Reklama

 





Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 12 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Středění serv u halových modelů
PříspěvekNapsal: pon 11.12.2017 8:34 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 17.4.2008
Příspěvky: 711
Bydliště: Příbram
Zdravím pánové,
chci se zeptat jaká serva používáte v halovkách. Já mám dobré zkušenosti se servy TGY 1209 D, ale na křidélka prostě mám asi smůlu. Minulý rok reklamace a vrátily semi, že je vše v pořádku :D :D :D Vyměnil jsem už 4x serva a to HS 5035 a i A2020. Konkrétně HS ( čtvrté servo) a nedrží střed a nedrží a...........
3x jsem vyměnil A2020 a nedrží střed a nedrží.
Řešení je koupit 50 serv a vybírat (To určitě :lol: )


Nahoru
 Profil  
 
 
PříspěvekNapsal: pon 11.12.2017 9:44 
Mazák
Mazák

Registrován: 21.9.2015
Příspěvky: 503
honzis píše:
Zdravím pánové,
chci se zeptat jaká serva používáte v halovkách. Já mám dobré zkušenosti se servy TGY 1209 D, ale na křidélka prostě mám asi smůlu. Minulý rok reklamace a vrátily semi, že je vše v pořádku :D :D :D Vyměnil jsem už 4x serva a to HS 5035 a i A2020. Konkrétně HS ( čtvrté servo) a nedrží střed a nedrží a...........
3x jsem vyměnil A2020 a nedrží střed a nedrží.
Řešení je koupit 50 serv a vybírat (To určitě :lol: )



Ja mam podobnu skusenost s nejakymi mikroservami, asi nenavybers, zrejme pouzivaju co nejmensie kondenzatory a tie su vzdy z tepelne nestabilnej hmoty, skus sa zamerat na jeden typ, postav si hlavu ze bez schemy nekupis, najdi ktory kondenzator je v casovani spatnej vazby a vymen za iny zo stabilo hmoty, bude vacsi

Podla mna nema zmysel kupovat 50 v vyberat z nich, nevyberies nic

Kup po jednom z roznych druhov, pripoj na tester, oznac nulovu polohu, potom daj do mrazaku na minus 20 a skus rychlo kam sa pohli, co sa uhlo najmenej bude najlepsie


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon 11.12.2017 17:58 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 23.4.2010
Příspěvky: 6286
Bydliště: Nový Bydžov
Obrázky: 14
A nerozjíždí se ti vysílač? Taky jsem to už zažil. Kolik máte teplotu v hale?


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: pon 11.12.2017 19:15 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 13.11.2008
Příspěvky: 8969
Bydliště: Benátecká Vrutice, ČR
A ujíždí opravdu neutrál serva. Může to způsobovat i rozdílná tepelná roztažnost táhla a materiálu trupu.


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon 11.12.2017 20:01 
Zkušený debatér
Zkušený debatér
Uživatelský avatar

Registrován: 25.3.2008
Příspěvky: 370
Bydliště: Plzeň, CZ
Zatím nejlepší co jsem zkusil jsou tyhle na křidélka:
Turnigy™ T541BBD High Torque DS Nano Servo 20T 0.7kg / 0.09sec / 4.7g

a na SOP/VOP tyhle:
Turnigy™ T531BBD High Speed Nano DS Coreless Servo 20T 0.5Kg / 0.09Sec / 3.9g

Středí dokonale. Na Clik a podobné F3P halovky dobré.

_________________
Spirit System Heli & Aero
JETI DS Duplex
http://www.habada.cz


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: pon 11.12.2017 21:41 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 17.4.2008
Příspěvky: 711
Bydliště: Příbram
V hale máme cca18 až 20 stupňů. Vysílač?Jak by k tomu mohlo dojít. Mám JR a lítám s přijímači Spektrum


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: úte 12.12.2017 7:42 
Helimaniacs Brno
Helimaniacs Brno
Uživatelský avatar

Registrován: 12.12.2010
Příspěvky: 4448
Bydliště: Brno
Obrázky: 10
habasek píše:
Zatím nejlepší co jsem zkusil jsou tyhle na křidélka:
Turnigy™ T541BBD High Torque DS Nano Servo 20T 0.7kg / 0.09sec / 4.7g

a na SOP/VOP tyhle:
Turnigy™ T531BBD High Speed Nano DS Coreless Servo 20T 0.5Kg / 0.09Sec / 3.9g

Středí dokonale. Na Clik a podobné F3P halovky dobré.

Pro model RCA budou tato serva hmotnostně stačit, přestože na dosažení hmotnosti 100g bych na kormidla zvolil TGY-1290P (3g).
Ta T531BBD serva jsou na F3P na kormidla velmi těžká. Vážil jsem Geningy 531 (koupeny v RCfactory) a navážil jsem téměř o gram více 4,7g.
Serva na VOP a SOP pro model F3P musí před úpravou vážit +-2g. Tedy něco jako Spektrum 2010, HK-282, DS 101 SC atd.
Se servy HS-5035 a A-2020 máme problémy všichni :(
Zkusím tu Gening 531 potýrat na servotesteru. Po odlehčení by se snad mohla dostat na 4g a možná použít na křidélka - viz. Honzis.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: pon 18.12.2017 16:20 
Moderátor serveru
Moderátor serveru

Registrován: 28.2.2005
Příspěvky: 17312
Bydliště: Rakovník, CZ
Obrázky: 0
Znáte je někdo?
Příloha:
E_max_ES9251.jpg
E_max_ES9251.jpg [ 76.98 KiB | Zobrazeno 965 krát ]

Na servotesteru se chovají celkem způsobně, asi tak stejně jako ty Geningy. Těch 2,5g ale mají možná bez kabelu :?

_________________
Aby mně mé záliby bavily, nemusím je brát kdovíjak vážně - jyrry.cbcnet.cz


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon 18.12.2017 18:57 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 23.4.2010
Příspěvky: 6286
Bydliště: Nový Bydžov
Obrázky: 14
Co vyvedou tyhle pidiserva pokud lupne ta smršťovačka? Rozsypou se na elementy a nebo je drží pohromadě ještě nějaký západky krabičky?


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
PříspěvekNapsal: pon 18.12.2017 20:04 
Moderátor serveru
Moderátor serveru

Registrován: 28.2.2005
Příspěvky: 17312
Bydliště: Rakovník, CZ
Obrázky: 0
a) je správně. Z toho plyne - nedat jí příležitost aby praskla.

_________________
Aby mně mé záliby bavily, nemusím je brát kdovíjak vážně - jyrry.cbcnet.cz


Nahoru
 Profil  
 
PříspěvekNapsal: pon 18.12.2017 20:06 
Helimaniacs Brno
Helimaniacs Brno
Uživatelský avatar

Registrován: 12.12.2010
Příspěvky: 4448
Bydliště: Brno
Obrázky: 10
jyrry píše:
Znáte je někdo?
Příloha:
E_max_ES9251.jpg

Na servotesteru se chovají celkem způsobně, asi tak stejně jako ty Geningy. Těch 2,5g ale mají možná bez kabelu :?

Používal jsem je na kormidla v MiniCrackovi (RCfactory - 64cm) a byly good.
Ondřej Šverma je měl(4ks) v mylarovém éru v Německu (Nandlštatu) - optej se ho...


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
PříspěvekNapsal: pon 18.12.2017 20:10 
Helimaniacs Brno
Helimaniacs Brno
Uživatelský avatar

Registrován: 12.12.2010
Příspěvky: 4448
Bydliště: Brno
Obrázky: 10
Celeron píše:
Co vyvedou tyhle pidiserva pokud lupne ta smršťovačka? Rozsypou se na elementy a nebo je drží pohromadě ještě nějaký západky krabičky?

V modelech F3P-AA a F3P-AP se celé krabičky používají jen vyjímečně. Většinou se kvůli hmotnosti stejně spodky krabiček demontují a ponechají se jen díly držící převodovku - já je fixuji kousky tenké 3M pásky na bocích.


Nahoru
 Profil Soukromé album  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 12 ] 

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 5 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz