Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 464 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 27, 28, 29, 30, 31
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Sniper II 2011
PříspěvekNapsal: čtv 18.05.2017 12:28 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 12.11.2014
Příspěvky: 361
dagx píše:
Nelítá někdo se sniperem ještě v Klecanech(nebo jinde poblíž)? Když jsem tam před pár lety kdy jsem ho ještě neměl obdivoval myslím kunu2 jak to krásně lítá,dnes bych rád s někým porovnal pár věcí.Jsem v tomhle samotář a nemám kde co okouknout.Zkrátka bych rád viděl v reálu jiného snipera a lítání někoho jiného.Nejde mi o to kdo co umí zaletět.Jen vidět,slyšet jiného snipera a pokecat o letových vlastnostech dozvědět se co nevím,případně předat své zkušenosti.


Obcas sa vyskytnu aj take perlicky na fore. Je to krasny, nadherny prispevok! :D

_________________
V120D02S, KDS 450 Q FBL, Protos 500 FBL, Logo 500 SE. _DEVO 10 v deviation4.0.1 (deviationtx.com)


Nahoru
 Profil  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: Sniper II 2011
PříspěvekNapsal: sob 08.07.2017 21:02 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.2.2008
Příspěvky: 1690
Bydliště: Kralupy n.vlt
Obrázky: 13
Před časem jsem řešil pískání motoru(strana 26).Tento týden jsem motor rozebral,velké ložisko šlo evidentně nasucho,objednal ložiska v TOBEXU.Včetně toho atipického velkého.Než dorazí namontoval jsem stejný motor koupený od petrct.Dnes jsem to prolítl a něco není dobře.Regulátor kontronik,motor KORA 15-10.Otáčky byly o dost vyšší i když by motory měly být identické.Vše se víc zahřívalo,motor,regl,baterky.Při prvním startu dokonce po minutě omezoval regulátor a po přistání blikal přehřátí.Nějak nevím co si myslet.

Je možné že by stejné motory měly jiný výkon?

Posledních x let jen lítám a vypadl jsem ze všeho toho nastavování.Napadá mě jen udělat novou kalibraci plynu ale nějak mi to nesedí.Ložiska přijdou po neděli,vyměním je a dám zpět starý motor.Pak budu řešit dál.Napadlo mě ještě jestli motor nebyl převinut.Pokud to tedy bude číst původní majitel motoru,prosím o info.Dík.Jinak demontáž velkého ložiska jak psal OPR.Odletovat konektory a lehce vypáčit.


Přílohy:
IMG_20170706_203914.jpg
IMG_20170706_203914.jpg [ 80.87 KiB | Zobrazeno 4699 krát ]
IMG_20170706_213612.jpg
IMG_20170706_213612.jpg [ 99.16 KiB | Zobrazeno 4699 krát ]

_________________
T8FG-maxiRicco,Trex 450,550,LA SNIPER II,f3k Thowt,E revo,SUMMIT
http://dagx.rajce.idnes.cz/
Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Sniper II 2011
PříspěvekNapsal: čtv 07.09.2017 14:22 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 21.7.2010
Příspěvky: 5563
Bydliště: Kamenice - Praha východ
Obrázky: 1
Blog: Zobrazit blog (2)
Ahoj, kolik máš otáček na Volt na tom 15-10?

_________________
Logo 6003D, LAheli Sniper, LAheli Ricco, Futaba T8FGS FASST


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Sniper II 2011
PříspěvekNapsal: čtv 07.09.2017 16:48 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.2.2008
Příspěvky: 1690
Bydliště: Kralupy n.vlt
Obrázky: 13
Tak to nevím.Mám prostě dva motory se stejným označením a jeden se točí rychleji.Můžu jen najít oficiální informace ale nevím k jakému z těch motorů to vlastně sedí.Po výměně ložisek používám nadále ten co tam byl předtím,ten pomalejší.Pokud si dobře pamatuju myslím těsně pod 1000kv.
Jinak komplet ložiska vyměněny a to kvůli čemu jsem to celé dělal včetně prohození druhého motoru nemělo žádný vliv.Pískání během letu je tam stále.Při teplotách kolem 30 stupňů.Když je chladněji tak to nepíská.

Tady jsem se to snažil řešit ale zatím jsem se neposunul dál:
viewtopic.php?f=39&t=81353

_________________
T8FG-maxiRicco,Trex 450,550,LA SNIPER II,f3k Thowt,E revo,SUMMIT
http://dagx.rajce.idnes.cz/


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Sniper II 2011
PříspěvekNapsal: pon 11.09.2017 8:14 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 21.7.2010
Příspěvky: 5563
Bydliště: Kamenice - Praha východ
Obrázky: 1
Blog: Zobrazit blog (2)
Tak podle výrobce by ten motor měl mít 1090ot/min na prázdno / volt.


http://www.kontronik.com/fileadmin/kont ... KORA15.pdf

Pokud by se ti povedlo změřit oba motory.

Mám doma KORU 15-16 (690KV) a tam mi otáčky zřejmě sedí, jelikož i dle kalkulátorů a výpočtů výsledných pracovních otáček rotoru jsem tam kde mám být. Asi o 100 se to lišilo, ovšem to považuji jako normální rozchod výpočtu od reality.

_________________
Logo 6003D, LAheli Sniper, LAheli Ricco, Futaba T8FGS FASST


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Sniper II 2011
PříspěvekNapsal: ned 17.09.2017 12:23 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 27.10.2007
Příspěvky: 2818
Bydliště: Český Těšín
Ahoj no už si nepamatuji přesně ale pokud byl koupen motor u Laštůvky tak mněl trochu jiné otáčky , ja ho tam kupoval ale nechci kecat je to už dávno

_________________
Chase360 SniperII LA 700 Agile 7,2 Rytmus Max
http://petrct.rajce.idnes.cz/
http://www.helitesin.cz/


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Sniper II 2011
PříspěvekNapsal: ned 17.09.2017 22:25 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.2.2008
Příspěvky: 1690
Bydliště: Kralupy n.vlt
Obrázky: 13
Ahoj.Dík.Takže oba motory kupovány v laheli.Tam není možnost výběru kv,tak by měly být stejné.Snad se brzy dostanu k nějakému proměření.Možná napíšu panu Laštůvkovi jestli to nějak řeší při objednávání motorů on.

_________________
T8FG-maxiRicco,Trex 450,550,LA SNIPER II,f3k Thowt,E revo,SUMMIT
http://dagx.rajce.idnes.cz/


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Sniper II 2011
PříspěvekNapsal: ned 22.04.2018 19:39 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.2.2008
Příspěvky: 1690
Bydliště: Kralupy n.vlt
Obrázky: 13
Tak dnes první pád.Po pěti letech celkem intenzivního provozu.Vypadá to že odešel regulátor.Celé se to vypnulo a šlo k zemi.Ostatní elektronika vypadá zatím OK.Regulátor kontronik jazz 40-6-18 bliká nějakou interní chybu,hřeje se brzy po připojení a serva tak různě pocukávají a po chvíli už nereagují.Stalo se to asi dvě minuty po startu.Mám jeden volný regulátor z t-rex 550 tak ho zatím zkusím.Před pár dny byl na bazaru roxxy s programátorem za super cenu ale moc dlouho jsem váhal.Teď mě to štve.Krom toho regulátoru,listů a hřídelí to zatím na větší škody nevypadá.

_________________
T8FG-maxiRicco,Trex 450,550,LA SNIPER II,f3k Thowt,E revo,SUMMIT
http://dagx.rajce.idnes.cz/


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Sniper II 2011
PříspěvekNapsal: ned 22.04.2018 22:56 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 12.11.2014
Příspěvky: 361
40A-ovy kontronik jazz regulator bol asi riadne vyuzity a na hranici fungovania: https://www.ariesrc.gr/gr/kontronik/193 ... 8-esc.html , je to skor pre 450-ku, ze jo.

_________________
V120D02S, KDS 450 Q FBL, Protos 500 FBL, Logo 500 SE. _DEVO 10 v deviation4.0.1 (deviationtx.com)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Sniper II 2011
PříspěvekNapsal: pon 23.04.2018 12:10 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 21.7.2010
Příspěvky: 5563
Bydliště: Kamenice - Praha východ
Obrázky: 1
Blog: Zobrazit blog (2)
40A regl si dovolím tvrdit pro Snipera dostačuje.

Upřímnou soustrast a ať je brzo zase letuschopný. Ona občas takováhle rána je blahodárná. Vyměníš pár dílů za nové, nová táhla na hlavě, tu a tam nějaké ložisko ..... Jen škoda těch listů. :cry:

_________________
Logo 6003D, LAheli Sniper, LAheli Ricco, Futaba T8FGS FASST


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Sniper II 2011
PříspěvekNapsal: pon 23.04.2018 17:57 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 22.2.2008
Příspěvky: 1690
Bydliště: Kralupy n.vlt
Obrázky: 13
Jo,aspon to pořádně zrenovuju.Už jsem s tím tak nějak delší dobu počítal,takže to proběhlo bez brekotu :wink: .
Trochu jsem pátral a slabinou toho regulátoru je bec.A odešel i mě.Po odpojení becu a napájení přijimače externě to chodí.Můžu tedy použít nějaký externí bec a provozovat to takhle dál? Není tam ještě nějaký jiný zádrhel? Když ne,mohl by někdo poradit co koupit? Nebo bude větší jistota(spolehlivost) ten regulátor z t-rex 550? Ten by měl být dimenzovaný dostatečně.Zatím na něj teprv pájím konektory.

_________________
T8FG-maxiRicco,Trex 450,550,LA SNIPER II,f3k Thowt,E revo,SUMMIT
http://dagx.rajce.idnes.cz/


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Sniper II 2011
PříspěvekNapsal: pon 23.04.2018 20:10 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 27.10.2007
Příspěvky: 2818
Bydliště: Český Těšín
mně ten reg taky vypínal na BEC pak jsem tam mněl robbe roxy 60A a Ted mám ve sniprovi motor XNOVA TAREQ edition ten z menšími otáčkami a regl IPE kolik A nevím je to přelepeno sucháčem vrtulk ZEEAL a lítá to nádherně i na malých otáčkách i jako 3d mašina

_________________
Chase360 SniperII LA 700 Agile 7,2 Rytmus Max
http://petrct.rajce.idnes.cz/
http://www.helitesin.cz/


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Sniper II 2011
PříspěvekNapsal: pon 23.04.2018 20:11 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 27.10.2007
Příspěvky: 2818
Bydliště: Český Těšín
mám tam HV serva i na vrtulku

_________________
Chase360 SniperII LA 700 Agile 7,2 Rytmus Max
http://petrct.rajce.idnes.cz/
http://www.helitesin.cz/


Nahoru
 Profil {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Sniper II 2011
PříspěvekNapsal: pon 23.04.2018 21:54 
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrován: 12.11.2014
Příspěvky: 361
dagx píše:
Jo,aspon to pořádně zrenovuju.Už jsem s tím tak nějak delší dobu počítal,takže to proběhlo bez brekotu :wink: .
Trochu jsem pátral a slabinou toho regulátoru je bec.A odešel i mě.Po odpojení becu a napájení přijimače externě to chodí.Můžu tedy použít nějaký externí bec a provozovat to takhle dál? Není tam ještě nějaký jiný zádrhel? Když ne,mohl by někdo poradit co koupit? Nebo bude větší jistota(spolehlivost) ten regulátor z t-rex 550? Ten by měl být dimenzovaný dostatečně.Zatím na něj teprv pájím konektory.


Externy BEC by som tam nedaval. Nie je dobre zbytocne skomplikovat elektroniku, lepsi externy BEC je za 20 EUR a vazi 30 g-ov. S tymto regulatorom by si nemal problem: http://www.myrcmart.com/hobbywing-plati ... -7925.html , alebo moze prist do uvahy aj 60 A-ovy V4-ka seria, ale to uz vyzaduje programovaci box. ..................................... Ten 50A-ovy na tejto stranke je original Hobbywing, ale niekde predavaju aj kopiu lacnejsie, ano, 50A-ovy V3 seria nie je vzdy Hobbywing.

_________________
V120D02S, KDS 450 Q FBL, Protos 500 FBL, Logo 500 SE. _DEVO 10 v deviation4.0.1 (deviationtx.com)


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 464 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 27, 28, 29, 30, 31

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz