ďalej tak reklamácia.

Pokud je rádio z Brna, tak minimálně dotaz na prodejce.

Možná zkusit ještě FrSky fórum.

(žádnou složitější vysílačku nenastaví nikdo, kdo už nějakou vysílačku neměl)

_________________
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | poletuchy | 24ch volantovka)


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: pon 17.02.2020 11:08 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 5.1.2012
Příspěvky: 553
Bydliště: Prešov,SR
Obrázky: 46
Áno, samozrejme som kontaktoval predajcu.
Dúfam, že chyba je na mojej strane lebo to lieta, síce do najbližšieho výpadku Rx ale lieta.
Ďakujem.


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: pon 17.02.2020 19:22 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 18.3.2010
Příspěvky: 2430
Bydliště: Zavar, SK
Môžem len jednu zvedavú otázku?
Kto Ti poradil kúpiť akurát V8R7-II? Lebo kúpiť si slušné rádio s telemetriou a k tomu netelemetrické prijímače, to mi akosi do hlavy nejde :roll:

_________________
Taranis X9D & Jumper T16Pro & nejaké lietadlá, heli a koptéry www.rcmodelytt.sk


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon 17.02.2020 20:32 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 22.5.2008
Příspěvky: 249
Prosím o pomoc s naprogramováním sepnutí zapalování benzínového motoru.
Spínač je vyroben p. Růžičkou a má servokabel pro připojení do přijímače - potřebuji spínání dát na volný 7 kanál.
Spínač spíná relé, které spíná napájení zapalování motoru.
Možná jsem trochu mimo, ale nevím jak nastavit v OpenTX funkci na přepínači SG sepnutí na 7 kanálu a druhou pozicí spínače SG zapalování vypnout.
Děkuji za radu.


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 99 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Google [Bot] a 2 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz