Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 6 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: JETI AddCap 10AS
PříspěvekNapsal: úte 06.02.2018 6:41 
Moderátor serveru
Moderátor serveru

Registrován: 28.2.2005
Příspěvky: 17326
Bydliště: Rakovník, CZ
Obrázky: 0
Nemáte to někdo rozkuchnuté? Podle návodu to má obsahovat jakousi "logiku pro prvotní pozvolné nabití kondenzátoru".
Kam by to asi tak dali - http://www.jetimodel.com/files/photo/ad ... as-web.jpg ?

_________________
Aby mně mé záliby bavily, nemusím je brát kdovíjak vážně - jyrry.cbcnet.cz


Nahoru
 Profil  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: JETI AddCap 10AS
PříspěvekNapsal: úte 06.02.2018 7:11 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 13.1.2007
Příspěvky: 6477
Bydliště: Dubai, UAE
To z odkazu neznam, ale pouzivam a jsem velmi spokojen s timhle :
https://www.mhm-modellbau.de/r2-buffer.php

_________________
بتر كوتاتكو
UH-60 Blackhawk, Bell 206, Mi-8, Jeti DS-16


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: JETI AddCap 10AS
PříspěvekNapsal: úte 06.02.2018 7:28 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 16.1.2013
Příspěvky: 100
jyrry píše:
Nemáte to někdo rozkuchnuté? Podle návodu to má obsahovat jakousi "logiku pro prvotní pozvolné nabití kondenzátoru".
Kam by to asi tak dali - http://www.jetimodel.com/files/photo/ad ... as-web.jpg ?

Podle mě je pod tím elytem zasmrštěná deska - je to tak trochu i vidět
http://file.espritmodel.com/radio/recei ... p10as2.jpg


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: JETI AddCap 10AS
PříspěvekNapsal: úte 06.02.2018 9:45 
Moderátor serveru
Moderátor serveru

Registrován: 28.2.2005
Příspěvky: 17326
Bydliště: Rakovník, CZ
Obrázky: 0
Hm... a jak to funguje, na rozdil od samotneho kondiku? Tedy krome toho ze to omezi proudovou spicku pri zapnuti (coz by asi nektere BECy nerozdychaly)?

_________________
Aby mně mé záliby bavily, nemusím je brát kdovíjak vážně - jyrry.cbcnet.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: JETI AddCap 10AS
PříspěvekNapsal: úte 06.02.2018 9:50 
Mazák
Mazák

Registrován: 3.11.2011
Příspěvky: 715
Bydliště: Česká republika
Myslím, že omezení proudové špičky při zapnutí je jediným úkolem té "logiky". Co jiného by to mělo umět?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: JETI AddCap 10AS
PříspěvekNapsal: úte 06.02.2018 9:57 
Mazák
Mazák

Registrován: 7.5.2015
Příspěvky: 3070
Obrázky: 1
@jyrry 10 mF není zase tak moc, aby tam byl superkapacitor. Pokud bych to měl řešit,
tak tam dám CMOS spínače, obdobné jako v ochranných obvodech LiIon accu + nějaká řídící logika.
S1 na menší proud, S2 na větší proud. Po poklesu U pod cosi (cca 0V) se aktivuje S1 sep., S2 roz.
Po nárůstu nad Unom=nabito, se stavy S1 a S2 prohodí.
JETI manuál je na popis skoupý. Pokud by ale mělo platit tvrzení "espritmodel"
Jeti Receiver Voltage Protector AddCap 10AS

"Jeti's AddCap 10AS stabilizes the receiver input voltage" musel by k C 10mF /10 V připojen měnič,
a jeho výstup by vedl přes součtovou diodu na vstupní svorky "AddCAP 10AS".
Pokud má být napětí RX stabilizované, měl by "AddCAP 10AS" krátce fungovat jako záložní zdroj.
- Vztah 10AS a 10mF jsem nezkoumal.
==edit02 Hacker Motor GmbH
JETImodel Addcap 10AS, Item no.: 22985481
ukazuje na jednodušší způsob funkce
"- incorporates logic for managing the initial gradual charging of the system capacitors."


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 6 ] 

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz