Reklama

 





Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 213 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 15  Další
Autor Zpráva
PříspěvekNapsal: ned 03.12.2017 0:35 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 26.7.2006
Příspěvky: 973
Bydliště: Česká Lípa
Metr uhlíku stačí, protože se "nastavuje" koncovkami, vidličkami. A serva musí být vzadu.
Metr drátu ne, ten se naopak zkrátí o ohyby.

_________________
DJANGO - výrobce, ION, ASW 28, LF 109, ..., T14SG
www.vpmodel.cz


Nahoru
 Profil  
 
 
PříspěvekNapsal: ned 03.12.2017 19:29 
Moderátor serveru
Moderátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 29.1.2004
Příspěvky: 5627
Bydliště: Týn nad Vltavou
Obrázky: 5
Blog: Zobrazit blog (1)
... tak to jsem měl vědět dřív! I když na moje lítání stačí i ta ocelová struna.

_________________
Vertigo 2m, Extra 330SC, Supertrino F3P (54g)+Lantsov 15", RCFactory Extra 330LT, JETI DS16


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: pon 25.12.2017 20:59 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 15.2.2016
Příspěvky: 256
Bydliště: Frýdek-Místek
Tak a mám Djangouše doma. :D Teda doma ho mám už skoro dva měsíce, ale teprve včera mi ho Ježíšek dovolil rozbalit. :wink:

Musím říct, že na první dojem je to moc dobrá práce, navíc umocněná fantastickou cenou.

Mám verzi s klasickými ocaskami a během čekání na rozbalení jsem už nakupoval výbavu (když to po sobě čtu, tak je to věta jak vyšitá z mimibazaru :lol: ). Motor bude Dualsky XM2830EA-9, vrtule 9x5, 3S baterka. Regl Dualsky XC22-L. Ten je do 22A, motor by měl podle výrobce brát max. 18A. Takže rezerva sice malá, ale je tam.

Dlouho jsem řešil serva, nakonec to dopadlo tak, že na klapky mám KST X08N, na vše ostatní Dymond D47.

Teď kolem něho budu nějakou chvíli posvátně chodit a pak začnu stavět. Teda spíše skládat. :lol: Jestli nezvítězí moje vrozená lenost, tak tady možná dám i nějaké fotky.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon 25.12.2017 21:25 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 26.7.2006
Příspěvky: 973
Bydliště: Česká Lípa
BoBik_CZ píše:
..... Regl Dualsky XC22-L. Ten je do 22A, ....

A bude nějaký externí BEC? Tento regl má lineární 2A, což pro 6 serv přece jen není ono. Já vím, moc se hejbat nebudou, ale přesto. Ber jen jako info, že to není úplně to pravé ořechové :-D

_________________
DJANGO - výrobce, ION, ASW 28, LF 109, ..., T14SG
www.vpmodel.cz


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon 25.12.2017 23:22 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 15.2.2016
Příspěvky: 256
Bydliště: Frýdek-Místek
Jasně, externí BEC bude taky.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon 25.12.2017 23:45 
Mecenáš serveru
Mecenáš serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 26.7.2006
Příspěvky: 973
Bydliště: Česká Lípa
BoBik_CZ píše:
Jasně, externí BEC bude taky.

Super :D

_________________
DJANGO - výrobce, ION, ASW 28, LF 109, ..., T14SG
www.vpmodel.cz


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř 03.01.2018 11:10 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.6.2008
Příspěvky: 4264
Papir píše:
A bude nějaký externí BEC? Tento regl má lineární 2A, což pro 6 serv přece jen není ono. Já vím, moc se hejbat nebudou, ale přesto. Ber jen jako info, že to není úplně to pravé ořechové :-D


Praktická zkušenost je, že lineární BEC 6 serv přežije, ale pozor - výhradně při použití pohonu s dvoučlánkem!!! Při tříčlánku je růst zátěže obrovský (u lineárního BECu je ztráta dána rozdílem napětí).

Takže ve zde popsaném případě, kde se počítá s 3s je externí spínaný BEC absolutně nezbytný a je moc dobře, že s ním dotyčný počítá :D

EDIT - to "přežije" u 2s je míněno samozřejmě na větroň, kde se klapky během letu hýbají minimálně a i ostatní kormidla to s "pohybem nepřeženou", u akrobata by to bylo hodně rizikové i s dvoučlánkem :!: :!:


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř 03.01.2018 21:23 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 15.2.2016
Příspěvky: 256
Bydliště: Frýdek-Místek
Měl bych ještě jeden dotaz. Sice nesouvisí přímo s Djangem, ale HonzaS to v tomto vlákně nakousnul v jednom z prvních příspěvků . . . Ostatně bez toho by mi to asi ani nedošlo . . .

Jak jsem psal výše, uvažuji, že bych se Djangem zúčastnil nějaké (nebo nějakých :wink: ) lokálních soutěží. A HonzaS zmínil nutnost umístění čísla licence na modelu. S licencí problém není, jsem registrovaný v klubu, který je pobočným spolkem Svazu modelářů. Takže licenci mám.

Ale zkoušel jsem něco ohledně toho vygooglit, chytrý z toho ovšem moc nejsem.

Na co se tedy ptám:
1. Předpokládám, že pokud chci na soutěž, číslo licence na modelu musím mít?
2. Našel jsem nějaký článek (netuším jestli aktuální), kde se uvádí, že by číslo licence mělo být na každé oddělitelné části modelu. Opravdu?
3. Výše uvedený zdroj se také zmiňoval o přidání jednoznačného identifikátoru modelu k číslu licence. Tedy pokud je moje licence např. licence CZ E 1234, pak bych na jednom modelu měl ještě doplnit například A, na druhém B atd. Je to tak nebo jsem to blbě pochopil?
4. Velikost písma čísla licence je minimálně 25mm?
5. je nějak specifikováno, kde má být na modelu číslo licence umístěno?

Díky


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř 03.01.2018 21:49 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.6.2008
Příspěvky: 4264
1. ano
2. ne tak docela, viz dále
3. ano. Na modelu je jedna velká licence CZE, na oddělitelných částech pak alfanumerický kód modelu. Já třeba u F5J mám TH01, TH02, atd.
4. 25mm je pro hlavní licenci CZE 000-111. Pro ty značky stačí 10mm
5. Ta velká licence by měla být viditelně hned, tedy v reálu není jiná možnost než horní strana křídla, typicky klapka. U značek oddělitelných částí se to moc neřeší, takže kdekoli, klidně zespoda, ať neruší tvůj "estetický dojem"


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř 03.01.2018 21:53 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 11.1.2009
Příspěvky: 900
Osobně létám kategorii RCVS, řekl bych že je v tomto ohleduplnější (záleží jak to řeší pořadatel) a tak nemám na všech oddělitelných částí licenci, jen křídlo a VOP.
To bych musel mít polepené 2x uši, střed, trup, a kabinku.
Ani na foto z F5J, F3J a jiných kategorii nevídám, že by měli licenci všude.

Je to vše na dohodě před soutěží pořadatele co bude tolerovat.

_________________
FX-30 2,4GHz,Bolero,Q10,Rival,Limit,FW190,Flash,SK450,Viking2E,PikePerfect,Bf109
www.lmkchotebor.cz


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř 03.01.2018 22:02 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 11.1.2009
Příspěvky: 900
Zapomněl jsem kabinku řeším popisem zevnitř. Jako Tomáš.

_________________
FX-30 2,4GHz,Bolero,Q10,Rival,Limit,FW190,Flash,SK450,Viking2E,PikePerfect,Bf109
www.lmkchotebor.cz


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř 03.01.2018 22:13 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.6.2008
Příspěvky: 4264
sramy píše:
Osobně létám kategorii RCVS, řekl bych že je v tomto ohleduplnější (záleží jak to řeší pořadatel) a tak nemám na všech oddělitelných částí licenci, jen křídlo a VOP.
To bych musel mít polepené 2x uši, střed, trup, a kabinku.
Ani na foto z F5J, F3J a jiných kategorii nevídám, že by měli licenci všude.

Je to vše na dohodě před soutěží pořadatele co bude tolerovat.


Hele, pravidla jsou ale jasná - licence jedna velká a všude jinde ten malý kód modelu... Že se na to na domácích akcích dost kašle je jiná věc, ale moc korektní odpověď to není.
A mimochodem - u F5J to většina lidí, jezdících i na větší soutěže letos už dobře měla, dostali poučení trenéra a udělali si pořádek :-) Ono to není na první pohled vidět právě proto, že velká licence je jen jedna a na ostatních dílech jsou jen ty malé identifikátory, které jsou často skrytější, nicméně tam často jsou.
U RCVS mám popravdě taky jen jednu "velkou" licenci, u RCEV by to asi šlo brát stejně, ale... :? Minimálně ta jedna velká by se ale šidit neměla, to už by bylo trochu přes čáru.
A ještě poznámka (u RCEV není moc důležitá) - pokud má někdo mezinárodní licenci FAI, tak stačí na modelu tato i pro domácí akci, kde se jinak mezinárodní licence neužívajé, není nutno ji duplikovat i o domácí.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř 03.01.2018 22:49 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 15.2.2016
Příspěvky: 256
Bydliště: Frýdek-Místek
Díky za odpovědi. Už je mi to konečně jasné. :) Prásknu tam jednu velkou licenci a zbytek polepím malým kódem.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: stř 03.01.2018 23:13 
Moderátor serveru
Moderátor serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 29.1.2004
Příspěvky: 5627
Bydliště: Týn nad Vltavou
Obrázky: 5
Blog: Zobrazit blog (1)
BoBik_CZ píše:
Měl bych ještě jeden dotaz. Sice nesouvisí přímo s Djangem, ale HonzaS to v tomto vlákně nakousnul v jednom z prvních příspěvků . . . Ostatně bez toho by mi to asi ani nedošlo . . .

Jak jsem psal výše, uvažuji, že bych se Djangem zúčastnil nějaké (nebo nějakých :wink: ) lokálních soutěží. A HonzaS zmínil nutnost umístění čísla licence na modelu. S licencí problém není, jsem registrovaný v klubu, který je pobočným spolkem Svazu modelářů. Takže licenci mám.

Ale zkoušel jsem něco ohledně toho vygooglit, chytrý z toho ovšem moc nejsem.

Na co se tedy ptám:
1. Předpokládám, že pokud chci na soutěž, číslo licence na modelu musím mít?
2. Našel jsem nějaký článek (netuším jestli aktuální), kde se uvádí, že by číslo licence mělo být na každé oddělitelné části modelu. Opravdu?
3. Výše uvedený zdroj se také zmiňoval o přidání jednoznačného identifikátoru modelu k číslu licence. Tedy pokud je moje licence např. licence CZ E 1234, pak bych na jednom modelu měl ještě doplnit například A, na druhém B atd. Je to tak nebo jsem to blbě pochopil?
4. Velikost písma čísla licence je minimálně 25mm?
5. je nějak specifikováno, kde má být na modelu číslo licence umístěno?

Díky


1. Pokud to tam mít nebudeš, asi ti za to hlavu nikdo neukousne. Ale až si budeš nechávat dělat nálepky, nech si jí nařezat. Já si je vždycky řežu do zásoby, pak je lepím podle potřeby.

2. Na jeden díl, ostatní by měly být označený, ale za to ti už vůbec nikdo hlavu neukousne - teda ne pokud jsou to lokální soutěže a ne nějaká mezinárodní monstr akce.

3. Paradoxně i když máš jedno letadlo a nemá oddělitelné díly, mělo by být označeno :lol: Mělo by jít o nějaký unikátní kód, takže máš třeba nalepenou licenci CZE 123-45 a o kus dál ten kód - já používám JS-α. Pokud jsou oddělitelný části, kód by měl být na všech. Pokud vím, v pravidlech F3 je něco jako 1cm výška, jak je to jinde nevím. Každopádně takhle označený letadlo mi prošlo přejímkou modelů na mistrovství světa, tak snad projde tobě na lokální soutěži :lol:
Příloha:
IMG_20170319_131450.jpg
IMG_20170319_131450.jpg [ 79.92 KiB | Zobrazeno 1173 krát ]


4. u licence ano.

5. To nevím. Já to dávám viditelně. Kdyby to chtěl časoměřič vidět před letem, ušetříš si práci a nervy - nemusíš mu to složitě ukazovat.

_________________
Vertigo 2m, Extra 330SC, Supertrino F3P (54g)+Lantsov 15", RCFactory Extra 330LT, JETI DS16


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: pon 29.01.2018 0:58 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 6.11.2015
Příspěvky: 46
Bydliště: Kolín
Zdravím, tak Django už je doma :D a čeká mě kompletace. Serva jsem vybral na klapky Corona DS-843MG, na křidélka a motýla Power HD-DMS44. Regulátor YEP 30/4A BEC, snad bude BEC stačit :?: . Vrtule 9/5 nebo 10/5. Jen s motorem si nejsem jist :?: :idea: který - Leopard LC 2826-14T/1350KV nebo LC 2830-9T/1250KV. Baterka asi 3s kapacita podle toho kolik bude potřeba dovážit a co se vejde. Kužel používáte plný.....
http://www.pohodalet.cz/product.php?id_product=39 https://horejsi.cz/Pages/DetailProdukt. ... cislo=1853
nebo turbo....
http://www.pohodalet.cz/product.php?id_product=336pro
lepší chlazení??
Ovládání motýla uhlík nebo drát? Prvotně nejsou soutěžní ambice, ale nevylučuji, že si to časem, až se s erem slítám, nezkusím.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 213 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 15  Další

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz