Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 38 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3  Další
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: stř 07.03.2018 19:26 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 6.4.2011
Příspěvky: 92
Bydliště: Jindřichův Hradec, ČR
Milí kolegové,
prosím doporučte mi nějaký servotester, který má možnost nastavit v automatickém režimu (myšleno automatická cyklická změna délky signálu) rozsah délky servosignálu (t.j. např. 1,2ms-1,8ms místo obvyklých 0,9-2,1ms) a zároveň možnost nastavení rychlosti změny signálu (t.j. kolikrát servo přeběhne z jedné polohy do druhé a zpět za nějakou dobu). Nakupovat potřebuji z českého obchodu.
Děkuji.
Jirka


Nahoru
 Profil  
 
 
PříspěvekNapsal: stř 07.03.2018 19:29 
Mazák
Mazák

Registrován: 30.8.2011
Příspěvky: 5330
Bydliště: Plzeň, CZ
Obrázky: 0
Arduino a https://www.arduino.cc/en/Tutorial/Sweep

to si budes moct nastavit jak budes potrebovat

_________________
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: stř 07.03.2018 19:33 
Mazák
Mazák

Registrován: 3.11.2011
Příspěvky: 715
Bydliště: Česká republika
jetibox ...


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř 07.03.2018 19:49 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 23.4.2010
Příspěvky: 6371
Bydliště: Nový Bydžov
Obrázky: 14
Celkem dobrej trapič na serva byl v tom celoročním seriálu Arduino v RCR 2014. (i když rokem si nejsem zcela jistej, možná 2013 nebo 2015).
Ale ten jsem si ještě trochu poupravil.


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: stř 07.03.2018 20:48 
Mazák
Mazák

Registrován: 3.11.2011
Příspěvky: 715
Bydliště: Česká republika
Doporučuji použít LCD displej (já používám bez problému displeje z vysloužilé elektroniky) a dostane to úplně jiný rozměr. Poťáček je v tomto případě berlička.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř 07.03.2018 21:08 
Mazák
Mazák

Registrován: 3.11.2011
Příspěvky: 715
Bydliště: Česká republika
Měl jsem na mysli tlačítka v součinnosti s displejem. Ono se dá špatně nastavovat tlačítky bez displeje. Nějaké vyblikávání ledkami je nesmysl, když se dá použít displej, který je zadarmo nebo za 35 Kč.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř 07.03.2018 21:09 
Moderátor serveru
Moderátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 4.5.2003
Příspěvky: 10338
Bydliště: Břeclav
Nějaký řádkový displej i s tlačítky koupíš k arduinu za pár kaček...

http://www.santy.cz/shieldy-pro-arduino ... button-i7/


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř 07.03.2018 21:12 
Mazák
Mazák

Registrován: 3.11.2011
Příspěvky: 715
Bydliště: Česká republika
Nebo za třetinu i s poštovným z ebay. A žlutá je fakt dobrá, o dost lepší než modrá :wink: .


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř 07.03.2018 21:29 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 18.3.2010
Příspěvky: 2057
Bydliště: Zavar, SK
@ Medved74 : Ak si trochu upravíš ten môj program, ...
https://www.rcmodelytt.sk/servotester/
... môžeš si tam pridať aj nastavenie rozsahu, default je tam tuším 1ms až 2ms...

_________________
Taranis X9D + nejaké lietadlá, heli a koptéry, www.rcmodelytt.sk


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř 07.03.2018 21:31 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 23.11.2016
Příspěvky: 131
Obrázky: 2
Než tu modře podsvícenou LCD hrůzu s tlačítky, to radši OLED za ještě méně korun s daleko většími možnostmi ....

A tlačítka vyřešit třeba "Membrane Switch Keypad" nebo klasické tlačítka

https://www.aliexpress.com/item/2X2-Mat ... 69783.html
https://www.aliexpress.com/item/1x4-4-K ... 50384.html


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: čtv 08.03.2018 0:17 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 6.4.2011
Příspěvky: 92
Bydliště: Jindřichův Hradec, ČR
Ahoj pánové,

předně děkuju moc za Vaše tipy!

Kreyson: JetiBox ... také mě napadl, ale vzhledem k tomu, že jich budu potřebovat víc, tak by se to asi trochu prodražilo. Ale to by snad bylo překonatelné. Děkuju.

Ostatní nápady - arduino: to má několik zádrhelů: 1/ S arduinem neumím. I když by mě to lákalo, nebyl na to zatím čas, resp. byly důležitější věci. 2/ Potřebuji to do zaměstnání na ozkoušení "předprototypu" nějakého zařízení. Takže nemůžu trávit pracovní čas učením se arduina. Proto upřednostňuji hotové zařízení. 3/ Nákupy z aliexpressu by asi zaměstnavatel moc nerozdejchával. Proto požadavek na českého prodejce. 4/ Naopak pro arduino hraje, že budu potřebovat řídit víc serv najednou, to by mohlo být celkem snadno realizovatelné.

Jirka


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: čtv 08.03.2018 7:59 
Mazák
Mazák

Registrován: 3.11.2011
Příspěvky: 715
Bydliště: Česká republika
Kdyz s ardulinem neumite, nechejte si to nekym naprogramovat a kupte si jen ten kit. Nahrani programu zvladnete.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: čtv 08.03.2018 10:40 
Administrátor serveru
Administrátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 25.4.2003
Příspěvky: 8387
Bydliště: Praha, ČR
Obrázky: 303
Blog: Zobrazit blog (3)
Naučit se v pracovní době s Arduinem je správné a pro zaměstnavatele potřebné. Je to o tom, aby jsi ho přesvědčil. Školení je ideální uznatelná položka.


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: čtv 08.03.2018 11:49 
Mazák
Mazák

Registrován: 3.11.2011
Příspěvky: 715
Bydliště: Česká republika
Jo, tenhle přístup znám. Navštěvuji pár firem, kde má ajťák školení na všechno možné, certifikáty má vytapetovanou celou kancelář a přitom neumí pořádně skoro nic. :wink:


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: čtv 08.03.2018 17:49 
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel
Uživatelský avatar

Registrován: 6.4.2011
Příspěvky: 92
Bydliště: Jindřichův Hradec, ČR
TomasC: díky za morální podporu. Asi bych do toho měl jít. :lol:

Jirka


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 38 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz