Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 7 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Hitec Flash 8 - časomíra
PříspěvekNapsal: pát 27.12.2019 18:21 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 4.9.2010
Příspěvky: 475
Bydliště: Trutnov
Obrázky: 13
Při hlídání provozu aku pro mé modely jsem měl časomíru nastavenu tak, že odečítala podle polohy páku plynu. A docela se mě vedlo, protože po ukončení provozu podle času se pohybovalo napětí pohonného aku v rozmezí 11,2- 11,4 V. Čas jsem hlídal zrakem, ale s přibývajícím věkem je to čím dál obtížnější. Proto jsem se rozhodl, že vysílač nastavím tak, aby mě o dosažení nastaveného času informoval akusticky. I když jsem se nastavováním zabýval několik hodin nevede se mě. Nejsem schopen docílit akustického nebo vybračního signálu. Při tom na straně 46 manuálu poslední věta odstavce 18 zní: "Pomocí této funkce můžete zajistit zvukovou a vybrační signalizaci pro různá nastavení výstrah- konec citátu". Ale nevím jak.
Žádám uživatele tohoto vypu vysílače o radu a pomoc.
Při tom jde signál napětí baterie vysílače. Stačilo nastavit osazený typ aku a zapnout. Tato signalizace o jejíž funkci jsem se přesvědčil jednou má nevýhodu v tom, že po cca 20 vteřinách signalizace zmlkne a v y p n e vysílač. Model přistál bez závad, ale dost daleko.


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: Hitec Flash 8 - časomíra
PříspěvekNapsal: pát 27.12.2019 20:36 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 6.1.2012
Příspěvky: 1326
Bydliště: Brno
Obrázky: 0
Časovač se nijak "neprojevuje" ani když je nastavený jako odpočítávání? Musí se kontrolovat zrakem?

_________________
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | poletuchy | 24ch volantovka)


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Hitec Flash 8 - časomíra
PříspěvekNapsal: pát 27.12.2019 21:03 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 25.2.2018
Příspěvky: 276
Bydliště: Opava ČR
Obrázky: 5
Hele, kdyz nastavis casovac na odpocitavani a dojde do 3-2-1 tak to pipa a kdyz dojde na nulu, piskne dlouze takovym vysokym tonem ;) Toto nejde vypnout ;)

_________________
John Deere 9620RX (Bruder)
Joskin Trans-Space 7500 (Bruder)
Kuhn Discover XL (Bruder)


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Hitec Flash 8 - časomíra
PříspěvekNapsal: ned 29.12.2019 10:49 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 4.9.2010
Příspěvky: 475
Bydliště: Trutnov
Obrázky: 13
Problém vyřešen:
1) závada není ve vysílači
2) po upozornění syna: vždyť to táto píská jak říkáš jsem zjistil, že když koukám na odpočítávaní času (jsem skloněn nad vyslílač) tak to slyším. Pokud koukám z okna ven tak zvukový signál neregistruji.
Čili: věkem se horší nejen zrak, ale i sluch, v mém případě ten asi víc.
Pokusím se to vyřešit brýlemi s výbrusem čočky dole na blízko, nahoře na dálku.

Za snahu a pomoc Vám děkuje Jura


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Hitec Flash 8 - časomíra
PříspěvekNapsal: ned 29.12.2019 19:53 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 6.1.2012
Příspěvky: 1326
Bydliště: Brno
Obrázky: 0
A nemá třeba rádio výstup na sluchátko? Pokud ne, nestačilo by něco takového do rádia "dobastlit" - jeden elegantní konektor do panelu, dva drátky, elegantní sluchátko... Navíc pak nebude nikdo další rušen. :)

_________________
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | poletuchy | 24ch volantovka)


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Hitec Flash 8 - časomíra
PříspěvekNapsal: stř 01.01.2020 22:45 
Nováček serveru
Nováček serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 28.9.2018
Příspěvky: 19
Bydliště: Púchov Slovensko
Ešte tam môže byť problém s ktorým som sa stretol. Ked zapnem obidve časomiery - jedna počíta plný plyn a druhá stiahnutý, prestane mi napr. reagovať ukazovateľ batérie, ukazuje posledný údaj ktorý mal ale pokles batérií vôbec neukazuje ani nesignalizuje ani nepípa. Keď zapnem len jednu časomieru všetko ide ako má. Mám pocit že operačná pamäť je poddimenzovaná a ak vysielaču dáš veľa práce nestíha a niektoré funkcie ktoré máš zapnuté jednoducho vynechá. Hardverové ovladače zatial nevynechal, vdaka bohu.

_________________
Letí letí všetko letí,


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Hitec Flash 8 - časomíra
PříspěvekNapsal: pon 20.01.2020 8:52 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 6.1.2012
Příspěvky: 1326
Bydliště: Brno
Obrázky: 0
Napadla mě ještě drobná modifikace: paralelně (nebo nějak - vyvést signál + něco) na reproduktor přidat vibrační motorek. Určitě s diodou, možná plus nějaký výkonový prvek, případně vypínač.

_________________
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | poletuchy | 24ch volantovka)


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 7 ] 

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: shumi, ZS-Man a 13 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz