Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 14 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Betaflight PIDs
PříspěvekNapsal: stř 08.03.2017 18:58 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 30.4.2003
Příspěvky: 341
Bydliště: Slovensko
Mám Eachine racer 250. Dal som tam Betaflight. Našiel som doporučené PID pre odpichnutie:
P I D
Roll 1.2 0.026 15
Pitch 1.2 0.026 15
Yaw 4.2 0.040 10

V Betaflight konfigurátore sú ale default hodnoty rádovo iné. S default hodnotami koptérou trasie do nepríčetnosti.
Příloha:
pid.jpg
pid.jpg
[ 20 KiB | Zobrazeno 2376 krát ]



Nahoru
 Profil  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: Betaflight PIDs
PříspěvekNapsal: stř 08.03.2017 20:32 
Mazák
Mazák

Registrován: 30.8.2011
Příspěvky: 5441
Bydliště: Plzeň, CZ
Obrázky: 0
ty zisky co pises jsou jak pro APM

_________________
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Betaflight PIDs
PříspěvekNapsal: stř 08.03.2017 20:51 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 30.4.2003
Příspěvky: 341
Bydliště: Slovensko
Je to z tohoto linku http://wikirotors.com/index.php?title=E ... r_250#PIDS
Dole nižšie je BF


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Betaflight PIDs
PříspěvekNapsal: stř 08.03.2017 21:40 
Mazák
Mazák

Registrován: 30.8.2011
Příspěvky: 5441
Bydliště: Plzeň, CZ
Obrázky: 0
BF jsem jeste nezkousel ale neni problem ve spatnem algoritmu ? Mas zaply nejaky s floatem ? Teda pokud to mas na desce s F3/4

_________________
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
 Předmět příspěvku: Re: Betaflight PIDs
PříspěvekNapsal: stř 08.03.2017 22:29 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 2.9.2012
Příspěvky: 103
Bydliště: plzen
rozsahy PIDu se v prubehu vyvoje betaflightu dost menily
ty co jsou v tom odkazu zminovany jsou pro verzi 2.1.6,
takze s ni by mely byt v poradku
s dnesni 3.1.6 to ma pramalo spolecneho


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Betaflight PIDs
PříspěvekNapsal: stř 08.03.2017 22:49 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 30.4.2003
Příspěvky: 341
Bydliště: Slovensko
nuku píše:
rozsahy PIDu se v prubehu vyvoje betaflightu dost menily
ty co jsou v tom odkazu zminovany jsou pro verzi 2.1.6,
takze s ni by mely byt v poradku
s dnesni 3.1.6 to ma pramalo spolecneho


A dá sa to nejak "preklopiť" do aktuálnej verzie?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Betaflight PIDs
PříspěvekNapsal: stř 08.03.2017 23:24 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 6.3.2007
Příspěvky: 5571
Bydliště: Praha
Obrázky: 5
Blog: Zobrazit blog (3)
Ty hodnoty jsou v pořádku.
Klepe se to na acro?
Jestl se to klepe na stabilizaci, tak sniž hodnoty pod tabulkou angle a Horizont na 25

_________________
Nikdy nikomu nevěř, pak budeš věřit všem stejně....


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Betaflight PIDs
PříspěvekNapsal: čtv 09.03.2017 8:08 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 29.5.2007
Příspěvky: 493
Bydliště: Brno
Jeste napis co mas za FC a jak ji mas uchycenou. Treba takova LUX F3 ma problem s pevnym uchycenim a musi mit softmount. Jo a u BF sou defaultni PID docela dobre naladene. U nich je to horsi nebo lepsi?

_________________
To vyhnije, a kdyz ne tak na to hodime SPcko(s.re pere)


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Betaflight PIDs
PříspěvekNapsal: čtv 09.03.2017 9:27 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 30.4.2003
Příspěvky: 341
Bydliště: Slovensko
Je to EachineRacer250 s CC3D na pevno. Akurat oproti originalu mam tam teraz regulatory RaceStar RS20A V2. Skusal som s original PIDmi a tam to klepalo okolo ROLL. Tak som na ROLL znizil P zo 40 na 30 a ukludnilo sa. Viac som uz nestihal skusit a dnes prsi. Som chcel nejake odskusane hodnoty, od ktorych by som sa odpichol a nasiel som iba v tom starsom formate.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Betaflight PIDs
PříspěvekNapsal: čtv 09.03.2017 10:47 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 6.3.2007
Příspěvky: 5571
Bydliště: Praha
Obrázky: 5
Blog: Zobrazit blog (3)
Ppsat hodnoty někoho jiného není dobře.
Každá koptéra se ladí podle daného vybavení.
Dokonce 2 stejné koptéry nemusí být nalazené stejně.
Ty defaultní hodnoty musí fungovat.
Chybu máš jinde.
Třeba špatné nevyvážené vrtule.
Zkus snížit ty hodnoty co jsem popisoval.

_________________
Nikdy nikomu nevěř, pak budeš věřit všem stejně....


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Betaflight PIDs
PříspěvekNapsal: čtv 09.03.2017 20:15 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 25.5.2003
Příspěvky: 2107
Bydliště: Košice, SK
Len pre zaujímavosť - Ktorý BF tam máš a na koľko % je vyťažený procesor?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Betaflight PIDs
PříspěvekNapsal: čtv 09.03.2017 20:38 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 30.4.2003
Příspěvky: 341
Bydliště: Slovensko
macil píše:
Len pre zaujímavosť - Ktorý BF tam máš a na koľko % je vyťažený procesor?

BF tam mám 2.9. Už som to nejak rozbehal a lieta to. Na ceste je nová CF.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Betaflight PIDs
PříspěvekNapsal: ned 11.02.2018 17:44 
Nováček serveru
Nováček serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 24.7.2010
Příspěvky: 41
Bydliště: Olomoucko
Zdravím, tak si to tu čtu (po delší době jsem dal do provozu Racera 250 s novou deskou) a mám úplně stejný problém......klepe....dal jsem jiné vrtulky (s velkým stoupáním) a je po problému.

_________________
Goblin 700, Goblin 500 sport, Trex 600 nitro, Geprc XL5, Race 250, Tiny Whoop, Stingrey 500


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Betaflight PIDs
PříspěvekNapsal: sob 13.07.2019 21:58 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 31.12.2016
Příspěvky: 5
Zdravím. Sice to tu není nejaktuálnější, ale třeba zahlédne někdo mé SOS. Složil jsem 2 drony, klasika X. Jeden 450mm a druhý 220mm. V obou je FC na bázi F4 procesoru. Regulárotory BLHeli32 s protokolem Oneshot125. Odkoušel jsem nejdříve INAV a pak i BetaFlight. Oba drony nezávisle na FW se chovají stejně. Jsou říditelné, stabilizace funguje OK. Pouze výšku nejsem schopen uřídit. Buď to stoupá nebo klesá. Abych to zavisel ve vertikální ose nemožné. Jinak klonění, klopení i otáčení OK. Baro i GPS mám vypnuto. Akcelerometr je zapnut. Chová se to stejně v režimu Angle, Horin i Acro. Kdyby chtěl někdo pomeditovat, co mám nastaveni špatně tak možno zde nebo raději na adrese jiri(tečka)svabik(zavinac)seznam(tecka)cz.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 14 ] 

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz