Jumper T16

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Odpovědět
Zpráva
Autor
Petronel

Re: Jumper T16

#166 Příspěvek od Petronel »

Ahoj,
nevíte jak funguje Jumper s přijímači Frsky řady "S" (S6R a S8R)? Jaký je signál a jak funguje stabilizace? Někdo psal, že stabilizace nefunguje, tak si nejsem jistý.
Ještě bych se zeptal, zda byste dali přednost Jumperu nebo Taranisu Plus 2019. Jsem na vážkách ohledně kvality signálu a zpracování.
Děkuji předem za odpovědi.
blembondo

#167 Příspěvek od blembondo »

Originál je jen jeden.T16 je multiplatforma se všemi plusy a mínusy.Navíc České zastoupení Frsky se servisem a podporou je další bod pro originál.Myslím že není nad čím přemýšlet.
tomashr

#168 Příspěvek od tomashr »

blembondo píše:Originál je jen jeden.T16 je multiplatforma se všemi plusy a mínusy.Navíc České zastoupení Frsky se servisem a podporou je další bod pro originál.Myslím že není nad čím přemýšlet.

No já ti nevím, podle mne je toho k přemýšlení docela dost - T16 (zejména v té poslední verzi Pro) je z mého pohledu nad Taranisem. Pokud budeš mít jako naprostou prioritu FrSky RXy, tak si můžeš časem dát do šachty originál XJT modul, ale je dost na diskusi, zda to je nutné. To už bych spíš porovnání stavěl proti Horusu...

Jediná výhoda Taranisu Plus 2019 je ACCESS, ale nakolik to je opravdu zásadní bonus je na velké diskuse.
Tlapa

#169 Příspěvek od Tlapa »

Já jsem s T16 naprosto spokojený. Mám v rádiu navíc XJT modul, takže nemusím řešit spolehlivost a dosah multimodulu, nebo ladit frekvence. Zatím jsem ho nezkoušel.
Za mě je to rádio super volba. Je slušně vyrobené, nikde není viditelné ošulení. S finální verzí OpenTX 2.3.2 (teď jedu na night sestavení) bude v podstatě už úplně jako Horus X10 za méně než polovinu. Veškeré přepínače, displej - to je stejné jako X10, pouze ta tlačítka na režimy jsou jinak.
Pokud někdo řeší kvalitu (taky jsem váhal) tak se nebojte. Mám ještě X7 a porovnání snese naprosto v pohodě. Pro úplnou jistotu, že člověk nemusí ohledně multimodulu nic řešit, doporučuju ten XJT modul.
Komunita ohledně toho multimodulu ale maká fest a přidávají se další přijímače, pokud by někdo využil.
Myslím, že je T16 dobrá volba. Také jsem váhal nad X9D 2019 a jsem rád, že mám nakonec Jumper. Chápu rozhořčení Frsky, ale říká se tomu konkurence. A OpenTX je open source, tak mají smůlu. Místní zastoupení Frsky v podobě RC studia je samozřejmě fajn, mám od nich X7 a všechny Rx, ale to neznamená, že už budu do konce života kupovat jen jejich rádia. Jsem spokojený s tím co nabízí ACCST, ACCESS mě neoslovil -problémy okolo zavádění (podpora/nepodpora stávajících Tx/Rx). Naopak bych jako majitel X10 byl dost nakrklej, ohledně přechodu na ACCESS, v podstatě vrcholové rádio (kromě X12) a dokupovat další modul... Takhle nic neřeším.Na Jumperu mi vůbec nic nechybí.
FunGlider, Funtastic, Amigo III, SALy/Jumper T16
Syn: Alpha 1500-RIP, Focus 400/Taranis X7
blembondo

#170 Příspěvek od blembondo »

Z dotazu jsem pochopil že chce Frsky protože dotaz byl v úvodu na Rx se stabilizací.Pak má moje odpověď snad smysl.Nakonec proč nemít Tx s nativním systemem když multimodul může být i v Taranisu.Ano barevný displej a podpora pro TBS Crossfire je fajn ale to asi nebyla priorita.
tomashr

#171 Příspěvek od tomashr »

Já netvrdím, že je tvá odpověď vyložený nesmysl (to ostatně určitě není). Polemizuji ale trochu o tom, zda je zrovna ten tvůj argument opravdu až tak výrazný "killer faktor" - zrovna S6R/S8R jsou celkem staré RXy, kde o ACCESS není řeči, problém s kompatibilitou by také být neměl atd., nehledě k tomu, že tu je pořád možnost nasadit XJT...
Ale tohle si musí nějak seřadit podle priorit tazatel sám :-)
blembondo

#172 Příspěvek od blembondo »

Mě se T16 celkem líbí a to byl taky důvod pro založení tohoto vlákna.Co mě trochu vrtá hlavou je kam se to bude časem vyvíjet.Momentálně je T16 skoro celá založená a závislá na kopírování.Firmware,protokoly,návrh hardware.Proto je dle mě favorit originál z jasným budoucím vývojem./killer faktor/ :wink:
Janek2

#173 Příspěvek od Janek2 »

Zdravím, trochu odbočím od tématu. Mě teď spíš zaráží čas, který je u příspěvků. Třeba blembondo 15:07 a je teprve 14:15 co jsem otevřel diskuzi. Moderátoři by měli srovnat čas.
blembondo

#174 Příspěvek od blembondo »

Janek2 píše:Zdravím, trochu odbočím od tématu. Mě teď spíš zaráží čas, který je u příspěvků. Třeba blembondo 15:07 a je teprve 14:15 co jsem otevřel diskuzi. Moderátoři by měli srovnat čas.

viewtopic.php?f=3&t=86959&p=1464957#p1464957
tomashr

#175 Příspěvek od tomashr »

No řekl bych, že blízké uvedení OTX 2.3.2 se standardní podporou T16 je naopak slušnou ránou pro FrSky - je to potvrzení opensource otevřenosti a odmítnutí snah FrSky o exkluzivitu (a že se snažili dost). Ona tahle hlavní část firmwaru nikdy FrSky nepatřila a mluvit o kopírování je nesmysl, nicméně chvíli to vypadalo, že bude Jumper donucen k vlastnímu forku. Jenže komunitní přístup vyhrál...
Trochu pravdu máš v té druhé části o protokolech atd., ovšem při pohledu na současné dění kolem ACCESS je docela zajímavá otázka, zda to je fakt nevýhoda...

Fakt každopádně je, že konkurence pořádně zhoustla a to nejen mezi Jumperem a FrSky, zajímavá je i "řežba" mezi Crossfire a R9 moduly. Napřed byl R9 vyloženě dumpovaný, ale teď těžce zdražil a naopak se objevil velký "start bundle" od Crossfire s pěti příjímači, který je proti současné ceně FrSky velmi konkurenční. Doufejme, že bude konkurence opravdu ku prospěchu uživatelům a nedojde spíš na "vymýšlení naschválů" - bohužel jisté náznaky pro to, že by mohlo platit i to druhé, se najdou :-(
blembondo

#176 Příspěvek od blembondo »

tomashr píše:No řekl bych, že blízké uvedení OTX 2.3.2 se standardní podporou T16 je naopak slušnou ránou pro FrSky - je to potvrzení opensource otevřenosti a odmítnutí snah FrSky o exkluzivitu (a že se snažili dost). Ona tahle hlavní část firmwaru nikdy FrSky nepatřila a mluvit o kopírování je nesmysl, nicméně chvíli to vypadalo, že bude Jumper donucen k vlastnímu forku. Jenže komunitní přístup vyhrál...
Trochu pravdu máš v té druhé části o protokolech atd., ovšem při pohledu na současné dění kolem ACCESS je docela zajímavá otázka, zda to je fakt nevýhoda...

Fakt každopádně je, že konkurence pořádně zhoustla a to nejen mezi Jumperem a FrSky, zajímavá je i "řežba" mezi Crossfire a R9 moduly. Napřed byl R9 vyloženě dumpovaný, ale teď těžce zdražil a naopak se objevil velký "start bundle" od Crossfire s pěti příjímači, který je proti současné ceně FrSky velmi konkurenční. Doufejme, že bude konkurence opravdu ku prospěchu uživatelům a nedojde spíš na "vymýšlení naschválů" - bohužel jisté náznaky pro to, že by mohlo platit i to druhé, se najdou :-(

V zásadě souhlasím ale OpenTx firmware pro Horus vznikl pro Horus.T16 ho používá jen proto že je to zapojením stejné.To už je z mé strany jen takové filozofování jestli byla dřív slepice nebo vejce.Ještě před pár měsíci jsem byl označen za AntiFrsky trolla a teď? :lol:
Ještě k dotazu z úvodu stránky.T16 zatím neumí nastavit RX Frsky řady "S" z vysílače ale pracuje se na tom.
ddano007
Kontaktovat uživatele:

#177 Příspěvek od ddano007 »

Páni, hlásim sa do klubu T16 Pro :lol:
Objednával som ho 19.XI. priamo na ich shope
https://www.aliexpress.com/item/4000211 ... 4c4dPMJWRL
za 160E aj s dopravou, prišiel včera.
Čo je príslušenstve vidíte na foto, dokonca je tam aj 1G karta.
Prvý dojem: bočné slidre sú čistá katastrofa ( ktosi na rcgroups tam poradil nejaké tesniace gumičky, aby to chodilo tuhšie, to si určite spravím ), krátka dráha, nevýrazné stredy, chodia bez žiadneho odporu - hrúza. Tie čelné dva poťáky ... no ... tiež by im slušilo trochu viac tuhosti, ale vcelku sa dajú použiť. Zvyšok HW viac - menej fajn.
Software nehodnotím, cez víkend chcem flashnúť multimodul aj OTX.
Baterky som kúpil tieto
https://eu.nkon.nl/rechargeable/21700-2 ... 0-50e.html
tiež to našiel ktosi na rgroups, vojdú sa tam LTT ( len tak-tak ). Už som ich dvakrát prerábal, chcel som spraviť jeden XT30 nabíjací + dva balančáky, zatiaľ neúspešne, nezmestili sa, tak je zatiaľ len jeden balančák :mrgreen:
Trochu OT: cez víkend som kreslil schému Jumper R8, ak vám tam nechodí meranie napájania RXBatt, ani nemôže, majú tam chybu v odporovom deliči.

Jumper_T16_01.jpg

Jumper_T16_02.jpg

Jumper_T16_04.jpg

Jumper_T16_03.jpg
X9D & T16Pro & TX16S & nejaké lietadlá, heli a koptéry www.rcmodelytt.sk
ellet

#178 Příspěvek od ellet »

ddano007 píše:Páni, hlásim sa do klubu T16 Pro :lol: ....
Myslím, žes měl i X9 lite. Můžeš srovnat mechanické provedení s Jumperem T16?
Janek2

#179 Příspěvek od Janek2 »

Zdravím, ddano007 píše:
Trochu OT: cez víkend som kreslil schému Jumper R8, ak vám tam nechodí meranie napájania RXBatt, ani nemôže, majú tam chybu v odporovom deliči.
Jestli to dobře chápu, tak ta chyba děliče je v tom přijímači?:?:
ddano007
Kontaktovat uživatele:

#180 Příspěvek od ddano007 »

ellet píše:Myslím, žes měl i X9 lite. Můžeš srovnat mechanické provedení s Jumperem T16?

Na X9Lite je vidieť, že je to low-cost rádio: má málo prepínačov, malý displej, málo poťákov. Chýbajú popisky pri prepínačoch.
To, čo má je OK, aj kvalita prepínačov, aj kvalita toho jedného poťáku, aj ten roller je príjemnejší ako na T16 Pro. Dokonca aj reprák má slušnejší zvuk ako T16 - ale môže to byť default konfiguráciou T16 Pro, uvidím, keď T16 flasnem.

T16 Pro: vyložená katastrofa sú len tie bočné slidre, s tým zvyškom HW sa dá žiť. Moja voľba medzi tými dvoma rádiami je rozhodne T16. Bral som ho ako záložné rádio k X9D. Nové Taranisy od FrSky som nechcel, keďže nepodporujú D8.

Interné nabíjanie nepodporuje v tejto chvíli ani X9Lite, ani T16 Pro, čo pre mňa osobne nie je veľká závada, som zvyknutý z X9D, tam si tiež nabíjam 3S/2500mAh aku externou nabíjačkou, keďže to robím raz za dva - tri mesiace, nevadí.
Čo sa týka baterky, tam je lepší T16 Pro: dá sa tam dať prakticky hocičo, čo sa tam vojde. Do X9Lite dáš len 18650 baterky, zle sa mi tam vkladali aj vyberali. X9Lite sa dá síce prerobiť na interné nabíjanie s balancovaním, ale - keď si pozrieš videá - ten prostredný balančákový kábel sa tam dosť blbo zapája.
Otázka či je lepšia X9Lite, alebo T16 Pro: záleží na tom, na čo to chceš. Ak to chceš, ako hlavné rádio, ja by som X9Lite nebral, je to vyložene ako prvé rádio pre začiatočníka - môj názor.
Inak sa tu ktosi pýtal na Taranisu Plus 2019: nemal som ho, ale môj starý Taranis X9D má určite lepšie poťáky ( aj bočné slidre, aj tie čelné ) ako T16 Pro. Na nových Taranisoch to asi zachovali.
Ale na otázku či je lepší Taranisu Plus 2019, alebo T16 Pro neviem odpovedať, nové Taranisy napríklad nemajú 6- poloháč, ergo tam to vidím tak na remízu...

Janek2 píše:Jestli to dobře chápu, tak ta chyba děliče je v tom přijímači?:?:

Hej majú tam odporový delič 3k9 + 1k5 na meranie napájania R8, akurát tie odpory prehodili, takže majú 1k5 do plusu a 3k9 do zeme. Čiže A/D na procáku je "za rohom", lebo A/D meria len do 3.3V. Už som im to písal a support, nech si to prehodia...
X9D & T16Pro & TX16S & nejaké lietadlá, heli a koptéry www.rcmodelytt.sk
Odpovědět

Zpět na „Vysílače“