Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 100 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Model Hobby 2018
PříspěvekNapsal: úte 30.10.2018 8:59 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 9.1.2007
Příspěvky: 9109
Bydliště: Praha 8, ČR
Obrázky: 9
Koukám, že se mi podařilo debatu posunout trochu někam jinam. Ale i ty hračky musí někdo vymýšlet a musí to vymyslet tak, aby to bylo vyrobitelné. Mám techniku a po určitou dobu jsem se živil jako technolog (už je to promlčené 8) ). Ale i tam jsem se setkal s výkresy, podle kterých nešlo vyrábět (buď nešlo dodržet požadovanou přesnost, nebo by to bylo technologicky více než náročné vzhledem k určení). Konstruktéry omlouvá, že to byli elektrikáři. Češi byli známí svými zlatými ručičkami. Rychlost cliků na PC nebo mobilu to ale nenahradí. Jak už zde, ale i jinde, bylo řečeno, musí se zvednout sitzfleisch a věnovat tomu trochu (tedy hodně víc než jen trochu) času a nabídnout své znalosti a zkušenosti. Konkrétně u nás je o kroužek takový zájem, že by bylo možno otevřít ještě nejméně jeden, ne-li dva, a byly by plné! Takže zájem je! Není potřeba dělat nějaké soutěžní brusy a obrážet pak všechny možné i nemožné soutěže. I stavba pro radost kluky bere a rodiče nejsou naprdnutí, že místo odpočinku o víkendu musí jet někam přes půl republiky. Stačí nějaké odpoledne u nás na letišti, kde se kluk učí řídit, a pak se předvedou na nějaké společné akci všichni.
Bohužel zde ale je další problém, a tím je nějaký vhodný letový prostor. Byť jsme na okraji Prahy, nenašel jsem v rozumném okruhu loučku, kde by se dalo volně poletovat. I na blbou drakiádu jezdíme pěkný kus dál. Tam, kde louka je, přes ni vede vysoké napětí a navíc se tu venčí děti, psi, důchodci a sportovci. Záměrně je nevodím na pole, nebudeme škodit šlapáním po úrodě, stačí, že se tam musí pro model po špatném přistání (a to ještě řvu, že tam půjde jen jeden, a ne celá banda).

_________________
Hitec Aurora 9X


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: Model Hobby 2018
PříspěvekNapsal: úte 30.10.2018 21:13 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 30.4.2008
Příspěvky: 12767
Bydliště: praha 5
Genagen píše:
To je pravda. Ale v komancskym provedeni ktery sem zazil ja - uplne na dve veci. Holky se ucily varit. to byla taky psina.


o dílnách na ZDŠ si myslím taky svoje, já chodil na ZDŠ na vesnici--ročník 1965, dílny jsme samozřejmě měli, já to tenkrát vymyslel tak, že budu já a muj kámoš ze třídy--bo na jednoho by top bylo moc náročné --dělat v rámci dílen vyklepávaný kovový zrcadlo---ale bo v těch školních dílnách nebyli podmínky na takovou náročnou práci, tak jsem to domluvil s paní učitelkou z dílen---velice šikovná paní, věděla i z které strany se drží pilník-- že to budeme dělat s tím kámošem u nás doma v naší dílně na baráku a jen budeme to zrcadlo---rám pruběžně nosit na dílny--na oznámkování , jak ta práce pokračuje----když to zrcadlo táta nakonec dodělal--doklepal, nastříkal, oba jsme měli z dílen nakonec za 1--líp jsem to snad ani vymyslet nemohl--samozřejmě, že jsme na tom zrcadle ani nehrábli.

on je dnes majitelem veliké firmy přez železo--kovozpracování, mimo to zájmově přez chov konu pro nahánění dobytka--mám pocit, že jsem někde četl, že má v evropě na tuto disciplinu ty nejlepší koně

http://www.pbranch.cz/historie.html

já se živím rukama--ale nemyslím si, že mi vubec něco dali nějaké dílny na ZDŠ.

to samé, jako když jsem se co by školák u nás na vesnici přihlásil do modelářského kroužku---kdyby mi nevěnoval nakonec čas muj táta a doma,tak tam v tom kroužku dodnes lepím draky, bo smysl toho kroužku byl jen ---pro vedoucí toho kroužku--dostat se přez kroužek k materiálu pro vlastní stavbu svojich modelu--nic jim nevyčítám, jinak by se k tomu materiálu opravdu nedostali, rozhodně ale jejich motivace nebyla---nastartovat novou mladou generaci modelářu.

co se týče model hoby, minimálně jednou jsem tam kdysi byl, možná i dvakrát--určitě to bylo v dobách, kdy tam bylo opravdu hodně k vidění, ale opravdu si nepamatuji, že b\ych tam koupil něco víc, než buřta, nebo pivo--když jsem potřeboval něco z modelařiny koupit, určitě jsem nečekal den--týden--měcíc--další rok na na slevy na model hoby.

v technickym muzeu jsem taky nikdy nic nekupoval, na prohlídce hradu- zámku--nějaké jeskyně taky nic--vyjma třeba toho buřta , piva limonády---nechápu, co by mělo být teda špatně na tom, že se jdu podívat na Model hoby a nic nekoupím?

to jako kdybych šel na autosalon a v rámci prohlídky nakonec nekoupil alespon malé auto pro sebe, manželku a svého potomka, tak je to špatně?--jako že jsem vadný?

proč bych nemohl jít na modelhoby a přitom nemít výčitky z toho, že jsem tam nic nekoupil?

já se do roku 2002 živil krejčovinou, nakonec to došlo až tak daleko, že jsem měl třeba pro velkou firmu provést další z mnoha záručních oprav, oprava u mě stála 130kč, přitom maloobchodní cenovka na tom výrobku hlásila prodejní maloobchodní cenu toho výrobku 119kč.

to už bylo podle mého trochu za hranou smysluplnosti a logicky mě už taková práce pak nebavila---podobný je to dnes třeba v té modelařině--konzumní elektronice--čína, čínské obchody, versus české kamenné prodejny--případně i bazary, viz co jsem ted kupoval nové staré tělo na foták--v čechách bych ho na bazoši kupoval tak za 4K, přez ebay--1700kč---pro sebe logicky volím levnější cestu a nevidím v tom problém---to, že jsem se narodil v česku jako čech přece neznamená, že mě čechy finančně sežerou.

Nic proti tomu našemu--časké--kamenné obchody--české firmy, je je třeba podpořit, ale já si nedělám vubec žádné ambice o tom, že až ten český výrobce--český obchod--česká modelářská továrna bude jednou chtít třeba vymalovat, já jim jako čech dám nabídku na výmalbu za 50k, ale čínan- ukrajinec za 10k, že to budou chtít vymalovat ode mě :wink: takže asi tak nějak a všeobecně, kdo má čím víc peněz, tím mín chce vydat--babička co sotva vyjde s duchodem mi jako řemeslníkovi uvaří i oběd, kdo má opravdu peníze, nenapadne ho ani, jestli bych si nedal během celodenní práce třeba kafe--mě je třeba tady to uplně jedno--jen jsem si toho všimnul, že to tak opravdu je, co já jen řeším---prodejní výstava si myslím, že by neměla být brána tak, že když nekoupíš--jen zaplatíš vstupný, tak je to špatně----koupím, když mám pocit, že to má pro mě smysl, kupovat něco jen kuli tomu---že to máte těžký, něco vystavovat-stěhovat ty věc na převoz--já to mám taky těžký, jaklo hodinový manžel--řemeslník stěhuji věci každý den--do auta, z auta do bytu a zase zpět :lol:

nezájem o modelhoby a nejde jen o modelhoby je jen určitý vývoj, není to nic špatně, prostě to je vývoj---na vesnicích už dnes taky nefungují kina a do kdejaké knajpy už dnes taky v pátek a sobotu večer nechodí na discotéky.

Hiesbok--vaše prezentace je samozřejmě na mistě--ale vy nabízíte opravdu něco víc, než stánek s lipolkama s výstavní slevou, který jdou ve výsledku i bez té slevy koupit podstatně levněji než na model hoby.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Model Hobby 2018
PříspěvekNapsal: úte 30.10.2018 22:25 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 9.1.2007
Příspěvky: 9109
Bydliště: Praha 8, ČR
Obrázky: 9
Tvou historku o modelářském kroužku na vesnici jsi už psal. Mohl bych zavzpomínat na Pionýra, kde jeden rok jsme s jedním vedoucím dělali výlety a další akce a byla to zábava. Druhý rok s jinou vedoucí jsme chodili jen do tělocvičny, kde jsme blbli při míčových hrách a ona šprtala na zkoušky na VŠ (už nevím jakou). Podobné zkušenosti budou mít další se SSM, jedni dělali akce, politika byla okrajová, my, když se nás sešlo třeba 5 v kině, tak jsme pak předložili lístky, že jsme byli na sovětském filmu o údernících. Všechno je to o individuálním přístupu.
Technické muzeum také vystavuje, ale neprezentuje se, na rozdíl od Model Hobby, jako výstava prodejní. Jestli je to prezentováno jako prodejní modelářský veletrh, představoval bych si přehlídku modelů od setů až po rozsypy, včetně motorů, elektroniky, rádií ad. Asi by to nemuselo být o tom, že tam koupím kubík balsy a X desek překližek různých tlouštěk. Na trhu je hromada rádií, na která se tady furt někdo ptá, zda to známe. Tam by si to mohl osahat, pokecat s prodejcem/dovozcem a vůbec se s tím blíže seznámit. Mělo by to představit sortiment, novinky, zaujmout potenciální zájemce a přitáhnout třeba další obchodníky, kterým budou své zboží dodávat.

_________________
Hitec Aurora 9X


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Model Hobby 2018
PříspěvekNapsal: úte 30.10.2018 23:10 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 30.4.2008
Příspěvky: 12767
Bydliště: praha 5
DAF píše:
Mohl bych zavzpomínat na Pionýra, kde jeden rok jsme s jedním vedoucím dělali výlety a další akce a byla to zábava.


joo, na pionýra--pionýrský schuzky mám taky nějaký vzpomínky, hodně nudný schuzky o ničem -- s jednou naší pionýrskou vedoucí---starší paní jsem to nakonec oživil tím, že jsem dveře pionýrský klubovny polil nitro ředidlem, a když přišla paní vedoucí, tak jsem je zapálil--to bylo asi jednou jedinkrát, když se na pionýrském srazu konečně stalo něco smysluplného--jako že se fakt něco dělo :lol:

hrozila mi z toho teda na vysvědčení 3 ka z chování, ale nakonec se to zamotalo tak, že to proběhlo docela v poho--já ve škole zahlásil, že to se mnou řeší policie a od táty jsem dostal na zadek, tak jsem to uhrál z chování jen na dobrou dvojku---pionýrská vedoucí to ale nakonec vzdala a dostali jsme za pionýrského vedoucího nějakýho vojáka--dvouročáka--to uiž bylo jkiný kafe, jezdili jsme na vandry-.-výlety a kupoval nám pivo a hlavně se chtěl jen válet--to bylo super, to nám šlo taky :D


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Model Hobby 2018
PříspěvekNapsal: stř 31.10.2018 5:17 
Moderátor serveru
Moderátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 28.2.2005
Příspěvky: 20822
Bydliště: Rakovník, CZ
Obrázky: 0
A zase to není o pionýru jako organizaci, je to pořád o lidech. Když na děti vedoucí sere, pak samozřejmě taky dělají hovno.
Omlouvám se za eufemické vyjádření...

_________________
jyrry.webnode.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Model Hobby 2018
PříspěvekNapsal: stř 31.10.2018 8:41 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 9.1.2007
Příspěvky: 9109
Bydliště: Praha 8, ČR
Obrázky: 9
V pohodě, nejsme žádní měkejši.
Ale teď už se ta debata opravdu hodně vzdálila původnímu tématu. Tak trošku zpátky, mně, jako vedoucímu kroužku, vadí celkem chudý veřejný trh na vhodné stavebnice za rozumné ceny. Vím, že tu jsou kolegové, kteří si vyrábějí jednoduché stavebnice pro své kroužky. Nemám frézku ani laser, abych si to dělal sám a dělat individuální výrobu, to bych asi nezaplatil (všechno ofiko, přes faktury atd.). To není kritika výrobců, o tvorbě cen něco málo vim. Podobné to je s plánky. Lovím povětšinou v reedici Modeláře a na Outerzonu. Případně si plánky ještě upravuju podle sebe, s úmyslem to pro kluky ještě zjednodušit. Plány pana Rašky (berte to jako příklad) jsou pěkné, ale pro kluky těžké na realizaci.

_________________
Hitec Aurora 9X


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Model Hobby 2018
PříspěvekNapsal: stř 31.10.2018 16:11 
Platící zákazník RCManie
Platící zákazník RCManie
Uživatelský avatar

Registrován: 5.9.2008
Příspěvky: 318
„vadí celkem chudý veřejný trh na vhodné stavebnice za rozumné ceny“

doposud žádný vedoucí modelářského kroužku mne nekontaktoval s požadavkem výroby tohoto konkrétního modelu v této konkrétní konfiguraci za tuto konkrétní cenu a v tomto konkrétním počtu

kontaktoval mne Pichler z Německa , Mnichovské raketové muzeum, Anglán na model hobby…

dodají si plán, řeknou do kolika peněz se musím vejít, já jim dodám prototyp, oni si ho slepí a schválí výrobu požadované série nebo drobné úpravy , no a je to

Pokud jsou požadavky nereálné, řeknu „neumím“ a pohoda.

Mimochodem chudoba modelářských kroužků je zvláštní sport.
Jeden z kroužků kam dodávám dostává dotaci od města 40 000 Kč na 15 dětí ,
další u mne utratil 20 000 na 5 dětí s tím že v lednu dostane dalších 20.
Někde to jde, netuším proč, ale jde to.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Model Hobby 2018
PříspěvekNapsal: stř 31.10.2018 20:21 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 30.4.2008
Příspěvky: 12767
Bydliště: praha 5
Hiesbok píše:


doposud žádný vedoucí modelářského kroužku mne nekontaktoval s požadavkem výroby tohoto konkrétního modelu v této konkrétní konfiguraci za tuto konkrétní cenu a v tomto konkrétním počtu

kontaktoval mne Pichler z Německa , Mnichovské raketové muzeum, Anglán na model hobby…

dodají si plán, řeknou do kolika peněz se musím vejít, já jim dodám prototyp, oni si ho slepí a schválí výrobu požadované série nebo drobné úpravy , no a je to

Pokud jsou požadavky nereálné, řeknu „neumím“ a pohoda.

Mimochodem chudoba modelářských kroužků je zvláštní sport.
.


nechci do toho uplně štourat, ale tak nějak mám pocit, že současní vedoucí modelářských kroužku se možná až příliš často rekrutuji z těch, co se brání --nebo spíš nezvládají nové technologie a bohužel mermo mocí se snaží zaujmout dnešní mládeš tím----JAK SKLÁDAT UHLÍ DO SKLEPA RODINNÉHO DOMU---AČKOLI JE UŽ NĚKOLIK LET TEN RODINNÝ DOMEK VYTÁPĚNÝ PLYNEM--ALE TO SKLÁDÁNÍ JE TAKOVÁ TA KLASIKA A TU JE TŘEBA SE NAUČIT, TO JE PROSTĚ ZÁKLAD.

Já, jako rodič bych ale opravdu raději svému děcku zaplatil předpracovanou stavebnici třeba príávě od Hiesbok, než aby aby třeba rok to mé déítě jen vyřezaválo žebra na nějaké házedlo----dokud nevyřeže--nelítá--pak se nedivte, že se na to ty děti na to nakonec vyprdnou--před 40 ceti letry jsem se já--a vlastně nakonec i všichni ostatní vyprdli na modelářský kroužek, kde by jsme rok stavěli draka---když jsem doma s tátou mohl mít Liona Postaveného za 4 víkendy----A JÍT S NÍM LÍTAT ZA KLUKAMA NA POLE.

moje holka chodila do tanečního kroužku---bo jí to tam hodně bavilo, bo jen netancovali v tělocvičně, ale měli i ruzné vystoupení třeba po Praze--jen oznámila, kolik máme zaplatrit za další kostým--výbavu--ale to je trochu jiná situace--dítě to baví--bo vedoucí umí ty děti zapálit a motivovat--jasně, že ty peníze pak dáš----holka z toho kroužku byla fakt nadšená, nakonec, když odjela na intr z Prahy do Liberce, vedla tam svuj taneční kroužek---pak vyhrála, nebo se zučasnila několika bud pouze českých, nebo evropských fitnes miss.

prvotní impulz ale byl jen a pouze právě o tom, že když co by školačka začala, jejich vedoucí to prostě uměla --ty děti nadchnout, ale hlavně je veřejně pak prezentovat--když pak lidi po tom jejich vystoupení zatleskali, o to víc to ty děcka pak bavilo a motivovalo.

Nejsem si ale uplně jistý, jestli má v dnešní době nějaký smysl nutit mladé modeláře umět vyříznout si žebro křídla rašplovou interpolací----jasně, je to klasika, v baráku kde bydlím, když jsem byl dítě jsme měli králíkárnu s králíky a kurník se slepicema--dneska mám pocit, že už to opravdu potřeba není--jako že když to dnes na zahradě nemáme, že byvch si nemohl dát králíka, nebo udělat volský voko z vajíček.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Model Hobby 2018
PříspěvekNapsal: stř 31.10.2018 20:22 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 30.4.2008
Příspěvky: 12767
Bydliště: praha 5
-----------------------------------------------


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Model Hobby 2018
PříspěvekNapsal: stř 31.10.2018 20:33 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 9.1.2007
Příspěvky: 9109
Bydliště: Praha 8, ČR
Obrázky: 9
Jedná SZ pro kolegu Hiesböka.
Pepine, nemám problém s novými technologiemi (potrefená husa se musí ozvat :lol: ). Nechci jen a pouze skládat hotovky. Určitě se na nich kluci naučí lepit, ale to je všechno. Když budou kluci umět dobře vyříznout přepážku a tu pak správně přilepit na bočnici, budou pak umět třeba vyrobit poličku, a tu přivrtat na zeď a přitom nebude ze zdi ementál, budou umět sestavit bez cizí pomoci skříň z IKEA a atd. U nás mají zájem o nejméně ještě jednoho vedoucího pro modeláře, nechceš to vzít? Zájemců je hromada a já tam nemůžu být každý den.

_________________
Hitec Aurora 9X


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Model Hobby 2018
PříspěvekNapsal: stř 31.10.2018 21:48 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 30.10.2011
Příspěvky: 1722
Bydliště: uhlířská lhota 74
o MH jsem už napsal dost a jako jeden z posledních ČECHŮ u bazenu otom jak je organizované hodně vím....... nejsem výrobce serií , nejsem sestavovatel předžvýkaného, a bohužel díky nachcípání jsem se ani letos nezůčastnil jako návštěvník i když jsem to plánoval po 6ti letech co jsem řekl už nikdy.........
co se týče vypálených stavebnic poletuch ...... skvělé dle mého....... co se týče lodí z vakuformu od zmíněného výrobce ....dobré....... ale co dál? Kdo postaví loď od žeber když vlastně žebra nikdo ze stavebnic nebude znát?
co se týče dílen na ZDŠ....... kdybych mohl mnohem raději bych šel s holkama vařit , ale nešlo to...... jsem ročník 65......
Co se kroužků týče, ze všech jsem odešel po maximálně 5 schůzkách protože ,,odrhovačkové,, vedení a ,,equalizer,, výkonu co fungoval a většinou i dnes funguje, mě strašně dokázal znechutit........šlo o plastikové modely , šlo o letecké funkční modely i o lodní modely v době kdy jsem byl školákem.......
Po letech, už jako mnohem starší, jsem zkusil nabídnout lodičkářům v Kolíně pár svých výtvorů a nápadů........ První dotaz šéfa tenkráte zněl ,,a ty jsi někde v kroužku?,, Po odpovědi že né , zněla odpověd ,, ....... takže nevíš co se jak dělá a chceš nám něco ukazovat? To si děláš srandu?.......,,
To mě naštavalo natolik, že jsem sepsal článek do modeláře 10/89 a od té doby vím , že veškeré setrvávání na daných a ověřených postupech pokrok nepřináší.....stejně jako jít cestou sestavování stavebnic a v poslední době i lepení výtisků (i když tam se dá leccos vytisknout jako detaily a pomůcky, aniž by to ubíralo prostor skutečně model stavět klasicky).
Za mě , bud je to výstava nebo veletrh.....
Pokud výstava mělo by se vystavovat a mělo by se vystavovat a předvádět jen to nejlepší co modeláři umí a to bez toho aby se za výstavní plochu platilo jako za stánky ....
Pokud je to veletrh, měl by každý z vystavujících prodejců platit nejen za to, že tam má krámek, tedy za plochu a služby, ale také za profesionální předvedení svých výrobků a to bez účasti kohokoli z amatérů(a těmi jsme všichni jako modeláři ).....
Pokud to zůstane ,,kočko-psem,, jak je to dnes, půjde to do ............. tak jak jde.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Model Hobby 2018
PříspěvekNapsal: stř 31.10.2018 22:16 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 28.9.2005
Příspěvky: 2388
Bydliště: Doma
no kdyz uz se to rozjelo timto smerem.. nevim jestli k tomu muzu neco rict, z pohledu veku vuci vam sem relativne usmrkanec (v roce 89 kdy se ufon rozciloval v Modelari sem sam chodil do modelarskeho krouzku jako maly capart a v roce 65 kdy chodil do krouzku pepin do nej nechodil ani muj tata :-).. ale podle me maji oba pristupy neco do sebe a je potreba je kombinovat. Rika se, ze dnesni deti nemaji trpelivost (krome toho jsou nevychovane, horsi nez sme byli my atd.. klasicke stezovani stretu generaci tahnouci se uz od antiky :-) a driv bylo normalni cely rok stavet hazedlo a dneska by to nikdo nedokazal vydrzet.. ale dokazal, kdyz by mu nic jineho nezbylo. tenkrat proste nebyly moznosti tak se muselo stavet jak se stavelo. Dneska dite vi, ze je milion moznosti jak to postavit, urychlit nebo si klidne koupit hotove. Tak proc by melo cekat pul roku nez dostavi neco, o cem nevi jestli poleti a jestli po dvaceti vterinach letu praci neznici? Takze postavit neco z polotovaru nebo i z epp at je to celkem rychle neni od veci - dite se nauci za prve ze do da nejakou (i kdyz minimalni praci), pak se s tim nauci litat (a behem pokusu kdyz se to snazi rozlitat tak se nauci i teorii proc to vlastne lita), kdyz ho to bude bavit zjisti ze jsou i krasnejsi, slozitejsi modely ale taky pracnejsi.. a kdz ho to zaujme tak bude pokracovat az se nakonec propracuje k tomu, ze to bude stavet z zeber a potahu (anebo taky pul roku patlat v pocitaci a pak si to vytiskne..).
Dite proste chce vsecho hned, hotove a idealne bez prace - ostatne jako kazdy clovek. Musi se naucit pomalu ze nekdy k vysledku vede dlouha cesta. Zacit v modelarskem krouzku tim ze pizlaji vsechno od nuly raspli asi neuzajme dneska kazdyho.

Ja krouzek nevedu (i kdyz sem uvazoval ze bych neco tkovyho zkusil, ale z mnoha duvodu na to asi nemam), takze jedine zkusenosti co mam jsou s mymi detmi a ty jsou jeste male. takze zatim delame jednoduche papirove modely (jsem i papirovy modelar), casem prejdem na funkcni modelarinu.. ale verim ze skladat neco z zeber se jim bude libit - je krasne videt jak z tycek a kousku dreva roste NECO. ukazoval sem jim trosky meho stareho Messengera a chceme to postavit znovu. vypravoval sem jim jak sem to jako maly stavel a zajimalo je to. ukazoval sem planky, vypadaly tez ze je to zajima. jen se proste k tomu musime propracovat casem tak, aby to samy chtely. Kdybych zacal ted, skonci to urcite spatne.

Co dela Hiesbok je podle me spravne, jeho modely jsou jednoduche a dostatecne atraktivni. Da se to postavit relativne rychle, da se na tom naucit zaklady.. A pokud sam nabizi ze jestlize nekomu nevyhovuje nabidka stavebnic klidne udela nekomu stavebnice na miru, co vic si prat? dnesni doba ma milionkrat vice moznosti nez doba pred 50 lety tak proc to nevyuzit.

PS pro Hiesboka: Ted uz jen krome stavajicich stavebnic vydat konecne reinkarnaci toho Messengera na RC elektro a bude to nejvic :-)


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Model Hobby 2018
PříspěvekNapsal: stř 31.10.2018 22:22 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 9.1.2007
Příspěvky: 9109
Bydliště: Praha 8, ČR
Obrázky: 9
Ufone13, rád si nechám poradit. Bohužel s deseti kluky, každý jiné úrovně, nelze dělat to samé, co s jedním, kterému se můžu naplno věnovat. Ty "skládačky" jsou dobré na seznámení s problematikou. Proč chci pracovat s materiálem, jsem už vysvětloval. Používání nových technologií není jednoduché. Na vakuování je třeba i nějaká výbava, a když to tam zavřu, tak budu čekat, než to vytvrdne. Udělám za schůzku jedno křídlo, potažmo půlku. Budu to převážně dělat sám, a co budou dělat kluci? Laminování? Ano, ale třeba odmítám používání vteřiňáku. Výpary dráždí oči a nechci resit nějaké úrazy, že se někdo někam přilepil, nebo si s tím udělali něco jiného (nedej bože, že by si to stříknul někdo do očí). To samé je s laminováním. Všechno to jsou chemikálie, se kterými je nutno pracovat v určitém režimu. Opět, nechci řešit nějaké problémy, že se někomu něco stalo. Navíc je otázkou, zda s takovými věcmi můžou kluci tohoto věku vůbec pracovat, stačí, že mají nože, pilky, vrtačku a další vercajk. Ještě do toho motat chemii.
Pepin umí dobré modely, viděl jsem. Určitě by klukům spoustu věcí ukázal. Ano, odešel kluk, že to bude lepit se strejdou, které taky modelář, ale s jedním se pracuje jinak než s deseti.
Jinak nějaké finance na chod námět, vyhádal jsem relativně dost a chci něco dělat. Od kolegy Hiesböka máme krásné a dobře propracované věci, ale je v podstatě sám. Tím nechci říct, že toho má málo, naopak. Má toho dost a vždycky jsem vybral. Spíš koukám co stavět potom a podle čeho.
Vítám každého, kdo bude ochoten klukům něco předvést. Mimochodem, ufone13, nikdy jsem do žádného kroužku nechodil, tak nevím, jak to tam kdo vedl či jak tam kazili chutě. Jsou ale kroužky, kam se děti stále hlásí a kluby mají plno (tím nemyslím ten svůj).

_________________
Hitec Aurora 9X


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Model Hobby 2018
PříspěvekNapsal: stř 31.10.2018 22:30 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 30.10.2011
Příspěvky: 1722
Bydliště: uhlířská lhota 74
no nevím........
,,Dite proste chce vsecho hned, hotove a idealne bez prace,,
a není náhodou práce těch starších aby mu toto z hlavy byli schopni vyhnat?........(nemyslím devítiocasou kočkou či rákoskou , ale příkladem)
Právě tohle platilo vždy ..... člověk je línej od přírody, ale vždy paltilo, že lenost nás může inspirovat k pokroku , ale nesmí vítězit, protože právě toto vítěství z ní udělá nechtěného zabijáka vývoje.
A ,,předžvýkanost,, všeho okolo dnes právě to podporuje a není to vůbec o možnostech či o pokročilých technologiích, je to o pohodlnosti ve výchově.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Model Hobby 2018
PříspěvekNapsal: stř 31.10.2018 22:43 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 30.10.2011
Příspěvky: 1722
Bydliště: uhlířská lhota 74
DAF píše:
Ufone13, rád si nechám poradit. Bohužel s deseti kluky, každý jiné úrovně, nelze dělat to samé, co s jedním, kterému se můžu naplno věnovat. Ty "skládačky" jsou dobré na seznámení s problematikou. Proč chci pracovat s materiálem, jsem už vysvětloval. Používání nových technologií není jednoduché. Na vakuování je třeba i nějaká výbava, a když to tam zavřu, tak budu čekat, než to vytvrdne. Udělám za schůzku jedno křídlo, potažmo půlku. Budu to převážně dělat sám, a co budou dělat kluci? Laminování? Ano, ale třeba odmítám používání vteřiňáku. Výpary dráždí oči a nechci resit nějaké úrazy, že se někdo někam přilepil, nebo si s tím udělali něco jiného (nedej bože, že by si to stříknul někdo do očí). To samé je s laminováním. Všechno to jsou chemikálie, se kterými je nutno pracovat v určitém režimu. Opět, nechci řešit nějaké problémy, že se někomu něco stalo. Navíc je otázkou, zda s takovými věcmi můžou kluci tohoto věku vůbec pracovat, stačí, že mají nože, pilky, vrtačku a další vercajk. Ještě do toho motat chemii.
Pepin umí dobré modely, viděl jsem. Určitě by klukům spoustu věcí ukázal. Ano, odešel kluk, že to bude lepit se strejdou, které taky modelář, ale s jedním se pracuje jinak než s deseti.
Jinak nějaké finance na chod námět, vyhádal jsem relativně dost a chci něco dělat. Od kolegy Hiesböka máme krásné a dobře propracované věci, ale je v podstatě sám. Tím nechci říct, že toho má málo, naopak. Má toho dost a vždycky jsem vybral. Spíš koukám co stavět potom a podle čeho.
Vítám každého, kdo bude ochoten klukům něco předvést. Mimochodem, ufone13, nikdy jsem do žádného kroužku nechodil, tak nevím, jak to tam kdo vedl či jak tam kazili chutě. Jsou ale kroužky, kam se děti stále hlásí a kluby mají plno (tím nemyslím ten svůj).


ano 10 kluků na jednoho v modelařině je opravdu hodně .... sám jsem měl děcek 70 a kruce 3 instruktory ale v přírodovědném ochranářském kroužku.....
Je to jiné vím, ale podobné v obavách ....ty se bojíš vteřináků , dobrá a co bys říkal na středeční odpoledne se 70 členým oddílem na kolech po okreskách kolem 15 hodiny.........(jináč vteřinák v obou očích naráz jsem zažila řešil bez doktorů, možná ještě najdu odlitek vrstvy mezi bulvoua víčkem, vyplavil se po 2 hodinách za pomoci ophtalu, potřísnění vokončetin neřeším naopak používám ho tak jak byl původně vyvynut tedy k zastavení krvácení z ran.....ty se pak hojí zhruba 3x rychleji nežs řádným ošetřením.....
Jde o to na co máš , co zvládáš a co víš a umíš.........a samozřejmě o dobu kdy to zvládáš ....za mých časů se neřešily spory typu ,,mé dítě utrpělo mentální úhonu protože na něj výchovný pracovník zařval: ,,dělej co máš a nedělej pípčoviny,,......,,.........
:wink:


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 100 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 7 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  


Následující akce

Pozvaný

Akce vložena od

Víkend s MoNaKem 2024 - sraz lodních modelářů
31 kvě, 2024 00:00 Do 02 čer, 2024 00:00
Všichni ladous
   JETI: Asi JETI meeting
21 srp, 2027 Do 21 srp, 2027
Všichni TomasC

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz