Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 516 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33 ... 35  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: OpenTX (Videa str.5)
PříspěvekNapsal: sob 27.07.2019 21:59 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 8.3.2012
Příspěvky: 2611
Bydliště: Nitra Slovensko
Na zmenu ID senzorov už nepotrebujete zariadenie, dá sa to aj v OpenTX cez LUA script.
https://rcsettings.com/index.php/viewdo ... -sensor-id


Přílohy:
Zmena ID.zip [1.98 KiB]
39 krát
Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: OpenTX (Videa str.5)
PříspěvekNapsal: pát 27.09.2019 23:55 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 28.12.2015
Příspěvky: 374
Bydliště: Liberec
Vyšlo finální sestavení OpenTX 2.3.0 :D

_________________
FunGlider, Funtastic, Amigo III, SALy/Jumper T16
Syn: Alpha 1500-RIP, Focus 400/Taranis X7


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: OpenTX (Videa str.5)
PříspěvekNapsal: sob 28.09.2019 10:57 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 8.3.2012
Příspěvky: 2611
Bydliště: Nitra Slovensko
Obsah SD karty na stiahnutie OTX 2.3.0 je tu:
https://downloads.open-tx.org/2.3/release/sdcard/


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: OpenTX (Videa str.5)
PříspěvekNapsal: sob 28.09.2019 13:29 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 28.12.2015
Příspěvky: 374
Bydliště: Liberec
Zjistili jste někdo v čem spočívá to vylepšení hlasů v češtině? Přišel jsem jen na novou hlášku při zapínání rádia. Zvuk mi přijde takovej mejdlovatej, ale to bude asi ne úplně špičkovým zpracováním zvuku Q7 - předpokládám, že třeba takový X12 to bude mít trochu lepší...

_________________
FunGlider, Funtastic, Amigo III, SALy/Jumper T16
Syn: Alpha 1500-RIP, Focus 400/Taranis X7


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: OpenTX (Videa str.5)
PříspěvekNapsal: sob 28.09.2019 14:07 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 8.3.2012
Příspěvky: 2611
Bydliště: Nitra Slovensko
Mne nový OTX 2.3.0 v Horuse X10 po nahratí skonvertovaných modelov rozhodil systémové nastavenie rádia. Musel som upraviť nastevenie hárdwearu a samozrejme skalibrovať. Niečo my aj zmizlo v globálnych funkciach. Počas programovania sa mi prepol do núdzového režimu. No neviem čo by som robil za letu. Zdá sa, že to ešte musia vyladiť.


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: OpenTX (Videa str.5)
PříspěvekNapsal: ned 29.09.2019 21:23 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 28.12.2015
Příspěvky: 374
Bydliště: Liberec
Mě to žádný problém nedělalo. Jen jsem vrátil zvuky z verze 2.2 - ty mi byly bližší a nemejdlovatý :-)
Dnes jsem to prubnul a v letu naprosto v pohodě. I síla signálu ok, na 300m 65db a bez jakékoliv ztráty kvality signálu anebo ztráty telemetrie - což mi občas rádio na předchozí verzi hlásilo... Takže super! :-)

_________________
FunGlider, Funtastic, Amigo III, SALy/Jumper T16
Syn: Alpha 1500-RIP, Focus 400/Taranis X7


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: OpenTX (Videa str.5)
PříspěvekNapsal: pon 30.09.2019 20:10 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 8.3.2012
Příspěvky: 2611
Bydliště: Nitra Slovensko
Ja som tu zálohu konvertoval z Taranisu X9D+ do Horusu X10 tak my to prenieslo s poruchami, ale už som to doladil.

Zistil so že Lua script SxR s Rx blbne ak je zapojený smart port so senzormi. Treba ho odpojiť a funguje OK. Čo je problém pri ladení to stále odpájať.
Robý to aj vám na Horuse?


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: OpenTX (Videa str.5)
PříspěvekNapsal: pon 30.09.2019 21:28 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 28.12.2015
Příspěvky: 374
Bydliště: Liberec
Na RC groups píšou něco o tom, že finální verze 2.3.0 má chybu pro X9D - nemůže to být tím? Opraví to prý v verzi 2.3.1

_________________
FunGlider, Funtastic, Amigo III, SALy/Jumper T16
Syn: Alpha 1500-RIP, Focus 400/Taranis X7


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: OpenTX (Videa str.5)
PříspěvekNapsal: pon 30.09.2019 22:01 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 8.3.2012
Příspěvky: 2611
Bydliště: Nitra Slovensko
Tlapa píše:
Na RC groups píšou něco o tom, že finální verze 2.3.0 má chybu pro X9D - nemůže to být tím? Opraví to prý v verzi 2.3.1


No asi aj tých chýb bude viac. A nielen pre X9D+ ale aj Horus X10 a iné rádia. Musia to doladiť.


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: OpenTX (Videa str.5)
PříspěvekNapsal: sob 05.10.2019 14:08 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 12.2.2016
Příspěvky: 1528
Bydliště: Vysočina, ČR
Tlapa píše:
Na RC groups píšou něco o tom, že finální verze 2.3.0 má chybu pro X9D - nemůže to být tím? Opraví to prý v verzi 2.3.1
A už ji tam vidím :)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: OpenTX (Videa str.5)
PříspěvekNapsal: úte 12.11.2019 23:20 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 6.1.2012
Příspěvky: 1818
Bydliště: Brno
Obrázky: 0
ellet píše:
Jen jsem krátce koukl ale když ustane pohyb páky instruktora, vrátí se řízení žákovi. Když přidá instruktor plyn tak žák hned ubere :) (nebo když bude držet výchylku kormidla) . Možná vycházet z polohy pák instruktora před předáním řízení nebo to nějak zkřížit.

Pohybem přebere řízení učitel, ale předat žákovi ho musí asi sekundovým podržením momentového spínače. Pokud učitel ničím "nemele", řízení mu zůstává.

_________________
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | poletuchy | 24ch volantovka)


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: OpenTX (Videa str.5)
PříspěvekNapsal: úte 12.11.2019 23:39 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 12.2.2016
Příspěvky: 1528
Bydliště: Vysočina, ČR
prikrylm píše:
Pohybem přebere řízení učitel...
Ale to už jsme probrali na str.27 :mrgreen:


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: OpenTX (Videa str.5)
PříspěvekNapsal: stř 13.11.2019 11:40 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 6.1.2012
Příspěvky: 1818
Bydliště: Brno
Obrázky: 0
Copak já si pamatuju, co bylo před týdnem? Natož dřív... :-D

_________________
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | poletuchy | 24ch volantovka)


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: OpenTX (Videa str.5)
PříspěvekNapsal: stř 13.11.2019 17:45 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 12.2.2016
Příspěvky: 1528
Bydliště: Vysočina, ČR
No dyť taky jsem to hledal, o čem to vůbec píšu. :)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: OpenTX (Videa str.5)
PříspěvekNapsal: úte 07.01.2020 14:13 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 6.1.2012
Příspěvky: 1818
Bydliště: Brno
Obrázky: 0
V OTX 2.3.4 je u zabudovaného trenéra možnost povely z žákovské vysílačky nahrazovat přímo kanály místo přepisování hodnoty, co leze z kniplu. Pak funguje i přepnutí na učitele, pokud se ztratí signál od žáka. Nejspíš bude fungovat i pokud bude žák připojen bezdrátově s.bus přijímačem a v přijímači bude nastaveno "falisafe" na "no pulses".
V tomto případě je ale nutné, aby nastavení (kanály a mixy) učitelské vysílačky odpovídalo nastavení vysílačky žákovské. Pokud chce pak žák řídit model sám, tak to asi není nijak přehnaný požadavek a navíc může mít učitel i žák nastavené chování k obrazu svému.

_________________
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | poletuchy | 24ch volantovka)


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 516 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33 ... 35  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Tlapa a 15 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz